!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πανιώνιος ΓΣΣ -132 χρόνια Κόκκινο και Μπλε
- wooded glade
Re: Πανιώνιος ΓΣΣ -132 χρόνια Κόκκινο και Μπλε
Απ' ότι θυμάμαι η Στέλλα ήταν η μόνη πασοκιάς - defender of the faith του παλιού πχόρουμ της Σημιτικής εποχής.
Τότε το πχόρουμ είχε βέβαια ένα πρόσημο, αρκετά σεντόνια ΚΚΕ της θεωρητικιάς διαφώτισης, αλλά ήταν λίγο προς το απολιτίκ.
Αλλά εν πάσει περιπτώσει οι πράσινοι της μεγάλης πράσινης σχολής είναι ένα είδος που έχει εκλείψει.
Δεν βρίσκεις ούτε για δείγμα. Μερικά μποτ που μας γράφουν για την "απεύθυνση" δεν πιάνονται βέβαια, όχι επειδή η "απεύθυνση" δεν είναι καλή αλλά επειδή δεν είναι πράσινοι.
Τώρα τι έχει γίνει ; Συριζιάς ;
Τότε το πχόρουμ είχε βέβαια ένα πρόσημο, αρκετά σεντόνια ΚΚΕ της θεωρητικιάς διαφώτισης, αλλά ήταν λίγο προς το απολιτίκ.
Αλλά εν πάσει περιπτώσει οι πράσινοι της μεγάλης πράσινης σχολής είναι ένα είδος που έχει εκλείψει.
Δεν βρίσκεις ούτε για δείγμα. Μερικά μποτ που μας γράφουν για την "απεύθυνση" δεν πιάνονται βέβαια, όχι επειδή η "απεύθυνση" δεν είναι καλή αλλά επειδή δεν είναι πράσινοι.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Έχεις μπερδέψει τα νήματαwooded glade έγραψε: 15 Σεπ 2022, 12:18 Απ' ότι θυμάμαι η Στέλλα ήταν η μόνη πασοκιάς - defender of the faith του παλιού πχόρουμ της Σημιτικής εποχής.
Για πού πήγαινε αυτό που έγραψες;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- wooded glade
Αφού η Στέλλα το ξεκίνησε αυτό το thread.Beria έγραψε: 15 Σεπ 2022, 12:19Έχεις μπερδέψει τα νήματαwooded glade έγραψε: 15 Σεπ 2022, 12:18 Απ' ότι θυμάμαι η Στέλλα ήταν η μόνη πασοκιάς - defender of the faith του παλιού πχόρουμ της Σημιτικής εποχής.
Τη ρωτάω να μας πει.
Μια φορά έχεις πετύχει κάτι;wooded glade έγραψε: 15 Σεπ 2022, 12:20Αφού η Στέλλα το ξεκίνησε αυτό το thread.Beria έγραψε: 15 Σεπ 2022, 12:19Έχεις μπερδέψει τα νήματαwooded glade έγραψε: 15 Σεπ 2022, 12:18 Απ' ότι θυμάμαι η Στέλλα ήταν η μόνη πασοκιάς - defender of the faith του παλιού πχόρουμ της Σημιτικής εποχής.
Τη ρωτάω να μας πει.
Μια φορά
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- wooded glade
Πολλά έχω πετύχει, αλλά δε ρωτάω εσένα.Beria έγραψε: 15 Σεπ 2022, 12:22Μια φορά έχεις πετύχει κάτι;wooded glade έγραψε: 15 Σεπ 2022, 12:20Αφού η Στέλλα το ξεκίνησε αυτό το thread.
Τη ρωτάω να μας πει.
Μια φορά
(*) σβήσε τον φλουπ για το υβριστικό σύνθημα
- Παλαιοελλαδίτης
Λοιπόν...
