!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;

ΑΜΕΡΙΚΗ
14
18%
ΚΑΝΑΔΑΣ
10
13%
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
1
1%
ΑΓΓΛΙΑ
1
1%
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
2
3%
ΙΤΑΛΙΑ
10
13%
ΣΟΥΗΔΙΑ
2
3%
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
11
14%
ΡΩΣΙΑ
4
5%
Β. ΚΟΡΕΑ
7
9%
ΑΛΛΗ
15
19%

Σύνολο ψήφων: 77

sharp

Re: Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:52
sharp έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:44
hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:39 Λίγο πιο συγκρίσιμες...

Λονδίνο:

Εικόνα

Θεσσαλονίκη:

Εικόνα
Το πάνω μισό και το κάτω δεν τα λες ακριβώς ίδια. Εσύ πού θα προτιμούσες να μένεις;

Η ΘΕσ. ειναι κεντρικα, το Λονδίνο όχι.
Εννοείται πως θα προτιμούσα να μένω στα κάστρα από το τρισάθλιο Μπάρκινγκ, που είναι από τα πιο μονότονα πράγματα που έχω δει στην ζωή μου. Είναι 25.000 καρμπόν, ακαλαίσθητα σπίτια. Και δεν βρήκα κολακευτικές φωτογραφίες από τα κάστρα. Θα μπορούσα να βάλω π.χ. αυτήν:
Όχι στα κάστρα, αναφερόμουν στο άλλο μισό ή το πάνω δεξιά, αυτό που έκοψε ο φακός και ποιος ξέρει πόσο πάει ακόμη έτσι χωρίς ίχνος πρασίνου. Κάποιος πρέπει να μείνει και εκεί.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

talaipwros έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:50
ST48410 έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:47
talaipwros έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:40 Η πηγη της φωτογραφίας, στην πραγματικότητα προσπαθουσε να κολακεψει την πολη

Αν είχα πολλά, πάρα πολλά λεφτά, θα ήταν σχεδόν αδιάφορο. Τι θα ένοιαζε αφού θα μπορούσε να περνάω κάποιους μήνες της ζωής μου σε γιωτ, κάποιους άλλους σε σαλέ, και να ταξιδεύω όπου θέλω και όποτε θέλω;
Να θυμίσουμε οτι απο οσους εχουν αυτό που λες "πολλά, πάρα πολλά λεφτά " για να ζουν σε γιωτ, η μεγαλη πλειοψηφια μενει Αμερικη και Αγγλία και κανεις στην Ελλαδα.

Μπορεις να σκεφτεις κάποιο λόγο;
Μπορεί να είναι πιο εύκολο να κάνεις αυτά τα λεφτά εκεί λόγω μεγαλύτερης αγοράς και πολύ περισσότερων και σημαντικών επαφών που μπορείς να πραγματοποιήσεις εκεί. Αλλά πια ελέω internet και αυτό μπορεί να αλλάζει σταδιακά.

Επίσης να διακρίνουμε δύο πράγματα. Άλλο αυτός που κάνει πολλά λεφτά από μία εργασία και άρα θα μείνει εκεί που είναι δυνατόν να τα βγάλει, και άλλο αυτός που έχει φράγκα με ουρά (από λαχείο, κληρονομιά, κλπ) και ψάχνει να βρει το ιδανικό μέρος να μείνει. Οι περισσότεροι φορουμίτες μιλούν για αυτό το τελευταίο.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

nyxtovios έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:55

Αν είχα πολλά, πάρα πολλά λεφτά, θα ήταν σχεδόν αδιάφορο. Τι θα ένοιαζε αφού θα μπορούσε να περνάω κάποιους μήνες της ζωής μου σε γιωτ, κάποιους άλλους σε σαλέ, και να ταξιδεύω όπου θέλω και όποτε θέλω;
Να θυμίσουμε οτι απο οσους εχουν αυτό που λες "πολλά, πάρα πολλά λεφτά " για να ζουν σε γιωτ, η μεγαλη πλειοψηφια μενει Αμερικη και Αγγλία και κανεις στην Ελλαδα.

Γιατί εκεί βγάζουν λεφτά;
Εσύ μπορείς να σκεφτείς το λόγο που δεν φεύγουν από το Λονδίνο για να κάνουν διακοπές π.χ. στο Μάντσεστερ;
Δεν λέμε όμως για διακοπές, αλλά για μόνιμη κατοικία, ας πούμε 80%
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

να βάλουμε και το νόισβανστάιν, τότε, και να λέμε τί ωραία η βαυαρία
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

με τον μίκυ μάο
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

ST48410 έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:56

Μπορεί να είναι πιο εύκολο να κάνεις αυτά τα λεφτά εκεί λόγω μεγαλύτερης αγοράς και πολύ περισσότερων και σημαντικών επαφών που μπορείς να πραγματοποιήσεις εκεί. Αλλά πια ελέω internet και αυτό μπορεί να αλλάζει σταδιακά.

Επίσης να διακρίνουμε δύο πράγματα. Άλλο αυτός που κάνει πολλά λεφτά από μία εργασία και άρα θα μείνει εκεί που είναι δυνατόν να τα βγάλει, και άλλο αυτός που έχει φράγκα με ουρά (από λαχείο, κληρονομιά, κλπ) και ψάχνει να βρει το ιδανικό μέρος να μείνει. Οι περισσότεροι φορουμίτες μιλούν για αυτό το τελευταίο.
Ναι, για αυτο το τελευταίο λεω.

