!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΟΙΚΤΟΣ

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Re: ΟΙΚΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

shelby έγραψε: 17 Αύγ 2022, 14:35 Δεν έχω εμπειρία να πω. Και εκεί που θα το έκανα άλλοι δεν θα το κάναν. Πχ αν μου έλεγε η δικιά μου κάνε το κορωνομπολι γιατί φοβάμαι αλλιώς χωρίζουμε ή άλλαξε σπίτι ή κάτι άλλο θα την έστελνα στην μάνα της. Άλλοι δεν ξέρω τι θα κάναν
Αυτό δεν έχει σχέση με οίκτο...
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV »

shelby έγραψε: 17 Αύγ 2022, 14:35 Δεν έχω εμπειρία να πω. Και εκεί που θα το έκανα άλλοι δεν θα το κάναν. Πχ αν μου έλεγε η δικιά μου κάνε το κορωνομπολι γιατί φοβάμαι αλλιώς χωρίζουμε ή άλλαξε σπίτι ή κάτι άλλο θα την έστελνα στην μάνα της. Άλλοι δεν ξέρω τι θα κάναν
συγγνώμη, αλλά δεν βγάζω άκρη με αυτά που γράφεις
ούτε εδώ ούτε στα πμ που μου στέλνεις :lol:

Κοίτα πχ, τον διάλογο που έχουμε με μπλακντογκ, να καταλάβεις τί ρωτάμε στο νήμα
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

Έχω την εντύπωση ότι μπερδεύουμε τον οίκτο με τη συγχώρεση...
Yippie Kay Yay
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

SUV έγραψε: 17 Αύγ 2022, 14:37 @ Blackdog Εαν σε βιάσουν ή παραβιάσουν την ιδιωτική σου ζωή, με τον οποιονδήποτε τρόπο? Θα τους την γ@σεις τη μ@νουλα?
Δεν θα ελεγα οτι κινδυνευω να με βιασουν :lol:

Απο κει και περα στο θεμα της ιδιωτικης μου ζωης εχω βαλει ορια. Αν καποιος τα ξεπερασει χωρις την εγκριση μου τον κανω περα και δεν τον ξαναβλεπω. Το εχω κανει ουκ ολιγες φορες.

Η αληθεια ειναι βεβαια οτι η πρωτη σκεψη ειναι να τον ισοπεδωσω, αλλα ευτυχως μου περναει γρηγορα.
Άβαταρ μέλους
SUV

Blackdog έγραψε: 17 Αύγ 2022, 14:41
SUV έγραψε: 17 Αύγ 2022, 14:37 @ Blackdog Εαν σε βιάσουν ή παραβιάσουν την ιδιωτική σου ζωή, με τον οποιονδήποτε τρόπο? Θα τους την γ@σεις τη μ@νουλα?
Δεν θα ελεγα οτι κινδυνευω να με βιασουν :lol:

Απο κει και περα στο θεμα της ιδιωτικης μου ζωης εχω βαλει ορια. Αν καποιος τα ξεπερασει χωρις την εγκριση μου τον κανω περα και δεν τον ξαναβλεπω[/u]. Το εχω κανει ουκ ολιγες φορες.

Η αληθεια ειναι βεβαια οτι η πρωτη σκεψη ειναι να τον ισοπεδωσω, αλλα ευτυχως μου περναει γρηγορα.

Η πρώτη μου σκέψη είναι οτι έχεις αρκετά ανεκτικά στάνταρ για την παραβίωση των προσωπικών σου ορίων

Εγώ φαντάσου, με τον βιασμό που επιχειρήθηκε με τα θέματα των εμβολίων, φαντασιώνομαι τον Κούλη στα 4 κι εμένα Μανούλα του :romance-hearteyes:

:lol: :lol: :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SUV την 17 Αύγ 2022, 14:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
SUV

Τα υπογραμμισμένα δεν ξέρω πώς βγήκανε, το μαύρο μπολντάρισμα κράτα
Άβαταρ μέλους
Σόναρ
Phorum.gr user: Sonar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σόναρ »

