δεν υπαρχει διαολος.lonelyrider έγραψε: 02 Σεπ 2022, 16:02
Η έκτρωση είναι φόνος και αυτοί που τη διαπράττουν , παίρνουν πανω τους βαρια αμαρτια και θα παν στο διαολο οταν πεθανουν.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μητροπολίτης Δωδώνης "Δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση"
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Μητροπολίτης Δωδώνης "Δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση"
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Η απορία μου είναι αν 2 κύτταρα με 3 παραπάνω χρωμοσώματα από ότι ο άνθρωπος που αποβλήθηκαν σε 2 μέρες και κανείς δεν τα πήρε χαμπάρι, έχουν Ψυχή και με πλήρη συνείδηση και χαρακτήρα ζουν αιωνίως.stavmanr έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:03Ας δοκιμάσω εγώ.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Σεπ 2022, 17:44 Θα ήθελα να μας απαντήσουν οι αγαπητοί και την εξής απορία...
Βιοχημική κύηση. Ένωση σπερματοζωαρίου -ωαριου, έναρξη πολλαπλασιασμού των κυττάρων , ενίοτε και εμφύτευση του εμβρύου και αυτόματη αποβολή. Πάρα πολλές φορές που μια α γυναίκα έχει καθυστέρηση ,στην πραγματικότητα είχε μια βιοχημική κύηση.
Υπολογίζεται ότι περίπου 30% των εμβρύων (8-50%) αποβάλλονται πριν γίνουν αντιληπτά ως κυηματα. Από τα εναπομείναντα ένα 20% περίπου αποβάλλεται στη συνέχεια, συνήθως στο πρώτο τρίμηνο της κύησης. (Σε μεγαλύτερες γυναίκες, το ποσοστό είναι μεγαλύτερο)
Η βιοχημικές κυήσεις κατά κανόνα δεν ευδοκιμούν γιατί τα έμβρυα έχουν πολύ βαριές χρωμοσωμικες ανωμαλίες, ασύμβατες με τη ζωή. Τα δύο αυτά κύτταρα που έφυγαν στην τουαλέτα και δεν τα πήρε κανείς χαμπάρι έχουν ψυχή,; Είναι στον παράδεισο τώρα ή στην κόλαση και λόγω προπατορικου αμαρτήματος θα βασανίζονται αιωνίως.
Η απορία σου είναι στην ουσία αν ένας θάνατος από φυσικά αίτια είναι ίσος στα μάτια σου με ένα θάνατο από χέρια ανθρώπων.
Είναι;
Φαντάζεσαι αντίστοιχη επιχειρηματολογία σε δικαστήριο που να λέει
"στην ηλικία του πεθαίνουν από φυσικά αίτια πάνω από 1000 άτομα το χρόνο";
Αυτή είναι η απορία μου.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
δεν αλλαζει κατι αν το παιδυ συνελληφθη με d.p.
Re: Δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει, μην τρελαθούμε κιόλας!
Αυτό το ερώτημα είναι εξαιρετικής σημασίας για το θέμα.Εμπεδοκλής έγραψε: 02 Σεπ 2022, 09:37 (...) γιατί δεν έχει δικαίωμα στη ζωή ένα παιδί που προέρχεται από βιασμό; Δηλαδή αυτή είναι η κοινωνία μας; Δεν έχει γεννηθεί ακόμη και θα πρέπει να θεωρείται μίασμα; Το ίδιο ισχύει έτσι και τύχει και γεννηθεί; Φταίει το παιδί για τα καμώματα του πατέρα του;
Αυτή είναι η κοινωνία μας για τα παιδιά; Ο γιος της πουτάνας, η κόρη του βιαστή και πάει λέγοντας;
Ποια σχέση έχει αυτό το ερώτημα με το θέμα μας;Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:11Η απορία μου είναι αν 2 κύτταρα με 3 παραπάνω χρωμοσώματα από ότι ο άνθρωπος που αποβλήθηκαν σε 2 μέρες και κανείς δεν τα πήρε χαμπάρι, έχουν Ψυχή και με πλήρη συνείδηση και χαρακτήρα ζουν αιωνίως.stavmanr έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:03Ας δοκιμάσω εγώ.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Σεπ 2022, 17:44 Θα ήθελα να μας απαντήσουν οι αγαπητοί και την εξής απορία...
