!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ζήσε το χάλι σου στην Ελλάδα...

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ζήσε το χάλι σου στην Ελλάδα...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022
Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε την μητέρα της στο μπαλκόνι και έφυγε.

Εικόνα

Σοκ προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη, η υπόθεση μιας ηλικιωμένης, η οποία βρέθηκε κλειδωμένη στο μπαλκόνι του σπιτιού της, από την ίδια της την κόρη. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών, με τριετή αναστολή, στην 50χρονη, γιατί κλείδωσε την 85χρονη μητέρα της στο μπαλκόνι κι έφυγε από το σπίτι. Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για έκθεση ηλικιωμένου και για παράνομη κατακράτηση.

Όπως αναφέρει το GrTimes, το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ αποφάσισε η έφεση της να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινή. Το περιστατικό έγινε στις 12 Αυγούστου σε διαμέρισμα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η ηλικιωμένη από το μπαλκόνι που βρισκόταν άρχισε να καλεί σε βοήθεια και οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία.

«Μας είπαν ότι η γυναίκα έχει δύο κόρες που την κλειδώνουν στο μπαλκόνι και φεύγουν, το τελευταίο χρόνο. Κινδύνευε η ζωή της. Καλέσαμε κλειδαρά και ανοίξαμε την πόρτα» κατέθεσε ο μάρτυρας αστυνομικός που επιλήφθηκε του συμβάντος. Ο ίδιος επισήμανε ότι οι δύο αδελφές αναζητήθηκαν. Η κατηγορούμενη- η οποία διαμένει μόνιμα μαζί με την παθούσα- δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, επί τρεις ώρες, ενώ η άλλη αδελφή έφτασε από την Πρέβεζα, μέσα σε 3,5 ώρες, για να δώσει κατάθεση.

Η ηλικιωμένη υπερασπίστηκε την κόρη της.

«Δεν έχω κανένα παράπονο από την κόρη μου. Κακία στιγμή ήταν. Εγώ εκεί το αποδίδω» ανέφερε η 85χρονη
, η οποία κατέθεσε υποβασταζόμενη, λόγω προβλημάτων υγείας. «Πρώτη φορά έμεινα μόνη στο σπίτι. Με φροντίζει, δεν μου λείπει τίποτα. Δεν έχω παράπονο από τις κόρες μου» συμπλήρωσε.

Στην κατάθεση της προς την αστυνομία που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, η άλλη αδελφή είπε για την κατηγορούμενη ότι «δεν έχει άλλους πόρους ζωής και ότι διαμένει με την ηλικιωμένη μητέρα τους, η οποία πάσχει από άνοια. Ζει από τη σύνταξη της και από ένα ενοίκιο. Μου είπαν ότι την άφησε μόνη στο μπαλκόνι και η μητέρα φώναζε βοήθεια.Έχει συμβεί αυτό τουλάχιστον 20 φορές. Με παίρνουν τηλέφωνα κάθε μέρα. Δεν θέλει να την στείλουμε σε γηροκομείο γιατί θα χάσει τη σύνταξη» κατέθεσε η μάρτυρας.

“Έχω αντικείμενα αξίας που δεν χωρούν σε θυρίδα γι’ αυτό κλείδωσα”

Στην απολογία της η κατηγορούμενη, η οποία δήλωσε ότι είναι γιατρός, εξήγησε ότι έχει μοιραστεί την οικογενειακή περιουσία με την αδελφή της. «Πριν 1,5 χρόνο έχω έρθει στην Ελλάδα από την Αμερική. Συνεννοούμαστε μια χαρά με την μητέρα μου. Μπορεί να λείψω κάποιες ώρες αλλά τη φροντίζω. Δεν έχω καλές σχέσεις με την αδελφή μου. Δεν έρχεται να φέρει ούτε ένα πιάτο φαΐ. Η μαμά μου θέλει να αλλάξει τη διαθήκη. Έχω αντικείμενα αξίας που δεν χωρούν σε θυρίδα γι’ αυτό κλείδωσα. Δεν θέλω να την κλείσω σε ίδρυμα γιατί μας μεγάλωσε με τον καλύτερο τρόπο . Πήρα εγώ την ευθύνη για την μαμά. Έχει σώας τας φρένας. Πράγματι δεν απάντησα στο τηλέφωνο. Εγώ όμως έδωσα το κλειδί για να ανοίξουν» είπε.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
https://www.enikos.gr/society/thessalon ... e/1846679/
Άβαταρ μέλους
The Rebel

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022
Δημόσιο ξέσπασμα του ηθοποιού Νικόλα Παπαδομιχελάκη: “Χθες κόψανε το ρεύμα στην ανάπηρη μάνα μου”

Εικόνα

Ο καλλιτέχνης αναφέρει πως η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι της κατάκοιτης μητέρας του για μία οφειλή που έχει προκύψει από γραφειοκρατικό κώλυμα, με συνέπεια τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του να ψάχνουν απεγνωσμένα να βγάλουν μία άκρη, που θα διασφαλίσει το μίνιμουμ μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. ”Η μάνα μου ζει με 400 ευρώ το μήνα...
με μια αναπηρική σύνταξη που παίρνει εδώ και λίγα χρόνια. Είναι με λάμες στα πόδια και σπονδυλοδεσία από το 2001”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νικόλα Παπαδομιχελάκη:

Χθες το μεσημέρι κόψανε το ρεύμα στο σπίτι της μάνας μου, στο σπίτι μου στο Ηράκλειο. Χρωστάμε 800 ευρώ. Γενικά χρωστάμε, έχουμε κάτι νερά, εφορίες κλπ ως εκκρεμότητες. Τι να κάνουμε, ακόμα κι όταν έχω εγώ κι ο αδερφός μου δουλειά, προσπαθούμε πρώτα να βγαίνει το σουπερμάρκετ και μετά οι άλλες υποχρεώσεις. Θεωρώ ότι αυτή είναι η πραγματικότητα για πάνω απ’ τα μισά νοικοκυριά στη χώρα.

Η μάνα μου ζει με 400 ευρώ το μήνα, με μια αναπηρική σύνταξη που παίρνει εδώ και λίγα χρόνια. Είναι με λάμες στα πόδια και σπονδυλοδεσία από το 2001.

Να πω εδώ ότι παρά τα πολλά προβλήματα υγείας, τα φέρνει βόλτα, είναι πολύ καλή και πολύ όμορφη, δείχνει τουλάχιστον δέκα χρόνια νεότερη.

Είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Είναι όμως ανάπηρη και κάτω από το όριο της φτώχειας. Και ο χειρότερός της φόβος είναι μην τύχει και εγκλωβιστεί σε σεισμό, και μην της κόψουν το ρεύμα.

Ο λογαριασμός είναι στο όνομά της, μέχρι φέτος το χειμώνα ήταν στο κοινωνικό τιμολόγιο. Μετά από ένα λάθος στο σύστημα του taxis, η ΔΕΗ την έβαλε στο οικιακό, με όλο το πακέτο χρεώσεων. Όταν της ήρθε ο προηγούμενος εκκαθαριστικός με πήρε και έκλαιγε. Της έκοψαν το ρεύμα το Φεβρουάριο, της είπαν να ξαναπληρώσει εγγύηση και να δίνει 100 ευρώ το μήνα αν θέλει να το ξανασυνδέσουν. Να πληρώσει βέβαια και επανασύνδεση. Γαμώ το σπίτι τους. Έχουν περάσει εξι μήνες από τότε, με τη ΔΕΗ να λέει ότι δεν μπορεί να ξαναμπει σε κοινωνικό τιμολόγιο μέχρι να κλείσει το σύστημα των φορολογικών δηλώσεων, καλό Φθινόπωρο δηλαδή. Κι εμείς να πληρώνουμε κανονικά.

Πριν δέκα μέρες έβαλα 200 ευρώ, υποτίθεται να είμαστε οκ μέχρι το Σεπτέμβρη. Χθες το μεσημέρι, χωρίς καμία προειδοποίηση της έκοψαν το ρεύμα. Δεν ήρθαν καν τεχνικοί στην πολυκατοικία, τώρα λέει σου κάνουν αποσύνδεση απο ΚΑΦΑΟ.

