!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Με την κυβέρνηση Κουλιστάν οι μισοί δεν μπορούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Re: Με την κυβέρνηση Κουλιστάν οι μισοί δεν μπορούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

under έγραψε: 24 Αύγ 2022, 12:48
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Αύγ 2022, 12:10 Δηλαδή, παιδιά, για το σάντουιτς του Φωτόπουλου δίναμε 2 δις τον μήνα και επιπλέον φόρο στον λογαριασμό;

Ευτυχώς που ιδιωτικοποιήθηκε η ΔΕΗ και απελευθερώθηκε η αγορά και γλυτώσαμε.

Όχι;
Ο φωτοπουλος απο κλανιες το εβγαζε το ρευμα ;
Πάντως, 2 δις/μήνα το σάντουιτς του Φωτόπουλου δεν μας στοίχιζε, κομμωτή μου.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
under

Re: Με την κυβέρνηση Κουλιστάν οι μισοί δεν μπορούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Αύγ 2022, 13:12
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Αύγ 2022, 12:10 Δηλαδή, παιδιά, για το σάντουιτς του Φωτόπουλου δίναμε 2 δις τον μήνα και επιπλέον φόρο στον λογαριασμό;

Ευτυχώς που ιδιωτικοποιήθηκε η ΔΕΗ και απελευθερώθηκε η αγορά και γλυτώσαμε.

Όχι;
Και ξαναρωταω.Με κλανιες το εβγαζε το ρευμα ο Φωτοπουλος ; Γιατι αν ηταν αυτος ο λογος να τον ξαναφερουμε.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

under έγραψε: 24 Αύγ 2022, 13:13

Και ξαναρωταω.Με κλανιες το εβγαζε το ρευμα ο Φωτοπουλος ; Γιατι αν ηταν αυτος ο λογος να τον ξαναφερουμε.
Με λιγνίτη που ο Κούλης διέκοψε.

Εντάξει, μποτάκι μου;
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
under

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Αύγ 2022, 13:16

Εντάξει, μποτάκι μου;
Ο Κουλης διεκοψε τον λιγνιτη ; Αληθεια ; Εξηγησε μας τοτε αυτο

Εικόνα
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Πτολεμαίος έγραψε: 23 Αύγ 2022, 10:24
stavmanr έγραψε: 23 Αύγ 2022, 10:07
Πτολεμαίος έγραψε: 23 Αύγ 2022, 09:58

Μένω σε μια περιοχή που λέγεται Οικονομία, με ενεργειακή κλάση 28 βαθμούς το αιρ κοντισιον το καλοκαίρι και 18 το χειμώνα και όχι ανάποδα όπως τα δουλεύουν σχεδόν όλοι. Αν ο κόσμος θέλει να καταψυχει τα ωάρια του στο σπίτι το καλοκαίρι θα υπάρχει και το ανάλογο κόστος.
Μου θυμίζετε έναν τύπο που γκρίνιαζε στο τουιτερ για τα 1700 ευρώ και μόλις ρώτησα 2-3 πραγματάκια έμαθα ότι είχε 3 (τρία) αιρκοντισιον για ζέστη επί 24ωρου βάσεως διότι είχε λέει πρόβλημα με τη μέση του και ήθελε ζέστα.
Εντάξει.
Απλοποιείς το πρόβλημα και πιστεύεις ότι οι λογαριασμοί είναι ζήτημα κατάχρησης επειδή πχ. πιθανότατα μένεις μόνος, ζεσταίνεις ένα δωμάτιο όλο το χειμώνα, ζεις στη νότια Ελλάδα κλπ.

Δεν είναι όλος ο κόσμος έτσι. Υπάρχουν κι άνθρωποι πχ στη Φλώρινα των -30 βαθμών, με οικογένειες, μωρά, γέρους κλπ.
Στη Φλώρινα έχουν ξύλα. Άστο, δεν μιλάμε για επαρχία. Για Ζωγράφου μιλάω, δεν το λες και το πιο ζεστό μέρος της Αθήνας.
Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές ούτε είμαι σφουγγοκωλαριος του Κούλη. Δεν μπορώ να δεχτώ να μου λένε ότι να, 150 ευρώ πλήρωνα και τώρα μου ήρθε 1200 ευρώ. .
Εκείνο που εννοώ είναι ότι αν σου έρχεται ο λογαριασμός τώρα 1500 ευρώ, αποκλείεται να μη σου ερχόταν με τις παλιές τιμές 700-900 ευρώ. Τα οποία φυσικά και είναι μεγάλο ποσό άρα είσαι μαθημενος σε τέτοια ποσά και τέτοιες καταναλώσεις.
Απο 400 ευρω μου ηρθε 1400, με την ιδια ακριβως χρηση σε δυο διαδοχικους χειμωνες.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

under έγραψε: 24 Αύγ 2022, 13:20

Εντάξει, μποτάκι μου;

