!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου
Re: Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος georgebi την 01 Οκτ 2022, 14:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Συμφωνώ μαζί σου. Να θέλεις δε να το διαδίδεις και μετά θάνατον είναι ο ορισμός της ματαιοδοξίας.Maspoli έγραψε: 01 Οκτ 2022, 00:02 Τι υπερτιμημένη ως και ηλίθια ρήση το "εζησε όπως ήθελε". Κι ένας μεθιακας ή ένας ρακοσυλλεκτης όπως θέλουν μπορεί να ζουν.
- Dwarven Blacksmith
Το επιχείρημα που έδωσες πάντως, συνηγορεί στο αντίθετο από αυτό που υποστηρίζεις. Μετά πας στο "είσαι μικρός, δεν ξέρεις".ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 14:01Δεν σε κόβω για πάνω από 25-30 και ακριβώς γι' αυτό δεν παρεξηγώ τις αναλύσεις που επιχειρείς. Σε κάθε περίπτωση, καμμία σχέση.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 13:54Το lifestyle των '60s αντιμετωπίζεται ως κάτι το μυθικό για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ότι περνάει εξιδανικεύεται στον ένα ή τον άλλοΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 13:13
Το life style των σίξτυς σαφώς και δεν αντιμετωπίζεται ως μια μυθική εποχή για έναν πολύ απλό λόγο. Εκείνον τον καιρό, ελάχιστοι είχαν πρόσβαση σ' αυτό που σήμερα προσδιορίζεται αφελώς ως "life style". Γενικώς, μπαίνεις στη διαδικασία σύγκρισης ανόμοιων πραγμάτων, τρόπου ζωής και κυρίως νοοτροπίας.
βαθμό. Δεύτερον, γιατί ισχύει αυτό που λες, δεν ήταν προσβάσιμο σε πολλούς, επομένως αυτοί οι λίγοι στους οποίους μπορεί να ήταν
προσβάσιμο από πολλούς σύγχρονούς τους αντιμετωπίστηκαν ως κάτι το ιδιαίτερο και το εντυπωσιακό. Σήμερα,αυτοί οι λίγοι
θα ήταν μερικοί ακόμα διάσημοι, μπορεί κάποτε ας πούμε η Αλίκη Βουγιουκλάκη να ήταν εθνική σταρ, σήμερα θα ήταν απλώς μία
ηθοποιός όπως η Βλαντή, η Παπαχαραλάμπους, η Παπουτσάκη, η Ματσούκα και πάει λέγοντας.
Αυτό έλειπε να παρεξηγούσες κιόλας.
Δεν είπα ως κατηγορία το είσαι μικρός. Και στη δική μου γενιά υπάρχουν άνθρωποι που είχαν ενημέρωση για τους "διάσημους" από τα περιοδικά τύπου Θησαυρός και Ρομάντσο. Θεωρείς ότι αυτοί ήξεραν περισσότερα για τον Χατζηφωτίου;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 14:0833 είμαι. Ακριβώς επειδή δεν έχω ζήσει τα χρόνια που μεσουρανούσαν οι διάφορες Βουγιουκλάκη και οι διάφοροι Χατζηφωτίου μπορώ ναΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 14:01Δεν σε κόβω για πάνω από 25-30 και ακριβώς γι' αυτό δεν παρεξηγώ τις αναλύσεις που επιχειρείς. Σε κάθε περίπτωση, καμμία σχέση.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 13:54
Το lifestyle των '60s αντιμετωπίζεται ως κάτι το μυθικό για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ότι περνάει εξιδανικεύεται στον ένα ή τον άλλο
βαθμό. Δεύτερον, γιατί ισχύει αυτό που λες, δεν ήταν προσβάσιμο σε πολλούς, επομένως αυτοί οι λίγοι στους οποίους μπορεί να ήταν
προσβάσιμο από πολλούς σύγχρονούς τους αντιμετωπίστηκαν ως κάτι το ιδιαίτερο και το εντυπωσιακό. Σήμερα,αυτοί οι λίγοι
θα ήταν μερικοί ακόμα διάσημοι, μπορεί κάποτε ας πούμε η Αλίκη Βουγιουκλάκη να ήταν εθνική σταρ, σήμερα θα ήταν απλώς μία
ηθοποιός όπως η Βλαντή, η Παπαχαραλάμπους, η Παπουτσάκη, η Ματσούκα και πάει λέγοντας.
