Η Βιέννηtalaipwros έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:12υπαρχει περιοχη στο πλανητη που να ζει ενας χαμηλομισθος ανετα;Beria έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:11Δεν μένεις Αθήνα, ε;Leporello έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:08 Ποιά είναι η γειτονιά σου; Εκεί που γεννήθηκες ή εκεί που ο μισθός σου σου επιτρέπει να ζείς άνετα; Εγώ θέλω να ζήσω στην Βουλιαγμένη. Τι πρέπει να γίνει γι'αυτό;
Δεν υπάρχει γειτονιά που να μπορεί να ζήσει ένας χαμηλόμισθος άνετα
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Παραιτήσεις εκπαιδευτικών
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Παραιτήσεις εκπαιδευτικών
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Δεν κατάλαβα το πόιντ. Δηλαδή τα τσιμεντομπλούκια που χτίστηκαν από τους λετρουμάδες και τα ό,τι ναι ναι "ξενοχοχεία" τα προηγούμενα χρόνια δεν ενοχλούν και θα χαλάσει το περιβάλλονParrot έγραψε: 12 Σεπ 2022, 14:46Να χτίσουμε και άλλα τσιμεντομπλούκια δλδ..!ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Σεπ 2022, 13:08 Κακά τα ψέματα παίδες, λύσεις υπάρχουν και είναι απλές.
Μπορεί το κράτος να δίνει ένα επίδομα ενοικίου, αντίστοιχο με τις τιμές των ενοικίων της κάθε περιοχής ή απλώς κάνει και "εστίες" για τους δημόσιους λειτουργούς (γιατρούς, εκπαιδευτικούς κλπ) με μια αντίστοιχη συνδρομή που θα είναι επίσης ανάλογη με το μισθό τους.
Δλδ, το κράτος να κάνει κουμάντο εξ αρχής και να μην έχει το τραγικό φαινόμενο 10 καθηγητές για έναν μαθητή (αφού όλοι φοιτούν σε κατεξοχή καθηγητικές σχολές) δεν παίζει, ε..;
Κατά τα άλλα, ναι όλοι φοιτούν σε καθηγητικές σχολές αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να διοριστούν όλοι στο δημόσιο ούτε να συνεχίσουν με ακαδημαϊκή καριέρα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
talaipwros
παρεπιμπτοντως μισθοι κατω απο 800 καθαρα ειναι χαμηλοτατοι και δεν λεω οτι μπορει κανεις να ζησει ανετα με κατω απο 1500 - αν δεν εχει σπιτι - κατ'ελαχιστον
Ξέρω εγώ, αυτό είναι καλό;Beria έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:05Οι περιοχές που αναφέρεις νομίζεις ότι είναι φτηνότερες;Leporello έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:02Ναι, καλά. Και τέλος πάντων, να πάς και στα Καμίνια, το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό, την Νίκαι και την Δραπετσώνα.
Η Αττική είναι μια απέραντη φούσκα ενοικίων, που θα σκάσει με πάταγο
https://www.xe.gr/property/d/enoikiasei ... =510204165
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Δηλαδή πριν υπάρξει η δυνατότητα λειτουργίας ξενοδοχείου χωρίς την παραμικρή άδεια, ασφάλιση, έναρξη επαγγέλματος δε χτιζόταν τίποτα;
Κάνε μας τη χάρη.
Από τον καιρό του Λουδοβίκου του 16ου έχει η πολιτική τάξη και οι ευνοούμενοί της να τριφτεί τόσο προκλητικά στη γκλίτσα του τσοπάνη όσο τώρα με τις "νέες τεχνολογίες" οι οποίες είναι απλά κεκαλυμμένη φοροδιαφυγή με γαμάτα λόγκο.
- Υδράργυρος
Αντιλαικιστές αυτή η μάστιγα. Αν είσαι γέννημα θρέμμα βουλιαγμενιώτης, οι συγγενείς και φίλοι σου είναι εκεί, τα παιδιά σου πηγαίνουν σχολείο εκεί, η δουλειά σου είναι εκεί κοντά, αν αναγκάστείς να ξεριζωθείς από εκεί επειδή δε βρίσκεις πια σπίτι υπάρχει ένα θέμα.Leporello έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:08Ποιά είναι η γειτονιά σου; Εκεί που γεννήθηκες ή εκεί που ο μισθός σου σου επιτρέπει να ζείς άνετα; Εγώ θέλω να ζήσω στην Βουλιαγμένη. Τι πρέπει να γίνει γι'αυτό;Υδράργυρος έγραψε: 12 Σεπ 2022, 14:58Είναι παράλογο να θέλω να βρω ένα λογικό νοίκι στη γειτονιά μου; Δεν εχω κάποιο δικαίωμα στέγασης στη χώρα μου; Αν γίνει κάνας πόλεμος να πάνε να βρούνε τους τουρίστες από τα airbnb να πολεμήσουνε και όχι τους ανθρώπους που έχουν την παράλογη απαίτηση να μένουν στη... γειτονιά τους.