Πήρε τηλέφωνο μέσα στον πανικό της, «Εγώ άκουσα να λένε ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα για οφειλές κάτω απο 1000 ευρώ» λεει σε μια kοπέλα, «Αυτό ισχύει μόνο για όσους είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο» της απαντάει. «Μα έχουμε κάνει κατάθεση» να λέει η μάνα μου, «Το βλέπουμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, χρωστάτε, πρέπει να πληρώσετε». Ευτυχώς βρέθηκε ο οικογενειακός μας φίλος ο Νικηφόρος εκείνη την ώρα, να στείλει ηλεκτρονική πληρωμή το ποσό που ζήτησαν και το απόγευμα της το ξανασύνδεσαν.

Κανονικά λέει έπρεπε να περιμένει 48 ώρες, αλλά τους είπε ότι έχει κόβιντ και στείλανε τεχνικό το απόγευμα και τώρα έχει ρεύμα, αλλά είναι ένα ερείπιο.

Φαντάσου, εγώ φέτος είχα δουλειά, κρατάω ένα σπίτι στην Αθήνα και μπορώ να τσοντάρω και πάλι, η ΔΕΗ εξακολουθεί να είναι ο καρκίνος μας.
”Στις ειδήσεις λένε ότι όλα πάνε καλά”

Απ’ τη χθεσινή κουβέντα με τη μάνα μου, αυτό που μου γάμησε την ψυχολογία ήταν που μου είπε: «Όλος ο κόσμος είναι έτσι, τις προάλλες κόψανε το ρεύμα σε μια γριούλα για 360 ευρώ. Ανοίγεις όμως την τηλεόραση και βλέπεις στις ειδήσεις ότι όλα πάνε καλά, ο κόσμος πάει διακοπές. Και νιώθω άσχημα, και νιώθω ότι φταίω εγώ, και νομίζω ότι μόνο εγώ είμαι έτσι».Κι αυτό που μ έκανε να γελάσω ήταν το «Και το είδα εγώ το άρθρο, έγραψε η Λίτσα Πατέρα: δραματική εβδομάδα για τους Ζυγούς, ορίστε».

Μεθαύριο Πέμπτη 25 Αυγούστου έχει κάλεσμα σε συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, στις 19:00. Υποτίθεται ότι γίνεται με αφορμή τις υποκλοπές, αλλά εγώ θα πάω για τη μαμά μου. Δεν ξέρω τι θα κάνω ακριβώς, θα τραγουδάω «Μητσοτάκη γαμιέσαι» και θα λέω χριστοπαναγίες.

Κι αν σας φαίνεται χυδαίο, ανώριμο κλπ, κάντε unfriend, unfollow και ξερωγω τί.
https://skeftomasteellhnika.blogspot.co ... .html#more
Χυδαίο είναι να ντρέπεσαι για τη φτώχεια σου, την ώρα που κάποιοι θησαυρίζουν σε βάρος σου.
Άβαταρ μέλους
The Rebel

Αυγούστου 26, 2022
Κηφισιά: Επιτέθηκε και χτύπησε τη μητέρα του σε σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας...
Τραυματίας Αστυνομικός...

Εικόνα

Τραυματίστηκε αστυνομικός κατά τη σύλληψή σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, με θύμα τη μητέρα και δράστη το γιο της.

Το βράδυ της Τετάρτης (24/08) στο σπίτι της οικογένειας επί της Άργους στη Νέα Κηφισιά, μητέρα δέχθηκε βίαιη επίθεση και ξυλοκοπήθηκε από το γιο της. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα βίωνε βίαιες συμπεριφορές από το γιο της και κατά το παρελθόν με ασήμαντε αφορμές.

Αφορμή για το νέο ενδοοικογενειακό επεισόδιο η επιθυμία του γιου να κάνει χρήση του οικογενειακού αυτοκινήτου, χωρίς ωστόσο να κατέχει δίπλωμα οδήγησης. Περίοικοι ενημέρωσαν και κάλεσα την αστυνομία με τα πληρώματα να ενημερώνουν τον νεαρό άνδρα για τη μεταγωγή του στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Σε έξαρση ψυχικής ορμής ο νεαρός, επιτέθηκε με πρόθεση να χτυπήσει τη μητέρα του μπροστά στους αστυνομικούς, οι οποίοι προστάτευσαν την γυναίκα ενώ δέχθηκαν επίθεση από τον έξαλλο άνδρα. Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη σύλληψη ο άνδρας απώθησε τους αστυνομικούς και σκαρφάλωσε σε στέγη παρακείμενης οικίας, φωνάζοντας ότι θα προβεί σε αυτοχειρία.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν με συντονισμένες ενέργειες να ακινητοποιήσουν και δέσμευσαν τον άνδρα ο οποίος και συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία και βία κατά υπαλλήλων.

Προανάκριση για το επεισόδιο διενεργεί το τοπικό Τμήμα.
https://www.stoxos.gr/2022/08/blog-post_0527427352.html

26/08/2022
Πειραιάς: Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε εμπορευματοκιβώτιο.
Το εμπορευματοκιβώτιο προερχόταν από το λιμάνι Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ και είχε ως τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Εικόνα

Πενήντα συσκευασίες με κοκαΐνη μεικτού βάρους 54,378 κιλών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά.

Το εμπορευματοκιβώτιο προερχόταν από το λιμάνι Γκουαγιακίλ (Guayaquil) του Εκουαδόρ και είχε ως τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Οι ναρκωτικές ουσίες παραδόθηκαν στη λιμενική Αρχή Πειραιά που διεξάγει την προανάκριση της υπόθεσης, ενώ η αξία τους υπολογίζεται στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του λιμενικού σώματος στις 24-08-2022 κατά τη διενέργεια έλεγχου στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, από αυτοκινούμενο όχημα x-rayτου Γ′ Τελωνείου Πειραιά, εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα εμπορευματοκιβωτίου.

Ακολούθησε έλεγχος από τελωνειακούς υπαλλήλους του τμήματος δίωξης λαθρεμπορίου του Γ′ Τελωνείου Πειραιά και κλιμακίου στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του αρχηγείου του Λιμενικού όπου εντοπίστηκε η συγκεκριμένη ποσότητα.

Το προαναφερθέν εμπορευματοκιβώτιο τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση και στις 25-08-2022, κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, διενεργήθηκε ελεγχόμενη μεταφορά από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.
https://www.huffingtonpost.gr/entry/pei ... 44a2f6cf67

Άβαταρ μέλους
The Rebel

Αυγούστου 27, 2022
Κοζάνη: Ανήλικοι προσπάθησαν να αρπάξουν τσάντα 64χρονης... Συνελήφθησαν οι ίδιοι και οι μητέρες τους.

Εικόνα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (25/08) απογευματινές ώρες στην Κοζάνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας και του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, δύο ανήλικοι ημεδαποί, οι οποίοι διέπραξαν απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία, σε βάρος 64χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα kozanimedia.gr την Πέμπτη (25/08) το απόγευμα, οι ανήλικοι πλησίασαν την 64χρονη, η οποία κινούνταν πεζή και με την χρήση βίας αποπειράθηκαν από κοινού να αποσπάσουν την τσάντα της, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους και τράπηκαν σε φυγή.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων και κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, εντόπισαν και προσήγαγαν τον έναν εξ αυτών, ενώ ακολούθως συνελήφθη και ο έτερος δράστης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης.

Στη συνέχεια και στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές (47 και 52 ετών), μητέρες των ανωτέρω, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ οι ανήλικοι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
https://www.stoxos.gr/2022/08/64.html

28|08|2022
Ξάνθη: Ομάδα 20 ατόμων ξυλοκόπησε 16χρονο Μουσουλμάνο.

Εικόνα

Αναστάτωση από περιστατικό ξυλοδαρμού, την Παρασκευή, στην περιοχή της Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη, πίσω ακριβώς από την πλατεία Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες της xanthidaily.gr, μια ομάδα 20 αγοριών, στρίμωξε και έδειρε ένα 16χρονο μουσουλμάνο, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συμπλοκής.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, τα περισσότερα από τα αγόρια κάθονταν και κοιτούσαν 6-7 αγόρια από την παρέα τους, που χτυπούσαν με μανία τον 16χρονο μουσουλμάνο, στο κεφάλι και στο στομάχι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να αιμορραγεί.