Χτες ήταν η επίσημη ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής. Όταν πολιτιστικά κλπ σωματεία απογόνων προσφύγων σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποιούσαν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στις χαμένες πατρίδες και αθλητικοί σύλλογοι με οπαδικό πυρήνα κατεξοχήν ''προσφυγικό'' (αν μπορεί να θεωρηθεί ή να αισθάνεται στην Ελλάδα 100 χρόνια μετά πρόσφυγας κάποιος που έτυχε να είναι εγγονός ή δισέγγονος πρόσφυγα) έβγαλαν ανακοινώσεις ή έκαναν αναρτήσεις στα ΜΚΔ, οι ροζ Πάνθηρες πραγματοποίησαν ένα - αξιοσημείωτο για να είμαι ειλικρινής - οπαδικό πανηγύρι με εσάνς πολιτικών μηνυμάτων, γιορτάζοντας την ίδρυση της ομάδας τους.
Θα πει κανείς, οκ, έτυχε να συμπέσουν οι ημερομηνίες της Καταστροφής της Σμύρνης (που είναι ο λόγος θέσπισης της συγκεκριμένης ημ/νίας ως μέρας μνήμης) και της ίδρυσης του Ορφέα (μετέπειτα Πανιωνίου).
Όμως, έχω την υποψία πως αυτή η σύμπτωση είναι τεχνητή. Και αυτό διότι από μια αναζήτηση έχω την εντύπωση πως σε ό,τι έχει να κάνει με τον Πανιώνιο, η 14η Σεπτεμβρίου ως μέρα ίδρυσης αφορά το Π.Η., τη στιγμή που ο ορισμός της ίδιας ημ/νίας ως Ημέρα Μνήμης με αφορμή την Καταστροφή της Σμύρνης, θεσπίστηκε ξεκάθαρα με βάση το Νέο. Αν αυτό ισχύει, τότε μπορεί κανείς εύλογα να υποθέσει πως η συγκεκριμένη τεχνητή σύμπτωση περιλαμβάνει και άλλα κίνητρα.
Ταυτόχρονα οι ροζ Πάνθηρες (που με κάτι τέτοια αρχίζω να πιστεύω πως τους αξίζει ένα διοικητικό δίδυμο Κούγια-Μπέου με τον Ζαμάνη στον ρόλο του προέδρου
) έφεραν ως επίτιμο καλεσμένο την ''μέρα που τιμούμε τα 100 χρόνια από τη σφαγή'' και έναν τύπο που - βρίζοντας την Ελλάδα όπου σταθεί και βρεθεί - στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι ένας χρήσιμος ηλίθιος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Αλλά εντάξει, το να περιμένεις ανεπτυγμένο πολιτικό αισθητήριο από τύπους που θεωρούν ''δεξιό'' τον aristeroextreΜάκη Διόγο είναι λίγο αστείο.
Χτες ήταν η επίσημη ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής. Όταν πολιτιστικά κλπ σωματεία απογόνων προσφύγων σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποιούσαν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στις χαμένες πατρίδες και αθλητικοί σύλλογοι με οπαδικό πυρήνα κατεξοχήν ''προσφυγικό'' (αν μπορεί να θεωρηθεί ή να αισθάνεται στην Ελλάδα 100 χρόνια μετά πρόσφυγας κάποιος που έτυχε να είναι εγγονός ή δισέγγονος πρόσφυγα) έβγαλαν ανακοινώσεις ή έκαναν αναρτήσεις στα ΜΚΔ, οι ροζ Πάνθηρες πραγματοποίησαν ένα - αξιοσημείωτο για να είμαι ειλικρινής - οπαδικό πανηγύρι με εσάνς πολιτικών μηνυμάτων, γιορτάζοντας την ίδρυση της ομάδας τους.
Θα πει κανείς, οκ, έτυχε να συμπέσουν οι ημερομηνίες της Καταστροφής της Σμύρνης (που είναι ο λόγος θέσπισης της συγκεκριμένης ημ/νίας ως μέρας μνήμης) και της ίδρυσης του Ορφέα (μετέπειτα Πανιωνίου).
