Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Καλό είναι να είσαι ενήμερη για τις διατάξεις που παίζουν σήμερα για τη συκοφαντία.
Από ότι διάβασα ο νόμος ορίζει φυλάκιση μέχρι ένα έτος ή ποινή χρηματική. Εκτός αυτού δεν ξέρω αν το θύμα μπορεί να το πάει ακόμα παραπέρα και να επιδιώξει μεγαλύτερη ποινή.
Φυλάκιση μέχρι τρία χρόνια, σημαίνει χαλαρά αναστολή ρε Νάιδα.
Ούτε τα βασικά δεν ξέρεις.
Αυτές οι περιπτώσεις, θέλουν άλλου είδους αντιμετώπιση.
Καλό είναι να είσαι ενήμερη για τις διατάξεις που παίζουν σήμερα για τη συκοφαντία.
Από ότι διάβασα ο νόμος ορίζει φυλάκιση μέχρι ένα έτος ή ποινή χρηματική. Εκτός αυτού δεν ξέρω αν το θύμα μπορεί να το πάει ακόμα παραπέρα και να επιδιώξει μεγαλύτερη ποινή.
Εννοείται βρε ΓΑΛΗ μου δεν γνωρίζω τα δικαστικά, δεν είμαι νομικός. Όταν λέει λοιπόν ποινή φυλάκισης 1 χρόνο σημαίνει αυτόματα με αναστολή ή το αποφασίζουν αυτό στο δικαστήριο;
Εννοείται βρε ΓΑΛΗ μου δεν γνωρίζω τα δικαστικά, δεν είμαι νομικός. Όταν λέει λοιπόν ποινή φυλάκισης 1 χρόνο σημαίνει αυτόματα με αναστολή ή το αποφασίζουν αυτό στο δικαστήριο;
Ρε Νάιδα, έλεος. Στο 99% των περιπτώσεων, μέχρι τρία χρόνια φυλάκιση σημαίνει αναστολή. Και αν δεν υπάρξει κι άλλη ποινή στο διάστημα των τριών χρόνων, καθαρίζει και το μητρώο.
Αυτά είναι στοιχειώδη, που δεν χρειάζονται νομικές γνώσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 12 Αύγ 2022, 22:38, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Εν τω μεταξύ φανταστείτε το κοινωνικό στίγμα που θα φάει ο άνθρωπος, μέσω δολοπλοκιών. Αν και αθώος, θα έχει κυκλοφορήσει ήδη η πληροφορία και θα τον δείχνουν με το δάκτυλο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πασιφάη την 12 Αύγ 2022, 22:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Ρε Νάιδα, έλεος. Στο 99% των περιπτώσεων, μέχρι τρία χρόνια φυλάκιση σημαίνει αναστολή.
Δεν ρωτάω τι γίνεται συνήθως . Ρωτάω το αν η ποινή φυλάκισης ενός χρόνου είναι απόφαση του δικαστηρίου αν θα δοθεί με αναστολή ή όχι. Αν δεν γνωρίζεις πες απλά δεν ξέρω, δεν είναι κακό.
Ενώ η δημοσιοποίηση του ονόματος ενός αδίκως κατηγορούμενου για ασέλγεια πατέρα (ή μάνας) είναι οκ για το παιδί.
Μα δεν έχει δημοσιοποιηθεί το όνομα του.
Στις μικρές κοινωνίες, από στόμα σε στόμα, έχει ήδη δημοσιοποιηθεί.
Συμφωνώ, αυτό είναι ένα θέμα της κοινωνίας δυστυχώς. Από εκεί και έπειτα θα πρέπει να υπάρχει σοβαρή αντιμετώπιση στις ψευδεις καταγγελιες. Δεν μπορεί να διασύρεις και να καταστρέφεις έτσι έναν άνθρωπο και να την βγάζεις στον αφρό. Θα πρέπει η ποινή να είναι γερή και χωρίς ελαφρύνσεις. Αρκεί να είναι ισχυρές οι αποδείξεις στο δικαστήριο ότι πρόκειται περί συκοφαντίας.