τους κρίνω πιο αντικειμενικά, κάτι που θα κάνουν στο μέλλον και οι νεότεροι από εμένα όταν σε κάποιο μελλοντικό φόρουμ θα συζητάμε
για το θάνατο των σημερινών διάσημων. Αν τότε εγώ λέω στους νεότερους "Ε είσαι μικρός δεν καταλαβαίνεις τι ήταν ο Χατζηνικολάου/Λιάγκας/Ζαμπούνης" θα διαβάσω με το δίκιο μου ένα "Άσε μας ρε μπάρμπα, και τι ήταν ο μακαρίτης τελικά? Μία προσωπικότητα των μίντια ήταν".
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εκείνο που λέω είναι ότι σήμερα μπορείς να το βιώσεις, έστω και τεχνητά. Το 80 δεν είχες καν βίντεο ή έστω τότε ξεκινούσαν, σήμερα μπορείς να βρεις την εκπομπή του Ζάχου, οπότε επιτρέπεις στον εαυτό σου να έχει άποψη που την θεωρείς, τεκμηριωμένη και ισότιμη με εκείνου που έζησε την εποχή.ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 14:07Το 60 με το 80 είχαν μια περισσότερο ισορροπημένη μετάβαση από ό,τι το 80 με το 2000. Σ' αυτήν την 20ετία έγινε το "έλα να δεις".sharp έγραψε: 01 Οκτ 2022, 14:00Η διαφορά του 60 με το 80 ήταν πολύ μικρότερη. Αρκούσε να φανταστείς μια ζωή με λιγώτερα υλικά αγαθά, που σιγά σιγά συγκεντρωνόταν στις πόλεις. Θυμάμαι ας πούμε που έλεγαν ότι οι Αμπελόκηποι ήσαν αμπέλια. Αυτό μού ήταν το δυσκολώτερο να φανταστώ. Όμως από το 80 στο 00, πόσο μάλλον στο 20 η απόσταση είναι αστρονομική, λόγω της πληροφόρησης του Ίντερνετ. Δεν χρειάζεται να φανταστείς τίποτε, ούτε να κοπιάσεις ιδιαίτερα, ο γκουγκλ νά 'ναι καλά. Αυτό έχει θετική και αρνητική πλευρά.ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 13:13
Το life style των σίξτυς σαφώς και δεν αντιμετωπίζεται ως μια μυθική εποχή για έναν πολύ απλό λόγο. Εκείνον τον καιρό, ελάχιστοι είχαν πρόσβαση σ' αυτό που σήμερα προσδιορίζεται αφελώς ως "life style". Γενικώς, μπαίνεις στη διαδικασία σύγκρισης ανόμοιων πραγμάτων, τρόπου ζωής και κυρίως νοοτροπίας.
Κατά τα άλλα, σαφώς και ο παράγων "φαντασία" δε λέει κάτι, γιατί η φαντασία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη λογική (εμπειρίες, βιώματα, παραστάσεις) του καθενός. Ουδείς μπορεί να φανταστεί κάτι που ξεφεύγει από το γνωστικό του πεδίο, πέραν μιας απλοϊκής παραλλαγής.
Σωστά λες για 80 με 2000, είχαμε άλλωστε Πατσοκ
- plouf
- Μέλη που αποχώρησαν
Παρα μια εκατό μάλλον θα του ευχήθηκε ο Κούλης να τα εκατοστησει και τον γκαντεμιασε τον ανθρωπο. 
Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και μια άλλη έκφραση αλλά προσπάθησα να το θέσω διακριτικά.Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Οκτ 2022, 14:10Το επιχείρημα που έδωσες πάντως, συνηγορεί στο αντίθετο από αυτό που υποστηρίζεις. Μετά πας στο "είσαι μικρός, δεν ξέρεις".ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 14:07
Δεν σε κόβω για πάνω από 25-30 και ακριβώς γι' αυτό δεν παρεξηγώ τις αναλύσεις που επιχειρείς. Σε κάθε περίπτωση, καμμία σχέση.
Αυτό έλειπε να παρεξηγούσες κιόλας.![]()
Οπότε σαφώς και δεν σας παρεξηγώ γλυκά μου παιδιά.
Στην τελική, τί θα γινόταν αν σας παρεξηγούσα; Θα έχανα την εκτίμηση των προχωεστέτ αναλυτών της κωλοπετεινίτσας και των "εγώ γιατί δεν πρόλαβα να γίνω μπούμερ;" Γουάου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Dwarven Blacksmith
Ευχαριστούμε! Συγγνώμη αν φάνηκε να υποννοώ ότι νοιάζεσαι για τη γνώμη μας ή κάτι τέτοιο, δεν το είχα σκοπό. Είμαστε ταπεινά πλάσματα από την κωλοπετεινίτσα, η προσοχή που μας δίνεις και μόνη είναι μια τιμή που δεν αξίζουμε.ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 14:18Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και μια άλλη έκφραση αλλά προσπάθησα να το θέσω διακριτικά.Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Οκτ 2022, 14:10Το επιχείρημα που έδωσες πάντως, συνηγορεί στο αντίθετο από αυτό που υποστηρίζεις. Μετά πας στο "είσαι μικρός, δεν ξέρεις".ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 14:07
Δεν σε κόβω για πάνω από 25-30 και ακριβώς γι' αυτό δεν παρεξηγώ τις αναλύσεις που επιχειρείς. Σε κάθε περίπτωση, καμμία σχέση.
Στην τελική, τί θα γινόταν αν σας παρεξηγούσα; Θα έχανα την εκτίμηση των προχωεστέτ αναλυτών της κωλοπετεινίτσας και των "εγώ γιατί δεν πρόλαβα να γίνω μπούμερ;" Γουάου.
Δεν είμαι σίγουρος για τίποτα, όλα τα συζητάω.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 13:47Θεωρητικά ναι ο στρατός τα κάνει όλα δίκαια και προβλεπέ, στην πράξη μέρος της κοινωνίας μας είναι και αυτός. Από εκεί και πέρα,Chainis έγραψε: 01 Οκτ 2022, 05:39Κάτι θα ξέρεις που οι άλλοι δεν ξέρουμε για τα παράσημα.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 04:42
Μια χαρά παράσημα παίρνουν. Ο μακαρίτης μπορεί να πολέμησε, δεν ξέρω. Ο μόδιστρος δεν ξέρω που ήταν, πάντως άνηκε στον κοινωνικό
κύκλο του Ζάχου.
Το λέω γιατί είναι κάτι που κάθε στρατός προσέχει να μην γίνονται λάθη ή λαμογιές και να τα παίρνουν αυτοί που τα αξίζουν στον πόλεμο γιατί έχει να κάνει με το ηθικό των μονάδων.
Όσο για τον μόδιστρος, οκ, κάπου κάποιος είπε κάποτε.
Μπορεί να γούσταρε τον Ζάχο και να μην του έκατσε.
εσύ φαίνεται να είσαι σίγουρος όχι μόνο για το ποιόν του Ζάχου(σε αντίθεση με εμένα) αλλά και για το ότι ο μόδιστρος ήταν "αδερφή"
και δε μπόρεσε να πηδηχτεί με τον Ζάχο. Θα σε σοκάρω αλλά α) δεν είναι απαραίτητο κάποιος μόδιστρος να είναι γκει β) δεν είναι
απαραίτητο κάποιος γκει να γουστάρει όποιον άντρα βλέπει μπροστά του.
Μπορεί ο μόδιστρος να έτρεφε αντιπάθεια για τον χαρακτήρα του η για οποιοδήποτε λόγο, έκανα την αναφορά γιατί πολλοί από αυτούς είναι αδελφές.
Σου διαχώρισα με μπολτ την συμπεριφορά του στρατού σε πόλεμο στο συγκεκριμένο θέμα, που είναι τελείως διαφορετική από την Ειρήνη.