Όμως, έχω την υποψία πως αυτή η σύμπτωση είναι τεχνητή. Και αυτό διότι από μια αναζήτηση έχω την εντύπωση πως σε ό,τι έχει να κάνει με τον Πανιώνιο, η 14η Σεπτεμβρίου ως μέρα ίδρυσης αφορά το Π.Η., τη στιγμή που ο ορισμός της ίδιας ημ/νίας ως Ημέρα Μνήμης με αφορμή την Καταστροφή της Σμύρνης, θεσπίστηκε ξεκάθαρα με βάση το Νέο. Αν αυτό ισχύει, τότε μπορεί κανείς εύλογα να υποθέσει πως η συγκεκριμένη τεχνητή σύμπτωση περιλαμβάνει και άλλα κίνητρα.
Ταυτόχρονα οι ροζ Πάνθηρες (που με κάτι τέτοια αρχίζω να πιστεύω πως τους αξίζει ένα διοικητικό δίδυμο Κούγια-Μπέου με τον Ζαμάνη στον ρόλο του προέδρου
- wooded glade
Δεν σβήνουν τον plouf για το υβριστικό σύνθημα !
Πανιώνιοι δεν είναι μόνον οι Πάνθηρες. Οι Νεοσμυρνιοί ήταν στην πλειοψηφία τους βενιζελικοί αλλά όχι αντιφά.Παλαιοελλαδίτης έγραψε: 15 Σεπ 2022, 12:34 Λοιπόν...
Ταυτόχρονα οι ροζ Πάνθηρες (που με κάτι τέτοια αρχίζω να πιστεύω πως τους αξίζει ένα διοικητικό δίδυμο Κούγια-Μπέου με τον Ζαμάνη στον ρόλο του προέδρου) έφεραν ως επίτιμο καλεσμένο την ''μέρα που τιμούμε τα 100 χρόνια από τη σφαγή'' και έναν τύπο που - βρίζοντας την Ελλάδα όπου σταθεί και βρεθεί - στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι ένας χρήσιμος ηλίθιος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Αλλά εντάξει, το να περιμένεις ανεπτυγμένο πολιτικό αισθητήριο από τύπους που θεωρούν ''δεξιό'' τον aristeroextreΜάκη Διόγο είναι λίγο αστείο.
Απλώς επιχείρησαν σύνδεση της μικρασιατικής προσφυγιάς με τους αποστολοπουλικούς πρόσφυγες και το κόλλησαν στη φάση.
Οι γνωστοί εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής πάντως, που δεν ήταν όσοι περίμενα να δω, δεν φωτογραφήθηκαν με τον Αποστολόπουλο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
ΟΤΑΝ βραβεύεις τον Αποστολόπουλο περνάς και το μήνυμα της συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων.Θα μπορούσες να πεις ότι αυτή όντως είναι η κληρονομιά της παλιάς Σμύρνης όπου συνυπήρχαν.Τότε γιατί έγινε η καταστροφή και έφυγαν;ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Σεπ 2022, 12:56 Πανιώνιοι δεν είναι μόνον οι Πάνθηρες. Οι Νεοσμυρνιοί ήταν στην πλειοψηφία τους βενιζελικοί αλλά όχι αντιφά.
Απλώς επιχείρησαν σύνδεση της μικρασιατικής προσφυγιάς με τους αποστολοπουλικούς πρόσφυγες και το κόλλησαν στη φάση.
Οι γνωστοί εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής πάντως, που δεν ήταν όσοι περίμενα να δω, δεν φωτογραφήθηκαν με τον Αποστολόπουλο.