Βιοχημική κύηση. Ένωση σπερματοζωαρίου -ωαριου, έναρξη πολλαπλασιασμού των κυττάρων , ενίοτε και εμφύτευση του εμβρύου και αυτόματη αποβολή. Πάρα πολλές φορές που μια α γυναίκα έχει καθυστέρηση ,στην πραγματικότητα είχε μια βιοχημική κύηση.
Υπολογίζεται ότι περίπου 30% των εμβρύων (8-50%) αποβάλλονται πριν γίνουν αντιληπτά ως κυηματα. Από τα εναπομείναντα ένα 20% περίπου αποβάλλεται στη συνέχεια, συνήθως στο πρώτο τρίμηνο της κύησης. (Σε μεγαλύτερες γυναίκες, το ποσοστό είναι μεγαλύτερο)
Η βιοχημικές κυήσεις κατά κανόνα δεν ευδοκιμούν γιατί τα έμβρυα έχουν πολύ βαριές χρωμοσωμικες ανωμαλίες, ασύμβατες με τη ζωή. Τα δύο αυτά κύτταρα που έφυγαν στην τουαλέτα και δεν τα πήρε κανείς χαμπάρι έχουν ψυχή,; Είναι στον παράδεισο τώρα ή στην κόλαση και λόγω προπατορικου αμαρτήματος θα βασανίζονται αιωνίως.
Η απορία σου είναι στην ουσία αν ένας θάνατος από φυσικά αίτια είναι ίσος στα μάτια σου με ένα θάνατο από χέρια ανθρώπων.
Είναι;
Αυτή είναι η απορία μου.
Ποιος μίλησε για ψυχή στο θέμα αυτό;
Άνοιξε ένα νήμα για την ψυχή να το συζητήσουμε. Δεν θα λύσουμε και το κυπριακό εδώ μέσα.
παρε μια ασπιρινη.wooded glade έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:00 Δεν υπάρχει τεχνικά.
Υπάρχει βέβαια, να δείχνεις της άλλης ένα γραμμάτιο που λήγει και να της πεις "αν το θες κάτσε να σε βιάσω" αλλά αυτό είναι άλλο.
Τεχνικά δεν υπάρχει.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Και τι θα πει "φυσιολογική";lonelyrider έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:02Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Σεπ 2022, 17:23Αν κινδυνεύει η ζωή του εμβρύου ,τότε επιτρέπεται να το σκοτώσεις;lonelyrider έγραψε: 02 Σεπ 2022, 16:02 Οι αμβλώσεις πρέπει να απαγορευτούν και να επιτρέπονται μόνο όταν κινδυνεύει η ζωή της εγκυμονούσας ή του εμβρύου ή και των δύο.![]()
Τελικά Πότε ξεκινά η Ζωή ; Με τη σύλληψη; Την ένωση ωαρίου -σπερματοζωαριου ; Με την πρώτη διαίρεση του ζυγωτου; Ποτέ δημιουργείται η Ψυχη;Αφηστε τα παιδια σας να γεννηθούν όπως οι γονείς σας αφήσαν και εσάς και ηρθατε στη ζωη!
Η έκτρωση είναι φόνος και αυτοί που τη διαπράττουν , παίρνουν πανω τους βαρια αμαρτια και θα παν στο διαολο οταν πεθανουν.
Και να σταματησουν οι γυναικες υπερασπιστριες των εκτρωσεων να λενε το βλακωδες "το σωμα μας, μας ανηκει" . Ναι , το σωμα σας, σας ανηκει, το εμβρυο ομως ειναι ξεχωριστη απο εσάς υπαρξη και πρεπει να προστατευτει απο το να το φονευσει ο γυναικολογος-δολοφονος.
Για το πρώτο που ρωτάς, εννοούσα γενικά τους ιατρικούς λόγους για τους οποίους επιβάλλεται να διακοπεί η εγκυμοσύνη. Κυρίως για την ζωή της εγκυμονούσας αλλά και ότι άλλο ιατρικά μπορεί να πάει λάθος και να χρειαστεί έκτρωση. Όταν όμως η εγκυμοσύνη είναι φυσιολογική, δηλαδή δεν κινδυνεύει από κάτι ούτε η εγκυμονούσα ούτε το έμβρυο ΔΕΝ πρέπει να γίνεται εκτρωση.