Περίοικοι που αντιλήφθηκαν το σκηνικό βγήκαν στον δρόμο και με τις φωνές του κατάφεραν και έδιωξαν την ομάδα των αγοριών, που καθώς απομακρύνονταν είπαν «θα σε γαμ*** κωλότουρκε, την επόμενη φορά θα σε σκοτώσουμε».

Η μητέρα του αγοριού που περνούσε εκείνη την στιγμή με το αυτοκίνητο της (σημ: η οικογένεια διαμένει στην Παλιά Ξάνθη) είδε τον παιδί της να είναι αιμόφυρτο κάτω στον δρόμο. Το πήρε με το αυτοκίνητο της και το μετέφερε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, ενώ έλεγε ότι θα προβεί και σε μηνύσεις.
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce ... %bd%ce%bf/
Άβαταρ μέλους
The Rebel

29|08|2022
Ανατριχιαστικό περιστατικό στην Θεσσαλονίκη: 21χρονος Βούλγαρος αυνανίστηκε μπροστά σε δύο αδελφές.
Τι αναφέρουν οι ίδιες.

Εικόνα

Αυνανιζόταν μπροστά σε δύο αδελφές, με διαφορά μίας ημέρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένας 21χρονος, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία.

Ειδικότερα, μία 23χρονη κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ενώ περπατούσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κοντά στην οδό Κασσάνδρου, το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου, είδε μπροστά της έναν άντρα να την κοιτάει και να αυνανίζεται.

Έντρομη η κοπέλα απομακρύνθηκε από το σημείο και ενημέρωσε την αστυνομία. Ο 21χρονος συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 21χρονος μία ημέρα νωρίτερα, το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου, είχε προχωρήσει στην ίδια ακριβώς πράξη μπροστά στην 19χρονη αδελφή της καταγγέλλουσας.
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce ... %b5%cf%83/
https://www.stoxos.gr/2022/08/21_0744505416.html
Άβαταρ μέλους
The Rebel

30.08.2022
Θεσ/νίκη – 62χρονος θώπευσε 21χρονη: «Κατέβασε το εσώρουχο και έλεγε ότι θα με μαχαιρώσει»
Ο 62χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών.

Εικόνα

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, οδηγήθηκε ο 62χρονος που παρενόχλησε σεξουαλικά μια 21χρονη κοπέλα σε στάση λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη.

Ο άντρας συνελήφθη το πρωί της Τρίτης μετά από καταγγελία της νεαρής κοπέλας ότι τη θώπευσε και εις βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο 62χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών, καθώς κρίθηκε ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απειλή και εξύβριση.

Επιπλέον, η εισαγγελέας διέταξε να μεταφερθεί για ψυχιατρική εξέταση διότι όση ώρα βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα έλεγε ασυναρτησίες και πράγματα που δεν έβγαζαν κανένα νόημα.

Όπως ανέφερε η 21χρονη στην κατάθεσή της, μόλις κατέβηκε από το λεωφορείο, ο άντρας την πλησίασε, κατέβασε το παντελόνι του και το εσώρουχό του και την θώπευσε στα οπίσθια.

«Μου είπε ότι θα με μαχαιρώσει και θα με σκοτώσει. Προσέγγισε κι άλλες κοπέλες και προσπάθησε να κάνει το ίδιο»
, κατέθεσε η κοπέλα, τονίζοντας ότι η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που έφτασε στο σημείο τον εντόπισε αμέσως και τον συνέλαβε.

Από τη μεριά του ο 62χρονος παραδέχθηκε την πράξη του και ανέφερε ότι «δεν έκανα κάτι, μια σφαλιάρα στον κ..ο της έριξα μόνο. Αυτή άρχισε να φωνάζει και μου έριξε σφαλιάρα στο πρόσωπο πριν καλέσει την αστυνομία, ακόμα πονάω. Δεν θέλω να δικαστώ καθόλου. Είχα πιει ρετσίνα, δεν έκανα κάτι».
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/t ... axairosei/

30 Αυγούστου, 2022
Πήλιο: Καταγγέλουν ξυλοδαρμό μετά από πανηγύρι.

Εικόνα

Μήνυση κατ’ αγνώστων για πρόκληση σωματικών βλαβών στα παιδιά τους κατέθεσαν οι γονείς δύο νεαρών 19 και 20 ετών στο Α.Τ. Βορείου Πηλίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο νεαροί μεταφέρθηκαν χθες τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο του Βόλου καθώς είχαν δεχτεί χτυπήματα από άγνωστα άτομα τα ξημερώματα της Κυριακής στο πανηγύρι του Μουρεσίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση, οι νεαροί μετέβησαν με τα μηχανάκια τους στην πλατεία Μουρεσίου όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το γλέντι και ξαφνικά δέχθηκαν αναίτια επίθεση από 5 άγνωστα άτομα, που άρχισαν να τους χτυπούν στο κεφάλι και τον θώρακα.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Α.Τ. Βορείου Πηλίου.
https://lawandorder.gr/pilio-kataggeloy ... -panigyri/
Άβαταρ μέλους
The Rebel

02|09|2022
“Μαϊμού” η ληστεία σε βάρος του ταχυδρομικού διανομέα στο Διακοπτό.

Εικόνα

“Μαϊμού” αποδείχθηκε η ληστεία που καταγγέλθηκε την περασμένη Τετάρτη, σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα, από τον ίδιο, στο Διακοπτό, στη διασταύρωση προς Μαμουσιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news ο διανομέας σκηνοθέτησε τη ληστεία και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του. Μάλιστα υπέδειξε και το σημείο όπου είχε το χρηματικό ποσό (περίπου 20.000 ευρώ από τα οποία λείπουν 120 ευρώ) και τώρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, καθώς αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ψευδούς καταγγελίας και της υπεξαίρεσης.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αστυνομικοί του Αιγίου και της Πάτρας, με βάση τα στοιχεία, το βιντεοληπτικό υλικό αλλά και το προφίλ του ατόμου, είχαν από την αρχή υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά με την καταγγελία, γεγονός που επειβεβαιώθηκε.

Ο ίδιος είχε καταγγείλει ότι δύο δράστες επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, φορώντας κράνη και με την χρήση όπλου τον εξανάγκασαν να ακινητοποιήσει υπηρεσιακό όχημα, στο οποίο επέβαινε και του αφαίρεσαν από τσαντάκι που έφερε στο λαιμό, το χρηματικό ποσό των 20.000 χιλιάδων ευρώ.
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce ... %81%ce%bf/
Άβαταρ μέλους
The Rebel

02/09/2022
Συμμορίες ανηλίκων: «Δώσε λεφτά και κινητό για μην φας ξύλο…»

Εικόνα

Προβληματισμό προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. η «άγουρη» εγκληματικότητα που εκδηλώνεται όλο και πιο βίαια, όλο και πιο συχνά.

Επικίνδυνη κλιμάκωση, τουλάχιστον την τελευταία διετία, καταγράφεται σε περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους σε ρόλο θύτη και θύματος. Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τον… αβίωτο βίο ενός 14χρονου που δέχονταν συστηματικά bullying (σ.σ. λεκτικό και με χτυπήματα στο πρόσωπο (https://www.newsbeast.gr/society/arthro ... a-bullying) ήρθα να μας υπενθυμίσουν πως οι «άγουρες συμμορίες» είναι λίγα μέτρα μακριά μας…

Μπορεί η επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. για υποθέσεις με συμμορίες ανηλίκων να περιορίζεται σε κάποια ελάχιστα δελτία Τύπου που αφορούν συλλήψεις (https://www.newsbeast.gr/tag/summoria-anilikwn), ωστόσο, αποτελεί κοινό μυστικό ότι καθημερινά -μόνο στην Αττική- καταγράφεται τουλάχιστον ένα περιστατικό έκνομης δραστηριότητας ανηλίκων. Αυτό αφορά κυρίως κλοπές και ληστείες ακόμη και στη μέση του δρόμου, πότε με απειλή και πότε με χρήση βίας κι όλα αυτά (συνήθως) για λίγα ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που προκαλεί ανησυχία στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι εκτός από τις περίπου 15 συμμορίες των 10-12 ανηλίκων που «χτυπούν» στην Αττική, καταγράφονται πλέον και δράσεις μικρότερων ομάδων των 2-4 ατόμων που δρώντας ως «αγέλη» απομονώνουν το υποψήφιο θύμα τους και το ληστεύουν.