[img]https://i.postimg.cc/fTvRX3dB/Scre ... .png[/img]
Ξέχασες να μας βάλεις από το 2019 και έπειτα. :lol:
Σημαντική μείωση κατέγραψε η λιγντική παραγωγή κατά το 2021 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του διαχειριστή του συστήματος ΑΔΜΗΕ. Συγκεκριμένα η παραγωγή λιγνίτη υποχώρησε κατά 382GWh ή αλλιώς σε ποσοστό 6,7% σε σχέση με το 2020. Συνολικά η παραγωγή λιγνίτη έφτασε τις 5.341GWh αντιπροσωπεύοντας μόλις το 10% της συνολικής παραγωγής στο ελληνικό σύστημα, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό χαμηλό για το πάλαι ποτέ εθνικό καύσιμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από 10 χρόνια, το 2011, το μερίδιο του λιγνίτη στην κάλυψη της ζήτησης ήταν 53,2% ή αλλιώς 5,3TWh.

Το κενό στην παραγωγή λιγνίτη καλύφθηκε ως επί το πλείστον από τις μονάδες φυσικού αερίου, οι οποίες κάλυψαν το 2021 το 40% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρισμού στη χώρα μας ή αλλιώς 20.873GWh. Σε σχέση με το 2020 η παραγωγή των μονάδων αερίου κατέγραψε αύξηση της τάξης του 17,2% ή αλλιώς 3.059 GWh.
Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που ο Μητσοτάκης αύξησε το 2021 το μερίδιο του Φυσικού Αερίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Τί δεν καταλαβαίνετε ζώα;
:giggle:
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

under έγραψε: 24 Αύγ 2022, 13:09
nyxtovios έγραψε: 24 Αύγ 2022, 12:54
Εμπεδοκλής έγραψε: 24 Αύγ 2022, 12:53 Φαντάσου να έβγαζε ρεύμα από αέρα κοπανιστό που γυρνά τις ανεμογενήτριες και να τον χρέωνε για κλανιά φυσικού αερίου...
Έτσι είναι το χρηματιστήριο, που να ξέρεις εσύ ζαίε.
Πάντα για το δημόσιο συμφέρον. :D
Ποιο χρηματιστηριο ; Αυτο ;

:smt005:
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

axilmar έγραψε: 24 Αύγ 2022, 13:25
stavmanr έγραψε: 23 Αύγ 2022, 10:07

Απλοποιείς το πρόβλημα και πιστεύεις ότι οι λογαριασμοί είναι ζήτημα κατάχρησης επειδή πχ. πιθανότατα μένεις μόνος, ζεσταίνεις ένα δωμάτιο όλο το χειμώνα, ζεις στη νότια Ελλάδα κλπ.

Δεν είναι όλος ο κόσμος έτσι. Υπάρχουν κι άνθρωποι πχ στη Φλώρινα των -30 βαθμών, με οικογένειες, μωρά, γέρους κλπ.
Στη Φλώρινα έχουν ξύλα. Άστο, δεν μιλάμε για επαρχία. Για Ζωγράφου μιλάω, δεν το λες και το πιο ζεστό μέρος της Αθήνας.
Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές ούτε είμαι σφουγγοκωλαριος του Κούλη. Δεν μπορώ να δεχτώ να μου λένε ότι να, 150 ευρώ πλήρωνα και τώρα μου ήρθε 1200 ευρώ. .
Εκείνο που εννοώ είναι ότι αν σου έρχεται ο λογαριασμός τώρα 1500 ευρώ, αποκλείεται να μη σου ερχόταν με τις παλιές τιμές 700-900 ευρώ. Τα οποία φυσικά και είναι μεγάλο ποσό άρα είσαι μαθημενος σε τέτοια ποσά και τέτοιες καταναλώσεις.
Απο 400 ευρω μου ηρθε 1400, με την ιδια ακριβως χρηση σε δυο διαδοχικους χειμωνες.
Από 50 περίπου μηνιαίως σε 76.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Άβαταρ μέλους
under

Εμπεδοκλής έγραψε: 24 Αύγ 2022, 13:36

Εντάξει, μποτάκι μου;

Σημαντική μείωση κατέγραψε η λιγντική παραγωγή κατά το 2021 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του διαχειριστή του συστήματος ΑΔΜΗΕ. Συγκεκριμένα η παραγωγή λιγνίτη υποχώρησε κατά 382GWh ή αλλιώς σε ποσοστό 6,7% σε σχέση με το 2020. Συνολικά η παραγωγή λιγνίτη έφτασε τις 5.341GWh αντιπροσωπεύοντας μόλις το 10% της συνολικής παραγωγής στο ελληνικό σύστημα, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό χαμηλό για το πάλαι ποτέ εθνικό καύσιμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από 10 χρόνια, το 2011, το μερίδιο του λιγνίτη στην κάλυψη της ζήτησης ήταν 53,2% ή αλλιώς 5,3TWh.

