!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Στο Ιράν αρχισαν να ξυπνάνε από τον μεσαίωνα που τους έριξε το παπαδαριό

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Re: Στο Ιράν αρχισαν να ξυπνάνε από τον μεσαίωνα που τους έριξε το παπαδαριό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Και όλα αυτά από τον Αρίστο για να ξεχάσουμε ότι η γυναίκα είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας, που μπορεί να έχει μόνο δύο κοινωνικούς ρόλους: μητέρα και σύζυγος.

Να δούμε και μερικές δημοσκοπήσεις.

Εικόνα

Εικόνα

https://www.pewresearch.org/religion/20 ... n-society/
Z
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Αρίστος έγραψε: 26 Σεπ 2022, 10:49 Θυμιζω επισης πως στο Ισλαμ:

α) Ο αντρας ειναι αυτος που δινει προικα στη γυναικα και οχι το αντιθετο. :lol:

β) Ο αντρας ειναι υποχρεωμενος να συντηρει τη γυναικα και μονο εφοσον το κανει θεωρει αντρας και συζυγος. Η γυναικα δεν ειναι υποχρεωμενη να συνεισφερει εργασιακα στην οικογενεια παρα μονο αν ειναι συζυγος αγροτη.

Οποτε υπαρχουν πολλοι λογοι που εκει οι γυναικες ειναι ευχαριστημενες και δεν δινουν δεκαρα για τη μαντηλα εφοσον το ισλαμικο συστημα θελει τους αντρες προθυμα βοδακια που τις συντηρουν και τους τα φερνουν ολα ετοιμα στο σπιτι. Και το Ισλαμ λεει πως οχι μονο οι συζυγοι εχουν αυτοι την υποχρεωση αλλα και οι αρρενες γιοι απεναντι στη μητερα. :D
.
A ναι; Και την επιλογή του/της συζύγου ποιος την κάνει;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Αρίστος έγραψε: 26 Σεπ 2022, 10:59 Επιπλεον αν η Μουσουλμανα ειναι πλουσια δικαιουται να μην ξοδεψει ουτε μια δεκαρα απο την περιουσια της και να απαιτησει να την τρεφει αποκλειστικα ο συζυγος της. :lol:

Αυτα βεβαια δεν θα τα μαθετε απο το CNN που σας εχει μαθει να ριχνετε δακρυ κορομηλο για την καταπιεση της γυναικας στο Ισλαμ.

.
Άσε μας ρε έμπΥρε.

Μ' αυτήν τη λογική και οι πλούσιες μουσουλμάνες μπορούσαν να έχουν πολλούς συζύγους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Εγώ πάντως όταν πληρώνω για κάτι το θεωρώ δικό μου μετά, μου ανήκει.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Gherschaagk έγραψε: 26 Σεπ 2022, 11:59 Εγώ πάντως όταν πληρώνω για κάτι το θεωρώ δικό μου μετά, μου ανήκει.
Είσαι ποταπή νεοταξίτισσα, γι' αυτό, αλλοτριωμένη από τον νεοφιλελεύθερο δικαιωματισμό και τους ντικιντάκες του Σόρος, εθνομηδενίστρια...προδοσία, ΑΡΚΟΥΔΕΗΔΕΣ!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Gherschaagk έγραψε: 26 Σεπ 2022, 11:59 Εγώ πάντως όταν πληρώνω για κάτι το θεωρώ δικό μου μετά, μου ανήκει.
Καλά, κάποιοι από τους δικούς μας ακόμη και αν δεν πληρώνουν έχουν αίσθημα ιδιοκτησίας.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως γιατί έρχονται γυναίκες με παιδιά από χώρες που δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, από τη στιγμή που οι άντρες τους τις έχουν βασίλισσες. Υποθέτω ότι δεν είναι άγαμες μητέρες. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

'Αλλες εποχές.

https://twitter.com/manchurian/status/1 ... 5034968066

Το δούλεμα που έφαγαν αυτές ήταν άνευ προηγουμένου.Πολλοί πήγαιναν στα γραφεία και πέρναγαν ώρες δήθεν ζητώντας πληροφορίες για πτήσεις και τις κοίταζαν χασκογελώντας.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Επίσης αυτό είναι ενδιαφέρον. Από Αϊγυπτο.

Εικόνα
Z
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Αρίστος έγραψε: 26 Σεπ 2022, 11:03 Στο Ισλαμ επισης οι γιοι οφειλουν να σεβονται πανω απο ολα τη μητερα τους και να την υπηρετουν.

Αντρας που δεν σεβεται και δεν υπηρετει τη μητερα του θεωρειται ασεβης και ατιμος.

