vantono έγραψε: 04 Σεπ 2022, 02:39
Εγώ στο πχορουμ πρωτοάκουσα/διάβασα τον όρο "real basket". Και ακόμα δεν εχω καταλάβει τι ακριβώς είναι.
Από τα συμφραζόμενα/γραφόμενα των πχορουμιτών, αντιλαμβάνομαι οτι ειναι ενα... old school basket(?) που τους κάνει να νοσταλγούν τα νιάτα τους, κατι τέτοιο.
Να μας εξηγήσουν πως είναι και το "fake basket" δηλαδη, να ξερουμε.
Real basket σημαίνει ότι, ελλείψει επιθετικού ταλέντου, παίζεις άμυνα αντιαθλητικού επιπέδου βασιζόμενος ότι οι διαιτητές είναι αδύνατο να διακόπτουν το παιχνίδι σε κάθε παράβαση. Έτσι...με 9 ξυλοκόπους και μισό σκόρερ παίρνεις Ευρωλίγκα. Το δίδαξε ο Μάλκοβιτς με εξαιρετική επιτυχία.
Ξεπεράστηκε με γρήγορη κίνηση της μπάλας και καλό σουτ αλλά οι νοσταλγοί τζαλαλολαγνοι το αναπολούν ακόμα.
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
vantono έγραψε: 04 Σεπ 2022, 02:39
Εγώ στο πχορουμ πρωτοάκουσα/διάβασα τον όρο "real basket". Και ακόμα δεν εχω καταλάβει τι ακριβώς είναι.
Από τα συμφραζόμενα/γραφόμενα των πχορουμιτών, αντιλαμβάνομαι οτι ειναι ενα... old school basket(?) που τους κάνει να νοσταλγούν τα νιάτα τους, κατι τέτοιο.
Real basket σημαίνει ότι, ελλείψει επιθετικού ταλέντου, παίζεις άμυνα αντιαθλητικού επιπέδου βασιζόμενος ότι οι διαιτητές είναι αδύνατο να διακόπτουν το παιχνίδι σε κάθε παράβαση. Έτσι...με 9 ξυλοκόπους και μισό σκόρερ παίρνεις Ευρωλίγκα. Το δίδαξε ο Μάλκοβιτς με εξαιρετική επιτυχία.
Ξεπεράστηκε με γρήγορη κίνηση της μπάλας και καλό σουτ αλλά οι νοσταλγοί τζαλαλολαγνοι το αναπολούν ακόμα.
Κατάλαβα. Κάτι αντίστοιχο του ποδοσφαιρικού κατενατσο δηλαδή, με τη μόνη διαφορά ότι το ποδοσφαιρικό κατενατσο ήταν πολυ πιο θεαματικό και μακράν πιο cult, σε σύγκριση με το εκτρωματικό "ριαλ μπάσκετ".
Εν τω μεταξύ ο Γιάννης είναι ένας Σακίλ σε πιο ντελικάτη έκδοση και οι <<σχετικοί>> με το μπάσκετ τον κρίνουν γιατί δεν έχει σουτ. Αν υπήρχε πχορουμ το 2000 θα γραφανε για τον αμπαλο Σακίλ που αντί να βελτιώσει το mid range απλά βάζει τους αντιπάλους στα καλάθια. Μιλάμε για ειδήμονες.
axilmar έγραψε: 04 Σεπ 2022, 02:35
Παντως ενα εχω να πω: ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ!!!!
Αυτο το ριαλ μπασκετ ...απλα δεν βλεπεται.
Σχεδον η πλειοψηφια των παιχτων ειναι ξυλοκοποι αμπαλοι ατεχνοι.
Εβλεπα Ιταλια - Ελλαδα και συνεχως μου ερχονταν στο μυαλο οι Γκολντεν Στειτ Γουαριορς και οι τελικοι του ΝΒΑ, σαν παρηγορια...!!!!
Αρχισα να αναρωτιεμαι τι αποδοση θα ειχε ο Καρυ σε αυτο το ευρωμπασκετ...τελικα ειναι ΝΒΑ το ριαλ μπασκετ ή οχι;;;;;;
Εννοει οτι στην Ευρωπη παιζεται πιο τεχνικο μπασκετ, με πιο συνθετες αμυνες, πιο πολυπλοκα αμυντικα συστηματα, κλπ και ειναι δυσκολοτερο να σκοραρεις στην Ευρωπη απο οτι στο σημερινο ΝΒΑ, στο οποιο πλεον το εχουν κανει να μην υπαρχουν 'δυσκολες' αμυνες, για να υπαρχει θεαμα/σκοραρισμα.
Ο Ντονσιτς εχει δηλωσει οτι στην Ευρωπη σκοραρε πιο δυσκολα...ο Γιαννης στο Ευρωμπασκετ ζοριζεται αρκετα...ισως και να εχει καποια βαση αυτο με το ριαλ μπασκετ, εν τελει, διοτι το ΝΒΑ εχει γινει ρεντικολο και δεν παιζουν αμυνα (τουλαχιστον στην κανονικη περιοδο).