Το κενό στην παραγωγή λιγνίτη καλύφθηκε ως επί το πλείστον από τις μονάδες φυσικού αερίου, οι οποίες κάλυψαν το 2021 το 40% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρισμού στη χώρα μας ή αλλιώς 20.873GWh. Σε σχέση με το 2020 η παραγωγή των μονάδων αερίου κατέγραψε αύξηση της τάξης του 17,2% ή αλλιώς 3.059 GWh.
Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που ο Μητσοτάκης αύξησε το 2021 το μερίδιο του Φυσικού Αερίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Τί δεν καταλαβαίνετε ζώα;
Δηλαδη η μειωση στο λιγνιτη που εκανε ο συριζα ηταν καλη και αυτη που εκανε ο Μητσοτακης ηταν κακη ;
Και γιατι εκανε μειωση στο λιγνιτη ο Μητσοτακης ;
Ακόμη και οι τέσσερις λιγνιτικές μονάδες που έκλεισαν επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, είχαν -ορθώς- προγραμματιστεί να κλείσουν επί ΣΥΡΙΖΑ διότι είχαν ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες ώρες λειτουργίας τους. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να συνεχίσει την παραγωγή ηλεκτρισμού με λιγνίτη, θα έπρεπε να είχε προχωρήσει τα προηγούμενα χρόνια σε ανάλογες επενδύσεις, κάτι το οποίο ουδέποτε συνέβη.

https://ypen.gov.gr/apantisi-sta-fake-n ... n-ligniti/
Παλι χορτασατε κροκο ρε κεραταδες ζαιοι ;
Εμπεδοκλής

under έγραψε: 24 Αύγ 2022, 13:41
Εμπεδοκλής έγραψε: 24 Αύγ 2022, 13:36

Δηλαδη η μειωση στο λιγνιτη που εκανε ο συριζα ηταν καλη και αυτη που εκανε ο Μητσοτακης ηταν κακη ;
Και γιατι εκανε μειωση στο λιγνιτη ο Μητσοτακης ;
Ακόμη και οι τέσσερις λιγνιτικές μονάδες που έκλεισαν επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, είχαν -ορθώς- προγραμματιστεί να κλείσουν επί ΣΥΡΙΖΑ διότι είχαν ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες ώρες λειτουργίας τους. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να συνεχίσει την παραγωγή ηλεκτρισμού με λιγνίτη, θα έπρεπε να είχε προχωρήσει τα προηγούμενα χρόνια σε ανάλογες επενδύσεις, κάτι το οποίο ουδέποτε συνέβη.

Παλι χορτασατε κροκο ρε κεραταδες ζαιοι ;
Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που ορθώς ο Μητσοτάκης έκλεισε τους λιγνίτες και αύξησε το μερίδιο του φυσικού αερίου. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που παρότι αυξήθηκε το μερίδιο των ΑΠΕ, αυξήθηκε και η τιμή του ρεύματος από τους παρόχους. Τι δεν καταλαβαίνετε; Τι θέλετε να σας εξηγήσει καλύτερα το παλικάρι;
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Θυμίζω στην Αγγλία και με τις αυξήσεις προ των πυλών

Εικόνα

Και χωρις δημοτικα τελη.

Κυριάκο σώσε μας
Άβαταρ μέλους
under

Εμπεδοκλής έγραψε: 24 Αύγ 2022, 13:50 Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που ορθώς ο Μητσοτάκης έκλεισε τους λιγνίτες και αύξησε το μερίδιο του φυσικού αερίου. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που παρότι αυξήθηκε το μερίδιο των ΑΠΕ, αυξήθηκε και η τιμή του ρεύματος από τους παρόχους. Τι δεν καταλαβαίνετε; Τι θέλετε να σας εξηγήσει καλύτερα το παλικάρι;
Κατι θες να πεις αλλα εισαι μπουκωμενος και δεν καταλαβαινω.
Ας τα εξηγησω για τους αλλους γιατι ετσι κι αλλιως εσυ εισαι γτπκ.