«Για να μην φας ξύλο…»

Εικόνα

Πριν από μερικές ημέρες στη Βάρκιζα, την ώρα που ένας 15χρονος περίμενε το λεωφορείο για να επιστρέψει σπίτι του, δύο άλλοι ανήλικοι τον προσέγγισαν, τον έβρισαν και τον απείλησαν: «Δώσε τα λεφτά και το κινητό σου για να μην φας ξύλο…»! Κάπως έτσι έφυγαν από το σημείο με 20 ευρώ κι ένα smartphone, μέχρι που λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ (https://www.newsbeast.gr/society/arthro ... machairiou).

Παραμονές του Δεκαπενταύγουστου στην Ηλιούπολη, μία ομάδα δέκα ανηλίκων ακινητοποίησε και λήστεψε τέσσερις νεαρούς. Τι κι αν οι τρεις συνελήφθησαν σε λίγη ώρα, η «άγουρη συμμορία» θα συνεχίσει κανονικά τη δράση της (https://www.newsbeast.gr/society/arthro ... to-savvato).

Στις αρχές Αυγούστου, σε κεντρικό δρόμο της Αγίας Παρασκευής, ένας 17χρονος δέχτηκε χτυπήματα με πλαστικό σφυρί και γκλομπ μέχρι να πέσει αναίσθητος στο έδαφος και μεταφερθεί μετά σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες (https://www.newsbeast.gr/society/arthro ... -me-varane).

Τα δελτία συμβάντων δείχνουν ότι αγόρια και κορίτσια που θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για τα μαθήματα τους στο σχολείο ή άλλες δραστηριότητες (αθλητισμός, χορός κ.ά.) έχουν βουτήξει στα ταραχώδη νερά της παρανομίας ακόμη και από την ηλικία των 8-9 ετών (σ.σ. παιδιά δημοτικού δηλαδή). Μεγάλο ρόλο έχει παίξει σε αυτό η τεχνολογική έκρηξη των τελευταίων ετών, όπου χάρη στην πληθώρα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι συμμορίες αυξάνονται και πληθύνονται «διαφημίζοντας» τη δράση τους με φωτογραφίες και βίντεο.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι αστυνομικοί έρχονται αντιμέτωποι με ανηλίκους «οπλισμένους» με ρόπαλα, σιδερογροθιές και σιδερολοστούς, ενώ οι αρχηγοί των «άγουρων συμμοριών» έχουν –ως επίδειξη δύναμης- στην κατοχή τους στιλέτα τύπου πεταλούδα.

Επιθέσεις και σε ενήλικες.

Εικόνα

Στο στόχαστρο των «άγουρων συμμοριών» βρίσκονται πλέον και ενήλικοι, με τις καταγραφές της ΕΛ.ΑΣ. να είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Το απόγευμα της 25ης Αυγούστου στην Κοζάνη συνελήφθησαν δύο ανήλικοι, οι οποίοι με χρήση βίας αποπειράθηκαν να αρπάξουν την τσάντα μίας 64χρονης γυναίκας στη μέση του δρόμου (https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... -64chronis).

Το βράδυ της 23ης Αυγούστου στην Κέρκυρα συνελήφθησαν δύο ανήλικοι κι ένας 18χρονος, οι οποίοι εισέβαλαν σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών, ακινητοποίησαν την υπάλληλο και άρπαξαν περί τις 7.000 ευρώ που ήταν στο ταμείο και στο χρηματοκιβώτιο του καταστήματος.

Τουλάχιστον 15 συμμορίες.
Κι αυτά είναι μερικά μόνο από τα περιστατικά των τελευταίων ημερών που έγιναν επισήμως γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς είχαμε συλλήψεις μέσα σε ελάχιστες ώρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει ενημέρωση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και περιστατικά… Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο 2021 καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 27% (σ.σ. σε σχέση με το 2020) στις δικογραφίες ανηλίκων για υποθέσεις σωματικών βλαβών, χαρακτηριστικό δείγμα ότι οι «άγουρες συμμορίες» επιδεικνύουν πλέον ακόμη πιο σκληρό πρόσωπο…

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, υπολογίζεται ότι στο λεκανοπέδιο της Αττικής (σ.σ. στη Βούλα, στον Πειραιά, στη Γλυφάδα, στο Παγκράτι, στον Βύρωνα, στην Κηφισιά κ.ά.) δρουν περίπου 15 συμμορίες ανηλίκων που αριθμούν περίπου 200 μέλη. Σε αυτές δεν υπολογίζονται αυτές της Δυτικής Αττικής, με τους δεκάδες ανήλικους παραβατικούς Γύφτους που εμπλέκονται και σε πιο «σκληρές» δικογραφίες, όπως εισβολές σε σπίτια, διακίνηση ναρκωτικών κ.ά.
https://www.newsbeast.gr/society/arthro ... n-fas-xylo
Άβαταρ μέλους
The Rebel

04|09|2022
ΔΥΣΤΥΧΩΣ! ΣΒΗΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΘΛΙΒΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ – Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΓΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΖΕΙ! ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ.

Εικόνα

Σημαντικά είναι τα ευρήματα της έκθεσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σχετικά με τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με τον πληθυσμό, ένα από τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι ότι ο ελληνικός λαός είναι πιο γερασμένος. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης γήρανσης, δηλαδή η αναλογία του γεροντικού πληθυσμού (ηλικίας 65 ετών και άνω) προς τον ηλικιακά νεότερο (ηλικίας 0 έως 14 ετών), αυξήθηκε. Ενώ το 2009 ο δείκτης ήταν στο 129, το 2020 είχε αυξηθεί στο 157,8.

Γονιμότητα.
Επίσης στη χώρα μας καταγράφεται υπογονιμότητα. Σαν δείκτης γονιμότητας χαρακτηρίζεται ο μέσος αριθμός ζωντανών παιδιών που θα γεννήσει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της και χρησιμοποιείται προκειμένου να προσδιοριστεί το επίπεδο αντικατάστασης των γενεών. Στις αναπτυγμένες χώρες θεωρείται ότι ο δείκτης αυτός είναι στο 2,1. Στη χώρα μας ο δείκτης ήταν ήδη χαμηλός το 2009 στο 1,5 και έγινε ακόμα χαμηλότερος το 2020 φτάνοντας το 1,4.

Εικόνα

Όσον αφορά τον ακαθάριστο δείκτη θνησιμότητας, δηλαδή των θανάτων κατά τη διάρκεια του έτους ανά 1.000 κατοίκους, το 2009 ήταν στο 9,8, ενώ το 2020 αυξήθηκε στο 12,3.

Όμως και ο δείκτης βρεφικής θνησιμότητας, δηλαδή η αναλογία των θανάτων βρεφών ηλικίας κάτω του ενός έτους προς τον αριθμό των γεννήσεων, παρουσιάζει αύξηση, από το 3,1 το 2009 στο 3,2 το 2020. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δείκτης το 2018 ήταν στο 4,2.

Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μικρή μείωση στο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση. Για παράδειγμα, ενώ το 2018 το προσδόκιμο ήταν για τους άντρες τα 79,3 έτη, το 2020 ήταν τα 78,8 έτη. Για τις γυναίκες το προσδόκιμο ζωής το 2019 ήταν 84,2 έτη, ενώ το 2020 μειώθηκε στα 83,9 έτη. Παρ’ όλα αυτά στη χώρα μας το προσδόκιμο ζωής παραμένει σε υψηλό επίπεδο σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γάμοι και διαζύγια.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σημαντική μείωση καταγράφει ο αριθμός των Ελλήνων που παντρεύονται. Πιο συγκεκριμένα, έχουν μειωθεί τόσο οι θρησκευτικοί όσο και οι πολιτικοί γάμοι. Για παράδειγμα, το 2009 είχαν τελεστεί στη χώρα μας συνολικά 59.212 γάμοι (34.375 θρησκευτικοί και 24.837 πολιτικοί), ενώ το 2020 τελέστηκαν συνολικά 31.475 γάμοι (11.935 θρησκευτικοί και 19.540 πολιτικοί).

