!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Άθεοι Φιλεπιστημονικοί... ή Φίλοι εν Πίστη εμμονικοί ;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Άθεοι Φιλεπιστημονικοί... ή Φίλοι εν Πίστη εμμονικοί ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 17 Αύγ 2022, 00:37 Αν σε βολεύει, δεν πιστεύω ότι είσαι ο Μπραντ Πιτ, αλλά ταυτόχρονα αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι πεπεισμένος ότι δεν είσαι.
Πώς γίνεται να πιστεύεις ότι δεν είναι, αλλά ταυτόχρονα να μην είσαι πεπεισμένος ότι δεν είναι;
Τι παιχνίδι λέξεων είναι αυτό;

Θέλεις να χρησιμοποιήσεις το ρήμα "εκτιμώ" κι αντ' αυτού κάνεις κακή χρήση του ρήματος πιστεύω, σε μία πρόταση εντελώς αντιφατική.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 17 Αύγ 2022, 08:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2022, 00:47
hellegennes έγραψε: 17 Αύγ 2022, 00:37
taxalata xalasa έγραψε: 16 Αύγ 2022, 23:28

οχι βεβαια... αλλα μιλας για κλιμακωτες καταστασεις... ενω πριν μιλαγαμε για διπολο ανευ κλιμακας...
Σε κανένα στάδιο της συζήτησης δεν μιλούσαμε για δίπολο. Το ερώτημα ήταν αν η απουσία πίστης δηλώνει παρουσία πίστης, που είναι οξύμωρο φυσικά και το είπα απ' την αρχή, αλλά πιο συγκεκριμένα η πίστη δεν είναι δίπολο. Υπάρχουν διαβαθμίσεις πίστεως. Άθεος, ας το πούμε άλλη μια φορά, είναι αυτός που δεν πιστεύει καθόλου ότι υπάρχει θεός.

Αν σε βολεύει, δεν πιστεύω ότι είσαι ο Μπραντ Πιτ, αλλά ταυτόχρονα αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι πεπεισμένος ότι δεν είσαι. Αν μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι ο Μπραντ Πιτ, τότε είσαι. Ελλείψει δεδομένων όμως ότι είσαι όντως ο Μπραντ Πιτ, δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι είσαι αυτός.
Δεν υπαρχουν κλιμακες στα διπολα.

δεν υπαρχει ολιγον εγκυος και ολιγον πεθαμενος... αν και για το δευτερο δεν ειμαι πεπεισμενος... βλεπω και ζωντανους-νεκρους να κυκλοφορανε στα περιξ... ολιγον πεθαμενους μεχρι τον τελικο πεθαμο... μεταφορικα ομως...

για διπολα μιλαμε...
πιστος ≠ απιστος... ειναι διπολο
Ενώ το ξεκίνησες άψογα, το χάλασες.
toxesallatoxalases :003:

Το δίπολο δεν αφορά το ρήμα, αλλά το αντικείμενο στο οποίο αναφέρεται το ρήμα "πιστεύω".
η "ύπαρξη" δεν έχει ενδιάμεσες καταστάσεις. Είτε κάτι υπάρχει είτε όχι.
Δεν μπορείς να πεις "κάτι υπάρχει κατά 32% και δεν υπάρχει κατά 68%". Δεν υφίσταται ενδιάμεση κλιμάκωση.
Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV »

taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2022, 03:30
SUV έγραψε: 16 Αύγ 2022, 22:02 ποιός παλιός είναι ο ταχαλασα? :smt017
για ψάξε να δεις ποιος είχε στείλει email στο παλιό πριν ακόμα αυτό φτιαχτεί... :smt005:
:roll: a?
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

sys3x έγραψε: 16 Αύγ 2022, 22:35 Δε σας μπορώ ρε μλκς.
:smt005: :smt005: :smt005:
Έχουμε ένα ωραίο κλίμα. :g030:
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

taxalata xalasa έγραψε: 16 Αύγ 2022, 23:59 ή πιστευεις οτι δεν βαλτωσαμε ;

ή ο,τι βαλτωσαμε δεν πιστευεις;
:lol:
Έχουν την πλάκα τους τα αθεοτρολς.

