Ερμής έγραψε: 18 Σεπ 2022, 10:34
stergiosbik έγραψε: 18 Σεπ 2022, 02:16
Ενδιαφέρον θα είχε να ακούγαμε απόψεις και για τα ονόματα που δίνουν κάποιοι στα παιδιά τους από αδερφούς/ες που πέθαναν νέοι.
Ή αν είναι σωστό αν κάποιοι έχουν χάσει ένα παιδι σε πολύ μικρή ηλικία,να ξαναδινουν το όνομα του στο επόμενο.
Τι άποψη έχετε εσείς οι μοντερνιστές και προοδευτικοί;
Αυτό που ξέρω τουλάχιστον στο Νότο, είναι πως όταν ο πατέρας πεθάνει πριν τη βάπτιση του παιδιού, Τότε το παιδί παίρνει το όνομα του θανόντος πατέρα.
Αυτο δεν το ηξερα.Μια χαρα ειναι.
Παντως εδω ειναι πολυ συνηθισμενο να γινονται αυτα που αναφερω.
Ειναι η παραδοση,εθιμο καθε τοπου και κατα την αποψη μου πρεπει να ακολουθουνται και να γινονται σεβαστα αυτα απο την στιγμη που δεν βλαπτουν καποιον αλλά αντιθετως προσφερουν χαρα.
Δηλαδη τι σκατα κακο ειναι να δωσεις το ονομα των παππουδων σε παιδι απο την στιγμη που θα προσφερεις χαρα και ουτως η αλλως το παιδι σου θα το αγαπας οπως και αν λεγεται;
Προσοχη.
Δεν μιλαω για καταστασεις οπου οι παππουδες το απαιτουν γιατι εκει παει αλλου η δουλεια.
Επειδη εχω συναντησει αρκετες τετοιες καταστασεις,τουλαχιστον εδω,οπου εχουν φτασει να μαλωσουν και να μην μιλιουνται παιδια με τους γονεις τους,καλο θα ειναι να ξεκαθαριζονται απο πριν.
Προσωπικα αν προσπαθουσαν να μου το επιβαλλουν θα επεφτε χοντρη "φαπα" και προφανως θα ονομαζα διαφορετικα τα παιδια μου.