!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;

ΑΜΕΡΙΚΗ
14
18%
ΚΑΝΑΔΑΣ
10
13%
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
1
1%
ΑΓΓΛΙΑ
1
1%
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
2
3%
ΙΤΑΛΙΑ
10
13%
ΣΟΥΗΔΙΑ
2
3%
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
11
14%
ΡΩΣΙΑ
4
5%
Β. ΚΟΡΕΑ
7
9%
ΑΛΛΗ
15
19%

Σύνολο ψήφων: 77

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

wooded glade έγραψε: 06 Οκτ 2022, 14:32 Γίνονται εκλογές και κερδίζει ο Σύριζα.
Σε απελπισία αρχίζετε να φέρνετε βόλτα όλες τις ξένες πρεσβείες.
Επειδή ο Σύριζα βαριέται να κλείσει τα σύνορα αλλά και επειδή οι ξένοι είναι πονόψυχοι και λυπούνται που θα βάζετε τα κλάματα, σας δίνεται η ευκαιρία να πάτε σε όποια χώρα θέλετε.
Ποιάν θα διαλέγατε ;
Από τις επιλογές που διαβάζω, νομίζω ότι μια χαρά θα πέρναγαν και στην Ελλάδα, ακόμη και αν κέρδιζε ο ανταρσύα τις εκλογές.

Γιατί να φύγουν; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
AOC
Phorum.gr user: AOC

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AOC »

Θα ήθελα να περάσω 2-3 χρόνια ΗΠΑ, Ρωσία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Κίνα, και σε χώρες λατινικής αμερίκης.
Η γηραία ήπειρος μου φαίνεται η πιο βαρετή εν τέλει. Κάτι μανατζαραίοι κάνουν κουμάντο χωρίς όραμα.
Ούτε την ψυχή των λατινοαμερικάνων έχει η ΕΕ.
Ούτε τις υπερπόλεις των Κινέζων, που κοιτάνε μπροστά, και των υπόλοιπων τιγρό-οικονομιών ανατολικής Ασίας.
Ούτε τον υπερκαταναλωτισμό και τα αρχίδια των Αμερικάνων.
Ούτε την απέραντη ήπειρο όπου παραμονεύει η σοβιετική κληρονομιά της Ρωσίας και των ΕΣΣΔ χωρών της κεντρικής ασίας.
Γενικά η ΕΕ είναι πιο πολύ για βολεμένους γέρους και όχι για φιλόδοξους ανθρώπους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AOC την 06 Οκτ 2022, 15:41, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:18 ψήφισα ΑΜΕΡΙΚΗ
συγκεκριμένα θα ήθελα να ζήσω στη ΦΛΟΡΙΝΤΑ, Ντελρει μπιτς
Έχω ένα φιλαράκι - γνωστό, γέννημα θρέμα, που ήρθε για κάνα δύο βδομάδες Ελλάδα, γύρισε μερικά από τα μέρη μας και τώρα, εδώ και πάνω από δεκαετία για την ακρίβεια, δεν γυρνάει με την καμμία πίσω μόνιμα, μάλιστα επίλεξε σαν βάση του την Σαλονίκη παρόλη την κανγκουριά της καθημερινότητας και τις δυσκολίες που του προέβαλε το ελληνικό κράτος.
Μου είπε ότι το κλίμα εκεί δεν παλεύεται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα εκτός των άλλων.
:102:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:18 ψήφισα ΑΜΕΡΙΚΗ
συγκεκριμένα θα ήθελα να ζήσω στη ΦΛΟΡΙΝΤΑ, Ντελρει μπιτς
Εκεί που έγινε της κακομοίρας με τον τυφώνα;
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:17
Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:14 Σοβαρά τώρα, η Κίνα στο "άλλη";
ναι γιατί εκτός από εσένα κανένας άλλος δεν ενδιαφέρεται
έχω γνωστούς που εργάστηκαν εκεί με πολλαπλάσιο μισθό από αυτόν που έπαιρναν/παίρνουν στην Ελλάδα, πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης, ιδιωτικό σχολείο υψηλού επιπέδου για το παιδί που εδώ αποκλείεται να μπορέσουν να πληρώσουν και χαμηλό κόστος ζωής για να κάνεις πραγματική αποταμίευση για τα γεράματα. Φυσικά δεν είναι όλα ρόδινα εκεί αλλά για κάποιον που έχει ταλαιπωρηθεί επαγγελματικά εδώ μπορεί να είναι πολύ καλύτερη λύση από το να πάει οικονομικός μετανάστης στη Β. Ευρώπη.

ΥΓ. O DB έχει δίκιο. Δεν μπορεί να λείπει η οικονομική υπερδύναμη των επομένων δεκαετιών από τέτοιο πολλ.
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

Για να έχει νόημα το ερώτημα βγάζω έξω το οικονομικό. Υποθέτω ότι σε οποιαδήποτε χώρα θα έχω ένα άλφα οικονομικό επίπεδο που με ικανοποιεί . Μάλλον θα διάλεγα Ισπανία.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

sharp έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:36
Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:30
sharp έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:26

Μα ποιος θέλει να ζήσει στην Κίνα;
Δεν ξέρω, δεν είναι στο πολλ. Μπορεί 4, μπορεί 0.
4 μουρλοί είναι πολλοί.