Όπως διαπιστώσαμε στην αθειστική επιχειρηματολογία:
Spoiler
Η πρόταση
"Δε νομίζω ότι θα βρεθεί η θεωρία των πάντων"
αποτελεί ...έλλειψη από 'νομίζω'. Στέρεψε από νομίζω η αγορά και ξέμεινε το υποκείμενο από νομιζιές.

Η πρόταση "δε βλέπω φως στο τούνελ" σημαίνει τύφλωση του υποκειμένου το οποίο έχει στέρηση όρασης. Κάθε υποκείμενο που λέει την παραπάνω πρόταση πρέπει να λαμβάνει επίδομα τυφλού.

Η πρόταση "δεν σκέφτομαι εσένα" σημαίνει έλλειψη σκέψης. Το υποκείμενο παραμένει φυτό μέχρι να καταφέρει να σκεφτεί κάτι, ίσως με εξωτερική παρέμβαση.

Η πρόταση "δεν πιστεύω αυτό το πράγμα" αποτελεί έλλειψη πίστης. Το υποκείμενο ξαφνικα στερείται ικανότητας να εκφέρει πεποίθηση, εκφέροντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι στερείται πεποίθησης.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Αφού ..λυσατε το όλο θέμα για την ύπαρξη της ανυπαρξίας του θεού κλπ κλπ , ας απαντήσει κάποιος και στο ερώτημα για το εάν θα καίγομαστε στις φλόγες της κολάσεως εάν θα τρώμε κρέας και ψάρι κάθε Τέταρτη και Παρασκευή !!!! :smt005: :003:
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 17 Αύγ 2022, 08:45 Αφού ..λυσατε το όλο θέμα για την ύπαρξη της ανυπαρξίας του θεού κλπ κλπ , ας απαντήσει κάποιος και στο ερώτημα για το εάν θα καίγομαστε στις φλόγες της κολάσεως εάν θα τρώμε κρέας και ψάρι κάθε Τέταρτη και Παρασκευή !!!! :smt005: :003:
Οψόμεθα.
jey_pap
Phorum.gr user: j_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 17 Αύγ 2022, 08:45 Αφού ..λυσατε το όλο θέμα για την ύπαρξη της ανυπαρξίας του θεού κλπ κλπ , ας απαντήσει κάποιος και στο ερώτημα για το εάν θα καίγομαστε στις φλόγες της κολάσεως εάν θα τρώμε κρέας και ψάρι κάθε Τέταρτη και Παρασκευή !!!! :smt005: :003:
Μην ανησυχείς.
Κανείς ταπεινόφρων στην κόλαση. Οπότε
..
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

stavmanr έγραψε: 16 Αύγ 2022, 22:30 Βρε πουλάκι μου, πήγα να κάνω μια παράθεση, μου βγήκε τελείως άκυρη (μπερδεύτηκαν οι γραμμές), κι αντί να τη διορθώσω την έσβησα για να ξανακάνω νέα.

Ανακάλυψες τον τροχό! :003:

Είσαι από τις λίγες περσόνες που εμμένουν σε κάτι που ο άλλος διαγράφει μόνος του πριν καν σχολιαστεί.
Τι λες ρε ούργιε; ΤΙ λες;
Ποια παράθεση πήγες να κάνεις και ..."σου βγήκε σκάρτη"; Και αντί να την διορθώσεις την έσβησες για να ξανακάνεις νέα;
Τι σόι διαστρέβλωση επιχειρείς πάλι;
Έγραψες μία απίστευτη παπ@ριά, αναφερόμενος στο άρθρο της Βικιπαίδεια που έφερα:
Λοξίας έγραψε: 16 Αύγ 2022, 20:34
stavmanr έγραψε: 16 Αύγ 2022, 19:47
Λοξίας έγραψε: 16 Αύγ 2022, 19:34 Ο νήμας μπορεί να κλειδώσει...ο κατέχων μαύτη ζώνη 12 μεταπτυχιακών, έφερε επιχείρημα από την πηγή μου...