Με πρόλαβες.
Εγώ θα έλεγα 90% βέβαια.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
-
talaipwros
ειπεςfoscilis έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:15Δηλαδή πριν υπάρξει η δυνατότητα λειτουργίας ξενοδοχείου χωρίς την παραμικρή άδεια, ασφάλιση, έναρξη επαγγέλματος δε χτιζόταν τίποτα;talaipwros έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:10εξαιρετικη ιδεα, θα ξαναχτιστει ακινητο το 2060foscilis έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:07
Εγώ έχω μια καλύτερη ιδέα, ακίνητο που δε νοικιάζεται για 1η κατοικία = φόρος 80%.
Κάνε μας τη χάρη.
Από τον καιρό του Λουδοβίκου του 16ου έχει η πολιτική τάξη και οι ευνοούμενοί της να τριφτεί τόσο προκλητικά στη γκλίτσα του τσοπάνη όσο τώρα με τις "νέες τεχνολογίες" οι οποίες είναι απλά κεκαλυμμένη φοροδιαφυγή με γαμάτα λόγκο.
"Εγώ έχω μια καλύτερη ιδέα, ακίνητο που δε νοικιάζεται για 1η κατοικία = φόρος 80%."
αυτο σημαινει ολα τα ενοικιαζομενα πωλουνται ( εκτος και εννοουσες για 1 κατοικια του ενοικιαστη, οποτε πασο)
Μάλλον αστειεύεσαι. Αν υποθέσουμε ότι δεν αστειευόσουν, αυτό θα είχε τα εξής προβλήματα:
1. Θα μειώνονταν τα διαθέσιμα ακίνητα αφού θα προτιμούσαν οι ιδιοκτήτες να κρατούν κλειστά τα διαμερίσματα μέχρι να τα πάρει κάποιο παιδί, παρά να φορολογούνται με 80% ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ.
2. Θα είχαν πρόβλημα κάποιοι υπάλληλοι με έπαιρναν μετάθεση σε επαρχιακή πόλη, ενώ η οικογένεια θα συνέχιζε να μένει σε ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα.
3. Ανακαινίσεις κ.λ.π. δεν θα γίνονταν, επειδή δεν θα προέκυπτε καθόλου κέρδος.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Ενας χαμηλόμισθος δεν μπορεί να ζήσει άνετα, ακόμη και αν έχει δικό του σπίτι.Beria έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:11Δεν μένεις Αθήνα, ε;Leporello έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:08Ποιά είναι η γειτονιά σου; Εκεί που γεννήθηκες ή εκεί που ο μισθός σου σου επιτρέπει να ζείς άνετα; Εγώ θέλω να ζήσω στην Βουλιαγμένη. Τι πρέπει να γίνει γι'αυτό;Υδράργυρος έγραψε: 12 Σεπ 2022, 14:58Είναι παράλογο να θέλω να βρω ένα λογικό νοίκι στη γειτονιά μου; Δεν εχω κάποιο δικαίωμα στέγασης στη χώρα μου; Αν γίνει κάνας πόλεμος να πάνε να βρούνε τους τουρίστες από τα airbnb να πολεμήσουνε και όχι τους ανθρώπους που έχουν την παράλογη απαίτηση να μένουν στη... γειτονιά τους.
1.
Όχι.Leporello έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:24Ενας χαμηλόμισθος δεν μπορεί να ζήσει άνετα, ακόμη και αν έχει δικό του σπίτι.Beria έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:11Δεν μένεις Αθήνα, ε;Leporello έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:08 Ποιά είναι η γειτονιά σου; Εκεί που γεννήθηκες ή εκεί που ο μισθός σου σου επιτρέπει να ζείς άνετα; Εγώ θέλω να ζήσω στην Βουλιαγμένη. Τι πρέπει να γίνει γι'αυτό;
Όσοι έχουν δικό τους σπίτι εφόσον δεν έχουν πολυμελή οικογένειά ζούνε πάρα πάρα πολύ άνετα ακόμη και με τα πενιχρά επιδόματα που τους δίνει το κράτος. Γνωρίζω ουκ ολίγες περιπτώσεις.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Σαν να υποστηρίζεις φεουδαρχικές αντιλήψεις. Η μήπως πρέπει με την βία τα ενοίκια στην Βουλιαγμένη να εξισωθούν με εκείνα τής Δραπετσώνας;Υδράργυρος έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:18Αντιλαικιστές αυτή η μάστιγα. Αν είσαι γέννημα θρέμμα βουλιαγμενιώτης, οι συγγενείς και φίλοι σου είναι εκεί, τα παιδιά σου πηγαίνουν σχολείο εκεί, η δουλειά σου είναι εκεί κοντά, αν αναγκάστείς να ξεριζωθείς από εκεί επειδή δε βρίσκεις πια σπίτι υπάρχει ένα θέμα.Leporello έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:08Ποιά είναι η γειτονιά σου; Εκεί που γεννήθηκες ή εκεί που ο μισθός σου σου επιτρέπει να ζείς άνετα; Εγώ θέλω να ζήσω στην Βουλιαγμένη. Τι πρέπει να γίνει γι'αυτό;Υδράργυρος έγραψε: 12 Σεπ 2022, 14:58Είναι παράλογο να θέλω να βρω ένα λογικό νοίκι στη γειτονιά μου; Δεν εχω κάποιο δικαίωμα στέγασης στη χώρα μου; Αν γίνει κάνας πόλεμος να πάνε να βρούνε τους τουρίστες από τα airbnb να πολεμήσουνε και όχι τους ανθρώπους που έχουν την παράλογη απαίτηση να μένουν στη... γειτονιά τους.