Η απολιγνιτοποιηση δεν ξεκινησε απο τον Μητσοτακη.
Εχει ξεκινησει απο το 2010.
Απο το πασοκ δηλαδη.Συνεχιστηκε επι ΝΔ και συνεχιστηκε και επι συριζα.
Συνεχιστηκε και επι Μητσοτακη με τα προγραμματισμενα απο τον συριζα κλεισιματα.

Το οτι ο Μητσοτακης λοιπον διεκοψε τον λιγνιτη ειναι πιπες ζαιων.

Ιδου και το ιστορικο :
Σύντομο ιστορικό της απολιγνιτοποίησης

Η απολιγνιτοποίηση ξεκίνησε το 2010 με τη διακοπή λειτουργίας της μονάδας Πτολεμαΐδα 1. Οι λόγοι που ώθησαν στην απολιγνιτοποίηση ήταν αρχικά περιβαλλοντικοί (αδυναμία τήρησης των νέων μειωμένων ορίων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου), κλιματικοί (μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα) και τελικά οικονομικοί, λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής των δικαιωμάτων του διοξειδίου του άνθρακα.

Το 2011 τέθηκαν εκτός λειτουργίας η Πτολεμαΐδα 2 και οι μονάδες Μεγαλόπολη 1 και 2, ενώ ακολούθησαν το 2014 οι μονάδες Πτολεμαΐδα 3 και 4. Στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2010 με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η λειτουργία των μονάδων 1-4 της Καρδιάς και του Αμυνταίου 1 και 2, περιορίστηκαν συναρτώμενες με τις ώρες λειτουργίας τους (17.500) από την 01.01.2016 και μέχρι το τέλος του 2023. Το 2016, μετά από αιτιολογημένο αίτημα της ΔΕΗ, η Ελληνική Κυβέρνηση αναπροσάρμοσε τις ώρες αυτές σε 32.000 με αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από την Ε.Ε. με αποτέλεσμα να εκκρεμεί το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Ελλάδα.

Με βάση αυτή τη νομοθετική ρύθμιση οι μονάδες της Καρδιάς και του Αμυνταίου αποσύρθηκαν ως εξής:

Καρδιά 1 και 2: Ιούνιος 2019.
Αμύνταιο 1 και 3: 2020.
Καρδιά 3 και 4: 2021.

Σε λειτουργία παραμένουν πέντε μονάδες στον Άγιο Δημήτριο, η Μελίτη στη Φλώρινα και η Μεγαλόπολη 4. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης, στο τέλος του 2022 θα αποσυρθούν οι μονάδες 1,2,3,4 του Αγίου Δημητρίου και στο τέλος του 2023 οι υπόλοιπες τρεις (Άγιος Δημήτριος 5, Μελίτη και Μεγαλόπολη 4).

Όσον αφορά στη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, Πτολεμαΐδα 5, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της με λιγνίτη το καλοκαίρι του 2022 και με βάση τον Κλιματικό Νόμο και το Εθνικό Σχέδιο Μείωσης Εκπομπών, προβλέπεται να παραμείνει ως λιγνιτική το αργότερο έως το 2028.

Γι αυτο και βλεπετε τυπους σαν τον Εμπεδοκλα να αρχιζουν τα κεκεδισματα οταν τους τριβεις στη σκατοφατσα τα στοιχεια.
Εμπεδοκλής

Εντάξει αγαπούλα. Ρετάρεις γι' αυτό και δεν καταλαβαίνεις. Ηρέμησε πρώτα και πιες λίγο νερό. :e045:

Το είπαμε από την αρχή. Σωθήκαμε από τα σάντουιτς του Φωτόπουλου και πήγαμε στους αστακούς των κουμπάρων... :giggle:
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Πτολεμαίος έγραψε: 24 Αύγ 2022, 13:38
axilmar έγραψε: 24 Αύγ 2022, 13:25

Από 50 περίπου μηνιαίως σε 76.
Ε καλα εγω εχω 6μελη οικογενεια (4 παιδια δλδ).
Άβαταρ μέλους
under

Εμπεδοκλής έγραψε: 24 Αύγ 2022, 14:15 Εντάξει αγαπούλα. Ρετάρεις γι' αυτό και δεν καταλαβαίνεις. Ηρέμησε πρώτα και πιες λίγο νερό. :e045:

Το είπαμε από την αρχή. Σωθήκαμε από τα σάντουιτς του Φωτόπουλου και πήγαμε στους αστακούς των κουμπάρων... :giggle:
Οταν ρουφανε δεν μιλανε Εμπεδοκλα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”