Οπότε το θέμα έληξε... :smt005:
Η απόρριψη της πίστης στις θεότητες αφορά πίστη στην απόρριψή τους.
Αυτήν τη ηλιθιότητα, ΔΕΝ την λέει ΠΟΥΘΕΝΑ!
Το ότι την κατέβασες από το ακατοίκητο, δείχνει την ένδεια επιχειρημάτων...
Και σου απάντησα, πως αυτό που ισχυρίζεσαι δεν το λέει πουθενά.
Εσύ, καθήμενος σε αναμμένα κάρβουνα, απάντησες σε έξη λεπτά (!) αυτό:
stavmanr έγραψε: 16 Αύγ 2022, 20:40
stavmanr έγραψε: 16 Αύγ 2022, 19:47
Στο άρθρο που έβαλες είναι πουλάκι μου. Μη μου συγχίζεσαι...

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE ... F%8C%CF%82
Συνεχίζεις να ισχυρίζεσαι πως η π@παριά σου είναι στο άρθρο που έφερα...
Ακόμα δείχνεις να μην έχεις καταλάβει πως έγραψες ασυγχώρητη π@παριά και σου απαντάω:
Λοξίας έγραψε: 16 Αύγ 2022, 20:45
stavmanr έγραψε: 16 Αύγ 2022, 20:40
Λοξίας έγραψε: 16 Αύγ 2022, 20:34 Αυτήν τη ηλιθιότητα, ΔΕΝ την λέει ΠΟΥΘΕΝΑ!
Στο άρθρο που έβαλες είναι πουλάκι μου. Μη μου συγχίζεσαι...

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE ... F%8C%CF%82
Σε ακόμη πιο στενή έννοια, ο αθεϊσμός λαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση πως δεν υπάρχουν θεότητες.
Α ναι;
Ε τότε δεν έχεις παρά να την υποδείξεις και να βάλες το σημείο που λέει αυτό που ισχυρίστηκες, πως δηλαδή:
Αλλά θα το λέει με αυτά ακριβώς τα λόγια, διότι αυτό ακριβώς ισχυρίστηκες...

Έλα να σε δω καμάρι μου...

ΥΓ.
Ξέρω πως θα κάνεις μεγαλεώδη κωλοτούμπα και περιμένω να θαυμάσω την διστρεβλωτική σου δεινότητα...
Οπότε τώρα κάτι καταλαβαίνεις και ανασκευάζεις!!! Γράφοντας αυτό το επικό:
stavmanr έγραψε: 16 Αύγ 2022, 20:47
stavmanr έγραψε: 16 Αύγ 2022, 19:47 Η απόρριψη της πίστης στις θεότητες αφορά πίστη στην απόρριψή τους.
Έγραψα εγώ ότι τη λέει κάπου;
Μέσα σε 7 λεπτά (!) ανασκευάζεις την δήλωσή σου,
από "Στο άρθρο που έβαλες είναι", σε "Έγραψα εγώ ότι τη λέει κάπου;"

Και μας λες τώρα για παραθέσεις που σου βγήκαν σκάρτες;
Δηλαδή την πριν από 7 λεπτά δηλωσή σου πως ο ισχυρισμός σου είναι στο άρθρο που έβαλα, την πετάς σαν μηδέποτε γενομένη,ε;
Και ας είναι εκεί, φαρδιά-πλατειά, μπροστά στα μάτια όλων; Εσύ πιστεύεις πως δεν το κατάλαβε κανείς, ε;

Πόσο ψεύτης διαστρεβλωτής μπορείς να γίνεις ακόμα ρε Χατζατζάρη;
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

stavmanr έγραψε: 16 Αύγ 2022, 21:57
sys3x έγραψε: 16 Αύγ 2022, 21:54
stavmanr έγραψε: 16 Αύγ 2022, 21:49 Τα σέβη μου. :wave:
Τον έχεις φρικάρει τον άλλον ρε λαίμαι.
Μπα.
Έτσι ήταν. Τον θυμάσαι από το παλιό που την έπεφτε σε νέα μέλη με το παρεάκι του ως "έτσι συνηθίζεται, άλλοι έχουν τραβήξει χειρότερα".

