ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Οκτ 2022, 19:27
Όσο για τα πολιτιστικά, μια ματιά να ρίξεις στις αντίστοιχες στήλες για εκθέσεις, παραστάσεις, θέατρα, αφιερώματα κλπ θα καταλάβεις.
Για εστίαση, δεν το συζητώ καν.
Αν έχεις χρήματα στην Ελλάδα, που να μπορούν να καλύψουν την οποιαδήποτε επιλογή σε χώρο διαμονής, ποιότητα ζωής και ψυχαγωγία, προσφέρει τα ΠΑΝΤΑ σε πολύ πιο χαμηλό κόστος απ' ό,τι στις ευρωπαϊκές πόλεις.
Καλά ρίξε μια ματιά σε εκθεσεις-παραστασεις-θεατρα-αφιερωματα σε άλλη ευρωπαικη πρωτεύουσα και έλα πες μου. Βγες μία για ψώνια Ηλισια Πεδια και πες μου. Κάτσε για καφέ έξω απ'το Λούβρο στο πάρκο με τις καστανιές. Μπες μια στην γκαλερί Λαφαγιέτ στον πρώτο όροφο που έχει το ίδιο εκλερ σε 85 διαφορετικές γεύσεις και χρώματα να διαλεξεις. Δες πόσες συναυλίες πάνε λονδινο-παρισι και πόσες έρχονται Αθήνα. Καλά για εστιατόρια μην το πιάνεις καθόλου.
Η Αθήνα καλά είναι για να πάρεις μια μικρή γεύση πολιτισμού, συν τα αρχαία που είναι μοναδικά. Αλλά γεύση μόνο, το κυρίως μενου είναι Ευρώπη.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.
Chilloutbuddy έγραψε: 06 Οκτ 2022, 19:00
Φαίνεται δεν έχει θαυμάσει ο κόσμος από κοντά το φοβερό συνδιασμό γκρι νερό - γκρι ουρανός - γκρι αμμος της Β.Ευρωπης
Αν δεν κάνω μπάνιο δεν με απασχολεί. Αλλά και στην Αθήνα τι να την κάνω, αν χρειάζεται να πάω 50χλμ μπας και βρω καθαρή παραλία. Άσε που η Ελλάδα έχει και ηπεριωτικά μέρη, οπότε το επιχείρημα θάλασσα δεν μετράει.
Δεν σε απασχολεί η άσχημη θάλασσα αν δεν κάνεις μπάνιο αλλά σε απασχολεί το ακαλαίσθητο κτήριο αν δεν μένεις. Πολύπλοκη λογική.
Τι είμαι ψάρι για να βλέπω καθημερινά τη θάλασσα; Σε πόλη ζω, σε πόλη κινούμαι, κτίρια βλέπω.
Άσε που τόσο δράμα δεν είναι η θάλασσα στην Αγγλία.
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Οκτ 2022, 19:27
Όσο για τα πολιτιστικά, μια ματιά να ρίξεις στις αντίστοιχες στήλες για εκθέσεις, παραστάσεις, θέατρα, αφιερώματα κλπ θα καταλάβεις.
Αν έχεις χρήματα στην Ελλάδα, που να μπορούν να καλύψουν την οποιαδήποτε επιλογή σε χώρο διαμονής, ποιότητα ζωής και ψυχαγωγία, προσφέρει τα ΠΑΝΤΑ σε πολύ πιο χαμηλό κόστος απ' ό,τι στις ευρωπαϊκές πόλεις.
Καλά ρίξε μια ματιά σε εκθεσεις-παραστασεις-θεατρα-αφιερωματα σε άλλη ευρωπαικη πρωτεύουσα και έλα πες μου. Βγες μία για ψώνια Ηλισια Πεδια και πες μου. Κάτσε για καφέ έξω απ'το Λούβρο στο πάρκο με τις καστανιές. Μπες μια στην γκαλερί Λαφαγιέτ στον πρώτο όροφο που έχει το ίδιο εκλερ σε 85 διαφορετικές γεύσεις και χρώματα να διαλεξεις. Δες πόσες συναυλίες πάνε λονδινο-παρισι και πόσες έρχονται Αθήνα. Καλά για εστιατόρια μην το πιάνεις καθόλου.
Η Αθήνα καλά είναι για να πάρεις μια μικρή γεύση πολιτισμού, συν τα αρχαία που είναι μοναδικά. Αλλά γεύση μόνο, το κυρίως μενου είναι Ευρώπη.
κατ' αρχήν, δεν ασχολούμαστε με πόλεις που δεν έχουν όπερα ενταγμένη στον αστικό ιστο. δεν. ούτε καν
Στην Θεσσαλονίκη πήγα για μια εβδομάδα και περπατούσα κάθε μέρα.
Ανακαλύπτεις πολλούς κρυμμένους θησαυρούς από αρχαιολογικά, πολιτισμικά στοιχεία.
Το ίδιο και στην Αθήνα και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος.
Η θάλασσα, το φυσικό περιβάλλον, επίσης είναι διαφορετικά.
Καλό είναι να είσαι κάπου, όπου όλα είναι καθαρά, οργανωμένα, τεχνολογικά, αλλά τους λείπουν αυτά τα στοιχεία που βρίσκεις εδώ.
Γι' αυτό έχουμε και τουρισμό άλλωστε.