Αν οι γιατροί πουν πως το παιδί έχει βαριά χρωμοσωμικη ανωμαλία και είτε θα αποβληθεί , είτε θα γεννηθεί με ανεγκεφαλια με προσδόκιμο ζωής ωρών η λίγων ημερών.
Πρέπει να γίνεται έκτρωση ; Να σκοτωθεί η ψυχούλα;
Τα 85 εκατομμύρια το χρονο των βιοχημικών κυήσεων είναι ψυχές που θα κριθούν τη Δευτέρα παρουσία;
Η ζωή ξεκινά με την σύλληψη. Όταν διακόπτεις μετέπειτα είτε στο μήνα είτε οποτεδήποτε άλλοτε την κύηση, αφαιρείς μία ζωή.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Μιλάμε για την άποψη της εκκλησίας για τις αμβλώσεις και μου λες πως ο ορισμός της ψυχής και το αν το έμβρυο έχει ψυχή είναι άσχετο με το θέμα;stavmanr έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:16Ποια σχέση έχει αυτό το ερώτημα με το θέμα μας;Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:11Η απορία μου είναι αν 2 κύτταρα με 3 παραπάνω χρωμοσώματα από ότι ο άνθρωπος που αποβλήθηκαν σε 2 μέρες και κανείς δεν τα πήρε χαμπάρι, έχουν Ψυχή και με πλήρη συνείδηση και χαρακτήρα ζουν αιωνίως.stavmanr έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:03
Ας δοκιμάσω εγώ.
Είναι;
Αυτή είναι η απορία μου.
Ποιος μίλησε για ψυχή στο θέμα αυτό;
Άνοιξε ένα νήμα για την ψυχή να το συζητήσουμε. Δεν θα λύσουμε και το κυπριακό εδώ μέσα.
Είσαι με τα καλά σου;
-
stergiosbik
Και με αυτήν θα μείνεις.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:11Η απορία μου είναι αν 2 κύτταρα με 3 παραπάνω χρωμοσώματα από ότι ο άνθρωπος που αποβλήθηκαν σε 2 μέρες και κανείς δεν τα πήρε χαμπάρι, έχουν Ψυχή και με πλήρη συνείδηση και χαρακτήρα ζουν αιωνίως.stavmanr έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:03Ας δοκιμάσω εγώ.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Σεπ 2022, 17:44 Θα ήθελα να μας απαντήσουν οι αγαπητοί και την εξής απορία...
Είναι;
Αυτή είναι η απορία μου.
- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Ρε φίλε τι βιοχημικές κυήσεις και τι κουραφεξαλα ειναι αυτα που πετάς?Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:18Και τι θα πει "φυσιολογική";lonelyrider έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:02Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Σεπ 2022, 17:23
Αν κινδυνεύει η ζωή του εμβρύου ,τότε επιτρέπεται να το σκοτώσεις;![]()
Τελικά Πότε ξεκινά η Ζωή ; Με τη σύλληψη; Την ένωση ωαρίου -σπερματοζωαριου ; Με την πρώτη διαίρεση του ζυγωτου; Ποτέ δημιουργείται η Ψυχη;
Για το πρώτο που ρωτάς, εννοούσα γενικά τους ιατρικούς λόγους για τους οποίους επιβάλλεται να διακοπεί η εγκυμοσύνη. Κυρίως για την ζωή της εγκυμονούσας αλλά και ότι άλλο ιατρικά μπορεί να πάει λάθος και να χρειαστεί έκτρωση. Όταν όμως η εγκυμοσύνη είναι φυσιολογική, δηλαδή δεν κινδυνεύει από κάτι ούτε η εγκυμονούσα ούτε το έμβρυο ΔΕΝ πρέπει να γίνεται εκτρωση.
Αν οι γιατροί πουν πως το παιδί έχει βαριά χρωμοσωμικη ανωμαλία και είτε θα αποβληθεί , είτε θα γεννηθεί με ανεγκεφαλια με προσδόκιμο ζωής ωρών η λίγων ημερών.
Πρέπει να γίνεται έκτρωση ; Να σκοτωθεί η ψυχούλα;
Τα 85 εκατομμύρια το χρονο των βιοχημικών κυήσεων είναι ψυχές που θα κριθούν τη Δευτέρα παρουσία;
Η ζωή ξεκινά με την σύλληψη. Όταν διακόπτεις μετέπειτα είτε στο μήνα είτε οποτεδήποτε άλλοτε την κύηση, αφαιρείς μία ζωή.