Ελπίζω να μην έχασες τη μνήμη σου. :smt023
Να πόσο ψεύτης μπορείς να γίνεις ακόμα...πάρα πολύ, μα πάρα πάρα πολύ.
Βέβαια εσύ διατρεβλώνεις την αλήθεια μέσα σε 7 λεπτά, δεν θα την διαστρεβλώσεις όταν έχουν περάσει και 3-4 χρόνια;
Φυσικά! Η διαστρέβλωση της αλήθειας μέσω του ψέματος είναι από τα δυνατά χαρτιά σου.

Ψεύτη Χατζατζάρη, δεν την "έπεφτα με παρεάκι" σε νέα μέλη, όπως είχες βγάλει από το ακατοίκητό σου τότε, διαστρεβλώνοντας τα γραπτά μου.
Αν ήταν αλήθεια αυτό, το φόρουμ θα με (μας) είχε μπανάρει πολύ πριν το μολύνεις με την παρουσία σου.

Απλώς, είχα επισημάνει, πως όταν ένα νέο μέλος εμφανιζόταν ως "καθηγηταράς", έτοιμος να διδάξει, κάποιοι του έκαναν κάζο μπας και τον συνεφέρουν. Εσύ, ήσουν ο πρώτος στον οποίο έκανα εγώ κάζο. Δεν είχα ξανακάνει σε κανέναν. Και το είχα επικαλεστεί τότε κα σε είχα προτρέψει να ψάξεις όλα τα μηνύματά μου προς όλους.
Αλλά εσύ προτίμησες να παραμείνεις στο διαστρεβλωμένο αφήγημά σου και μάλιστα ζήτησες και την προστασία των συντονιστών, οι οποίοι σε έγραψαν κανονικά, αφού δεν υπήρχε τίποτε το επιλήψιμο. Απλώς, απέναντι στο στυλ της γραφής σου, από το πρώτο κι ολας ποστ, το οποίο έκανε μπαμ πως είσαι παντογνώστης, έφαγες τρολλινγ για την γνώμη σου για τον Γράμμο και Βίτσι...
Μάλιστα, σε είχα υποψιαστεί για διπλοπρόφιλο, μετά από την παρέμβαση ενός άλλου μέλους (δεν το θυμάμαι) που σε αποκαλούσε (για 2-3 ποστ) Αλεξανδρο! Σου είχε γράψει 2-3 φορές: "Αλέξανδρε εσύ;"

Και δεν θα άλλαζα γνώμη αν δεν παρέμβαινε ο sys3x, λέγοντας πως εσύ είσαι αυτός που λέει το νικ σου και δεν έχεις άλλο προφίλ.
Και μάλιστα με προέτρεψε να "τα βρω" μαζί σου επειδή είσαι πολύ δυνατός συζητητής και θα είχαμε καλές κουβέντες.
Αλλά δεν ειχε υπολογίσει την αλλεργία μου απέναντι σε "παντογνώστες" και wannabe επιστήμονες...

Χατζατζάρη...
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

stavmanr έγραψε: 17 Αύγ 2022, 08:27
taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2022, 00:47
hellegennes έγραψε: 17 Αύγ 2022, 00:37

Σε κανένα στάδιο της συζήτησης δεν μιλούσαμε για δίπολο. Το ερώτημα ήταν αν η απουσία πίστης δηλώνει παρουσία πίστης, που είναι οξύμωρο φυσικά και το είπα απ' την αρχή, αλλά πιο συγκεκριμένα η πίστη δεν είναι δίπολο. Υπάρχουν διαβαθμίσεις πίστεως. Άθεος, ας το πούμε άλλη μια φορά, είναι αυτός που δεν πιστεύει καθόλου ότι υπάρχει θεός.

Αν σε βολεύει, δεν πιστεύω ότι είσαι ο Μπραντ Πιτ, αλλά ταυτόχρονα αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι πεπεισμένος ότι δεν είσαι. Αν μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι ο Μπραντ Πιτ, τότε είσαι. Ελλείψει δεδομένων όμως ότι είσαι όντως ο Μπραντ Πιτ, δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι είσαι αυτός.
Δεν υπαρχουν κλιμακες στα διπολα.