Ποιός έστειλε τον ελληνικό στρατό στη Σμύρνη;ο Βενιζέλος.Εάν δεν έπρεπε να τον στείλει τότε γιατί αυτοί είναι βενιζελικοί;
Ή δηλαδή μια χαρά συνυπήρχαν και τότε κακώς πήγε ο στρατός από τον Βενιζέλο ή φταίνε οι Τούρκοι και ο Κεμάλ οπότε πως περιμένουν να μη βγει ένας άλλος Κεμάλ μέσα από αυτούς που φέρνει ο Αποστολόπουλος εάν αυξηθούν;
Δεν είναι τόσο απλό πατησιώτη, γιατί ειδικώς αυτή η περίοδος αφορά σε ένταση με την Τουρκία.πατησιωτης έγραψε: 15 Σεπ 2022, 13:11ΟΤΑΝ βραβεύεις τον Αποστολόπουλο περνάς και το μήνυμα της συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων.Θα μπορούσες να πεις ότι αυτή όντως είναι η κληρονομιά της παλιάς Σμύρνης όπου συνυπήρχαν.Τότε γιατί έγινε η καταστροφή και έφυγαν;ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Σεπ 2022, 12:56 Πανιώνιοι δεν είναι μόνον οι Πάνθηρες. Οι Νεοσμυρνιοί ήταν στην πλειοψηφία τους βενιζελικοί αλλά όχι αντιφά.
Ποιός έστειλε τον ελληνικό στρατό στη Σμύρνη;ο Βενιζέλος.Εάν δεν έπρεπε να τον στείλει τότε γιατί αυτοί είναι βενιζελικοί;
Ή δηλαδή μια χαρά συνυπήρχαν και τότε κακώς πήγε ο στρατός από τον Βενιζέλο ή φταίνε οι Τούρκοι και ο Κεμάλ οπότε πως περιμένουν να μη βγει ένας άλλος Κεμάλ μέσα από αυτούς που φέρνει ο Αποστολόπουλος εάν αυξηθούν;
Και ο Αποστολόπουλος ως αντιφά δεν είναι από τους τύπους που συμβολίζουν τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων αλλά αρχετυπικός αντιεθνικιστής με ανθελληνική ρητορική. Τα γεγονότα του Έβρου είναι πολύ πρόσφατα.
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά κάπου έχω την εντύπωση ότι ακριβώς γι' αυτό δεν υπήρξε μαζική συμμετοχή από τους δημοτικούς άρχοντες, ενώ αυτήν την περίοδο είναι όλη τη μέρα σε εκδηλώσεις μνήμης. Είτε καλλιτεχνικές είτε θρησκευτικές. Προεκλογική περίοδος γαρ.
Και με δεδομένο ότι ο Πανιώνιος προβάλλεται πάντα σε όλα τα τοπικά σοσιαλμήντια ακόμη και για μικρότερης εμβέλειας εκδηλώσεις, κάπου έχω την αίσθηση ότι θέλησαν να τηρήσουν διακριτική απόσταση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Η καταγραφή της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία ίδρυσης του Συλλόγου αποτυπώνεται στο Καταστατικό του 1905, που είναι κατατεθημένο στη Βιβλιοθήκη της ΒουλήςΠαλαιοελλαδίτης έγραψε: 15 Σεπ 2022, 12:34 Λοιπόν...
Ταυτόχρονα οι ροζ Πάνθηρες (που με κάτι τέτοια αρχίζω να πιστεύω πως τους αξίζει ένα διοικητικό δίδυμο Κούγια-Μπέου με τον Ζαμάνη στον ρόλο του προέδρου) έφεραν ως επίτιμο καλεσμένο την ''μέρα που τιμούμε τα 100 χρόνια από τη σφαγή'' και έναν τύπο που - βρίζοντας την Ελλάδα όπου σταθεί και βρεθεί - στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι ένας χρήσιμος ηλίθιος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Αλλά εντάξει, το να περιμένεις ανεπτυγμένο πολιτικό αισθητήριο από τύπους που θεωρούν ''δεξιό'' τον aristeroextreΜάκη Διόγο είναι λίγο αστείο.