Τέλος ο Ζάχος μου ήταν αντιπαθής σαν χαρακτήρας και σαν συμπεριφορά αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την συμπεριφορά του στον πόλεμο.
Και στον πόλεμο τον εμπιστεύομαι πιο πολύ από τον κάθε μόδιστρο γιατί οι πράξεις του (ότι προσπάθησε να πάει στην Αλβανία στα 15 του, ότι έφυγε για Μ.Ανατολη στα 17 του, ότι ήταν σε μια πολύ μάχιμο μονάδα μέχρι το τέλος, ότι πήρε βαθμούς εν πολέμω ) αυτό δείχνουν.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Προσωπικώς εκτιμώ απεριόριστα τους κωλοπετεινιτσιώτες που δεν επιχειρούν αποποίηση/αποτίναξη της ρίζας τους, ανεξαρτήτως της οικονομικής εξέλιξης τους και τη βελτίωση του επίπεδου της ζωής τους.Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Οκτ 2022, 14:30Ευχαριστούμε! Συγγνώμη αν φάνηκε να υποννοώ ότι νοιάζεσαι για τη γνώμη μας ή κάτι τέτοιο, δεν το είχα σκοπό. Είμαστε ταπεινά πλάσματα από την κωλοπετεινίτσα, η προσοχή που μας δίνεις και μόνη είναι μια τιμή που δεν αξίζουμε.ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 14:18Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και μια άλλη έκφραση αλλά προσπάθησα να το θέσω διακριτικά.Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Οκτ 2022, 14:10
Το επιχείρημα που έδωσες πάντως, συνηγορεί στο αντίθετο από αυτό που υποστηρίζεις. Μετά πας στο "είσαι μικρός, δεν ξέρεις".
Στην τελική, τί θα γινόταν αν σας παρεξηγούσα; Θα έχανα την εκτίμηση των προχωεστέτ αναλυτών της κωλοπετεινίτσας και των "εγώ γιατί δεν πρόλαβα να γίνω μπούμερ;" Γουάου.![]()
Τους κωλοπετεινιτσιώτες προχωκάγκουρες που προσπαθούν να οικειοποιηθούν ή στη χειρότερη περίπτωση να κρίνουν έναν κοσμοπολιτισμό, που αδυνατούν εκ των πραγμάτων να αντιληφθούν, βρίσκω αστείους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Να ρωτήσω και κατι:
Ποια ήταν η "πριγκήπισσα Ιρέν της Ρουμανίας", αυτή ντε που εργάζονταν στον οίκο Dior λέει, με την οποία έκανε τον τρίτο του γάμο ο μακαρίτης; Συνηθίζονταν εκείνη την εποχή, μέλη βασιλικών οικογενειών να κάνουν πολιτικούς γάμους; (υποθέτω ότι αν δεν συνηθίζονταν, θα είχε σηκώσει ένα κάποιο σούσουρο. Υπάρχει καμία φωτογραφία;)
Ρωτώ γιατί ο γάμος του με την Καρέζη το 1962 ήταν ο τέταρτος λέει. Επειδή όμως ο γάμος με την Καρεζη ήταν θρησκευτικός και εξ όσων γνωρίζω ο πολιτικός γάμος στην Ελλάδα νομιμοποιηθηκε το 1982 (το κόμμα που στήριζε ο μακαρίτης καταψήφισε), δημιουργούνται κάποιες απορίες.
Μπορεί βέβαια να σκεφτεί κάποιος "πολύ ήθελε να παντρεύονταν στο Παρίσι μια πωλήτρια με πολιτικό γάμο και εδώ να έλεγε ότι παντρεύτηκε πριγκίπισσα; Λίγοι θα ήταν εκείνοι που θα το έχαβαν;"
Ποια ήταν η "πριγκήπισσα Ιρέν της Ρουμανίας", αυτή ντε που εργάζονταν στον οίκο Dior λέει, με την οποία έκανε τον τρίτο του γάμο ο μακαρίτης; Συνηθίζονταν εκείνη την εποχή, μέλη βασιλικών οικογενειών να κάνουν πολιτικούς γάμους; (υποθέτω ότι αν δεν συνηθίζονταν, θα είχε σηκώσει ένα κάποιο σούσουρο. Υπάρχει καμία φωτογραφία;)
Ρωτώ γιατί ο γάμος του με την Καρέζη το 1962 ήταν ο τέταρτος λέει. Επειδή όμως ο γάμος με την Καρεζη ήταν θρησκευτικός και εξ όσων γνωρίζω ο πολιτικός γάμος στην Ελλάδα νομιμοποιηθηκε το 1982 (το κόμμα που στήριζε ο μακαρίτης καταψήφισε), δημιουργούνται κάποιες απορίες.
