Λοιπόν, η βάση δεδομένων μου που ξεκινάει από το 2003 έχει Μέγα Αλέξανδρο μέσα αλλά όχι Ρωξάνη.Ναύτης έγραψε: 08 Σεπ 2022, 11:28 Ρε αφήστε ήσυχο τον wooded glade, είναι σοβαρό το θέμα!
Γούντι, φίλε μου, άκου τι μού συνέβη μια φορά (true story).
Στον ιππόδρομο πήγα μια και μοναδική φορά στη ζωή μου, θά 'μουν-δε θά 'μουν 17 χρονών. Με πήγε ένας φίλος μου που ήξερε "σίγουρα" για να τα κονομήσουμε.
Αποτέλεσμα: έχασα ένα χιλιάρικο (μιλάμε πριν από περίπου 40 χρόνια), όλο το χαρτζηλίκι μου, και το ΣΚ ήμουνα ρέστος και ταπής. Για τσιγάρο έκανα τράκες. Έκτοτε δεν πέρασα ούτε έξω από τον ιππόδρομο.
Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια από το περιστατικό εκείνο, οπότε είχα πάει την κόρη μου για χορό σε μια σχολή. Την περίμενα να τελειώσει σ' ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ που βρισκόταν απέναντι κι έπαιζα κινο για να περάσει η ώρα. Ως συνήθως έτρωγα παλτό.
Το πρακτορείο είχε και ιππόδρομο, οπότε σε μια οθόνη βλέπω μια ιπποδρομία που έτρεχαν δυο αλόγατα: ο Μέγας Αλέξανδρος και η Ρωξάνη.
Εν τω μεταξύ, καθώς τά 'παμε, εγώ με τον ιππόδρομο είχα τόση σχέση όση και με την κινέζικη καλλιγραφία.
Λέω, αααα, μεγαλέκος και ρωξάνη, ζευγάρι στη ζωή, ζευγάρι και στ' αλόγατα. Αυτό θα παίξω.
Πάω που λες, ρε Γούντι, στον γκισέ και λέω στο παλικάρι: παίξε μου δυο κατοστάρικα τον μεγαλέκο και τη ροξάνη.
Με ρώτησε κάτι κινέζικα, δεν ξέρω παιδάκι μου του απάντησα, παίξτα όπως νομίζεις. Τα παίζει.
Τελειώνει η κούρσα, δίνω το χαρτάκι, μού λέει: κερδίσατε 7 χιλιάρικα! Χα!
Που λες, γούντι μου, τα τσέπωσα και εννοείται ότι δεν ξανάπαιξα ιππόδρομο ποτέ ξανά στη ζωή μου.
Η πλάκα είναι ότι οι αλογομούρηδες με κοίταζαν με ύφος περίεργο, σαν να σκέφτονταν "τον πούστη, αυτός κάποια πληροφορία από μέσα είχε για να πιάσει τα ψοφίμια"![]()
Ο Μέγας Αλέξανδρος κέρδισε μία φορά μόνο στις 14-05-2007 με δεύτερο τον Μάραθων Λέτζεντ. Έτρεξε συνολικά 12 φορές και άλλη πρωτιά ή δευτεριά δεν έβγαλε.
Επομένως δεν την πιστεύω την ιστορία σου εκτός αν είναι πριν πιό πολλά χρόνια, seventies-eighties.
Εγώ πάντως έχω να διηγηθώ ένα πολύ κουφό ανάμεσα σε πολλά κουφά.
Παίζω 2 ευρώ σε ένα Εγγλέζικο άλογο.
Κερδίζει, κάνει να παίρνω 10 ευρώ.
Πάω στο ταμείο μου δίνουν 100.
Λέω ωχ αμάν το μηχάνημα του ΟΠΑΠ τρελάθηκε, τα παίρνω και γίνομαι λούης.
Παίρνω μετά τηλέφωνο έναν άλλο πράκτορα φίλο μου να λύσουμε το μυστήριο.
Ψάχνεται αυτός και μου λέει "μλκ βρήκα τι έγινε - έτρεχε ταυτόχρονα Αγγλία και Γαλλία - δεν δήλωσες Αγγλία και το μηχάνημα που κόβει χαρτάκια ήταν στη θέση Γαλλία και σου έκοψε το Γαλλικό άλογο με το ίδιο νούμερο - το δικό σου το κανονικό που κέρδισε πλήρωσε 5.00 αλλά το Γαλλικό που επίσης κέρδισε πλήρωσε 50.00" !
Τέτοια παλαβά υπάρχουν πολλά, αλλά όχι μόνο κερδοφόρα. Και χασούρικα.