1.
Δε θα προτιμούσαν να τα κρατήσουν κλειστά με μια κατάλληλη πολιτική τεκμηρίων/ΕΝΦΙΑ. Και δεν υπάρχουν μόνο οι εναλλακτικές της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε τουρίστες μέσω πλατφόρμας και του κλεισίματος, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέχρι το 2008 δεν υπήρχε πουθενά στον πλανήτη βραχυχρόνια μίσθωση.Leporello έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:22Μάλλον αστειεύεσαι. Αν υποθέσουμε ότι δεν αστειευόσουν, αυτό θα είχε τα εξής προβλήματα:
1. Θα μειώνονταν τα διαθέσιμα ακίνητα αφού θα προτιμούσαν οι ιδιοκτήτες να κρατούν κλειστά τα διαμερίσματα μέχρι να τα πάρει κάποιο παιδί, παρά να φορολογούνται με 80% ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ.
Έλα τώρα, ξέρεις τι εννοώ πρώτη κατοικία.2. Θα είχαν πρόβλημα κάποιοι υπάλληλοι με έπαιρναν μετάθεση σε επαρχιακή πόλη, ενώ η οικογένεια θα συνέχιζε να μένει σε ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα.
Ε και; Προτιμώ κατοικήσιμο διαμέρισμα με τις υποχρεωτικές επισκευές όταν χαλάει κάτι χοντρό παρά βνβ γαμιστρώνα με ολοκαίνουργιους καθρέφτες στο ταβάνι.3. Ανακαινίσεις κ.λ.π. δεν θα γίνονταν, επειδή δεν θα προέκυπτε καθόλου κέρδος.
Η απλή αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή το τρέχον φορολογικό και νομικό καθεστώς επιτρέπει μια ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ (σε θράσος) αρπαχτή. Η οποία ξεκίνησε εκμεταλλευόμενη πλήρες νομικό κενό και για τεράστια έκπληξη ολωνών συνεχίστηκε με τροποποίηση του νόμου ώστε να την ευνοεί αντί να την αποθαρρύνει.
Θα ήταν ασφαλώς πάρα πολύ δυσάρεστο για όσους επωφελούνται να κοπεί αυτό, αλλά ούτε αδιανόητο ούτε το τέλος του κόσμου.
Ξεχνάς ότι η φορολόγηση των ξενοδοχείων είναι ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ, ενώ των μικροϊδιοκτητών ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ.foscilis έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:15Δηλαδή πριν υπάρξει η δυνατότητα λειτουργίας ξενοδοχείου χωρίς την παραμικρή άδεια, ασφάλιση, έναρξη επαγγέλματος δε χτιζόταν τίποτα;talaipwros έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:10εξαιρετικη ιδεα, θα ξαναχτιστει ακινητο το 2060foscilis έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:07Εγώ έχω μια καλύτερη ιδέα, ακίνητο που δε νοικιάζεται για 1η κατοικία = φόρος 80%.
Κάνε μας τη χάρη.
1.
Έχουν υπαλλήλους και τροφοδοσία τα Airbnb;Leporello έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:31Ξεχνάς ότι η φορολόγηση των ξενοδοχείων είναι ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ, ενώ των μικροϊδιοκτητών ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ.foscilis έγραψε: 12 Σεπ 2022, 15:15Δηλαδή πριν υπάρξει η δυνατότητα λειτουργίας ξενοδοχείου χωρίς την παραμικρή άδεια, ασφάλιση, έναρξη επαγγέλματος δε χτιζόταν τίποτα;
Κάνε μας τη χάρη.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση