!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Παραιτήσεις εκπαιδευτικών

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Re: Παραιτήσεις εκπαιδευτικών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Τώρα από όσο γνωρίζω, αρκετοί εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί π.χ. σε κάποιο χωριό της Κρήτης, συνεννοούνται να πηγαίνουν κάθε πρωί 4-5 στο αυτοκίνητο ή το ταξί, ώστε να μοιράζουν το κόστος. Αυτό είναι σωστό και λογικό.
Η συγκατοίκηση με έναν ακόμα εκπαιδευτικό μπορεί να έχει λογική, στα φοιτητικά μου χρόνια συγκατοίκησα σε τριάρι αλλά αφού πρώτα είχαμε μία...δοκιμή. Γνωριστήκαμε δηλαδή δύο μέρες, είδαμε ότι υπήρχε βάση και έγινε συγκατοίκηση.
Ειδάλλως μπορεί να έχει θέματα.
Νομίζω όμως πως ακόμα και με συγκατοίκηση, τα κόστη θα είναι υψηλά, άρα ίσως και αυτή απαγορευτική.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 12 Σεπ 2022, 13:18
είναι χρέος της κυβέρνησης να πάρει μέτρα και απορώ γιατί κάνουν τα κορόιδα τόσο καιρό
γιατί άραγε
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 12 Σεπ 2022, 13:40
Αγις έγραψε: 12 Σεπ 2022, 13:37
Volk έγραψε: 12 Σεπ 2022, 13:28

Αυτο, ειναι αλλο θεμα που αφορα αλλη κουβεντα, δεν με απασχολει.

Πανω στο θεμα του νηματος εγραψα αυτο που σκεφτηκα ως λυση στο θεμα των ανθρωπων που υποφερουν και δεν μπορουν να τα βγαλουν περα.

Εισπραξη των οφειλων απο οσους οφειλουν. Καθημερινος ελεγχος σε ολους, παντου, ασταματητα! Στα παντα!

Με βαση τον φορολογικο νομο, τιποτα αλλο!

Ολοι, να αποδιδουν τα οσα τους αναλογουν με βαση τον νομο, τιποτα αλλο!
δεν ειναι αλλο θεμα
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

εσωτερικος μεταναστης υπηρξα κ αγωνιστηκα μονος χωρις την παραμικρη βοηθεια κ προστασια απο το ''κρατος'' - ο τι εχω το εχω κερδισει με κοπο κ δεν το χαριζω σε κανεναν πουστη κ σε καμια γαμιολα που το μονο που γνωριζουν ειναι οι απαιτησεις
φίλε αγις, αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως επειδή τα βρήκες δύσκολα στη ζωή και πάλεψες και ανταπεξήλθες, θεωρείς ότι όλοι θα πρέπει να αδικούνται και να περνάνε δύσκολα όπως εσύ και όποιος μπορεί καλώς
αλλά θεωρητικά τουλάχιστον, ο ρόλος του κράτους είναι η διασφάλιση της δικαιοσύνης και όπως και να το κάνουμε, το να μην μπορεί ένας πολίτης να νοικιάσει σπίτι επειδή όλα προορίζονται για βραχύβια ενοικίαση, δεν είναι δίκαιο
το χει χρυσο πληρωσει - ειναι δικο του - το κανει ο τι γουσταρει
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Πάντως, κάπου ένα δίκιο το έχει ο foscilis.
Για παράδειγμα, θέλω να δω αντιδράσεις στην Μήλο, που παρακαλούσε η πνευμονολόγος επί μήνες να βρεθεί ένα κατάλυμα σε λογική τιμή για να το νοικιάσει και ζμπουτζατσ όλοι, τώρα που θα χειμωνιάσει και θ' αρχίσουν τα πνευμονολογικά.
Ίσως κάπου το ξανασκεφτούν.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Δεν γνωρίζω άσωτους ενοικιαστές. Αν μη τι άλλο, αν είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις του, είναι περισσότερο υπεύθυνος από αυτόν που βρήκε έτοιμα ακίνητα.
Η εργατική κατοικία γιατί καταργήθηκε;
Γιατί τα επιδόματα ενοικίου πηγαίνουν στους φοροφυγάδες;
Θα έπρεπε να υπάρχει βοήθεια με την μορφή κατοικίας, ώστε να βοηθηθεί η αποκέντρωση.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Antares έγραψε: 12 Σεπ 2022, 13:57 Δεν γνωρίζω άσωτους ενοικιαστές. Αν μη τι άλλο, αν είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις του, είναι περισσότερο υπεύθυνος από αυτόν που βρήκε έτοιμα ακίνητα.
Η εργατική κατοικία γιατί καταργήθηκε;
Γιατί τα επιδόματα ενοικίου πηγαίνουν στους φοροφυγάδες;
Θα έπρεπε να υπάρχει βοήθεια με την μορφή κατοικίας, ώστε να βοηθηθεί η αποκέντρωση.
τσαμπα ειναι τα χωραφια στην επαρχια αγαπητη μου - πηγαινετε εργαστειτε κ εκμεταλλευτειτε τα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

foscilis έγραψε: 12 Σεπ 2022, 13:09
Ναύτης έγραψε: 12 Σεπ 2022, 12:37
foscilis έγραψε: 12 Σεπ 2022, 12:34

εννοώ ο δήμος να βάλει 1-2-3 πόσα χιλιάρικα είναι το νοίκι και να νοικιάσει χωρίς κανένας να είναι δυσαρεστημένος, εκτός από τους κωλόβλαχους που προτιμούν αυτά τα 3 χιλιάρικα να τα βάλω εγώ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Δεν νομίζω ότι οι δήμοι νομιμοποιούνται, τυπικά εννοώ, να αναλάβουν τέτοια έξοδα.
Ο Δήμος Μυκόνου το έχει κάνει:

https://www.koinignomi.gr/news/politiki ... ikoys.html

Βέβαια έχει μισθώσει κάτι τρύπες σε λογική ομαδικού κοιτώνα, αλλά αυτό είναι δευτερεύον ως προς τη συζήτηση: φυσικά και ο οποιοσδήποτε Δήμος μπορεί να μισθώσει ακίνητα για όποιον λόγο κρίνει, η μοναδική τυπική προϋπόθεση είναι οι αντίστοιχες εγκρίσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτό που όντως δεν έχουν αρμοδιότητα (σύμφωνα και με το άρθρο) έιναι να δίνουν απευθείας χρήματα. Και σωστά ο Δήμος Μυκόνου ζητά να αλλάξει ο νόμος ώστε να μπορούν.

Τη λογική ότι οι εκπαιδευτικοί και οι γιατροί πρέπει να ζουν σα φαντάροι (γιατί να θυμίσουμε ούτε καν οι αξιωματικοί δε ζουν έτσι), την οποία οι δεξιοί την έχουν πάει στα άκρα βάζοντας μέχρι και αληθινούς φαντάρους να κάνουν αυτές τις δουλειές, εγώ προσωπικά δε μπορώ να τη στηρίξω, θεωρώ ότι έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.
Οι αξιωματικοί ,νομίζω ότι ξέρεις, έχουν καταλύματα πληρώνοντας "συμβολικό" ενοίκιο, επίδομα οικοσκευής ( κοντά 2 χιλιάρικα) και φυσικά πάμφθηνες λέσχες για να τρώνε.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

οι τοπικες κοινοτητες να πληρωσουν την στεγαση και οτι αλλο χρειαστει ο εκπαιδευτικος,οι υπευθυνοι κοινοταρχες/δημαρχοι

βασικα καθε χρονο τα ιδια,τι στην ευχη η κεραμεως δεν προτεινε καμια λυση στους ιθυνοντες,τι κανει ;ρυθμιση με συγκεκριμενα κριτηρια που να υποχρεωνει σε κινησεις ειναι περα απο τις δυναμεις της κυβερνησης;

δεν ειναι και το κυπριακο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 12 Σεπ 2022, 14:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Κόκκορας έγραψε: 12 Σεπ 2022, 14:07 οι τοπικες κοινοτητες να πληρωσουν την στεγαση και οτι αλλο χρειαστει ο εκπαιδευτικος

ΔΕΝ πρεπει παντως να πληρωσει συσσωμη η χωρα,δεν πρεπει να σκεφτουν γενικες ρυθμισεις.Η οποια νομοθετικη ρυθμιση αν γινει να αφορα αποκλειστικα τις κοινοτητες στις οποιες εμφανιζεται το ζητημα
κ οχι μονο
εκτος απο τον δημοδιδασκαλο θα πρεπει να δινουμε τα παντα ολα στον ιερεα κ στον χωροφυλακα - την αγια τριαδα του ελληνικου παρα κρατους
στο παντα συμπεριλαμβανεται κ τπτ ντοπια μουνια να γαμανε
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

αλλα να πληρωνει κ ο κατοικος γρεβενων για να λυθει το ζητημα στην σαντορινη ειναι πιο λογικο....
ας ασχοληθουν οι τοπικοι δημαρχοι,αν δεν ασχολουνται ας τους υποχρεωσει η κυβερνηση
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 12 Σεπ 2022, 14:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Αγις έγραψε: 12 Σεπ 2022, 13:57
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 12 Σεπ 2022, 13:40
Αγις έγραψε: 12 Σεπ 2022, 13:37

