Να δούμε και μερικές δημοσκοπήσεις.

https://www.pewresearch.org/religion/20 ... n-society/

A ναι; Και την επιλογή του/της συζύγου ποιος την κάνει;Αρίστος έγραψε: 26 Σεπ 2022, 10:49 Θυμιζω επισης πως στο Ισλαμ:
α) Ο αντρας ειναι αυτος που δινει προικα στη γυναικα και οχι το αντιθετο.![]()
β) Ο αντρας ειναι υποχρεωμενος να συντηρει τη γυναικα και μονο εφοσον το κανει θεωρει αντρας και συζυγος. Η γυναικα δεν ειναι υποχρεωμενη να συνεισφερει εργασιακα στην οικογενεια παρα μονο αν ειναι συζυγος αγροτη.
Οποτε υπαρχουν πολλοι λογοι που εκει οι γυναικες ειναι ευχαριστημενες και δεν δινουν δεκαρα για τη μαντηλα εφοσον το ισλαμικο συστημα θελει τους αντρες προθυμα βοδακια που τις συντηρουν και τους τα φερνουν ολα ετοιμα στο σπιτι. Και το Ισλαμ λεει πως οχι μονο οι συζυγοι εχουν αυτοι την υποχρεωση αλλα και οι αρρενες γιοι απεναντι στη μητερα.![]()
.
Άσε μας ρε έμπΥρε.Αρίστος έγραψε: 26 Σεπ 2022, 10:59 Επιπλεον αν η Μουσουλμανα ειναι πλουσια δικαιουται να μην ξοδεψει ουτε μια δεκαρα απο την περιουσια της και να απαιτησει να την τρεφει αποκλειστικα ο συζυγος της.![]()
Αυτα βεβαια δεν θα τα μαθετε απο το CNN που σας εχει μαθει να ριχνετε δακρυ κορομηλο για την καταπιεση της γυναικας στο Ισλαμ.
.
Είσαι ποταπή νεοταξίτισσα, γι' αυτό, αλλοτριωμένη από τον νεοφιλελεύθερο δικαιωματισμό και τους ντικιντάκες του Σόρος, εθνομηδενίστρια...προδοσία, ΑΡΚΟΥΔΕΗΔΕΣ!Gherschaagk έγραψε: 26 Σεπ 2022, 11:59 Εγώ πάντως όταν πληρώνω για κάτι το θεωρώ δικό μου μετά, μου ανήκει.
Καλά, κάποιοι από τους δικούς μας ακόμη και αν δεν πληρώνουν έχουν αίσθημα ιδιοκτησίας.Gherschaagk έγραψε: 26 Σεπ 2022, 11:59 Εγώ πάντως όταν πληρώνω για κάτι το θεωρώ δικό μου μετά, μου ανήκει.
Μα εδώ δε μιλάμε για τις μάνες αλλά τις συζύγους.Αρίστος έγραψε: 26 Σεπ 2022, 11:03 Στο Ισλαμ επισης οι γιοι οφειλουν να σεβονται πανω απο ολα τη μητερα τους και να την υπηρετουν.
Αντρας που δεν σεβεται και δεν υπηρετει τη μητερα του θεωρειται ασεβης και ατιμος.
«Ένας άντρας ρώτησε τον Προφήτη: ‘Ποιόν πρέπει να
σέβομαι περισσότερο; Ο Προφήτης απάντησε: ‘Τη μητέρα
σου. ’. ‘Και ποιον μετά; ’ ρώτησε ο άντρας. Ο Προφήτης
απάντησε: 'Τη μητέρα σου. ’. ‘Και ποιον μετά; ’ ρώτησε ο
άντρας. Ο Προφήτης απάντησε: 'Τη μητέρα σου. ‘Και
ποιον μετά; ’ ρώτησε ο άντρας. Ο Προφήτης απάντησε: ‘Τον
πατέρα σου. ’.»
.
Σκέψου να το έχεις αγορασμένο και πωλητής να είναι ο πατέρας του. Δλδ από την αρχή της ζωής τους ξέρουν και καταλαβαίνουν πως είναι res με αισθήματα.ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Σεπ 2022, 12:05Καλά, κάποιοι από τους δικούς μας ακόμη και αν δεν πληρώνουν έχουν αίσθημα ιδιοκτησίας.Gherschaagk έγραψε: 26 Σεπ 2022, 11:59 Εγώ πάντως όταν πληρώνω για κάτι το θεωρώ δικό μου μετά, μου ανήκει.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως γιατί έρχονται γυναίκες με παιδιά από χώρες που δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, από τη στιγμή που οι άντρες τους τις έχουν βασίλισσες. Υποθέτω ότι δεν είναι άγαμες μητέρες.![]()

Η Αίγυπτος σε επίπεδο κοινωνικών ηθών και όχι νομοθεσίας του κράτους μπορεί να είναι χειρότερα και από την Σαουδική Αραβία λόγω φτώχειας.Καραμελίτσα έγραψε: 26 Σεπ 2022, 12:19 Αυτό πάντως είναι σοκαριστικό. Επίσης από Αίγυπτο. Δεν θέλω να φανταστώ τα νούμερα στη Σαουδικη Αραβία.
Ναι, αλλά είναι ευτυχισμένα res.Gherschaagk έγραψε: 26 Σεπ 2022, 12:19Σκέψου να το έχεις αγορασμένο και πωλητής να είναι ο πατέρας του. Δλδ από την αρχή της ζωής τους ξέρουν και καταλαβαίνουν πως είναι res με αισθήματα.ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Σεπ 2022, 12:05Καλά, κάποιοι από τους δικούς μας ακόμη και αν δεν πληρώνουν έχουν αίσθημα ιδιοκτησίας.Gherschaagk έγραψε: 26 Σεπ 2022, 11:59 Εγώ πάντως όταν πληρώνω για κάτι το θεωρώ δικό μου μετά, μου ανήκει.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως γιατί έρχονται γυναίκες με παιδιά από χώρες που δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, από τη στιγμή που οι άντρες τους τις έχουν βασίλισσες. Υποθέτω ότι δεν είναι άγαμες μητέρες.![]()
Και ακριβώς γι' αυτό στα εμιράτα γίνεται το "έλα να δεις" πίσω από τις κλειστές πόρτες, εντός και εκτός της χώρας.πατησιωτης έγραψε: 26 Σεπ 2022, 12:24Η Αίγυπτος σε επίπεδο κοινωνικών ηθών και όχι νομοθεσίας του κράτους μπορεί να είναι χειρότερα και από την Σαουδική Αραβία λόγω φτώχειας.Καραμελίτσα έγραψε: 26 Σεπ 2022, 12:19 Αυτό πάντως είναι σοκαριστικό. Επίσης από Αίγυπτο. Δεν θέλω να φανταστώ τα νούμερα στη Σαουδικη Αραβία.
Ο πλούτος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος των αυστηρών ηθών.Δε γίνεται η άλλη να έχει λεφτά και να ανέχεται τον καθένα.
Στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες,ΣΑ και εμιράτα το νόμο τον επιβάλλει το κράτος.Εάν το κράτος χαλαρώσει και αυτές θα ξεσαλώσουν.Αλλά στη πάμφτωχη Αίγυπτο τα αυστηρά ήθη τα επιβάλλει το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.