Ωστόσο, την ίδια περίοδο βλέπουμε μια μεγάλη αύξηση στα σύμφωνα συμβίωσης. Έτσι το 2009 είχαμε 161 σύμφωνα συμβίωσης, ενώ το 2020 ο αριθμός τους έφτασε τις 8.966.

Επίσης μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν τα διαζύγια. Συγκεκριμένα το 2009 τα διαζύγια ήταν 13.607, ενώ το 2020 έφθασαν τις 19.190.

Γεννήσεις και θάνατοι.
Σημαντική μείωση καταγράφεται και στις γεννήσεις. Συνολικά το 2009 είχαμε στη χώρα μας 117.933 γεννήσεις, ενώ το 2020 είχαμε 84.764.

Την ώρα που μειώνονται οι γεννήσεις, αυξάνονται οι θάνατοι. Πιο συγκεκριμένα, το 2009 είχαμε 108.316 θανάτους, ενώ το 2020 είχαμε 124.954.
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf ... %9f%ce%99/
Άβαταρ μέλους
The Rebel

07.09.2022
Απίστευτα πράγματα: Γυναίκα δεν μπορεί να πάρει τη σύνταξή της γιατί είναι… νεκρή για τον ΕΦΚΑ!«Θα κάνω αγωγή»

Εικόνα

Απίστευτα είναι τα όσα περνάει μια γυναίκα, στην οποία το ΙΚΑ σταμάτησε ξαφνικά να της καταβάλλει τη σύνταξη γιατί θεωρήθηκε από το Ασφαλιστικό Σύστημα ότι είναι… νεκρή!

Σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα ζητούν να επιστρέψει πίσω τρεις μήνες σύνταξης γιατί, όπως αναφέρει το ΕΦΚΑ, την εισέπραξαν παράνομα οι κληρονόμοι.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το πρωί σε πρωινή εκπομπή, ο Χαράλαμπος Μυλωνίδης από τη Θεσσαλονίκη, η σύζυγός του πήγε στο ΙΚΑ να ρωτήσει γιατί δεν της έχει καταβληθεί η σύνταξη και οι υπάλληλοι της είπαν ότι είναι νεκρή εδώ και τρεις μήνες.

«Πήγαμε στο ATM, στις 31 Αυγούστου και πήγε η γυναίκα μου να πάρει τη σύνταξη και δεν είχε μπει η σύνταξη. Πάει η γυναίκα μου στο ΙΚΑ της Δράμας να ρωτήσει για ποιον λόγο δεν μπήκε η σύνταξη.

Της είπαν ότι είναι νεκρή εδώ και 3 μήνες. Άνοιξε το κομπιούτερ η υπάλληλος, η γυναίκα μου ήταν παρούσα, και της λένε ότι θα επιστρέψει και τρεις μήνες σύνταξης πίσω και ότι η σύνταξη παράνομα την εισέπραξαν οι κληρονόμοι. Δεν υπάρχει συνωνυμία, η γυναίκα μου άρχιζε και έκλαιγε», είπε αρχικά.

«Τη Δευτέρα πήγα στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας Θεσσαλονίκης και ο υπάλληλος είπε ότι έγινε λάθος από έναν δήμο της Ελλάδος. Τι δουλειά έχει ένας δήμος από την Πελοπόννησο ή τον Έβρο; Ακόμα τη θεωρούν νεκρή. Διαφορετικά, θα κάνω αγωγή», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η κ. Πόπη, η οποία ανέφερε:

«Εγώ είμαι η ‘νεκρή’ και είμαι σε σοκ αυτή τη στιγμή. Το δημαρχείο έστειλε έναν κωδικό στο ΙΚΑ, το ΙΚΑ δεν διασταύρωσε ότι δεν υπάρχει πιστοποιητικό θανάτου μου; Και καλά, οι τρεις συντάξεις, γιατί δεν βάλανε και τα έξοδα κηδείας μου;

Είχα σκοπό να πάω να κάνω και κόλλυβα να τους πάω! Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου, είναι κωμικοτραγικό. Την ημέρα που το έμαθα έκανα τα 3μηνα του πεθερού μου», είπε η κ. Πόπη επιστρατεύοντας το χιούμορ και την καλή της διάθεση.

«Μου είπαν κάνουν τις ενέργειες. Εάν στο τέλος του μήνα δεν πάρω τη σύνταξή μου, θα κάνω αγωγή. Δεν απαντούν ποτέ και κανείς στα τηλέφωνα, για να μας πουν τι γίνεται», κατέληξε.
https://www.pronews.gr/koinonia/apistey ... ano-agogi/

07.09.2022
Αδιανόητο περιστατικό στα Τρίκαλα: Μητέρα ΑμεΑ εγκατέλειψε την 23χρονη κόρη της χωρίς ένα ευρώ στην τσέπη.
Παρέμβαση εισαγγελέα για την ανεύθυνη μητέρα

Εικόνα

Σοκαρίστηκαν ακόμα και οι αστυνομικοί όταν προχθές, την πόρτα του αστυνομικού μεγάρου Μαγνησίας πέρασε μία 23χρονη κοπέλα, η οποία ζήτησε βοήθεια, καθώς η μητέρα της, την είχε εγκαταλείψει σε μία ξένη πόλη, χωρίς να γνωρίζει κανέναν και χωρίς ένα ευρώ στην τσέπη.

Μάλιστα, όπως τόνισε η 23χρονη στους αστυνομικούς η ίδια βρήκε «στέγη» στις καρέκλες καφετέριας, στην παραλία του Βόλου, περνώντας μία εφιαλτική νύχτα. Σημειώνεται ότι η κοπέλα μαζί με την μητέρα της είναι από τα Τρίκαλα και στον Βόλο βρέθηκαν για ολιγοήμερες διακοπές.

Αμέσως οι αστυνομικοί αναζήτησαν και κατάφεραν να εντοπίσουν τη μητέρα της 23χρονης ΑμεΑ προκειμένου να δουν τι συνέβη. Με απάθεια, η γυναίκα τους απάντησε ότι «από τη στιγμή που μόνη της έφυγε από το σπίτι, ας γύριζε σε αυτό».

Με εντολή του εισαγγελέα, όπως αναφέρει το thenewspaper.gr η 23χρονη κοπέλα έμεινε στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, εκεί όπου οι αστυνομικοί της πρόσφεραν φαγητό και ζεστασιά.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η 23χρονη, η μητέρα της, της στερεί ακόμα και το αναπηρικό επίδομα που λαμβάνει, αφήνοντάς την χωρίς χρήματα, ενώ για ημέρες δεν είχε λάβει τη φαρμακευτική της αγωγή.

Θείος της κοπέλας μετέβη στον Βόλο, για να την πάρει, ενώ η μητέρα έλαβε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί, δείχνοντας όμως ότι δε μπορεί και δε θέλει να ζει με το παιδί της.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... tin-tsepi/
Άβαταρ μέλους
The Rebel

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022
Λαμία: Άφησαν χωρίς ρεύμα οικογένεια με ΑμεΑ παιδί.

Εικόνα

Η ταλαιπωρία συνεχίστηκε ακόμη και όταν η οικογένεια κατάφερε να βρει τα χρήματα για τον διακανονισμό…

Απίστευτη ταλαιπωρία για οικογένεια στη Λαμία η οποία κλήθηκε να πληρώσει λογαριασμό ρεύματος 2.200 ευρώ με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να φτάνει τα 1.400 ευρώ!

Η οικογένεια πριν ακόμη καταλάβει πως έφτασε στις 5.000 κιλοβατώρες κατανάλωσης για έναν τέτοιο λογαριασμό, βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα (5/9) χωρίς ρεύμα παρά το γεγονός ότι μεγαλώνει ΑμεΑ παιδί που χρειάζεται φαρμακευτική υποστήριξη. Και τότε ξεκίνησε ένας ακόμη Γολγοθάς γραφειοκρατίας και μετακύλησης ευθυνών.

