έργο_μακέτο έγραψε: 12 Σεπ 2022, 21:01
wooded glade έγραψε: 12 Σεπ 2022, 20:55
έργο_μακέτο έγραψε: 12 Σεπ 2022, 20:50
Και το "Αγία Σοφία" και το "OPAP Arena" είναι τραγικά. Καλύτερα να ονομαζόταν κάτι αντίστοιχο του "Νίκος Γκούμας" πχ. "Λουκάς Μπάρλος".
Και με λύπη μου παρατηρώ ότι και η ΑΕΚ και οι αεκτζήδες δεν είναι το ίδιο που ήταν πριν 10-15 χρόνια. Πλέον δεν είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ. Το συναίσθημα έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα όπως είχε πει κι ο Χατζηχρήστος σε μια εκπομπή πριν κάποια χρόνια.
Το Αγιά Σοφιά γιατί είναι τραγικό ;
Λένιν ήθελες εσύ ;
Δεν μπορείς να δίνεις σ'ένα γήπεδο το όνομα ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Είναι προσβολή για το δεύτερο.
Χώρια ότι η όλη βυζαντινή αισθητική που προσπαθούν με επιτηδευμένο τρόπο να πετύχουν είναι περιττή και κιτς. Μεταλικοί αετοί, πολεμίστρες, δάδες κλπ. Το ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είναι κωσταντινουπολίτική/μικρασιάτικη ομάδα. Αυτή η εμμονή με τα σύμβολα παντού είναι χαρακτηριστικό των αυτιστικών.
Δεν έχει βυζαντινή αισθητική το γήπεδο, περισσότερο σαν ένα generic κάστρο μοιάζει.
Αν είχε και το έκαναν καλά, όχι φθηνιάρικα/κιτς θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερο.
Εμένα δεν μου αρέσει, ο χορηγός, το έμβλημα του χορηγού και αρκετές λεπτομέρειες. Και συμφωνώ για αυτό που λες με το όνομα.
Αλλά δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα με τις δάδες και τον αετό.
Όσο για το 'ναός' και οι Ολυμπιακοί 'ναό' λένε το γήπεδό τους. Κι αυτό στ' αυτιά μου περίεργο ακούγεται.