δεν υπαρχει ολιγον εγκυος και ολιγον πεθαμενος... αν και για το δευτερο δεν ειμαι πεπεισμενος... βλεπω και ζωντανους-νεκρους να κυκλοφορανε στα περιξ... ολιγον πεθαμενους μεχρι τον τελικο πεθαμο... μεταφορικα ομως...

για διπολα μιλαμε...
πιστος ≠ απιστος... ειναι διπολο
Ενώ το ξεκίνησες άψογα, το χάλασες.
toxesallatoxalases :003:

Το δίπολο δεν αφορά το ρήμα, αλλά το αντικείμενο στο οποίο αναφέρεται το ρήμα "πιστεύω".
η "ύπαρξη" δεν έχει ενδιάμεσες καταστάσεις. Είτε κάτι υπάρχει είτε όχι.
Δεν μπορείς να πεις "κάτι υπάρχει κατά 32% και δεν υπάρχει κατά 68%". Δεν υφίσταται ενδιάμεση κλιμάκωση.
:fp:
ασε το ρημα και το ουσιαστικο... γραφεις το ιδιο που γραφω... δεν υπαρχει ολιγον εγκυος... ειναι διπολο.... πιστος ≠ άπιστος... μην μπερδευεσαι...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Λοξίας έγραψε: 17 Αύγ 2022, 18:03
stavmanr έγραψε: 16 Αύγ 2022, 21:57
sys3x έγραψε: 16 Αύγ 2022, 21:54
Τον έχεις φρικάρει τον άλλον ρε λαίμαι.
Μπα.
Έτσι ήταν. Τον θυμάσαι από το παλιό που την έπεφτε σε νέα μέλη με το παρεάκι του ως "έτσι συνηθίζεται, άλλοι έχουν τραβήξει χειρότερα".

Ελπίζω να μην έχασες τη μνήμη σου. :smt023
Να πόσο ψεύτης μπορείς να γίνεις ακόμα...πάρα πολύ, μα πάρα πάρα πολύ.
Βέβαια εσύ διατρεβλώνεις την αλήθεια μέσα σε 7 λεπτά, δεν θα την διαστρεβλώσεις όταν έχουν περάσει και 3-4 χρόνια;
Φυσικά! Η διαστρέβλωση της αλήθειας μέσω του ψέματος είναι από τα δυνατά χαρτιά σου.

Ψεύτη Χατζατζάρη, δεν την "έπεφτα με παρεάκι" σε νέα μέλη, όπως είχες βγάλει από το ακατοίκητό σου τότε, διαστρεβλώνοντας τα γραπτά μου.
Αν ήταν αλήθεια αυτό, το φόρουμ θα με (μας) είχε μπανάρει πολύ πριν το μολύνεις με την παρουσία σου.

Απλώς, είχα επισημάνει, πως όταν ένα νέο μέλος εμφανιζόταν ως "καθηγηταράς", έτοιμος να διδάξει, κάποιοι του έκαναν κάζο μπας και τον συνεφέρουν. Εσύ, ήσουν ο πρώτος στον οποίο έκανα εγώ κάζο. Δεν είχα ξανακάνει σε κανέναν. Και το είχα επικαλεστεί τότε κα σε είχα προτρέψει να ψάξεις όλα τα μηνύματά μου προς όλους.
Αλλά εσύ προτίμησες να παραμείνεις στο διαστρεβλωμένο αφήγημά σου και μάλιστα ζήτησες και την προστασία των συντονιστών, οι οποίοι σε έγραψαν κανονικά, αφού δεν υπήρχε τίποτε το επιλήψιμο. Απλώς, απέναντι στο στυλ της γραφής σου, από το πρώτο κι ολας ποστ, το οποίο έκανε μπαμ πως είσαι παντογνώστης, έφαγες τρολλινγ για την γνώμη σου για τον Γράμμο και Βίτσι...
Μάλιστα, σε είχα υποψιαστεί για διπλοπρόφιλο, μετά από την παρέμβαση ενός άλλου μέλους (δεν το θυμάμαι) που σε αποκαλούσε (για 2-3 ποστ) Αλεξανδρο! Σου είχε γράψει 2-3 φορές: "Αλέξανδρε εσύ;"

