https://popaganda.gr/citylife/decadence-stories/
Ο Στέλιος Καλογεράκης θυμάται τον Mark E. Smith
Ένα βράδυ, ο Κώστας, συχνός θαμώνας και ταλαντούχος μουσικός δείχνοντας προς την πλευρά της μπάρας, μου είπε: «Αυτός ο τύπος που κάθεται στο μπαρ μοιάζει πολύ με τον Mark Ε. Smith από τους The Fall».
Του είπα ότι αυτός ο τύπος δεν έμοιαζε απλά, αλλά ήταν ο ίδιος ο Mark Ε. Smith.
H Θάλεια Καραμολέγκου θυμάται τη βραδιά που μοιράστηκε τα decks με τον Steve Wynn
Το «σπίτι του παλιού αντιβασιλιά στο λόφο του Στρέφη» (που έλεγε και το σποτάκι) το πρωτοεπισκέφθηκα στα 80’s, χρόνια μαθητικά και φοιτητικά στη συνέχεια, χρόνια που η λέξη αθωότητα έπρεπε επειγόντως να παρακαμφθεί.
Ήταν μετά το 2000,όταν ένα βράδυ που έπαιζα μουσική μπαίνει ο Steve Wynn (είχε προηγηθεί κάποιο live του) με πλησιάζει και με ρωτά αν θα με πείραζε να συνεχίσουμε παρέα το πρόγραμμα. Φυσικά μοιραστήκαμε τα cd και τα βινύλια που είχα φέρει.
Ο Θωμάς Μαχαίρας θυμάται τον Mark E. Smith να θέλει σχεδόν να κάνει πράξη τη ρήση “Hang the DJ”
Μια βραδιά που μου την έδωσε και έπαιξα στη σειρά τρία κομμάτια των Fall, τα θυμάμαι κιόλας: “How I Wrote The Elastic Man”, “Totally Wired”, “C.R.E.E.P”. Ο Χρήστος Δασκαλόπουλος

ο οποίος έπινε το ποτό του στην γνωστή γωνία του μπαρ, μου έστειλε μία μπύρα με τον barman. Μετά την ολοκλήρωση του set , μου είπε: «Πολύ μου άρεσε αυτό το κρεσέντο των Fall!»
Περίπου ένα χρόνο μετά, πρέπει να ήταν Σάββατο βράδυ, έπαιζα μουσική αμέσως μετά από μία συναυλία των Fall στο Ρόδον. ....... μετά από λίγο ήρθαν και οι ίδιοι οι Fall. Για κακή μου τύχη, ο μέγιστος Mark E. Smith επέλεξε να καθίσει ακριβώς μπροστά μου. .....ο κόσμος περνούσε καλά, αλλά με απασχολούσαν οι αντιδράσεις του Smith.
Τότε, έκανα το μοιραίο λάθος. Έπαιξα το ολοκαίνουριο single μίας μπάντας που έμελλε εκείνη την εποχή να αλλάξει επίπεδο, καλλιτεχνικά και εμπορικά, το “Give It Away” των Red Hot Chili Peppers.
Ο Mark με κοίταξε με μισό μάτι και συναισθάνθηκα την καταστροφή να έρχεται. Δυστυχώς, παρά την ένταση της μουσικής, ήταν αρκετά κοντά ώστε να ακούσω το σχόλιό του: “The DJ should be shot.”