Αν δεν κάνω μπάνιο δεν με απασχολεί. Αλλά και στην Αθήνα τι να την κάνω, αν χρειάζεται να πάω 50χλμ μπας και βρω καθαρή παραλία. Άσε που η Ελλάδα έχει και ηπεριωτικά μέρη, οπότε το επιχείρημα θάλασσα δεν μετράει.
Tί ακριβώς συγκρίνεις;
Το θέμα με την Ελλάδα είναι ότι έχει περιοχές που σε χρόνο μηδέν βρίσκεσαι από το βουνό σε καθαρές και πανέμορφες παραλίες.
τα ΠΑΝΤΑ είναι Μπαλκάν.
Eγώ πάλι νομίζω ότι αυτά τα λένε όσοι έχουν έλλειψη παραστάσεων από την Ελλάδα. Ή έχουν μόνον μπαλκάν παραστάσεις.
Ακόμη και οι μεγαλουπόλεις της, μπορεί να προσφέρουν ποιότητα ζωής για όλα τα γούστα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να καλυφθεί με μεσαία εισοδήματα λόγω συγκυριών (τόπος καταγωγής/εργασία) αλλά αν δεν υπάρχει οικονομικό θέμα, βρίσκεις τα πάντα.
έλα, σαχλαμάρες. για υψηλό εισοδηματικό μπράκετ ούτε καν σύγκριση υπάρχει με τις έπα. όπως σωστά γράφθηκε είναι εξαιρετικά νταϊβερς χώρα, έχει τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό, και στα δύο άκρα της κανονικής κατανομής. τώρα αν ο άλλος την έχει γνωρίσει από τα ρεπορτάζ της εφσυν και του 902
Ναι νταξει, άμα πιάσουμε μόνο το μεγάλο εισοδηματικό μπρακετ και στο Μαρόκο να είσαι κάπου όμορφα θα βουλευτεις, αλλά αυτό τι λέει συνολικά για τη χώρα; Τιποτα
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.
εγω παντως θα ηθελα να ζησω Πολυνησια, Χαβαη, Καναριες Νησους, Ν.Ζηλανδια τετοια μερη, αν ηταν στο χερι μου να αλλαξω θα αλλαζα ριζικα, δε θα καθομουν να πιλατευω υποπαραλλαγες δυτικου τυπου που το μονο που ουσιαστικα αλλαζει ειναι το γεωγραφικο πλατος
Ένα θέμα που έχω είναι όταν δεν μπορώ να διαβάσω τις ταμπέλες των καταστημάτων, τις αφίσες, τα συνθήματα στους τοίχους, κλπ, δεν μπορώ να βυθίστω σε μια πόλη, να την κατάλαβω. Απλά χαζολογαω σαν να κοιτάω πίνακες. Άρα θα ήθελα για κάποιο καιρό Θεσσαλονίκη να την εξερευνήσω, είτε κάποια μεγαλούπολη των ΗΠΑ.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Chilloutbuddy έγραψε: 06 Οκτ 2022, 19:24
Κι όμως καλά λεει
έλα, σαχλαμάρες. για υψηλό εισοδηματικό μπράκετ ούτε καν σύγκριση υπάρχει με τις έπα. όπως σωστά γράφθηκε είναι εξαιρετικά νταϊβερς χώρα, έχει τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό, και στα δύο άκρα της κανονικής κατανομής. τώρα αν ο άλλος την έχει γνωρίσει από τα ρεπορτάζ της εφσυν και του 902
Ναι νταξει, άμα πιάσουμε μόνο το μεγάλο εισοδηματικό μπρακετ και στο Μαρόκο να είσαι κάπου όμορφα θα βουλευτεις, αλλά αυτό τι λέει συνολικά για τη χώρα; Τιποτα
Γιατί, σε υψηλή εισοδηματική κατηγορία τι έχουν οι ΗΠΑ καλύτερο; Φυσικά δεν έχουν όλα αυτά τα προβλήματα που προανέφερα (πλην της εγκληματικότητας που δεν την γλυτώνεις πουθενά), αλλά για ποιον λόγο είναι καλύτερα να ζεις ΗΠΑ αν έχεις υψηλό εισόδημα από ό,τι να ζεις κάπου στην Μεσόγειο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Για να πάει να μείνει κάποιος σε ένα μέρος μόνιμα θα πρέπει να βρει εκεί δουλειά και μετά να προσαρμόσει το lifestyle
του βάση της δουλειάς του. Επομένως, τα βασικά κριτήρια για έναν επίδοξο μετανάστη αφορούν τους μισθούς, τα κόστη
κατοικιών, το εκπαιδευτικό σύστημα. την παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Όλα τα άλλα που διαβάζω για φαγητό, παραλιές, θέατρα και κλίμα είναι αρκούντως υποκειμενικά και αφορούν ανθρώπους
που έχουν και 2 λεφτά στην άκρη.
Υ.Γ Προσωπικά, πάντως γουστάρω περισσότερο το κλίμα της Βόρειας Ευρώπης παρά της
Νότιας Ευρώπης, αν μπορούσε να βρέχει 365 μέρες τον χρόνο στην Ελλάδα θα ήμουν πανευτυχής, αυτό όμως είναι κάτι
το υποκειμενικό.