«Ένας άντρας ρώτησε τον Προφήτη: ‘Ποιόν πρέπει να
σέβομαι περισσότερο; Ο Προφήτης απάντησε: ‘Τη μητέρα
σου. ’. ‘Και ποιον μετά; ’ ρώτησε ο άντρας. Ο Προφήτης
απάντησε: 'Τη μητέρα σου. ’. ‘Και ποιον μετά; ’ ρώτησε ο
άντρας. Ο Προφήτης απάντησε: 'Τη μητέρα σου. ‘Και
ποιον μετά; ’ ρώτησε ο άντρας. Ο Προφήτης απάντησε: ‘Τον
πατέρα σου. ’.»
.
Μα εδώ δε μιλάμε για τις μάνες αλλά τις συζύγους.

Το θέμα είναι να σέβεται τη σύζυγο ο άντρας της και όχι ο γιος της.
Τέτοια σεβαστικά έχουμε κι εδώ σε πλέρια εφαρμογή.

Ο ιμάμης σε ποια θέση της λίστας παίζει;

Πριν τη μάνα ή μετά τον πατέρα; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Είστε πραγματικά αστείοι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Σεπ 2022, 12:05
Καλά, κάποιοι από τους δικούς μας ακόμη και αν δεν πληρώνουν έχουν αίσθημα ιδιοκτησίας.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως γιατί έρχονται γυναίκες με παιδιά από χώρες που δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, από τη στιγμή που οι άντρες τους τις έχουν βασίλισσες. Υποθέτω ότι δεν είναι άγαμες μητέρες. :)
Σκέψου να το έχεις αγορασμένο και πωλητής να είναι ο πατέρας του. Δλδ από την αρχή της ζωής τους ξέρουν και καταλαβαίνουν πως είναι res με αισθήματα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Αυτό πάντως είναι σοκαριστικό. Επίσης από Αίγυπτο. Δεν θέλω να φανταστώ τα νούμερα στη Σαουδικη Αραβία.

60+% πιστεύει ότι αν σε βιάσουν πρέπει να παντρευτείς τον βιαστή.

Εικόνα
Z
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Καραμελίτσα έγραψε: 26 Σεπ 2022, 12:19 Αυτό πάντως είναι σοκαριστικό. Επίσης από Αίγυπτο. Δεν θέλω να φανταστώ τα νούμερα στη Σαουδικη Αραβία.
Η Αίγυπτος σε επίπεδο κοινωνικών ηθών και όχι νομοθεσίας του κράτους μπορεί να είναι χειρότερα και από την Σαουδική Αραβία λόγω φτώχειας.
Ο πλούτος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος των αυστηρών ηθών.Δε γίνεται η άλλη να έχει λεφτά και να ανέχεται τον καθένα.
Στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες,ΣΑ και εμιράτα το νόμο τον επιβάλλει το κράτος.Εάν το κράτος χαλαρώσει και αυτές θα ξεσαλώσουν.Αλλά στη πάμφτωχη Αίγυπτο τα αυστηρά ήθη τα επιβάλλει το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Gherschaagk έγραψε: 26 Σεπ 2022, 12:19
ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Σεπ 2022, 12:05

Σκέψου να το έχεις αγορασμένο και πωλητής να είναι ο πατέρας του. Δλδ από την αρχή της ζωής τους ξέρουν και καταλαβαίνουν πως είναι res με αισθήματα.
Ναι, αλλά είναι ευτυχισμένα res.

Tέλος πάντων, το θέμα έχει ξεφύγει και πάλι στην ρομαντική ερμηνεία του ειρηνικού, αγαπησιάρικου Κορανίου. Και κάτι ψιλολεπτομέρειες αναφορικά με την αριστερά και δεξιά χείρα του προφήτη, και τον ελαφρύ ή βαρύ ξυλοδαρμό (η οδηγία έχει διαφορετικές μεταφράσεις στις αντίστοιχες εκδόσεις) τις παρακάμπτουν με ελαφρά.

Και είναι πραγματικά γελοίο γιατί ουδείς από τους μελετητές έχει ιδέα από τις χαντίθ που παίζουν πάντα κυρίαρχο ρόλο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

πατησιωτης έγραψε: 26 Σεπ 2022, 12:24
Καραμελίτσα έγραψε: 26 Σεπ 2022, 12:19 Αυτό πάντως είναι σοκαριστικό. Επίσης από Αίγυπτο. Δεν θέλω να φανταστώ τα νούμερα στη Σαουδικη Αραβία.
Η Αίγυπτος σε επίπεδο κοινωνικών ηθών και όχι νομοθεσίας του κράτους μπορεί να είναι χειρότερα και από την Σαουδική Αραβία λόγω φτώχειας.
Ο πλούτος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος των αυστηρών ηθών.Δε γίνεται η άλλη να έχει λεφτά και να ανέχεται τον καθένα.
Στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες,ΣΑ και εμιράτα το νόμο τον επιβάλλει το κράτος.Εάν το κράτος χαλαρώσει και αυτές θα ξεσαλώσουν.Αλλά στη πάμφτωχη Αίγυπτο τα αυστηρά ήθη τα επιβάλλει το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.
Και ακριβώς γι' αυτό στα εμιράτα γίνεται το "έλα να δεις" πίσω από τις κλειστές πόρτες, εντός και εκτός της χώρας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”