Δεν κατάλαβες.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 23 Σεπ 2022, 16:15Οι στρατευμένοι τραγούδια τύπου Λιλύ Μαρλέν ή τα μπούτια σου Μαρία σκαρώνουν. Μπορεί επίσημα να μην υιοθετούνται από τις ΈνοπλεςLeporello έγραψε: 23 Σεπ 2022, 15:59Σε ποιό νήμα;Sid Vicious έγραψε: 23 Σεπ 2022, 15:58 Αυτο εγραψα και εγω πριν σε αλλο νημα στο οποιο επισης το ανεβασε
Δυνάμεις αυτά τα τραγούδια, αλλά οι αξιωματικοί πάντα κάνουν πως δεν ακούν όταν τραγουδώνται γιατί και καλά νοιάζονται για
το ηθικό και για το team spirit της μονάδας. Από εκεί και πέρα, στα ουκρανικά δεν ξέρω πως αποδόθηκε το τραγούδι, φαντάζομαι
όμως πως τα πιτσιρίκια όντως δε θα τραγουδούσαν με φόντο την ουκρανική σημαία ότι θα μεθύσουν για 7 ημέρες. Επίσης, αν και κανείς
δε μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά, είναι πιθανό να μην πέρασε το τραγούδι στα ουκρανικά σχολεία του σήμερα μέσα από τη δισκογραφία
ενός ξένου συγκροτήματος ή της ΛΔΓ.
1. Αν υποθέταμε ότι το τραγούδι αυτό το τραγουδούσαν οι πιλότοι τής Λούφτβάφε με περιπαικτική διάθεση, τότε επ'ουδενί δεν θα το λέγαμε ναζιστικό τραγούδι. Μάλλον αντιπολεμικό θα το λέγαμε.
2. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε το τραγούδι αυτό στον πόλεμο. Η πρώτη προσαρμογή του στην γερμανική γλώσσα έγινε από τους Ανατολικογερμανούς Oktoberklub το 1977. Το βίντεο που ανέβασε ο Kauldron είναι ακριβώς η δική τους εκτέλεση, μόνο που κάπιος εξίσου έξυπνος σαν τον χελώνο, κότσαρε το σήμα τής Λούφτβάφε.
3. Το αρχικό τραγούδι είχε αυτούς τους στοίχους:
https://lyricstranslate.com/en/son-ar-c ... cider.html
4. Μιά ματιά να ρίξεις στα Ουκρανάκια που το τραγουδούν, καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται γιά ναζιστικό τραγούδι. Εμένα αυτό με έκανε να το ψάξω. Φυσικά, συν η βεβαιότητα ότι ο Kauldron δεν είναι δυνατόν να γράψει ποτέ κάτι που να είναι αλήθεια.