Όπως κατήγγειλε ο πατέρας της οικογένειας στο LamiaReport «ακόμη και όταν έκοψα το λαιμό μου να βρω τα χρήματα την επόμενη ημέρα για το διακανονισμό και τις δόσεις, το σπίτι παρέμεινε χωρίς ρεύμα και το νέο 24ωρο, αδιαφορώντας αν έχουμε δύο ανήλικα παιδιά και το ένα είναι ΑμεΑ και αν βέβαια θα χαλάσουν τα πολύτιμα φάρμακα του που χρειάζονται ψυγείο».

Αιτία, σύμφωνα με τις δικαιολογίες των υπευθύνων, ότι αρχικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αποδεικτικά κατάθεσης δεν ήταν καθαρά και όταν εστάλησαν εκ νέου με email κόλλησε το σύστημα και δεν μπορούσαν να τα δουν για να δώσουν την εντολή επανασύνδεσης!

Ο άνθρωπος βέβαια καταγγέλλει και απαράδεκτες συμπεριφορές από - ευτυχώς ελάχιστους - υπαλλήλους που χειρίστηκαν την υπόθεσή του, καθώς η γυναίκα του άκουσε ακόμη και τη φράση «ας το πλήρωνες τι φταίω εγώ», ενώ στον ίδιο του πρότειναν να φιλοξενηθεί το παιδί του και τα φάρμακά του σε κάποιον γείτονα!

Ανεξάρτητα αν μιλάμε για επιχείρηση, που λειτουργεί με κανόνες και νόμους, υπάρχει πάντα το κοινωνικό κριτήριο που θα έπρεπε να αξιολογείτε με περισσότερο ενδιαφέρον. Μιλάμε για μια περίπτωση που ο καταναλωτής δεν κατήγγειλε τη «ληστρική» χρέωση αλλά τις ενέργειες για να βρεθεί γρήγορα λύση στο πρόβλημα του για χάρη του ΑμεΑ παιδιού του.

Το δυσβάσταχτο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας πολύ φοβόμαστε ότι θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα το φετινό χειμώνα για αυτό και οι «πολιτικοί προϊστάμενοι» καλά θα κάνουν να πάρουν νωρίς μέτρα και φυσικά να έχουν προνοήσει για περιπτώσεις ευάλωτων νοικοκυριών και ανθρώπων γενικά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... amea-paidi

07|09|2022
Απίστευτο! Κλείδωσε τον ανήλικο γιό έξω από το σπίτι επειδή τσακώθηκαν.

Εικόνα

Ένα αδιανόητο περιστατικό με μητέρα να κλειδώνει το ηλικίας 15 ετών έξω από το σπίτι τους και να συλλαμβάνεται από την ΕΛ.ΑΣ σημειώθηκε στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του L&O, η 37χρονη Π. Κ, μετά από φραστικό επεισόδιο που είχε με το ανήλικο παιδί, δεν του επέτρεψε να μπει στο σπίτι τους στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Μάταια το παιδί εκλιπαρούσε την μητέρα του να τον αφήσει να μπει στο σπίτι με τους περίοικους να ενημερώνουν την ΕΛ. ΑΣ για το περιστατικό.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, που βρήκαν στον δρόμο τον 15χρονο και συνέλαβαν την μητέρα του με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce ... %ad%ce%be/
Άβαταρ μέλους
The Rebel

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022
Άεργος γιος χτύπησε μεθυσμένος την 86χρονη μάνα του!

Εικόνα

Κρατείται μέχρι τη δίκη…

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, θα καθίσει ένας 45χρονος, κάτοικος Ν. Ιωνίας, άεργος, την Παρασκευή, που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, πρόκληση σωματικής βλάβης και απειλή σε βάρος της 86χρονης μητέρας του.

Ο άνδρας κατηγορείται ότι σε κατάσταση μέθης την απείλησε και τη πέταξε ένα πιάτο, με το οποίο τραυμάτισε την ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ έκανε φασαρία έσπασε αντικείμενα και χτυπούσε τα έπιπλα του σπιτιού του μένουν.

Ο κατηγορούμενος έφυγε από το σπίτι του το βράδυ της Τρίτης με έναν φίλο του και επέστρεψε στο σπίτι του στις 5 το πρωί σε κατάσταση μέθης, απείλησε την ηλικιωμένη γυναίκα ότι θα την σκοτώσει, της πέταξε ένα πιάτο και την τραυμάτισε στο στήθος, έσπασε αντικείμενα στο σπίτι και χτυπούσε τα έπιπλα.

Η 86χρονη έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, ο 45χρονος συνελήφθη, οδηγήθηκε στο Δικαστήριο, η ηλικιωμένη γυναίκα απουσίαζε και δόθηκε αναβολή, ώστε η δίκη να γίνει αύριο Παρασκευή.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε να απομακρυνθεί από τη στέγη που μένει με τη μητέρα του μέχρι τότε και να τον φιλοξενήσει ο φίλος του με τον οποίο είχαν βγει, αλλά το Δικαστήριο αποφάσισε να διατηρηθεί μέχρι τότε η κράτησή του.
https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... i-mana-tou

Σεπτεμβρίου 08, 2022
Σέρρες: Ανήλικοι χτύπησαν ηλικιωμένο και του πήραν τις τραπεζικές κάρτες.

Εικόνα

Τρεις ανήλικοι, δύο κορίτσια 15 και 16 ετών κι ένα αγόρι 15 ετών χτύπησαν και λήστεψαν 71χρονο στην περιοχή της Ηράκλειας.

Οι ανήλικοι προσέγγισαν τον 71χρονο που κινούνταν πεζός, τον έσπρωξαν με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και του έκλεψαν από το παντελόνι του μία θήκη με τραπεζικές κάρτες κι άλλα έγγραφα που είχε στην κατοχή του.

Αστυνομικοί του Τμήματος της Ηράκλειας κατάφεραν να εντοπίσουν τους ανήλικους και να τους συλλάβουν ενώ ο 71χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
https://dovites2022.blogspot.com/2022/0 ... .html#more

08|09|2022
Οικογένεια στον Βόλο έμεινε στον δρόμο – Θα μείνουν στο αυτοκίνητο δυο παιδιά.

Εικόνα

Με την ανεργία να τους «γονατίζει», ένα ζευγάρι με δύο κορίτσια 14 και 18 ετών, έμεινε στον δρόμο μετά από έξωση. Η οικονομική κρίση εξαθλίωσε την οικογένεια που βιώνει πλέον τις δυσκολότερες στιγμές μην έχοντας τη δυνατότητα για τα απολύτως απαραίτητα.

Τα χρωστούμενα ενοίκια ύψους 1750 ευρώ έγιναν «θηλιά» και τους έπνιξε και από χθες ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, τους έδιωξε. Η 14χρονη θα πρέπει να πάει την Δευτέρα σχολείο, με τα ρούχα και τα πράγματά της να είναι στοιβαγμένα σε μια αποθήκη ενός ακατοίκητου, ρημαγμένου σπιτιού και η 18χρονη αναζητά εργασία. Η μητέρα δουλεύει σε συνεργείο καθαρισμού και ο πατέρας είναι άνεργος.

Ο άνθρωπος αυτός και η οικογένειά του είχαν για χρόνια μια συνηθισμένη ζωή ώσπου τους χτύπησαν οι οικονομικές δυσκολίες και δεν σήκωσαν ξανά «κεφάλι».

Το τελευταίο 24ωρο φιλοξενούνται οικογενειακώς σε ένα φιλικό σπίτι, αλλά από αύριο η επιλογή του αυτοκινήτου θα είναι η μοναδική λύση. Απευθύνθηκαν στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Βόλου, αλλά σύμφωνα με την μητέρα που μίλησε στα gegonota.news, οι συνθήκες στον ξενώνα αστέγων είναι εντελώς ακατάλληλες για την ασφάλεια δυο παιδιών στην εφηβεία.

