τα βλεπεις sys...nyxtovios έγραψε: 16 Αύγ 2022, 23:09taxalata xalasa έγραψε: 16 Αύγ 2022, 22:58θα μπορεσεις... εχει μελι εδω... τραβαει ουλα τα ζουδια...![]()
![]()
ερχονται... βγαλε μελι να κερασουμε... απο το καλο...
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
τα βλεπεις sys...nyxtovios έγραψε: 16 Αύγ 2022, 23:09taxalata xalasa έγραψε: 16 Αύγ 2022, 22:58θα μπορεσεις... εχει μελι εδω... τραβαει ουλα τα ζουδια...![]()
![]()
Δεν νιώθω καθόλου άβολα με τις φιλοσοφικές/επιστημολογικές συζητήσεις. Τις κάνω και αντίστοιχα μελετώ, από τότε που με θυμάμαι.hellegennes έγραψε: 16 Αύγ 2022, 23:19 Επαναλαμβάνεις πράγματα που έχουν απαντηθεί, γιατί νιώθεις άβολα με το συμπέρασμα. Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω.
πιστευεις οτι βαλτωσαμε... ή δεν πιστευεις οτι βαλτωσαμε...;stavmanr έγραψε: 16 Αύγ 2022, 23:48Δεν νιώθω καθόλου άβολα με τις φιλοσοφικές/επιστημολογικές συζητήσεις. Τις κάνω και αντίστοιχα μελετώ, από τότε που με θυμάμαι.hellegennes έγραψε: 16 Αύγ 2022, 23:19 Επαναλαμβάνεις πράγματα που έχουν απαντηθεί, γιατί νιώθεις άβολα με το συμπέρασμα. Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω.
Αν θελήσεις να συζητήσουμε, μπορείς να επιστρέψεις.
ο γνωστος λερωνει τα νηματα με δον Κιχωτικες επιθεσεις εναντιων ανεμομυλαιων και τους κανει κομματια με τα γνωστα ατακαδωρικα πονηματα και με συνοδο τον σαντσο παντσα οδευει προς νεες επιθεσεις σε αλλα νηματα για να βαλει τα δικα του εσωψυχα πονηματα, ο δον Κιχωτης δε λα Μάντσα...sys3x έγραψε: 16 Αύγ 2022, 22:31Η τεράστια πλάκα ξέρεις ποια είναι;;;;Λοξίας έγραψε: 16 Αύγ 2022, 22:18Ε ναι ρε συ...αυτό είναι το αδύναμο σημείο μου. Το ότι θεωρώ πως ο άλλος μιλάει σοβαρά. Και του δίνω και δεύτερη και τρίτη ευκαιρία.sys3x έγραψε: 16 Αύγ 2022, 21:54
Τον έχεις φρικάρει τον άλλον ρε λαίμαι.
![]()
Και κάθεται και σε απαντάει σοβαρά!
![]()
Τα σέβη μου επίσης σταβ, λίγοι έχουν φτάσει τέτοια επίπεδα πρόσφυσης!
![]()
Θα πρέπει να πει πολύ γρήγορα το ψέμα, οπως καλή ώρα ο κάτοχος μαύρης τρολλοζώνης, για να το πάρω χαμπάρι άμεσα...
Αλλιώς τρώω...![]()
Ότι όντωστ σου μιλάει σοβαρά!
![]()
![]()
![]()
Σε κανένα στάδιο της συζήτησης δεν μιλούσαμε για δίπολο. Το ερώτημα ήταν αν η απουσία πίστης δηλώνει παρουσία πίστης, που είναι οξύμωρο φυσικά και το είπα απ' την αρχή, αλλά πιο συγκεκριμένα η πίστη δεν είναι δίπολο. Υπάρχουν διαβαθμίσεις πίστεως. Άθεος, ας το πούμε άλλη μια φορά, είναι αυτός που δεν πιστεύει καθόλου ότι υπάρχει θεός.taxalata xalasa έγραψε: 16 Αύγ 2022, 23:28οχι βεβαια... αλλα μιλας για κλιμακωτες καταστασεις... ενω πριν μιλαγαμε για διπολο ανευ κλιμακας...hellegennes έγραψε: 16 Αύγ 2022, 23:14Δεν με ενδιαφέρουν οι μεταφορικές έννοιες. Έδωσα έναν σαφή αντικειμενικό ορισμό και τον έδωσα για να δείξω ότι η απουσία μιας κατάστασης δεν σημαίνει την παρουσία της αντίθετης.taxalata xalasa έγραψε: 16 Αύγ 2022, 23:07 στο εδω και στο τωρα οι εννοιες πλουσιος και φτωχος εχουν οικονομικη εννοια αλλα και πολλες αλλες διαφορες εννοιες για οσους δεν ασχολουνται με την οικονομια ως μετρο και σταθμο.
Αυτήν την στιγμή δεν ζεσταίνομαι. Αυτό δεν σημαίνει ότι κρυώνω.
Δεν υπαρχουν κλιμακες στα διπολα.hellegennes έγραψε: 17 Αύγ 2022, 00:37Σε κανένα στάδιο της συζήτησης δεν μιλούσαμε για δίπολο. Το ερώτημα ήταν αν η απουσία πίστης δηλώνει παρουσία πίστης, που είναι οξύμωρο φυσικά και το είπα απ' την αρχή, αλλά πιο συγκεκριμένα η πίστη δεν είναι δίπολο. Υπάρχουν διαβαθμίσεις πίστεως. Άθεος, ας το πούμε άλλη μια φορά, είναι αυτός που δεν πιστεύει καθόλου ότι υπάρχει θεός.taxalata xalasa έγραψε: 16 Αύγ 2022, 23:28οχι βεβαια... αλλα μιλας για κλιμακωτες καταστασεις... ενω πριν μιλαγαμε για διπολο ανευ κλιμακας...hellegennes έγραψε: 16 Αύγ 2022, 23:14
Δεν με ενδιαφέρουν οι μεταφορικές έννοιες. Έδωσα έναν σαφή αντικειμενικό ορισμό και τον έδωσα για να δείξω ότι η απουσία μιας κατάστασης δεν σημαίνει την παρουσία της αντίθετης.
Αν σε βολεύει, δεν πιστεύω ότι είσαι ο Μπραντ Πιτ, αλλά ταυτόχρονα αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι πεπεισμένος ότι δεν είσαι. Αν μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι ο Μπραντ Πιτ, τότε είσαι. Ελλείψει δεδομένων όμως ότι είσαι όντως ο Μπραντ Πιτ, δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι είσαι αυτός.
η απουσια της πιστης σε κατι δηλωνει την παρουσια της πιστης στην απουσια του κατι...hellegennes έγραψε: 17 Αύγ 2022, 00:37Σε κανένα στάδιο της συζήτησης δεν μιλούσαμε για δίπολο. Το ερώτημα ήταν αν η απουσία πίστης δηλώνει παρουσία πίστης, που είναι οξύμωρο φυσικά και το είπα απ' την αρχή, αλλά πιο συγκεκριμένα η πίστη δεν είναι δίπολο.taxalata xalasa έγραψε: 16 Αύγ 2022, 23:28οχι βεβαια... αλλα μιλας για κλιμακωτες καταστασεις... ενω πριν μιλαγαμε για διπολο ανευ κλιμακας...hellegennes έγραψε: 16 Αύγ 2022, 23:14
Δεν με ενδιαφέρουν οι μεταφορικές έννοιες. Έδωσα έναν σαφή αντικειμενικό ορισμό και τον έδωσα για να δείξω ότι η απουσία μιας κατάστασης δεν σημαίνει την παρουσία της αντίθετης.
Ξανά, αυτή είναι μια λεκτική σαλάτα, μια σοφιστεία. Δεν σημαίνει τίποτα.taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2022, 01:06 η απουσια της πιστης σε κατι δηλωνει την παρουσια της πιστης στην απουσια του κατι...
όχι και σαλατα ρε χελι... μεζές είναι ... 15 λέξεις όλεσκιόλες...hellegennes έγραψε: 17 Αύγ 2022, 02:46Ξανά, αυτή είναι μια λεκτική σαλάτα, μια σοφιστεία. Δεν σημαίνει τίποτα.taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2022, 01:06 η απουσια της πιστης σε κατι δηλωνει την παρουσια της πιστης στην απουσια του κατι...
παλιοπαρέχες...
για ψάξε να δεις ποιος είχε στείλει email στο παλιό πριν ακόμα αυτό φτιαχτεί...
Εγώ είπα ότι απέδειξα ότι το σύμπαν δεν δύναται να υπάρχει χωρίς αρχή, και εσύ έρχεσαι να μου πεις ότι είμαι λάθος εξηγώντας μου ότι προβάλλοντας το χωροχρονικό συνεχές πάνω στον άξονα των πραγματικών αριθμών αποδεικνύεται ότι το διάστημα μεταξύ δυο οποιοδήποτε σημείων είναι πεπερασμένο..!!!hellegennes έγραψε: 16 Αύγ 2022, 17:34Το 2019 απέδειξες ότι δεν ξέρεις θεωρία αριθμών και δεν καταλαβαίνεις πώς λειτουργεί μαθηματικά το άπειρο. Κατά συνέπεια έγραψες αυτήν την επική μπαρούφα με την οποία θα γελούσε και μαθητής πρώτης λυκείου:Parrot έγραψε: 13 Αύγ 2022, 18:49 To 2019, με εις άτοπον απαγωγή, απέδειξα ότι το σύμπαν δεν δύναται να είναι άπειρο και ατελές (δλδ, να υπάρχει χωρίς αρχή από πάντα)..
viewtopic.php?f=46&t=14370
Έστω, ότι ο χρόνος είναι άπειρος *.
Όμως, εντός του χωρόχρονου παρατηρούμε ότι συμβαίνουν και κάποιες υλικές αλλάγές.
Στην πραγματικότητα, ο χρόνος είναι αυτό ακριβώς η μέτρηση των αλλαγών της ύλης.
Συνεπώς, η χρονική απόσταση μεταξύ δύο οποιωνδήποτε τυχαίων γεγονότων εντός του χωροχρονικού συνεχούς είναι άπειρη.
Αλλά επειδή είμαι οικτίρμων και δίκαιος, δεν θα σε αφήσω έτσι. Θα σου εξηγήσω πού είναι λάθος ο συλλογισμός σου. Έστω ότι ο χωροχρόνος αναπαρίσταται με το σύνολο των αρνητικών και θετικών ακεραίων, δηλαδή από -άπειρο ως 0 ως +άπειρο. Αυτή είναι μια άπειρη σειρά. Δυο συμβάντα σ' αυτήν την άπειρη σειρά είναι το 65 και το 439. Θα διαπιστώσεις πολύ εύκολα ότι η απόσταση από το 65 ως 439 δεν είναι άπειρη, είναι 374. Σε ένα άπειρο μοντέλο μπορεί να υπάρχει αρχή αλλά όχι τέλος, μπορεί να μην υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος, αλλά η απόσταση μεταξύ δυο σημείων δεν επηρεάζεται από τίποτα απ' όλα αυτά.
Μεγάλο μου λάθος τελικά που δεν σπούδασα, θα είχα πάρει 40 νόμπελ μέχρι τώρα..https://www.quora.com/What-is-the-diffe ... l-infinity
Physical infinity doesn't exist, and even if it did, no information could reach us from there in any finite time however long.
Mathematical infinities do exist and are perfectly well defined. We don't normally do arithmetic with them, but we can certainly give meanings to statements such as:
The cardinality of the set of natural numbers is countably infinite.
The cardinality of the set of real numbers is uncountably infinite and is definitely larger than that of the natural numbers.