Το παν είναι να αξιολογείς με γνώμονα την κριτική σου σκέψη τους λόγους για τους οποίους ένα άτομο φτάνει στο σημείο να σου φερθεί άσχημα. Για παράδειγμα πιστεύω πως θα συγχωρούσα εύκολα ένα άτομο που ζει σ ένα καταπιεσμένο περιβάλλον, είναι άνεργος και πορεύεται στην ζωή παρέα με κακοτυχίες. Αντίθετο, ένα άτομο που έχει λυμένα αρκετά προβλήματα στη ζωή του και δρα με βάση το προσωπικό του συμφέρον είναι ασυγχώρητο….νομίζω κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν τσουβαλιάζεται σ ένα γενικό κανόνα!
Κι όπως εγώ για κάποιους εδεήθηκα, για έναν τρελό εσείς προσευχηθείτε…
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Σόναρ έγραψε: 17 Αύγ 2022, 14:59 Το παν είναι να αξιολογείς με γνώμονα την κριτική σου σκέψη τους λόγους για τους οποίους ένα άτομο φτάνει στο σημείο να σου φερθεί άσχημα. Για παράδειγμα πιστεύω πως θα συγχωρούσα εύκολα ένα άτομο που ζει σ ένα καταπιεσμένο περιβάλλον, είναι άνεργος και πορεύεται στην ζωή παρέα με κακοτυχίες. Αντίθετο, ένα άτομο που έχει λυμένα αρκετά προβλήματα στη ζωή του και δρα με βάση το προσωπικό του συμφέρον είναι ασυγχώρητο….νομίζω κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν τσουβαλιάζεται σ ένα γενικό κανόνα!
Εχεις πολύ ωραίο username!
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
SUV

Κατά βάση, θέματα που έχουν να κάνουν με την Ελευθερία και την Ελεύθερη Βούληση του ανθρώπου και ό,τι μπορεί να την καταπατήσει ή να επιχειρήσει να την καταπατήσει, έχω ιδιαίτερη ευαισθησία.
Γεννήθηκα έτσι, γαλουχήθηκα έτσι, έμαθα έτσι? Δεν ξέρω, πες το όπως θες. Θες να το πεις "Ωραία ως Ελληνίδα"? Πες το :lol:
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

SUV έγραψε: 17 Αύγ 2022, 14:45

Η πρώτη μου σκέψη είναι οτι έχεις αρκετά ανεκτικά στάνταρ για την παραβίωση των προσωπικών σου ορίων

Ναι οκ

Βεβαια δεν ξερεις οτι εχω κανει 12 χρονια ψυχοθεραπεια για διαχειριση θυμου :lol:

Με πενιχρα αποτελεσματα οσον αφορα τον θυμο, αλλα με ικανοποιητικα οσον αφορα την διαχειριση του.
Άβαταρ μέλους
SUV

Blackdog έγραψε: 17 Αύγ 2022, 15:13
SUV έγραψε: 17 Αύγ 2022, 14:45

Ναι οκ

Βεβαια δεν ξερεις οτι εχω κανει 12 χρονια ψυχοθεραπεια για διαχειριση θυμου :lol:

Με πενιχρα αποτελεσματα οσον αφορα τον θυμο, αλλα με ικανοποιητικα οσον αφορα την διαχειριση του.
:lol: μου αρέσεις, αλήθεια :)

Ειδικά, η τελευταία πρόταση, την πιστεύω 100%
Κι εγώ κάμποσα χρόνια ανακατεύομαι με θέματα της ψυχολογίας και κάποια ακόμη συνειδητά ανήκω στην Εκκλησία, οπότε μπορώ να σου πω οτι σε κατανοώ πολύ καλά.
Μερικά πράγματα όμως, πέρα από όποιον οίκτο, συγχώρεση κτλ, χρειάζονται και άλλες αντιδράσεις. Για διάφορους λόγους.
Όπως είπαμε και με την Πασιφάη πριν, όλα τα καλά χωράνε!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

SUV έγραψε: 17 Αύγ 2022, 12:33 Κάτι σαν αυτό που λέει η Antares, υπάρχουν καταστάσεις που θεωρώ οτι για να δείξει κάποιος οίκτο, θα πρέπει να είναι πολύ "φτασμένος πνευματικά" (γιατί υπάρχει και αυτό) και πάλι αυτό δεν σημαίνει οτι θα θελήσει να αφήσει τον άλλο ατιμώρητο, για πολλούς λόγους.

Βέβαια, εσείς δεν είπατε ποιές περιπτώσεις θεωρείται άξιες να επιδείξετε οίκτο και ποιές όχι.
Γενικεύσατε νομίζω, με ένα απόλυτο ναι ή ένα απόλυτο όχι.
Σόναρ έγραψε: 17 Αύγ 2022, 14:59 Το παν είναι να αξιολογείς με γνώμονα την κριτική σου σκέψη τους λόγους για τους οποίους ένα άτομο φτάνει στο σημείο να σου φερθεί άσχημα. Για παράδειγμα πιστεύω πως θα συγχωρούσα εύκολα ένα άτομο που ζει σ ένα καταπιεσμένο περιβάλλον, είναι άνεργος και πορεύεται στην ζωή παρέα με κακοτυχίες. Αντίθετο, ένα άτομο που έχει λυμένα αρκετά προβλήματα στη ζωή του και δρα με βάση το προσωπικό του συμφέρον είναι ασυγχώρητο….νομίζω κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν τσουβαλιάζεται σ ένα γενικό κανόνα!
Ο οίκτος είναι τελείως άσχετος με τη συγχώρεση. Είναι άλλο το να αντιλαμβάνεσαι το γιατί κάποιος λειτουργεί επιθετικά στη χ φάση και άλλο το να συγχωρείς την επίθεση. Άλλο το "ανέχομαι" για τον χ ή ψ λόγο και άλλο το "συγχωρώ".

Άλλο να βλέπεις τις αχίλλειες πτέρνες και άλλο να στοχεύεις στο κέντρο τους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
SUV

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Αύγ 2022, 15:30
SUV έγραψε: 17 Αύγ 2022, 12:33 Κάτι σαν αυτό που λέει η Antares, υπάρχουν καταστάσεις που θεωρώ οτι για να δείξει κάποιος οίκτο, θα πρέπει να είναι πολύ "φτασμένος πνευματικά" (γιατί υπάρχει και αυτό) και πάλι αυτό δεν σημαίνει οτι θα θελήσει να αφήσει τον άλλο ατιμώρητο, για πολλούς λόγους.

Βέβαια, εσείς δεν είπατε ποιές περιπτώσεις θεωρείται άξιες να επιδείξετε οίκτο και ποιές όχι.
Γενικεύσατε νομίζω, με ένα απόλυτο ναι ή ένα απόλυτο όχι.
Ο οίκτος είναι τελείως άσχετος με τη συγχώρεση. Είναι άλλο το να αντιλαμβάνεσαι το γιατί κάποιος λειτουργεί επιθετικά στη χ φάση και άλλο το να συγχωρείς την επίθεση. Άλλο το "ανέχομαι" για τον χ ή ψ λόγο και άλλο το "συγχωρώ".

Άλλο να βλέπεις τις αχίλλειες πτέρνες και άλλο να στοχεύεις στο κέντρο τους.
Καμία σχέση, το να βλέπεις τις αχίλλειες πτέρνες, είναι η ιδιότητα που έχεις να διακρίνεις ή να νομίζεις οτι διακρίνεις τις αδυναμίες του άλλου. Δεν είναι αυτό οίκτος. Και φυσικά, ο οίκτος έχει σχέση με την συγχώρεση, είτε σε συναισθηματικό επίπεδο είτε -και-πρακτικά.
Και μου φαίνεται περίεργο που δεν το καταλαβαίνεις, αν κρίνω από το οτι είσαι μια έξυπνη φαινομενικά γυναίκα. Ίσως πάλι να ήθελες κάτι άλλο να πεις (σορυ, μου έχεις δώσει την αίσθηση μετά από τα χρόνια στο φόρουμ, οτι το συνηθίζεις)
Άβαταρ μέλους
shelby
Phorum.gr user: shelby

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shelby »

SUV έγραψε: 17 Αύγ 2022, 14:38
συγγνώμη, αλλά δεν βγάζω άκρη με αυτά που γράφεις
ούτε εδώ ούτε στα πμ που μου στέλνεις :lol:

Κοίτα πχ, τον διάλογο που έχουμε με μπλακντογκ, να καταλάβεις τί ρωτάμε στο νήμα
ωραία τι να λυπηθείς σε κάποιον που εκβιάζει? Απάντησε
Άβαταρ μέλους
SUV

:roll: :roll:
εμένα ρωτάς?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”