Και δεν θα άλλαζα γνώμη αν δεν παρέμβαινε ο sys3x, λέγοντας πως εσύ είσαι αυτός που λέει το νικ σου και δεν έχεις άλλο προφίλ.
Και μάλιστα με προέτρεψε να "τα βρω" μαζί σου επειδή είσαι πολύ δυνατός συζητητής και θα είχαμε καλές κουβέντες.
Αλλά δεν ειχε υπολογίσει την αλλεργία μου απέναντι σε "παντογνώστες" και wannabe επιστήμονες...

Χατζατζάρη...
Νομίζω πως ακόμη δεν ξεπέρασε την πρώτη του επαφή με την πχωρουμική βάσανο ο πολύ καλός μας φίλος σταβ. Αν εξαιρέσεις την διαστρέβλωση και δύο τρία πιο μάηνορ θεματάκια που έχει ο μαν μιά χαρά συζήτηση κάνεις, αν είπαμε εξαιρέσεις, για εμένα το θέμα της διαστρέβλωσης και γενικά το "βάζω λόγια στο στόμα" δεν είναι κάτι που ξεπερνιέται αλλά κάτι το οποίον λαμβάνεται ΠΑΝΤΑ υπόψιν και Δία-χειρίζεται αναλόγως και καταλλήλως.
Λοξ, αν δεν είδες δες το σορτ που εσπάμαρα προηγουμένως αν θέλεις, σταβ, πάψε να είσαι μοναχοφάης και κάνε κάνα κονέ τη πόρτα σου.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
jey_pap
Phorum.gr user: j_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap »

stavmanr έγραψε: 16 Αύγ 2022, 18:52
hellegennes έγραψε: 16 Αύγ 2022, 17:12
taxalata xalasa έγραψε: 16 Αύγ 2022, 06:09

-Η απουσία πίστης περί του κατιτίς, δεν είναι ταυτόχρονα πίστη περί της απούσιας του κατιτίς;
Όχι. Ξαναλέω, είναι οξύμωρο. Απουσία πίστης σημαίνει απουσία πίστης, δεν μπορεί να σημαίνει ταυτόχρονα παρουσία πίστης.
Τι είναι η περιβόητη "απουσία πίστης", δηλαδή;
Δεν πιστεύω τίποτα, δεν δηλώνω τίποτα;
Πίστη ενυπάρχει παντού και σχετίζεται μεταξύ των άλλων με τη διαδικασία της πειθούς. Όταν πείθεσαι, πιστεύεις.

Πχ. πιστεύεις ότι η επιστημονική δραστηριότητα παράγει αλήθειες.
Ή πιστεύεις ότι η φιλοσοφική δραστηριότητα προσεγγίζει το Ον.

Είναι ζήτημα πεποίθησης/πίστης, άσχετα αν η ίδια η διαδικασία τόσο της επιστήμης όσο και της φιλοσοφίας είναι να διαψεύδουν όλα όσα πίστευες ότι αληθεύουν ως τη στιγμή που το πίστεψες.
Ευχής έργο θα 'ταν να γεννούσε η πεποίθηση πίστη. Δυστυχώς η αδιάκριτη εμπιστοσύνη αρκεί να συνδυαστεί με "συμφέροντα" ή επιθυμίες ή ροπές για να προάξει την "εμπιστοσύνη" (πίστη), αντί να προηγηθεί η εδραίωση πεποίθησης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jey_pap την 17 Αύγ 2022, 18:59, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2022, 00:17
sys3x έγραψε: 16 Αύγ 2022, 22:31
Λοξίας έγραψε: 16 Αύγ 2022, 22:18
Ε ναι ρε συ...αυτό είναι το αδύναμο σημείο μου. Το ότι θεωρώ πως ο άλλος μιλάει σοβαρά. Και του δίνω και δεύτερη και τρίτη ευκαιρία.
Θα πρέπει να πει πολύ γρήγορα το ψέμα, οπως καλή ώρα ο κάτοχος μαύρης τρολλοζώνης, για να το πάρω χαμπάρι άμεσα...
Αλλιώς τρώω... :003:
Η τεράστια πλάκα ξέρεις ποια είναι;;;;
Ότι όντωστ σου μιλάει σοβαρά!
ο γνωστος λερωνει τα νηματα με δον Κιχωτικες επιθεσεις εναντιων ανεμομυλαιων και τους κανει κομματια με τα γνωστα ατακαδωρικα πονηματα και με συνοδο τον σαντσο παντσα οδευει προς νεες επιθεσεις σε αλλα νηματα για να βαλει τα δικα του εσωψυχα πονηματα, ο δον Κιχωτης δε λα Μάντσα...

