under έγραψε: 20 Σεπ 2022, 13:08
axilmar έγραψε: 20 Σεπ 2022, 13:01
Αφησε ανεξελεγκτη την αγορα και οι αυξησεις ηταν υπερογκες. Σε αλλες χωρες οι αυξησεις ηταν πιο μικρες.
Το παραπανω ισχυει και γενικα.
Με τις παρεμβασεις της κυβερνησης εσυ πληρωνεις λιγοτερο ρευμα απο τους πολλους ευρωπαιους.
Τι σημαινει παρεμβασεις ; Παιρνει κερδη απο τις εταιρειες και χρηαματοδοτει το 60-70% των επιδοτησεων που σου δινει.
Ενδεικτικα
https://twitter.com/KaterinaDouka07/sta ... 9693692929
Με λιγα λογια : θα ψηφισεις συριζα γιατι πολυ απλα εισαι ζαιος και οχι γιατι η ΝΔ εκανε κατι κακο για το ενεργειακο.
Κοιτα, μπορει να ισχυουν αυτα που λες, γενικα. Δλδ και λιγοτερο ρευμα πληρωνουμε απο τους Ευρωπαιους, και παιρνει λεφτα απο τις εταιρειες και τα κανει επιδοτησεις.
Ομως στην τσεπη μου εγω βλεπω λιγοτερα λεφτα διαθεσιμα για καταναλωση καθε μηνα. Σημαντικα λιγοτερα.
Στην αρχη του ετους πληρωσα 1342€ για τετραμηνο Δεκεμβριο-Μαρτιο, οταν περισυ στο ιδιο χρονικο διαστημα ηταν περιπου 400€.
Απο τοτε πληρωνω σταθερα περιπου 400€ στους εναντι, ανα διμηνο, ενω πριν πληρωνα γυρω στα 150€ στο διμηνο.
Πήρα βεβαια την επιδότηση, 600€, αλλα δεν ειναι αρκετη, και παλι πληρωνω πολυ περισσοτερα.
Και βεβαια, εχουμε ολες τις τεραστιες αυξησεις στα καταναλωτικα αγαθα. Σε 4 χρονια η φετα Ηπειρος απο 8 ευρω πηγε 12, το διλιτρο δελτα απο 2.62 πηγε 3.28 κλπ κλπ.
Δεν ειναι λοιπον οτι ειμαι Ζαιος, αλλα οτι με την ΝΔ εχω δει σημαντικες επιβαρυνσεις στην τσεπη μου.