«Η λύση στον ξενώνα είναι για δύο μήνες, αλλά δεν μπορώ να πάρω το ρίσκο για τα δύο παιδιά μου που βρίσκονται σε τόσο κρίσιμη ηλικία. Η απόγνωση μας έχει κυριεύσει. Πως θα πάει το παιδί σχολείο, θα διαβάζει και θα ζει στο αυτοκίνητο, τι θα της πω… κάνε γραφείο το ταμπλό του αυτοκινήτου” αναρωτήθηκε με λυγμούς η μητέρα και συνέχισε: “Αντοχές δεν υπάρχουν και ο χειμώνας, είναι μπροστά. Χωρίς εργασία ποιος μπορεί να είναι συνεπής στα χρέη του. Ποιος το περίμενε πως θα μείνουμε άστεγοι και τα παιδιά βιώνουν με οργή και απελπισία ότι μας συμβαίνει.

Δεν είχαμε ποτέ πολυτέλειες αλλά ζούσαμε σαν άνθρωποι. Δεν φανταζόμασταν πως θα ερχόταν μια ημέρα που δεν θα ζούσαμε καν σαν άνθρωποι, χωρίς να περνάει από το χέρι μας να το αποτρέψουμε. Οι αιτήσεις που έχουν γίνει από τον σύζυγό μου στα εργοστάσια είναι πολλές και πιστεύω πως κάτι θα γίνει, αλλά μέχρι τότε, μέχρι να μαζέψουμε τα χρήματα για δυο ενοίκια που πρέπει να δοθούν προκαταβολή, πρέπει κάπου να στεγάσουμε τα παιδιά», είπε στα gegonota η 41χρονη.
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce ... %8c%ce%bc/
Άβαταρ μέλους
The Rebel

8 Σεπτεμβρίου 20221
Μαρούσι: Επίθεση σε 12χρονο σε παιδική χαρά – Τον ξυλοκόπησαν και τον λήστεψαν.

Εικόνα

Επίθεση σε παιδική χαρά στο Μαρούσι δέχτηκε ένας 12χρονος από τρεις 16χρονους, οι οποίοι τον έδειραν και τον έκλεψαν.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ-1, το περιστατικό συνέβη στις 10.00 το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις 16χρονοι εμφανίστηκαν στην παιδική χαρά νωρίς το απόγευμα και άρχισαν να προσεγγίζουν νεαρότερης ηλικίας παιδιά, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσαν άσεμνο υλικό στα κινητά τους τηλέφωνα. Τα μικρότερης ηλικίας παιδιά κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Αργότερα όμως, γύρω στις 10 το βράδυ όταν τα περισσότερα παιδιά είχαν αποχωρήσει, ο ένας εκ των τριών 16χρονων προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή ενός ενήλικα ο οποίος περνούσε εκείνη τη στιγμή από την παιδική χαρά μαζί με το κατοικίδιο του.

O νεαρός πιθανόν ήθελε να αποσπάσει την προσοχή του ενήλικα όσο θα δρούσαν οι άλλοι οι δύο, οι οποίοι είχαν ήδη πλησιάσει με απειλητικές διαθέσεις τον 12χρονο.

Οι ανήλικοι χτύπησαν τον 12χρονο, του άρπαξαν τα χρήματα και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

https://hellas-now.com/maroysi-epithesi ... chara-ton/

08.09.2022
Παγκράτι: Συμμορία 10 ατόμων επιτέθηκε με μαχαίρι σε ανήλικους για να τους ληστέψει.
Η επίθεση σε βάρος των ανηλίκων σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Εικόνα

Άλλο ένα περιστατικό με επίθεση σε βάρος ανηλίκων σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (7/9) στο Παγκράτι με θύματα τρία παιδιά ηλικίας 15 και 16 ετών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η επίθεση σημειώθηκε στην οδό Ηλιάδου στο Παγκράτι λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ της Τετάρτης.

Δράστες της επίθεσης μια συμμορία 10 ατόμων, για τους οποίους δεν έχει γίνει γνωστό αν περιλαμβάνονταν και ανήλικοι.

Τα μέλη της συμμορίας έβαλαν στο στόχαστρο τους τρεις ανήλικους τους οποίους απείλησαν με μαχαίρι με έναν εξ αυτών να αντιστέκεται και τελικά να τραυματίζεται στο πόδι.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... listepsei/

8 Σεπτεμβρίου 20222
Κηφισιά: Ανήλικοι με μαχαίρια λήστεψαν 14χρονους.

Εικόνα

Mία ακόμη ληστεία με θύτες και θύματα ανηλίκους ήρθε να προστεθεί στην ατέλειωτη τον τελευταίο καιρό λίστα. Αυτή τη φορά θύματα έπεσαν τρεις 14χρονοι μαθητές, οι οποίοι βόλταραν στην περιοχή της Κηφισιάς, μέχρι που ήρθαν αντιμέτωποι με τρεις άλλους ανήλικους, μεγαλύτερης ηλικίας και οπλισμένους με μαχαίρια.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 22:40 το βράδυ της Τρίτης (6/9) επί της οδού Στροφυλίου, όταν τα μέλη της «άγουρης» συμμορίας (σ.σ. ηλικίας περίπου 16-17 ετών), προσέγγισαν την παρέα των 14χρονων και με την απειλή μαχαιριών τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και… 10 ευρώ που είχαν πάνω τους. Στη συνέχεια, οι δράστες έτρεξαν προς την οδό Δηληγιάννη και εξαφανίστηκαν. Λίγα λεπτά αργότερα, οι τρεις φίλοι σταμάτησαν διερχόμενο περιπολικό της Άμεσης Δράσης, επιβιβάστηκαν σε αυτό και μαζί με τους αστυνομικούς πραγματοποίησαν έρευνα στα γύρω στενά για τον εντοπισμό των ληστών.

Ένας από τους 14χρονους επικοινώνησε από το κινητό τηλέφωνο του αστυνομικού με τον πατέρα του και τον ενημέρωσε για το συμβάν. Τότε ο γονέας κατάφερε να εντοπίσει το στίγμα του κλεμμένου κινητού τηλεφώνου του γιου του (σ.σ. μέσω εφαρμογής ανίχνευσης) και ενημέρωσε το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης ότι το στίγμα του κινητού είναι στην οδό Μακεδονίας στην Κηφισιά. Στο σημείο έσπευσαν οι αστυνομικοί που εντόπισαν τους δράστες, οι οποίοι στη θέα του περιπολικού τράπηκαν σε φυγή πεζοί προς την οδό Αγίας Παρασκευής.

Το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης αποβιβάστηκε από το περιπολικό και τους καταδίωξε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διαφυγή τους οι δράστες πέταξαν το κινητό τηλέφωνο του 14χρονου, που βρέθηκε στην οδό Χαϊμαντά.
https://hellas-now.com/kifisia-anilikoi ... 4chronoys/
Άβαταρ μέλους
The Rebel

Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2022
Αυξάνονται οι αυτοκτονίες στην ΕλλάδαΠάνω από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο.

Εικόνα

Η Ελλάδα παραμένει μία από τις ελάχιστες χώρες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο που δεν έχει λάβει καμία θεσμική πρωτοβουλία για την προστασία των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Σταθερά αυξητική τάση παρουσιάζουν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΜΚΟ «Κλίμακα» και οι αριθμοί τρομάζουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η «Κλίμακα», με αφορμή την 10η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 5.000 πενθούντες ετησίως. Στην πραγματικότητα οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες αυτών που καταγράφονται ενώ δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία για τις μη θανατηφόρες απόπειρες, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι 15-20 φορές περισσότερες των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών.

