!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η πεινα του 1941-42. Αντικομμουνιστες του φορουμ πειτε μας την αποψη σας

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Re: Η πεινα του 1941-42. Αντικομμουνιστες του φορουμ πειτε μας την αποψη σας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος »

Ένα ωραίο και ευσύνοπτο άρθρο.

Γεώργιος Νικολούδης: Το πρόβλημα του επισιτισμού στην κατεχόμενη Ελλάδα (1941-1942)
- Οι ζώνες κατοχής
- Συγκοινωνίες και μεταφορές
- Οι αρπαγές των κατακτητών και η εξάρθρωση της οικονομίας
- Ο λιμός στην Αθήνα
- Η αποστολή βοήθειας από το εξωτερικό
- Το κατοχικό δάνειο
https://www.academia.edu/34669704/%CE%9 ... _1941-1942_

Ο Μουσολίνι στον Τσιάνο : Αφού οι Γερμανοί πήραν από τους Έλληνες ακόμα και τα κορδόνια των παπουτσιών τους τώρα θέλουν να ρίξουν σ' εμάς το φταίξιμο για την οικονομική κατάσταση.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Εγώ εκείνο που ξέρω είναι ότι το "νιξ φαϊ" το είχε πει ένας φιλέλληνας αξιωματικός των ες ες και κακώς έμεινε στην ιστορία σαν μία φράση ενδεικτική βαρβαρότητος των Γερμανών.
Τα ες ες είχαν διοργανώσει τα Χριστούγεννα του 1942 μία φιλανθρωπική παράσταση στο θέατρο Παλλάς της οδού Βουκουρεστίου και το "νιξ φαϊ" το έλεγε ένας Γερμανός σε ένα κωμικό (υποτίθεται) σκετς. Ήταν όμως έκφραση συμπάθειας προς τον Ελληνικό λαό και ταυτόχρονα αντιαγγλική προπαγάνδα για τον ναυτικό αποκλεισμό.
Η ποιητική μούσα το έκανε αυτό "περνάει μιά χοντρή και λέει στα παιδάκια νιξ φαϊ", χωρίς όμως να φταίνε οι Γερμανοί.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος »

wooded glade έγραψε: 05 Αύγ 2022, 06:45 Εγώ εκείνο που ξέρω είναι ότι το "νιξ φαϊ" το είχε πει ένας φιλέλληνας αξιωματικός των ες ες και κακώς έμεινε στην ιστορία σαν μία φράση ενδεικτική βαρβαρότητος των Γερμανών.
Τα ες ες είχαν διοργανώσει τα Χριστούγεννα του 1942 μία φιλανθρωπική παράσταση στο θέατρο Παλλάς της οδού Βουκουρεστίου και το "νιξ φαϊ" το έλεγε ένας Γερμανός σε ένα κωμικό (υποτίθεται) σκετς. Ήταν όμως έκφραση συμπάθειας προς τον Ελληνικό λαό και ταυτόχρονα αντιαγγλική προπαγάνδα για τον ναυτικό αποκλεισμό.
Η ποιητική μούσα το έκανε αυτό "περνάει μιά χοντρή και λέει στα παιδάκια νιξ φαϊ", χωρίς όμως να φταίνε οι Γερμανοί.
εκδόσεις Πολεμικός Τύπος
Εικόνα
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Ζαποτέκος έγραψε: 05 Αύγ 2022, 07:50
wooded glade έγραψε: 05 Αύγ 2022, 06:45 Εγώ εκείνο που ξέρω είναι ότι το "νιξ φαϊ" το είχε πει ένας φιλέλληνας αξιωματικός των ες ες και κακώς έμεινε στην ιστορία σαν μία φράση ενδεικτική βαρβαρότητος των Γερμανών.
εκδόσεις Πολεμικός Τύπος
Εικόνα
Κομμουνιστικό τραγούδι είναι, δεν το έφτιαξαν παιδάκια.
Αλλά η ιστορία του είναι όπως την είπα.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”