Echelon έγραψε: 04 Σεπ 2022, 03:47
Εν τω μεταξύ ο Γιάννης είναι ένας Σακίλ σε πιο ντελικάτη έκδοση και οι <<σχετικοί>> με το μπάσκετ τον κρίνουν γιατί δεν έχει σουτ. Αν υπήρχε πχορουμ το 2000 θα γραφανε για τον αμπαλο Σακίλ που αντί να βελτιώσει το mid range απλά βάζει τους αντιπάλους στα καλάθια. Μιλάμε για ειδήμονες.
Ο Σακιλ μπορουσε να βαζει τους αντιπαλους στα καλαθια. Ο Γιαννης δεν μπορει, οποτε πρεπει να διαλεξει αλλον τροπο.
Real basket σημαίνει ότι έχω τον Κάρι ελεύθερο στα 8 μέτρα και η σόφη επιλογή είναι να πασάρει στο Λάζαρο Παπαδόπουλο να κάνει αποτυχημένη ραβερσα ή να δώσει στον επίσης ελεύθερο Μάντζαρη στη γωνία για το ."σωστό" σου πααρ όλου που ο Μάντζαρης είναι μπετατζης
under έγραψε: 08 Νοέμ 2022, 13:37
Ερωτηση : ποιος μας λεει οτι το predator δεν το χρησιμοποιει ο ιδιος ο Βαξεβανης ;
Μου κανει εντυπωση που σε σετ παιχνιδι δεν εχουμε διποντο περα από Ντόρσει και Γιάννη. Συνήθως ο Γιάννης κανει σπλιτ άουτ για τριποντο. Άμα μπει, μπηκε. Είμαστε πολύ προβλέψιμοι. Βεβαια, ο Παπαγιαννης και οι Αντετοκουμπο ελειπαν χτες.
Η αμυνά μας είνσι σκυλισια και πρέπει να πηγσινουμε σ αιφνιδιασμό πιο πολύ.
Ο Αγραβάνης έσωσε κάπως την τιμή των λευκών Ελλήνων που ξεκάθαρα είναι κατώτεροι από τους μαύρους συμπατριώτες μας.Ο αθλητισμός φυσικά είναι για να κυριαρχούν οι μαύροι
Ταγαροταγαρα ηταν. Τι ελλειψεις; Επαιρνε ο Γιανναρος την μπαλα στα 6.75 κατεβαζε το κεφαλι, πηγαινε φουλ Grond στην ρακετα και σταματουσε οταν καταλαβαινε οτι παιζει μπασκετ και οχι ραγκμπι. Εκανε σταυρωτη να φανταστειτε και αναβα καντυλι μην τον ματιασω.
Ο Ελληναρας ο Ντορσυς μου εκανε καλη εντυπωση, εχει μπασκετικο στυλ. Ο Καλαθης δεν εχω καταλαβει πως παιζει ακομα επαγγελματικα. Ο σλουκας δυστυχως τιποτα το.ιδιαιτερο. Και μετα οι κομπαρσοι.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Στο μεταξύ δεν ξέρω πότε ξαναείχε η Ελλάδα τον καλύτερο παίχτη στον κόσμο σε οποιοδήποτε άθλημα. Μαλλον ποτέ. Νταξει κάποιοι δε γουσταρουν, δεν πειράζει, εγώ σκοπεύω να το απολαύσω, εσείς οι νοσταλγοί να πάτε να προσκυνήσετε το σωβρακο του Λυπηριδη που έχετε κρεμάσει στο εικόνισμα λολ
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.
Μαδουραίος έγραψε: 04 Σεπ 2022, 09:20
Ο Αγραβάνης έσωσε κάπως την τιμή των λευκών Ελλήνων που ξεκάθαρα είναι κατώτεροι από τους μαύρους συμπατριώτες μας.Ο αθλητισμός φυσικά είναι για να κυριαρχούν οι μαύροι
Η αλήθεια είναι ότι με την σωματική άσκηση/χειρονακτικες εργασιες το έχουν οι μαύροι.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Μια χαρά αθλητικός είναι ο Αγραβάνης, το πρόβλημα του είναι ότι έχει από ένα μανταλάκι σε κάθε δάχτυλο και σουταρει σα γιαγιά με λουμπαγκο που πρέπει να κάνει δύο βηματακια αριστερά για να σηκωθεί απ'την καρέκλα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.
Chilloutbuddy έγραψε: 04 Σεπ 2022, 09:57
Στο μεταξύ δεν ξέρω πότε ξαναείχε η Ελλάδα τον καλύτερο παίχτη στον κόσμο σε οποιοδήποτε άθλημα. Μαλλον ποτέ. Νταξει κάποιοι δε γουσταρουν, δεν πειράζει, εγώ σκοπεύω να το απολαύσω, εσείς οι νοσταλγοί να πάτε να προσκυνήσετε το σωβρακο του Λυπηριδη που έχετε κρεμάσει στο εικόνισμα λολ
Σιγά μην είναι ο καλύτερος στον κόσμο.
Ο καλύτερος στις γυμναστικής επιδείξεις είναι. Αυτό που παίζουν οι ιθαγενείς εκεί πέρα δεν είναι μπασκετ αγόρι μου.
Έχει θολώσει η κρίση σου από το πολύ φυστικοβουτυρο?
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!