δεν ειναι αλλο θεμα
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

εσωτερικος μεταναστης υπηρξα κ αγωνιστηκα μονος χωρις την παραμικρη βοηθεια κ προστασια απο το ''κρατος'' - ο τι εχω το εχω κερδισει με κοπο κ δεν το χαριζω σε κανεναν πουστη κ σε καμια γαμιολα που το μονο που γνωριζουν ειναι οι απαιτησεις
φίλε αγις, αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως επειδή τα βρήκες δύσκολα στη ζωή και πάλεψες και ανταπεξήλθες, θεωρείς ότι όλοι θα πρέπει να αδικούνται και να περνάνε δύσκολα όπως εσύ και όποιος μπορεί καλώς
αλλά θεωρητικά τουλάχιστον, ο ρόλος του κράτους είναι η διασφάλιση της δικαιοσύνης και όπως και να το κάνουμε, το να μην μπορεί ένας πολίτης να νοικιάσει σπίτι επειδή όλα προορίζονται για βραχύβια ενοικίαση, δεν είναι δίκαιο
το χει χρυσο πληρωσει - ειναι δικο του - το κανει ο τι γουσταρει
μα δε διαφωνούμε
εγώ να απαγορευτεί το airbnb είπα ή να φορολογείται με 90% τη βραχύβια ενοικίαση
δεν είπα να μην το κάνει ό,τι γουστάρει
μην μπερδεύεσαι
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Κόκκορας έγραψε: 12 Σεπ 2022, 14:13 αλλα να πληρωνει κ ο κατοικος γρεβενων για να λυθει το ζητημα στην σαντορινη ειναι πιο λογικο....
ας ασχοληθουν οι τοπικοι δημαρχοι
το πρόβλημα είναι πανελλαδικό
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

foscilis έγραψε: 12 Σεπ 2022, 12:34
Ναύτης έγραψε: 12 Σεπ 2022, 12:30
foscilis έγραψε: 12 Σεπ 2022, 12:24

άρα να πληρώσουν οι τοπικές κοινωνίες, δεν κατάλαβα, δε συζητάμε ότι είναι άγονη γραμμή, συζητάμε ότι είναι τόσο λεφτάδες που ο μισθός του δασκάλου δε φτάνει ούτε για σάντουιτς στα χωριά τους.
Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς όταν γράφεις "να πληρώσουν οι τοπικές κοινωνίες"
εννοώ ο δήμος να βάλει 1-2-3 πόσα χιλιάρικα είναι το νοίκι και να νοικιάσει χωρίς κανένας να είναι δυσαρεστημένος, εκτός από τους κωλόβλαχους που προτιμούν αυτά τα 3 χιλιάρικα να τα βάλω εγώ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
:goodpost:
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 12 Σεπ 2022, 14:14
Κόκκορας έγραψε: 12 Σεπ 2022, 14:13 αλλα να πληρωνει κ ο κατοικος γρεβενων για να λυθει το ζητημα στην σαντορινη ειναι πιο λογικο....
ας ασχοληθουν οι τοπικοι δημαρχοι
το πρόβλημα είναι πανελλαδικό
εχω την αισθηση οτι αφορα περιοχες με τουρισμο οπου η βραχυχρονια μισθωση σαρωνει

ενας δημοτικος φορος σε αυτες τις περιοχες που παρουσιαζεται το προβλημα θα ελυνε το προβλημα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 12 Σεπ 2022, 14:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

talaipwros έγραψε: 12 Σεπ 2022, 13:31
Ασέβαστος έγραψε: 12 Σεπ 2022, 13:18
αν το κρατος θελει να λυσει το προβλημα, μπορει πραγματι να κατασκευασει κατοικιες, και να τις νοικιαζει στους πολιτες, με λογικο ενοικιο.
lols, μαζικο κινημα δεν πληρωνω απο τους νοικαρηδες, διαμαρτυριες για το αναλγητο το κρατος που πεταει εξω οικογενειες, ιστοριες στα καναλια με σπιτια με μουχλα ( κατασκευασμενη απο τους νοικαρηδες για τα καναλια) μηνυσεις στο αναλγητο κρατος που εχει κρυο το γιακουζι κλπ
ναι, πιθανοτατα. :102:

καταχην μιλωντας για δασκαλους κλπ, τα κραταει απευθειας απο τον μισθο, μαζι με το κοστος για οτι ζημιες κανουν και οτι αφησουν απληρωτο.

αν ειναι κρυο το τζακουζι η οτι, εφοσον παιζει μιση τιμη απο οτι κυκλοφορει στην αγορα, δε θα εχει μουτρα να γκρινιαξει κανεις.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”