Οχι ρε συ, στον τομέα τής προφοράς, τα Ρώσικα είναι απλοποιημένα αν και όχι όσο τα Βουλγάρικα, τα Σέρβικα και τα Σλαβομακεδόνικα. Τα τέσσερα ι δεν ξέρω που τα βρήκες, τρία τα μετράω εγώ: το И, ίδιο με το ελληνικό, το Й σούπερ βραχύ και το Ы το οποίο είναι όντως δύσκολος φθόγγος που δεν έχω καταφέρει να πώ σωστά. Σαν ι προφέρεται και το άτονο Ε, αλλά είναι περίπου το ίδιο με το ελληνικό.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 05 Σεπ 2022, 13:45Tα Ρώσικα τα παράτησα σχεδόν αμέσως. Όταν μου είπαν πως η γλώσσα έχει 4 ι που το ένα προφέρεται διαφορετικά από το
άλλο, δύο ζήτα με διαφορετική προφορά και κάτι γράμματα που δεν προφέρονται αλλά γράφονται είπα "Οκ,καλά θα πάει
αυτό" και δε συνέχισα άλλο. Τα Γερμανικά τουλάχιστον αν και θέλουν δουλίτσα να τα καταλάβει κάποιος στον προφορικό
λόγο, δεν έχουν ιδιαίτερης δυσκολίας κανόνες στην προφορά.
Τα γράμματα που δεν προφέρονται είναι μόνο δύο, το Ъ το οποίο είναι απλώς μία απόστροφος και το Ь το οποίο δεν προφέρεται το ίδιο, αλλά κάνει το προηγούμενη γράμμα "πατρινό", μόνο που στα Ρώσικα δεν γίνονται έτσι μόνο το ν και το λ, αλλά και το μ, το κ, το γκ και το τ.
Τέλος, τα δύο ζήτα υπάρχουν στις περισσότερες γλώσσες, З όπως το ελληνικό και Ж όπως στα Γαλλικά, janvier, etage.