Λερώνει... έχει ακράτεια...
Αχ καημένο μου...έχεις το ίδιο πρόβλημα και εσύ.
Τελικά, δεν ήξερα πως μπορεί να στοιχίσει τόσο πολύ σε κάποιους η αποτυχία απόκτησης πανεπιστημιακού διπλώματος...

Αλλά για όλα υπάρχει λύση...
Όπως το να παρευρεθείτε σε ένα παγκόσμιο συνέδριο της επιστήμης που "δεν τα καταφέρατε" ή που "μισείτε", να καταθέσετε τα πονήματά σας, να "καταπλήξετε τα πλήθη" και να σας δοθεί τιμητικός τίτλος καθηγητή (δεν αστειεύομαι, έχει γίνει)...

Αλλιώς, τι χαραμίζεστε στα φόρα;
Καημενούλια μου... :c020:
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Λοξίας έγραψε: 17 Αύγ 2022, 18:34
taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2022, 00:17
sys3x έγραψε: 16 Αύγ 2022, 22:31

Η τεράστια πλάκα ξέρεις ποια είναι;;;;
Ότι όντωστ σου μιλάει σοβαρά!
ο γνωστος λερωνει τα νηματα με δον Κιχωτικες επιθεσεις εναντιων ανεμομυλαιων και τους κανει κομματια με τα γνωστα ατακαδωρικα πονηματα και με συνοδο τον σαντσο παντσα οδευει προς νεες επιθεσεις σε αλλα νηματα για να βαλει τα δικα του εσωψυχα πονηματα, ο δον Κιχωτης δε λα Μάντσα...

Λερώνει... έχει ακράτεια...
Αχ καημένο μου...έχεις το ίδιο πρόβλημα και εσύ.
Τελικά, δεν ήξερα πως μπορεί να στοιχίσει τόσο πολύ σε κάποιους η αποτυχία απόκτησης πανεπιστημιακού διπλώματος...

Αλλά για όλα υπάρχει λύση...
Όπως το να παρευρεθείτε σε ένα παγκόσμιο συνέδριο της επιστήμης που "δεν τα καταφέρατε" ή που "μισείτε", να καταθέσετε τα πονήματά σας, να "καταπλήξετε τα πλήθη" και να σας δοθεί τιμητικός τίτλος καθηγητή (δεν αστειεύομαι, έχει γίνει)...

Αλλιώς, τι χαραμίζεστε στα φόρα;
Καημενούλια μου... :c020:
τι να το κανω το πανεπιστημιο ρε καραμητροβιτς... ; να βρω δουλεια στο δημοσιο; :smt005: να γινω γραναζι του μηχανισμου ; να λεει το CV οτι εχω τοσους τιτλους σπουδωνε;

Αν ηξερες καημμενε ποσους εχω στειλει με master και tesis να βαρανε το πληκτρολογιο στην χαμηλοτερη θεση εργασιας, για να αποκτησουν εμπειρια, δεν θα μιλαγες καθολου...

Αλλα βλεψ η ανωνυμια του φορουμ σε κανει να νομιζεις πως εισαι καποιος επειδη διαβασες δυο βιβλια και πηγες σε κανα δυο τρια πανεπιστημια και σου δωσανε αποδειξη σπουδων για να ρθεις μετα σε εμενα να ζητησεις εργασια....

guess what? you are fired!

:smt005:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”