under έγραψε: 31 Αύγ 2022, 12:32
Beria έγραψε: 31 Αύγ 2022, 10:37
panos291 έγραψε: 31 Αύγ 2022, 09:39
Ουτε εγω δεν εχω διαβάσει ειδηση
αγελη ανθρωπων εστειλε στο νοσοκομειο σκυλι με δαγκωματιες.
Αρα?
Έχω την εντύπωση ότι τα σκυλιά που εξοντώνονται από φόλες και κακοποίηση είναι εκατοντάδες φορές περισσότερα από τους ανθρώπους που πεθαίνουν από επιθέσεις αδέσποτων ή άλλων ζώων
Αρα αν μια αγελη αγριων σκυλων κατασπαραξει ανθρωπο δεν τρεχει κατι.
Υγ : πολυ σωστα ο συγκεκριμενος θα λογοδοτησει στη δικαιοσυνη για τη βαρβαροτητα αλλα ορισμενες μαλακιες σαν τις παραπανω δεν αντεχονται.
Τρέχει. Αυτό είναι που δεν μπορεί να καταλάβει η σκυλομαχική πλευρά (που εδώ είναι δυσανάλογα μεγαλύτερη απ' ότι στον πραγματικό κόσμο). Αυτό που τρέχει είναι ότι "πρέπει να γίνει κάτι".
Το "κάτι" που πρέπει να γίνει είναι να εντοπιστεί έγκαιρα η αγέλη και να απομακρυνθεί/μαντρωθεί από τη φιλοζωική ή από την τοπική αυτοδιοίκηση (δεν πρόκειται περί επιστ. φαντασία, είναι η ορθόδοξη μέθοδος που ακολουθείται εδώ και χρόνια).
Πρόσεξε τώρα: Τα αδέσποτα, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΝΕ, μπορούν να εξαγριωθούν. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν δεν είναι κοινωνικοποιημένα με τους ανθρώπους. Αυτό δεν συμβαίνει γιατί βλέπουν τον άνθρωπο σαν γεύμα (όχι ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα άλλαζε κάτι). Συμβαίνει γιατί η πείνα, τα εξαγριώνει περισσότερο και γιατί το αρχέγονο ένστικτο (το λυκίσιο) τα ωθεί να εξαγριώνονται όταν πεινάνε.
Και ερχόμαστε τώρα στη "γραφική" κοπελιά, που γυρνάει στη γειτονιά και ταίζει τα αδέσποτα. Τι λέει ο "σκυλομάχος" μπροστά σε αυτή την εικόνα; "Ντροπή, εδώ οι άνθρωποι πεινάνε και αυτή η μαλάκω αντιμετωπίζει τα αδέσποτα σαν θεούς, θεοποιεί τα αδέσποτα, τα δίνει υπόσταση μεγαλύτερη από τον άνθρωπο".
Ωστόσο κάνει κάτι θετικό. Κοινωνικοποιεί τα ζώα και τα χορταίνει. Εστω και στα πλαίσια της "μούρλας" της.
Ζούμε σε ένα σύστημα.