Ακομα δε καταλαβες το point μου?
Μία ιατρικά φυσιολογική κύηση ΔΕΝ πρέπει να διακόπτεται επειδή ειναι ανεπιθυμητη, από τους "γονείς" που δε θελουν το παιδί!
Δεν μπορω να υπεισελθω σε εξειδεικευμενες ιατρικές λεπτομέρειες. Δεν είμαι γιατρός.
Εσύ γιατρός είσαι ή απλά γκουγκλάρεις?
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Αλλαξε ότι δεν είναι το ίδιο. Στις 8 στις 10 περιπτώσεις όπου υπάγονται στην κατηγορία περί "άλλων λόγων", σημασία έχει η σωστή ενημέρωση για την πρόληψη και την αντισύλληψη.stavmanr έγραψε: 02 Σεπ 2022, 17:54Ας το δούμε διαφορετικά:AlienWay έγραψε: 02 Σεπ 2022, 15:47Θα προσπαθήσω να τα πώ κάπως σύντομα για να καταλάβεις την οπτική μου.ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Σεπ 2022, 15:23
Και θέλω να συμπληρώσω κάτι εδώ. Ακόμη και όσοι είναι υπέρ των εκτρώσεων, δεν τις θεωρούν μια απλή, φυσική, αυτονόητη διαδικασία.
Οι τριτοκοσμικές περιπτώσεις της δύσης, όπου άντρες και γυναίκες θεωρούν τις εκτρώσεις ως έναν τρόπο αντισύλληψης, σαφώς και υπάρχουν αλλά για την πλειοψηφία των ανθρώπων (έτσι ελπίζω τουλάχιστον) η έκτρωση είναι ένα χειρουργείο με πιθανές επιπτώσεις στη μελλοντική γονιμοποίηση και κυρίως κάτι που προκαλεί σοβαρά ψυχολογικά θέματα σε μια γυναίκα.
Κι επειδή ακριβώς είναι κάτι σοβαρό, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη και όχι οι απαγορεύσεις.
Τα αναφορικά με την υπογεννητικότητα κλπ, τα θεωρώ βλακώδη και ανάξια αναφοράς.
Από τη στιγμή της σύλληψης, μέχρι τη στιγμή της γέννησης, αλλά ακόμη και μετά, τίθεται το ζήτημα σε ποιο ακριβώς σημείο (από τη σύλληψη μέχρι τον θάνατο) κι έπειτα, μπορεί ο άνθρωπος να θεωρηθεί φυσικό πρόσωπο, με ατομικά δικαιώματα. Η ταμπέλα "φυσικό πρόσωπο" είναι μια ανθρώπινη επινόηση που έρχεται να καλύψει την ανάγκη να χαρακτηρίσει όσους έχουν το δικαίωμα βάση του νόμου, να φέρουν ατομικά δικαιώματα.
Τι συμβαίνει τώρα. Η διαδικασία της διαμόρφωσης ενός "φυσικού προσώπου" από τη στιγμή της κύησης και μετέπειτα, είναι μια διαδικασία δυναμική. Κάπου οφείλουμε να ορίσουμε την αρχή. Διότι όσο ο χρόνος κυλάει προς τα μπρός, τόσο πιο "φυσικό" (με τη νομική έννοια) γίνεται το πρόσωπο που κυοφορείται. Ο νόμος λοιπόν, καλείται να ορίσει κάπου "την αρχή". Οι πολίτες, ανάλογα με τις απόψεις τους, μπορεί να ορίζουν ότι φυσικό πρόσωπο γίνεται κάποιος τη στιγμή της σύλληψης, ή ότι γίνεται φυσικό πρόσωπο λίγο πριν μπει στον τάφο. Σημασία λοιπόν, έχει πού θα τοποθετήσει τη στιγμή αυτή ο νόμος.
