Ναύτης έγραψε: 02 Σεπ 2022, 13:29
έργο_μακέτο έγραψε: 02 Σεπ 2022, 13:25
Ναύτης έγραψε: 02 Σεπ 2022, 13:21
Γενικώς, αυτόν/αυτήν που σού ετοιμάζει και σού σερβίρει το φαγητό σου να τον/την σέβεσαι.
Εξήγησέ το μου λίγο αυτό.
Να μιλάς με σεβασμό, προσήνεια και ευπρέπεια. Να λες "παρακαλώ" και "ευχαριστώ" και, αν μιλάμε για σερβιτόρους, να αφήνεις πάντοτε ένα φιλοδώρημα.
Αν κανουν την δουλεια τους σωστα, ναι. Να ειναι ευγενικοι και χαμογελαστοι, τα βασικα δηλαδη. Ουτε υφακι και μουτρα, αλλά ουτε δουλοπρεπεια.
Επισης το φιλοδωρημα ειναι επιβραβευση οχι υποχρεωση. Ο σερβιτορος πρεπει να το καταλαβαινει αυτο, και να μην δειχνει δυσαρέσκεια στον πελατη που δεν αφηνει τιπς. Ακομα και αυτος, στηριζει το μαγαζί που τον πληρωνει.