Που βρίσκονται ολοι αυτοι; Σε ποιες χωρες μενουν; Ποσοι ειναι Ελλάδα;
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

sharp έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:56
nyxtovios έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:55

Γιατί εκεί βγάζουν λεφτά;
Εσύ μπορείς να σκεφτείς το λόγο που δεν φεύγουν από το Λονδίνο για να κάνουν διακοπές π.χ. στο Μάντσεστερ;
Δεν λέμε όμως για διακοπές, αλλά για μόνιμη κατοικία, ας πούμε 80%
E ναι αλλά το να βγάζεις λεφτά τις περισσότερες φορές προυποθέτει να μένεις κάπου που έχει λεφτά.
Αν ένα στέλεχος πολυεθνικής πάει να μείνει π.χ. σε ένα κατσικοχώρι της Κρήτης, προφανώς δεν μπορεί να βγάλει λεφτά.
Από την άλλη όταν βγουν στη σύνταξη αρκετοί ευρωπέοι έρχονται μόνιμα για να ψοφήσουν στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:57 να βάλουμε και το νόισβανστάιν, τότε, και να λέμε τί ωραία η βαυαρία
Η Βαυαρία είναι όμορφη και χωρίς τον πύργο της Ντίσνεϊ
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:55 εκεί μέσα στα κάστρα θα μένεις τύπε;
Γιατί, στο Παρίσι θα μένω μέσα στο Λούβρο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Navis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Navis »

Η Θεσσαλονίκη (η λεκανη/κεντρο, δε λεω για καποιες λιγες περιοχες) ειναι πραγματικα απαισια, καταθληπτικη και πενταβρωμικη (βρωμια ειναι και τα αθλια γκραφιτι παντου).

Ντισκλειμερ μεγαλωσα εκει, πλεον ντρεπομαι για το χαλι που ισως δεν εβλεπα/αναγνωριζα ουτε πριν 30-40 χρονια, ειδικα εαν ειμαι με καποιον επισκεπτη που ερχεται πρωτη φορα να γυρισει την πολη.

Απο κει και περα απο ολες τις χωρες που εχω παει (καμια 25αρια) δε θα εμενα μονο στις ΗΠΑ (δε μου αρεσε καθολου). Και Ελλαδα σε μεγαλουπολη/βρωμουπολη.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2022, 23:02
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:55 εκεί μέσα στα κάστρα θα μένεις τύπε;
Γιατί, στο Παρίσι θα μένω μέσα στο Λούβρο;
όχι γιατί δεν νοικιάζουν εκεί, αλλά έχει και πιο παλιά από το λούβρο στο 1-2-3-4 μέγκλα με εσωτερικές αυλές, καθώς και καταπληκτικά μεταγενέστερα αρ ντεκό στο 7-8
Άβαταρ μέλους
ST48410

talaipwros έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:57
ST48410 έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:56

Ναι, για αυτο το τελευταίο λεω.

Που βρίσκονται ολοι αυτοι; Σε ποιες χωρες μενουν; Ποσοι ειναι Ελλάδα;
Δεν ξέρω. Γιατί όλους τους πλούσιους που θυμάμαι τους έχω συσχετίσει με κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα και άρα έχουν έδρα εταιρείας κλπ υποχρεώσεις που δεν θα τους επέτρεπε να αγοράσουν ένα μικρό νησάκι ξερωγώ και να κάνουν αποκλειστικά διακοπές. Και προφανώς υπάρχουν και άλλα μέρη εξαιρετικής ομορφιάς στον κόσμο για να μείνει κάποιος. Υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Να έρθει εδώ ο βαθύπλουτος Γερμανός ή Γάλλος και να πάει σε ένα ειδυλλιακό μέρος; ΟΚ αν είναι συνταξιούχος. Αν είναι νεότερος και έχει παιδιά και δεν γνωρίζουν Ελληνικά ζορίζει το πράγμα σε σχέση με το να πάει και να μείνει σε μια Ευρωπαϊκή μεγαλούπολη. Για το σχολείο, για τις δραστηριότητές τους, για όλα.

Ωστόσο η ερώτηση του νηματοθέτη αφορούσε Έλληνες. Είναι αλλιώς.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2022, 22:52 [Και δεν βρήκα κολακευτικές φωτογραφίες από τα κάστρα. Θα μπορούσα να βάλω π.χ. αυτήν:

Εικόνα
Αυτή είναι η Καλαμάτα.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Οι 3 που ψήφισαν Ρωσία τι φάση;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
ST48410

Navis έγραψε: 06 Οκτ 2022, 23:02 Η Θεσσαλονίκη (η λεκανη/κεντρο, δε λεω για καποιες λιγες περιοχες) ειναι πραγματικα απαισια, καταθληπτικη και πενταβρωμικη (βρωμια ειναι και τα αθλια γκραφιτι παντου).

Ντισκλειμερ μεγαλωσα εκει, πλεον ντρεπομαι για το χαλι που ισως δεν εβλεπα/αναγνωριζα ουτε πριν 30-40 χρονια, ειδικα εαν ειμαι με καποιον επισκεπτη που ερχεται πρωτη φορα να γυρισει την πολη.

Απο κει και περα απο ολες τις χωρες που εχω παει (καμια 25αρια) δε θα εμενα μονο στις ΗΠΑ (δε μου αρεσε καθολου). Και Ελλαδα σε μεγαλουπολη/βρωμουπολη.
Τα ίδια χάλια και στην Αθήνα. Είχε έρθει γνωστός από το εξωτερικό Αθήνα, βγήκε από το τραίνο Πειραιά και έπεσε σε ένα λόφο σκουπιδιών μπροστά στο σταθμό που είχαμε εκείνες τις ημέρες λόγω πολυήμερων απεργιών.

Δεν ξέρω. Άλλους μπορεί να μην τους ενοχλεί τόσο πολύ το σκουπίδι και τα γκραφιτι. Αλλά σε καταλαβαίνω απολύτως.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”