Ο νόμος λοιπόν, συνήθως λαμβάνει υπόψη τα γνωστά (και αντικειμενικά υπαρκτά) ζητήματα της ανήλικης μητέρας, της εγκυμοσύνης έπειτα από τον βιασμό, της πρόγνωσης ότι το παιδί θα γεννηθεί με αναπηρίες, κλπ. Αυτός είναι ο λόγος, που στη δυναμική διαδικασία της μετάβασης σε φυσικό πρόσωπο, η αρχή δεν ορίζεται στην στιγμή της σύλληψης. Ο νόμος δηλαδή τοποθετεί αυτή τη στιγμή πιο μετά, με βασικό κίνητρο, το να θεραπεύσει τα παραπάνω προβλήματα.
Τι γίνεται τώρα στην εποχή μας: Ερχεται ο νεο-pro-lifer και σου λέει "μισό λεπτό, ρε μεγάλε. Μου αναφέρεις ότι θέλεις να αντιμετωπίσεις αυτά τα ζητήματα, αλλά εγώ βλέπω ότι οι 8 στις 10 εκτρώσεις γίνονται για άλλους λόγους και όχι γι' αυτούς που λες ότι θες να θεραπεύσεις".
Αυτός ο νεο-pro-lifer (ο οποίος διαφέρει από τον παλιό, γιατί εκείνος υποστήριζε ότι όλοι ανεξαιρέτως οφείλουν να γεννιούνται) έχει κατά τη γνώμη μου, μεγάλο δίκιο σε αυτό που λέει. Αναγνωρίζω το δίκιο που έχει και το σύνολο της επιχειρηματολογίας του.
Ο λόγος όμως που είμαι υπέρ της επιλογής, είναι ότι αναγνωρίζω ως υπαρκτές τις 2 στις 10 εκτρώσεις που γίνονται για τους λόγους που θέλει να θεραπεύσει πραγματικά η νομοθεσία. Αναγνωρίζω επίσης, ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τρόπος να αποφύγουμε τις υπόλοιπες 8 στις 10 που θα εκμεταλλευτούν το "παραθυράκι" το οποίο θα προκύψει στη νομοθεσία.
Κατ' εμέ λοιπόν, οι υπόλοιπες 8 στις 10 αποτελούν το αναγκαίο κακό/τίμημα προκειμένου να γίνουν οι δύο στις δέκα που θα είναι οι πραγματικά αναγκαίες.
έχεις 10 άτομα στην εντατική από τα οποία τα δύο όντως έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να αποσυνδέσεις από το μηχάνημα που τα κρατά στη ζωή. Εμείς, αποσυνδέουμε και τις δέκα περιπτώσεις από το μηχάνημα με την εξής επιχειρηματολογία:
"Κατ' εμέ λοιπόν, οι υπόλοιπες 8 στις 10 αποτελούν το αναγκαίο κακό/τίμημα προκειμένου να γίνουν οι δύο στις δέκα που θα είναι οι πραγματικά αναγκαίες."
Η πρόταση τώρα ξαφνικά δεν σου φαίνεται πολύ αρρωστημένη;
Τι άλλαξε;
Αντίθετα στις 2 στις 10, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επιλογής από την μητέρα. Αυτή είναι η διαφορά.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Αλήθεια δεν καταλαβαίνετε ή ρεταρετε όταν στριμωχνεστε;lonelyrider έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:35
Ρε φίλε τι βιοχημικές κυήσεις και τι κουραφεξαλα ειναι αυτα που πετάς?
Ακομα δε καταλαβες το point μου?
Μία ιατρικά φυσιολογική κύηση ΔΕΝ πρέπει να διακόπτεται επειδή ειναι ανεπιθυμητη, από τους "γονείς" που δε θελουν το παιδί!
Δεν μπορω να υπεισελθω σε εξειδεικευμενες ιατρικές λεπτομέρειες. Δεν είμαι γιατρός.
Εσύ γιατρός είσαι ή απλά γκουγκλάρεις?
Γιατί δεν πρέπει να διακόπτεται μια κύηση; Επειδή θεωρείς πως είναι φόνος. Γιατί το θεωρείς αυτό; Γιατί πιστεύεις πως το έμβρυο είναι "πρόσωπο" και έχει "ψυχή" αθάνατη.
Ναι η όχι ;
Αν ναι, το ερώτημα μου είναι απλό. Δύο κύτταρα που αποβλήθηκαν άμεσα είναι άνθρωπος; Έχουν αθάνατη ψυχή;
Ναι και όχι.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:40 Γιατί δεν πρέπει να διακόπτεται μια κύηση; Επειδή θεωρείς πως είναι φόνος. Γιατί το θεωρείς αυτό; Γιατί πιστεύεις πως το έμβρυο είναι "πρόσωπο" και έχει "ψυχή" αθάνατη.