Μπορεί βέβαια να σκεφτεί κάποιος "πολύ ήθελε να παντρεύονταν στο Παρίσι μια πωλήτρια με πολιτικό γάμο και εδώ να έλεγε ότι παντρεύτηκε πριγκίπισσα; Λίγοι θα ήταν εκείνοι που θα το έχαβαν;"
Μπορώ να υψώνω το δάχτυλό σε κάθε σκουπίδι, είτε είναι φυγόμαχος, είτε προδότης, είτα παιδεραστής, είτε βιαστής, είτε λαμογιο χωρίς την άδεια κανενός.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 13:41Τους πολιτικούς του κρίνεις και τους ψηφίζεις για πράγματα που θα εφαρμοστούν πάνω σε εσένα, το να υψώνεις το δάχτυλο σε όποιονChainis έγραψε: 01 Οκτ 2022, 05:33Τι λέει ρε;!;!;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 04:45
Δεν έχεις δικαίωμα να υψώνεις το δάχτυλο για κάτι που δε θα κληθείς εσύ να κάνεις. Αν ήσουν νέος δεν ξέρω τι θα έκανες,
αλλά και η γιαγιά μου αν είχε ρόδες θα ήταν πατίνι.
Έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω όπως το κάνουν άλλωστε όλοι για κάθε θέμα.
Ήσουν ποτέ πολιτικός που κυβέρνησε;
Όχι.
Πως κρίνεις τότε αυτούς που κυβέρνησαν η κυβερνάνε χωρίς να έχεις μπει στον χορό;
Εξάλλου μιλάω για διαχρονικές καταστάσεις και απόψεις.
Ρίψασπις, λιποτάκτης και φυγόμαχος ήταν πάντα η μεγαλύτερη ξεφτίλα από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, και τέτοιους τους έφτυναν ακομα και οι γυναίκες που δεν πολεμούσαν και κανένας δεν τους έλεγε μα πως του φέρεσαι έτσι, εσύ δεν ξέρεις από πόλεμο.
δε θέλει να πολεμήσει και να πεθάνει όταν δεν ζητούνται αυτά τα πράγματα από εσένα δεν είναι άποψη, είναι αλητεία. Το ότι μπορεί
να πίστευαν κάτι παλιά δε μου λέει κάτι, θες να απαριθμήσουμε τις καφρίλες και τις ανοησίες που πίστευαν μερίδες ανθρώπων παλιά?
Αυτό κάνεις κι εσύ αλλά προσπαθείς να βγάλεις στην απέξω μια συμπεριφορά που είναι για φτύσιμο και το κάνεις λόγο πολιτικάντικων κινήτρων όχι γιατί το πιστεύεις πραγματικά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Πράγματι, το "σιγά μην καθόμουν να βοηθήσω τη γυναίκα μου στις δουλειές του σπιτιού" όζει κοσμοπολιτισμό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Maspoli την 01 Οκτ 2022, 14:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Maspoli έγραψε: 01 Οκτ 2022, 14:43 Πράγματι, το "σιγά μην καθόμουν να βοηθήσω τη γυναίκα μου στις δουλειές του σπιτιού" οζει κοσμοπολιτισμό.
Ενώ όλα τα λαϊκά παιδιά είναι με την σφουγγαριστρα στο χέρι συνέχεια!
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Τα πάντα είναι δυνατά σε ό,τι αφορά στις υποθέσεις, ντίαρ Γουότσον.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 53 Απαντήσεις
- 1423 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από plebsareneeded
-