Και πρέπει πάντα να διευκρινίζουμε ότι εννοούμε με τις ίδιες συνθήκες των πολιτών. Ούτε με 50 μύρια που λέει ο άλλος, ούτε στο Πακιστάν δ/ντής αμερικανικής πολυεθνικής.
Πλούσιοι και φτωχοί, όλοι πολίτες είναι. Αμάν, κομμούνι έγινες.
Στην Κίνα άνετα έμενα σε μια ήρεμη Tier 3 city, π.χ. Yancheng
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

ST48410 έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:39
Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:14 Σοβαρά τώρα, η Κίνα στο "άλλη";
έχω γνωστούς που εργάστηκαν εκεί με πολλαπλάσιο μισθό από αυτόν που έπαιρναν/παίρνουν στην Ελλάδα, πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης, ιδιωτικό σχολείο υψηλού επιπέδου για το παιδί που εδώ αποκλείεται να μπορέσουν να πληρώσουν και χαμηλό κόστος ζωής για να κάνεις πραγματική αποταμίευση για τα γεράματα. Φυσικά δεν είναι όλα ρόδινα εκεί αλλά για κάποιον που έχει ταλαιπωρηθεί επαγγελματικά εδώ μπορεί να είναι πολύ καλύτερη λύση από το να πάει οικονομικός μετανάστης στη Β. Ευρώπη.

ΥΓ. O DB έχει δίκιο. Δεν μπορεί να λείπει η οικονομική υπερδύναμη των επομένων δεκαετιών από τέτοιο πολλ.
Ο νάνος τώρα τελευταία έχει περισσότερο δίκαιο πάρα άδικο γενικότερα.
:p2:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
ST48410

sys3x έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:42 Ο νάνος τώρα τελευταία έχει περισσότερο δίκαιο πάρα άδικο γενικότερα.
Συμφωνώ.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Να μεταναστεύσω στις Η.Π.Α ήταν πάντα το όνειρό μου, αλλά τελευταία έχει ξεφτίσει.
Είδα (έστω και με ονειρικές εικόνες) τα καλύτερα.
Εκεί που είδα, οι Η.Π.Α. ολόκληρες είναι μια κουτσουλιά, οπότε...
Δεν ενθουσιάζομαι πολύ. :lol:
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

ST48410 έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:44
sys3x έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:42 Ο νάνος τώρα τελευταία έχει περισσότερο δίκαιο πάρα άδικο γενικότερα.
Συμφωνώ.
γενικά ο νάνος είναι μια ψύχραιμη και λογική φωνή απλά κάποιες φορές παρασύρεται
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
sharp

Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:40
sharp έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:36
Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:30
Δεν ξέρω, δεν είναι στο πολλ. Μπορεί 4, μπορεί 0.
4 μουρλοί είναι πολλοί.

Και πρέπει πάντα να διευκρινίζουμε ότι εννοούμε με τις ίδιες συνθήκες των πολιτών. Ούτε με 50 μύρια που λέει ο άλλος, ούτε στο Πακιστάν δ/ντής αμερικανικής πολυεθνικής.
Πλούσιοι και φτωχοί, όλοι πολίτες είναι. Αμάν, κομμούνι έγινες.
Στην Κίνα άνετα έμενα σε μια ήρεμη Tier 3 city, π.χ. Yancheng
Πάντα κομμούνι ήμουν. Υπέρ του πλούτου και της δικαιοσύνης για όλους. Άλλο όμως ίσος, άλλο ίδιος και άλλο όμοιος.

Στο θέμα μας, να πας εκεί ώστε να ζήσεις αυτό που θες να ζήσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα διαπιστώσεις πως είσαι ξένος. Αυτό μπορεί να σού αρέσει, μπορεί και όχι. Τα υπόλοιπα είναι σχετικά.
sharp

Γιατί;
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

sharp έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:24
Ερμής έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:22 Να μένω Στην Ελλάδα με καμια πενηνταρια μυρια στην Ελβετία.
Ή να μένω στην Ελλάδα με καμια πενηνταριά διαμερίσματα καβάτζα.
Το δεύτερο εφιάλτης. Όλη μέρα θα νταραβερίζεσαι με 50 "ελλαδικούς" ενοικιαστές :lol:

Συμφωνώ στο πρώτο λίγο διαφορετικό: Να μένω στην Ελβετία με καμια πενηνταρια μυρια στην Ελβετία (και να ταξιδεύω όπου γουστάρω)
Αυτον τον εφιαλτη πως θα γίνει να τον ζήσω λιγάκι;
Για το αλλο. Θα έχω ένα σκασμο λεφτα και θα μένω στην Ελβετία; Δεν ειμαι ψυχακιας.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
ST48410

sharp έγραψε: 06 Οκτ 2022, 15:56

Γιατί;
Γιατί θα αμειφθεί πολύ καλύτερα ακόμα κι αν δεν έχει κάποια τρελή εξειδίκευση, θα του μείνουν αρκετά περισσότερα χρήματα, θα του καλυφθούν βασικές ανάγκες για την οικογένεια πιο εύκολα και κατά πάσα πιθανότητα θα ζήσει σε πολύ ασφαλέστερο περιβάλλον. Ειδικά αν έχεις να μεγαλώσεις και παιδιά, κάποια πράγματα βαρύνουν πολύ.

ΥΓ. Ο ίδιος φίλος που εργάστηκε σε μεγάλο πολυεθνικό εκπαιδευτικό οργανισμό με κάπου 40 χιλ Ευρώ το χρόνο και αρκετές παροχές καλυμμένες στην Κίνα, είχε βρει δουλειά σε λάντζα σε Ελληνική ταβέρνα σε Β. Ευρωπαϊκή χώρα. Τι συμπεραίνεις;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”