Ναι η όχι ;
Η ψυχή είναι ένα ζήτημα πνευματικό που δεν είναι απαραίτητο να εισαχθεί στη συζήτηση.
Το έμβρυο είναι ανθρώπινος οργανισμός στο πρώτο στάδιο της οργάνωσής του. Ο άνθρωπος είναι ένας οργανισμός που διαρκώς εξελίσσεται, αλλάζει, από τη στιγμή της σύλληψής του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του. Κάθε στάδιο της ύπαρξής του είναι απαραίτητο για τη συνέχιση της ζωής του. Πχ. δεν μπορεί να γεννηθεί κάποιος ενήλικας.
Ο άνθρωπος είναι μία ενιαία οντότητα από την στιγμή της σύλληψης μέχρι τη στιγμή του θανάτου. Είναι ο ίδιος άνθρωπος. Ο ίδιος οργανισμός.
Εγώ, εσύ, ο άλλος, ο παράλλος υπήρξαμε καί έμβρυα, όσο ...περίεργο κι αν σου φαίνεται.
Η συνάρτηση της ψυχής με την αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πνευματικό ζήτημα και ακριβώς γι' αυτό δεν μπορεί να αλλάξει η θέση της εκκλησίας στο θέμα των αμβλώσεων.stavmanr έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:53Ναι και όχι.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:40 Γιατί δεν πρέπει να διακόπτεται μια κύηση; Επειδή θεωρείς πως είναι φόνος. Γιατί το θεωρείς αυτό; Γιατί πιστεύεις πως το έμβρυο είναι "πρόσωπο" και έχει "ψυχή" αθάνατη.
Ναι η όχι ;
Η ψυχή είναι ένα ζήτημα πνευματικό που δεν είναι απαραίτητο να εισαχθεί στη συζήτηση.
Το έμβρυο είναι ανθρώπινος οργανισμός στο πρώτο στάδιο της οργάνωσής του. Ο άνθρωπος είναι ένας οργανισμός που διαρκώς εξελίσσεται, αλλάζει, από τη στιγμή της σύλληψής του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του. Κάθε στάδιο της ύπαρξής του είναι απαραίτητο για τη συνέχιση της ζωής του. Πχ. δεν μπορεί να γεννηθεί κάποιος ενήλικας.
Ο άνθρωπος είναι μία ενιαία οντότητα από την στιγμή της σύλληψης μέχρι τη στιγμή του θανάτου. Είναι ο ίδιος άνθρωπος. Ο ίδιος οργανισμός.
Εγώ, εσύ, ο άλλος, ο παράλλος υπήρξαμε καί έμβρυα, όσο ...περίεργο κι αν σου φαίνεται.
Τα αναφορικά όμως με την ανθρώπινη ζωή και την εξέλιξη της δεν είναι πνευματικό αλλά και πρακτικό ζήτημα.
Αυτό που εννοώ είναι ότι η σωτηρία της ζωής ή της ψυχής ενός παιδιού μέχρι αυτό να γεννηθεί, δεν λέει κάτι αν δεν υπάρχει ένα στοιχειωδώς ασφαλές περιβάλλον για το παιδί. Αυτό που εννοώ είναι ότι αν κάποια παιδιά ήξεραν τι τα περιμένει δεν είναι και πολύ σίγουρο ότι θα ήθελαν να γεννηθούν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- wooded glade
Γιατί να πάρω ασπιρίνη ;Ασέβαστος έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:18παρε μια ασπιρινη.wooded glade έγραψε: 02 Σεπ 2022, 18:00 Δεν υπάρχει τεχνικά.
Υπάρχει βέβαια, να δείχνεις της άλλης ένα γραμμάτιο που λήγει και να της πεις "αν το θες κάτσε να σε βιάσω" αλλά αυτό είναι άλλο.
Τεχνικά δεν υπάρχει.
Αν της δείξεις το γραμμάτιο, θα σε αφήσει να τη βιάσεις και θα είναι βιασμός.
Αλλά διά της βίας -δίκην Ελληνορωμαϊκή πάλη- δεν γίνεται.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 16 Απαντήσεις
- 623 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Δημοκράτης
-