Οι θλιβεροί αριθμοί:

. Η 24ωρη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία 1018 δέχτηκε 21.365 κλήσεις το 2021.
. Το 2019 αυτοκτόνησαν 530 άνθρωποι.
. Σε κάθε αυτοκτονία αντιστοιχούν τουλάχιστον 22 εισαγωγές σε τμήματα επειγόντων και 5 νοσηλείες σε νοσοκομεία.
. Τουλάχιστον 25% των αυτοκτονιών δεν καταγράφονται.
. Οι μη θανατηφόρες απόπειρες είναι 15-20 φορές περισσότερες των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών.
. Ο αριθμός των αυτοκτονιών τα έτη 2020, 2021,2022 παρουσιάζει μία σταθερή αυξητική τάση. σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών.
. 87 άτομα έχουν αυτοκτονήσει την τελευταία δεκαετία μέσα σε Νοσοκομεία και Μονάδες Υγείας.
. 48 αυτοκτονίες έχουν γίνει μέσα σε φυλακές ή κρατητήρια από το 2015.
. Από το 2015 έχουν αυτοκτονήσεις 64 στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και 45 των ενόπλων δυνάμεων ή στρατεύσιμοι.
. Την ίδια περίοδο 43 αυτοκτονίες έχουν γίνει σε ΜΜΜ.
. Η Ελλάδα παραμένει μία από τις ελάχιστες χώρες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο που δεν έχει λάβει καμία θεσμική πρωτοβουλία για την προστασία των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.
Η αυτοκτονία μπορεί να προληφθεί. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, (10 Σεπτεμβρίου), προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κοινή γνώμη με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στα πεδία της πρόληψης της αυτοκτονίας και των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών.

«Είναι η Ημέρα που υπενθυμίζει στις κυβερνήσεις ότι η αυτοκτονία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της δημόσιας υγείας. Είναι η Ημέρα που όλοι οι άνθρωποι πάνω στη γη, θα πρέπει να ενημερώνονται για την αυτοκτονία, και δεδομένης της καθιέρωσής της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναγνωρίζεται η παγκόσμια διάσταση του ζητήματος και το γεγονός ότι κανείς δεν έχει ανοσία απέναντι σε αυτήν. Αυτή, όμως, είναι και η δική μας Ημέρα, ως μέλη της Διεθνούς Ένωσης για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, που δουλεύουμε στο πεδίο και αγωνιζόμαστε να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση, παγκοσμίως, για το μέγεθος και το στίγμα αυτού του τεράστιου πόνου. Η Παγκόσμια Ημέρα υπογραμμίζει την ευθύνη όλων μας να βοηθήσουμε να σωθούν οι ζωές σε κίνδυνο. Μπορούμε να το κάνουμε», υπογραμμίζει η «Κλίμακα».

Το 95% των αυτοκτονιών θα μπορούσε να έχει προληφθεί.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Κλίμακα», «η αυτοκτονία δεν είναι ένα μοιραίο γεγονός. Το 95% των αυτοκτονιών θα μπορούσε να έχει προληφθεί». Υπογραμμίζει την ανάγκη για την κατάρτιση Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.

«Η απουσία ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας και μίας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής όχι μόνο δεν επιτρέπει την ευθυγράμμιση των πολιτικών δημόσιας υγείας της χώρας με αυτές των ευρωπαϊκών κρατών, αλλά, κυρίως, διαιωνίζει την παραγνώριση της αυτοκτονίας ως μείζονος ζητήματος της δημόσιας υγείας (όπως προβλέπεται στις σχετικές κατευθύνσεις του ΠΟΥ ήδη από το 1990), και δυσχεραίνει τη συνολική αναβάθμιση των εθνικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας», αναφέρει.

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας & της 24ωρης Γραμμής Παρέμβασης για την Αυτοκτονία – 1018, δεδομένης και της θέσης εθνικού αντιπροσώπου της χώρας στη Διεθνή Ένωση για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, έχει αναπτύξει ένα διευρυμένο και δυναμικό πλαίσιο ανάπτυξης ενός εθνικού σχεδίου δράσης για την πρόληψη της αυτοκτονίας μέσω συντονισμένων, διεπιστημονικών παρεμβάσεων, χαμηλού κόστους, σε διάφορα επίπεδα της κοινωνικής σφαίρας καθώς και στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.

Δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης από την «Κλίμακα»
Στο πλαίσιο της 10ης Σεπτεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, το Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της “Κλίμακα” διοργανώνει αύριο, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 13.30 διαδικτυακή ανοιχτή εκδήλωση- Webinar με κύριο ομιλητή τον Κυριάκο Κατσαδώρο, ψυχίατρο και Επιστημονικό Διευθυντή της “Κλίμακα”. Θα ακολουθήσει συζήτηση, στην οποία οι συμμετέχοντες μπορούν, να υποβάλλουν ερωτήσεις και θα δοθούν χρηστικές συμβουλές και οδηγίες από ειδικούς επιστήμονες, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του συνόλου του πληθυσμού στα πεδία της πρόληψης της αυτοκτονίας και των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών.

Επίσης η «Κλίμακα» υλοποιεί καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με την τοποθέτηση σχετικού υλικού τόσο σε συρμούς του ΜΕΤΡΟ όσο και σε λεωφορειακές γραμμές σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. Η καμπάνια στοχεύει, να αξιοποιήσει τη μαζική χρήση των μέσων από τους πολίτες και θα διαρκέσει για έναν μήνα, αποτελώντας μέρος των δράσεων που θα συνεχιστούν για όλο αυτό το διάστημα, μέχρι τη 10η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Επιπλέον απέστειλε επιστολή ευαισθητοποίησης για την ανάληψη δράσης στα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου και σε θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς.

Παράλληλες δράσεις θα υλοποιηθούν με τη συμμετοχή των Μονάδων Ψυχικής Υγείας που λειτουργεί η ΚΛΙΜΑΚΑ τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα (Πάτρα, Κέρκυρα, Νάξος, Σαντορίνη, Σύμη, Καστελόριζο).
https://www.enikos.gr/ygeia/afxanontai- ... o/1853630/
Άβαταρ μέλους
The Rebel

9 Σεπτεμβρίου, 2022
Κολωνάκι: Γνωστό εστιατόριο έκοβε επί 4 χρόνια «μαϊμού» αποδείξεις – Ένα εκατ. ευρώ πρόστιμο.

Εικόνα

Στα δίχτυα της ΑΑΔΕ έπεσε γνωστό εστιατόριο στο Κολωνάκι, διότι επί τέσσερα χρόνια, στις αποδείξεις που έκοβε, το παράνομο λογισμικό, το οποίο είχε εγκαταστήσει, έκανε αυτόματα έκπτωση από 90% έως και 99%(!) στα ποσά, που πέρναγαν τελικά στη μνήμη της ταμειακής μηχανής.

Αυτές είναι οι δύο πολύ σημαντικές παραβάσεις, οι οποίες έκαναν ακόμα και τους έμπειρους ελεγκτές της ΑΑΔΕ να τρίβουν τα μάτια τους.

Το εν λόγω εστιατόριο με ψάρι, παραδοσιακού επιχειρηματία στο συγκεκριμένο αντικείμενο, στο Κολωνάκι, έχει υποκαταστήματα και σε Μοναστηράκι, Γλυφάδα, Νέα Ερυθραία, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη και Πάρο.

Οι ελεγκτές βρέθηκαν εκεί, μετά από καταγγελίες ότι το εστιατόριο εκδίδει προσωρινές μόνο αποδείξεις – τα γνωστά δελτία παραγγελίας.

Ο έλεγχος, στον οποίο προχώρησαν, αφορούσε την περίοδο από 26/11/2015 έως 19/01/2020.

Έγινε κατάσχεση των ηλεκτρονικών φορολογικών στοιχείων (αρχεία .txt), και με το ειδικό λογισμικό υπολόγισαν τα έσοδα της επιχείρησης.

Στη συνέχεια, έγινε άρση τραπεζικού απορρήτου και άνοιγμα λογαριασμών μέσω του Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών (Σ.Μ.Τ.Λ.) και επιπλέον ζητήθηκαν από τις τράπεζες οι αναλυτικές κινήσεις των POS. Κάνοντας αντιπαραβολή των ηλεκτρονικών φορολογικών αρχείων .txt με τα δεδομένα των φορολογικών βιβλίων, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις αναλυτικές κινήσεις των P.O.S., διαπίστωσαν τη σωρεία παραβάσεων.

Ταυτόχρονα κατασχέθηκε και ελέγχθηκε η φορολογική μνήμη του φορολογικού μηχανισμού.

Τα συνολικά πρόστιμα και προσαυξήσεις, τα οποία καλείται να πληρώσει η επιχείρηση, προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι ελεγκτές ερευνούν τώρα και τα υπόλοιπα καταστήματα, που αποτελούν ξεχωριστές επιχειρήσεις.
https://lawandorder.gr/kolonaki-gnosto- ... -prostimo/
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”