(αυτό όσον αφορά στη σύντομη έρευνα που έκανες)
Ο λόγος είναι, προφανώς, ότι η ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ως ιδρυτική ημερομηνία του ΠΓΣΣ είχε ξεχωριστή συμβολική σημασία. Μην ξεχνάς ότι Πρόεδρος του συλλόγου ήταν εκείνη την περίοδο ο μητροπολίτης Χρυσόστομος.
Για τον Μάκη, καθώς είναι φίλος μου κοντά πενήντα χρόνια, άσε να ξέρω καλύτερα
- Παλαιοελλαδίτης
Άρα έχω δίκιο και η σύμπτωση είναι όντως τεχνητή.Beria έγραψε: 15 Σεπ 2022, 13:43
Η καταγραφή της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία ίδρυσης του Συλλόγου αποτυπώνεται στο Καταστατικό του 1905, που είναι κατατεθημένο στη Βιβλιοθήκη της Βουλής
(αυτό όσον αφορά στη σύντομη έρευνα που έκανες)
Ο λόγος είναι, προφανώς, ότι η ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ως ιδρυτική ημερομηνία του ΠΓΣΣ είχε ξεχωριστή συμβολική σημασία. Μην ξεχνάς ότι Πρόεδρος του συλλόγου ήταν εκείνη την περίοδο ο μητροπολίτης Χρυσόστομος.
Για τον Μάκη, καθώς είναι φίλος μου κοντά πενήντα χρόνια, άσε να ξέρω καλύτερα![]()
Από τους αγαπημένους μου αθλητικογράφους από τον παλιό ΣΠΟΡ ΦΜ και μάλιστα πραγματικά διαβασμένος και επίσης ισορροπημένος: καμία σχέση π.χ. με τον ημιμαθή Γκοντζο ή τον Ελεύθερατο που στα πολιτικά και κοινωνικά ήταν τέρμα κολλημένος.
Κράσαρε, άστον!!!Beria έγραψε: 15 Σεπ 2022, 12:22Μια φορά έχεις πετύχει κάτι;wooded glade έγραψε: 15 Σεπ 2022, 12:20Αφού η Στέλλα το ξεκίνησε αυτό το thread.
Τη ρωτάω να μας πει.
Μια φορά
Θα επαναλάβω ότι το βλέπεις γενικά και επιχειρείς ιστορική ανάλυση.πατησιωτης έγραψε: 15 Σεπ 2022, 13:11ΟΤΑΝ βραβεύεις τον Αποστολόπουλο περνάς και το μήνυμα της συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων.Θα μπορούσες να πεις ότι αυτή όντως είναι η κληρονομιά της παλιάς Σμύρνης όπου συνυπήρχαν.Τότε γιατί έγινε η καταστροφή και έφυγαν;ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Σεπ 2022, 12:56 Πανιώνιοι δεν είναι μόνον οι Πάνθηρες. Οι Νεοσμυρνιοί ήταν στην πλειοψηφία τους βενιζελικοί αλλά όχι αντιφά.
Εγώ μένω εδώ, διαβάζω τα σοσιαλμήντια του δήμου και του πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου, βλέπω τι παίζει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και γενικώς έχω καλύτερη αίσθηση του χώρου. Ε, ενώ μέχρι προχθές είχε "διαφημισθεί" η επέτειος του Πανιώνιου, σήμερα υπάρχει γενική μούγκα για το θέμα.
Και δεν το θεωρώ πλέον σύμπτωση. Είχα κάποιες επιφυλάξεις αλλά πλέον είμαι σίγουρη ότι η βράβευση του Αποστολόπουλου στη συγκεκριμένη φάση, ήταν μεγάλη πατάτα. Όχι γιατί το λέω εγώ, οι απουσίες προσώπων αλλά και αναφορών στα σοσιαλμήντια του δήμου, το αποδεικνύουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση