Δεν είμαι Κύπριος και δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες μπλακ Μακ.aljawn έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:59Έτερον, εκάτερον. Άλλο το θέλω ένωση, αλλά δε γίνεται, και άλλο το δε θέλω.wooded glade έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:26Όποιος και να ήθελε ένωση, μεταξύ μπλακ μακ, αοράτου, andrews papandrews, μονομερής ανακήρυξη δ-ε-ν γ-ι-ν-ό-τ-α-ν.aljawn έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:03
Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω το σύνολο της θέσης του παρατιθέμενου, να υπενθυμίσω το "όχι και να πάθομεν ένωση".
Ο μπλακ μακ να είχε πάλι κουβικές ανησυχίες είναι κάτι που δεν το αποκλείει κανένας. Δεν αλλάζει τίποτα.
Αν ο Μακάριος ήθελε την ένωση, δε θα χρησιμοποιούσε το πάθομεν.
Συνεπώς, οποιαδήποτε πράξη του, θα πρέπει να κρίνεται από αυτή την σκοπιά.
Φυσικά, αυτό δεν δίνει συγχωροχάρτι στους έλ καραγκιόζηδες, οι οποίοι υπήρξαν, με εξάντληση κάθε καλής προαίρεσης στην κρίση, χρήσιμοι ηλίθιοι.
Αλλά δεν ήταν παράλογο ήταν να μην ήθελε ένωση με bird regime στην Ελλάδα, αν κατά τη διάρκεια των ετών 1968-74 προέκυπτε κάποιο νέο σχέδιο Άτσεσον που δεν προέκυψε.
Γενικά δεν απορρίπτω και την περίπτωση να είχε κουβικές ιδέες ο μπλακ μακ.
Αλλά πολύ πιό σημαντικός ήταν ο ρόλος της Αθήνας, της Άγκυρας, του Αγγλίος και του Αμερικίος σε σχέση με τον ρόλο του μπλακ Μακ.
Η μεν Athens λοιπόν πήγε να κάνει πραξικόπημα με λιανοντούφεκα, η Άγκυρα ήθελε βέβαια να κάνει εισβολή, οι Αλφόνσοι κοιμήθηκαν και το Αμερικίος είπε "βρείτε τα".
Τα ανόητα χούντια λένε για τον Καραμανλή (+ Γεωργ. Μαύρο ακόμα) και δεν κοιτάνε τα δικά τους !
Θα έπαιρνε λέει την Κύπρο ο Καραμανλής, με τον Αττίλα πλήρως εγκατεστημένο πλέον και με τον Χένρυ να απειλεί με electronic warfare.
Για τα ανόητα χούντια ένας αντικειμενικός παρατηρητής θα παραδεχόταν ότι ήταν "the best government since Pericles" σε κάποιους τομείς της διακυβερνήσεως τους αλλά αυτά που λένε για το Κυπριακό είναι ανοησίες - και θα έλεγα ότι δεν συνάδουν βέβαια με όποιον θέλει να λέγεται θεματοφύλακας του Γεωργίου Παπαδοπούλου.