talaipwros έγραψε: 15 Σεπ 2022, 11:49
foscilis έγραψε: 15 Σεπ 2022, 11:21
talaipwros έγραψε: 15 Σεπ 2022, 08:47
Το γεγονός οτι το τοπικ για το κοστος ζωης και το πώς οι νεοι θα αγορασουν ακινητο κατεληξε στις νυχουδες ως προτεραιότητα, δικαιώνει οσους σοφους ομιλουσαν για προσωπικες επιλογες και ευθυνες, φρεντοτσινους και αβοκαντο τοστ.
Πράγματι.
Ε ναι, δεν μπορει στα 25-30 ενα ζευγαρι να μην εχει μαζι την δυνατοτητα αγορας μιας μικρης εστω οικιας με στεγαστικο, αν δεν εχουν κανει κατι λαθος με τις προτεραιότητες τους.
Σε ποια ηλικία τελειώνει τις σπουδές του ένας γιατρός ας πούμε, έτσι ώστε να μπορεί να βγει στην αγορά εργασίας;
Επίσης, γιατί πρέπει να γίνει κάποιος ζευγάρι για να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς; Τι μικροαστισμός είναι αυτός;
Γενικά ο καθένας κρίνει εξ ιδίων, αναμενόμενο μέχρι ενός σημείου αλλά δεν αποτελεί τον κανόνα η εκάστοτε προσωπική εμπειρία.
ΥΓ: Για να κρίνω και εγώ έτσι, μισθό στην κοπέλα που μου συνέστησε ο ΟΑΕΔ της δίνει ο ίδιος ο ΟΑΕΔ καθαρά 612 ευρώ, υποθέτω αυτός είναι ο βασικός. Σε αυτούς απευθύνεται και το "Σπίτι μου" της Κυβέρνησης για τα χαμηλότοκα δάνεια. Με αυτό το μισθό δεν πάει πουθενά. Θα τη συμβουλεύσω να ζευγαρώσει λοιπόν μπας και ανοίξει η τύχη της και γίνει ιδιοκτήτρια σπιτιού on time.
ΥΓ2: Για τα νύχια το γαμήσατε και ψόφησε. 15 ευρώ μάνι, 30 ευρώ μάνι πέντι το πολύ είναι το μήνα με ημιμόνιμο, αν δε σε γδέρνουν - και πέντι συνήθως δεν κάνεις κάθε μήνα. Πόσο μεγάλη σπατάλη είναι αυτό που εμποδίζει τον άλλον να αποταμιεύσει για να πάρει σπίτι; Δηλαδή μπάστα κάπου.