nyxtovios έγραψε: 12 Σεπ 2022, 01:11
sharp έγραψε: 12 Σεπ 2022, 01:09
nyxtovios έγραψε: 12 Σεπ 2022, 01:05
Που είναι το αστείο; Δεν μας θεωρούν Ευρωπαίους. Ούτε εμείς θεωρούμε τον εαυτό μας.
Ποιος δεν σε θεωρεί Ευρωπαίο; Φίλε μου έχεις κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι σε αυτούς τους λαούς και όπως έχω παρατηρήσει δεν είσαι ο μόνος νεοέλληνας δυστυχώς. Αυτό συνέβαινε στους παλαιότερους, λυπηρό να βλέπεις ότι και νέοι το έχουν και μάλιστα σπουδασμένοι. Τέλος πάντων είσαι τελείως λάθος, αλλά είναι κουβέντα για άλλο νήμα.
Εγώ προσωπικά έχω κόμπλεξ ανωτερότητας
Οι μόνοι λαοί που δείχνουν αντιπάθεια και περιφρόνηση προς τους Έλληνες είναι οι Ανατολικοί. Υπάρχουν δύο λόγοι γι' αυτό.
Ένας είναι εθνικός, οι Σλάβοι ποτέ δεν υπήρξαν φίλοι των Ελλήνων, ούτε του Βυζαντίου. Ισχύει λιγώτερο για τους ορθοδόξους Σέρβους και Ρώσους μόνον από την πλευρά των Ελλήνων, όχι ωστόσο για τους Βούλγαρους.
Ο δεύτερος λόγος είναι η κομμουνιστική ιδεολογία από τον ΒΠΠ και μετά και αυτό περιλαμβάνει και την πρώην Αν. Γερμανία. Ενώ στη Δύση τα παιδιά στα σχολεία διδάσκονταν ότι ο πολιτισμός τους πηγάζει από τους Έλληνες, για τους μαθητές στην ανατολική πλευρά του Τείχους κοιτίδα του ανθρωπίνου πολιτισμού ήταν ...η Ρωσία.
Πολλές λεπτομέρειες γύρω από το θέμα το επιβεβαιώνουν, απαγόρευση της Ελληνικής Μυθολογίας (έχω γνωρίσει άνθρωπο που διάβαζε στα κρυφά, όπως έκαναν μερικοί με τα Αγγλικά) και μέχρι σήμερα τους φαίνονται παράξενα τα Ελληνικά γράμματα. Όταν τους ρωτάς πώς έγραφαν στα μαθηματικά καταλαβαίνουν ότι ποτέ δεν είχαν σκεφτεί ότι αυτά είναι Ελληνικά γράμματα. Φαίνεται οι Ρούσκοι τους έλεγαν ότι είναι δικά τους.