Ό,τι να 'ναι. Αυξήθηκε η ζήτηση στα ακίνητα επειδή αυξήθηκε ο μεταναστευτικός πληθυσμός 0,5%. Μιλάμε τώρα για τις δεκαετίες που η Ευρώπη αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα υπογεννητικότητας στην ιστορία, ενώ πριν αυξανόταν ο πληθυσμός σαν τρελός (εξ ου και οι Baby Boomers). Αλλά τώρα θυμήθηκαν να αυξηθούν δυσανάλογα οι τιμές των ακινήτων. Τώρα που ο πληθυσμός έχει την μικρότερη ετήσια αύξηση από ποτέ.Unique έγραψε: 12 Οκτ 2022, 14:04 Το Αφγανισταν και το Πακισταν π.χ. αυξηθηκαν μονο 400% τα τελευταια 60 χρονια. Και τους εχουμε τωρα στην Ευρωπη να ανεβαζουν τις τιμες των ακινητων λογω μεγαλης ζητησης.
Η Ελλαδα αυξηθηκε μονο 28% τα τελευταια 60 χρονια.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
"Πεινάω ρε"
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- hellegennes
Re: "Πεινάω ρε"
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ε, όλα είναι ποιοτικότερα. Οι μονώσεις, οι σκεπές, τα παράθυρα, οι πόρτες, οι αποχετεύσεις, κτλ. Θα μου πεις, αυξάνουν αυτά σε σημαντικό βαθμό το κόστος ανοικοδόμησης; Εννοείται πως όχι, αλλά ας πούμε ότι είναι μια δικαιολογία (όχι αιτιολόγηση).Λίνο Βεντούρα έγραψε: 12 Οκτ 2022, 14:11Εννοείς ακριβότερες λόγω νέου αντισεισμικού κανονισμού, όχι ποιοτικότερες.hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2022, 13:29Και άντε στην Ελλάδα μπορείς να το δικαιολογήσεις με το ότι οι κατασκευές σήμερα είναι πολύ ποιοτικότερες. Κάποτε ήταν για τον πούτσο. Στην Αγγλία είναι ακριβώς ίδιες, δεν έχει αλλάξει το παραμικρό.Dwarven Blacksmith έγραψε: 12 Οκτ 2022, 11:27
Τι, δηλαδή κάποτε μπορούσες να πάρεις σπίτι ΚΑΙ να πίνεις μίλκο το πρωί; Σοκάρομαι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Στην Αυστραλια συγκεκριμενα εχει γινει καθημερινο φαινομενο σπιτια αξιας 1 εκατομμυριου (στο Συδνευ) να πωλουνται 2 και 3 μυρια.hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2022, 14:14Ό,τι να 'ναι. Αυξήθηκε η ζήτηση στα ακίνητα επειδή αυξήθηκε ο μεταναστευτικός πληθυσμός 0,5%. Μιλάμε τώρα για τις δεκαετίες που η Ευρώπη αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα υπογεννητικότητας στην ιστορία, ενώ πριν αυξανόταν ο πληθυσμός σαν τρελός (εξ ου και οι Baby Boomers). Αλλά τώρα θυμήθηκαν να αυξηθούν δυσανάλογα οι τιμές των ακινήτων. Τώρα που ο πληθυσμός έχει την μικρότερη ετήσια αύξηση από ποτέ.Unique έγραψε: 12 Οκτ 2022, 14:04 Το Αφγανισταν και το Πακισταν π.χ. αυξηθηκαν μονο 400% τα τελευταια 60 χρονια. Και τους εχουμε τωρα στην Ευρωπη να ανεβαζουν τις τιμες των ακινητων λογω μεγαλης ζητησης.
Η Ελλαδα αυξηθηκε μονο 28% τα τελευταια 60 χρονια.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
παντως υλικα και μισθοι, ειναι χαοτικα παραπανω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
μαζί ανεβοκατεβαίνουνε και τα παλιά και τα καινούργια
Αυτός ο πλανήτης που οι τιμές των πραγμάτων ορίζεται με βάση το κόστος υπάρχει μόνο στη φαντασία μας, τα έχουμε ξαναπεί
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- hellegennes
Όχι, δεν είναι. Και τα υλικά και οι μισθοί είναι πιο πάνω, αλλά αμφότερα είναι κάτω από την αύξηση και του μέσου μισθού και της αξίας ακινήτων.
Για την ακρίβεια, το κόστος κατασκευής (σε υλικά και μισθούς) έχει ανέβει περίπου 155-160% από το 1994 (ΕΛΣΤΑΤ), οι τιμές όμως των ακινήτων έχουν ανέβει από 200% στην επαρχία ως 260% στην Θεσσαλονίκη και 280% στην Αθήνα. Και αυτές είναι μέσες τιμές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τα υλικά έχουν ακριβύνει πάρα πολύ τα τελευταία 2 χρόνια με αποτέλεσμα να μη χτίζεται τίποτα.
Εχω πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που περιμένουν να πέσουν οι τιμές για να ξεκινήσουν κατασκευή.
- hellegennes
Είναι λίγο πιο πάνω από τα όρια του 2012, αρκετά πιο πάνω από πέρυσι. Τα προηγούμενα 2 χρόνια τα υλικά ήταν κάτω από το όριο 2010-2013.Ίακχος έγραψε: 12 Οκτ 2022, 14:54Τα υλικά έχουν ακριβύνει πάρα πολύ τα τελευταία 2 χρόνια με αποτέλεσμα να μη χτίζεται τίποτα.
Εχω πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που περιμένουν να πέσουν οι τιμές για να ξεκινήσουν κατασκευή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Eιναι πολύ πιο πάνω από ποτέ.hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2022, 15:00Είναι λίγο πιο πάνω από τα όρια του 2012, αρκετά πιο πάνω από πέρυσι. Τα προηγούμενα 2 χρόνια τα υλικά ήταν κάτω από το όριο 2010-2013.Ίακχος έγραψε: 12 Οκτ 2022, 14:54Τα υλικά έχουν ακριβύνει πάρα πολύ τα τελευταία 2 χρόνια με αποτέλεσμα να μη χτίζεται τίποτα.
https://www.neakriti.gr/article/kriti/1 ... irakleiou/
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oiko ... on-ioulio/
- hellegennes
Δεν ξέρω από πού παίρνουν τα νούμερά τους. Αυτά που γράφω εγώ είναι από τους δείκτες κόστους υλικών της ΕΛΣΤΑΤ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Greek Statistics.hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2022, 15:07 Δεν ξέρω από πού παίρνουν τα νούμερά τους. Αυτά που γράφω εγώ είναι από τους δείκτες κόστους υλικών της ΕΛΣΤΑΤ.
- hellegennes
Αμφιβάλλω. Δεν είναι στατιστικά που έχει νόημα να αλλοιώσει κανείς. Θεωρώ ότι είναι μακράν πιο αξιόπιστα από ένα άρθρο που έγραψε ένας δημοσιογράφος που είναι άσχετος με τον τομέα και δεν καταλαβαίνει τι βλέπει σε γραφήματα. Η τιμή του χάλυβα αυτήν την στιγμή, π.χ., είναι ίδια με του Σεπτεμβρίου 2020.Ίακχος έγραψε: 12 Οκτ 2022, 15:07Greek Statistics.hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2022, 15:07 Δεν ξέρω από πού παίρνουν τα νούμερά τους. Αυτά που γράφω εγώ είναι από τους δείκτες κόστους υλικών της ΕΛΣΤΑΤ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Tα τελευταία 2 χρόνια έχουν γίνει οι αυξήσεις.
Το 2012 δούλευα σε τεχνική εταιρεία και το κόστος κατασκευής ήταν 1200 Ευρώ το τ.μ.
Τώρα είναι 1500
Το 2012 δούλευα σε τεχνική εταιρεία και το κόστος κατασκευής ήταν 1200 Ευρώ το τ.μ.
Τώρα είναι 1500
-
stergiosbik
Για τραβα σε καμμία μάντρα να ρωτήσεις τιμές και άσε τα στατιστικά.hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2022, 15:14Αμφιβάλλω. Δεν είναι στατιστικά που έχει νόημα να αλλοιώσει κανείς. Θεωρώ ότι είναι μακράν πιο αξιόπιστα από ένα άρθρο που έγραψε ένας δημοσιογράφος που είναι άσχετος με τον τομέα και δεν καταλαβαίνει τι βλέπει σε γραφήματα. Η τιμή του χάλυβα αυτήν την στιγμή, π.χ., είναι ίδια με του Σεπτεμβρίου 2020.Ίακχος έγραψε: 12 Οκτ 2022, 15:07Greek Statistics.hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2022, 15:07 Δεν ξέρω από πού παίρνουν τα νούμερά τους. Αυτά που γράφω εγώ είναι από τους δείκτες κόστους υλικών της ΕΛΣΤΑΤ.
- hellegennes
Το έχω ξαναπεί ότι έχω κατασκευαστική εταιρεία. Τα στατιστικά τα βάζω γιατί είναι έγκυροι δείκτες όλης της αγοράς για το σύνολο των υλικών και των μισθών.stergiosbik έγραψε: 12 Οκτ 2022, 15:20Για τραβα σε καμμία μάντρα να ρωτήσεις τιμές και άσε τα στατιστικά.hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2022, 15:14Αμφιβάλλω. Δεν είναι στατιστικά που έχει νόημα να αλλοιώσει κανείς. Θεωρώ ότι είναι μακράν πιο αξιόπιστα από ένα άρθρο που έγραψε ένας δημοσιογράφος που είναι άσχετος με τον τομέα και δεν καταλαβαίνει τι βλέπει σε γραφήματα. Η τιμή του χάλυβα αυτήν την στιγμή, π.χ., είναι ίδια με του Σεπτεμβρίου 2020.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 47 Απαντήσεις
- 1277 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis