!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πείτε τις εμπειρίες σας από τους ζητιάνους των τραίνων.
- EKPLIKTIKOS
Re: Πείτε τις εμπειρίες σας από τους ζητιάνους των τραίνων.
Δε δίνω γενικά, υπάρχουν πολύ πλούσιοι άνθρωποι να τους βοηθήσουν με ερανους κτλ καθώς και κράτος πρόνοιας. Αν όλοι δίναμε στους ζητιανους τότε το κράτος πρόνοιας θα καταργουταν. Είναι ο ίδιος λόγος που διαφωνώ με τον εθελοντισμό. Ειδικά όταν είχε γίνει της μόδας στην Πάτρα κ κάτι τυπηδες την είχαν δει καθαρίζω πάρκα κ τέτοια εθελοντικά, πήγαινα επίτηδες κ τα βρωμιζα μετά ταιζοντας περιστέρια με καθαρτικο για σπάσιμο 
- Παλαιοελλαδίτης
Χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ σε σχεδόν καθημερινή βάση τα τελευταία 15 χρόνια. Έχω δει πολλά.
Αυτός που του λείπει το μισό κεφαλι
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Ωωωωωωωω μλκ μου τον ξέχασα αυτόν στο αρχικό μου ποστ.
Ναι ρε φίλε αυτός.
Ένας μαυρουκος σχετικά νέος που πουλάει χαρτομάντιλα και του λείπει (με τεράστια λακκούβα) το μισό κεφάλι. Όταν σε πλησιάζει να σου πουλήσει, βγάζει έναν ήχο, κάτι σαν "αουι".
Το γεγονός ότι έχει ένα τόσο τεράστιο κενό, προκαλεί ανατριχίλα.
Τον περιέγραφα στη δουλειά λέγοντας πως αν στρέψει την λακκούβα στον ουρανό, θα μπορούσες να αδειάσεις ένα μισολιτρο μπουκαλάκι νερό και θα χώραγε όλο στη λακκούβα.
Απίστευτος τύπος λέμε.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Αυτόν τον πέτυχα σε άσχετη φάση.
Είχα κάτσει σε παγκάκι και έπινα μιά μπύρα,μετά από γύρα μεγάλη στο κέντρο.
Ήρθε και έκατσε δίπλα μου ξεφυσώντας,μισοβογκόντας.
Μου κόπηκαν τα πόδια!Κανά κατοστάρικο είχα πάνω μου εκείνη τη μέρα και αν ζήταγε λεφτά θα του τα έδινα όλα.
Αφού ξαπόστασε δυό λεπτά με ρώτησε που είναι η πιο κοντινή στάση μετρό.Του είπα,με ευχαρίστησε,του είπα "να`σαι καλά" και έφυγε.
- Πτολεμαίος
Για εξιστόρησε τίποτα λοιπόν.Παλαιοελλαδίτης έγραψε: 02 Αύγ 2022, 15:43 Χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ σε σχεδόν καθημερινή βάση τα τελευταία 15 χρόνια. Έχω δει πολλά.
- Παλαιοελλαδίτης
Οι πιο ακραίες περιπτώσεις που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό είναι ο τύπος που ανέφεραν πιο πάνω, δύο άλλοι με ''λιωμένο'' δέρμα και ένας ξανθός αλλά καραφλός με ανοιχτά μάτια και απλανές βλέμμα που έλεγε το κλασικό ''Ααααάνεργος είμαι και αααάστεγος. Στα παγκάκια κοιμάμαι''.Πτολεμαίος έγραψε: 02 Αύγ 2022, 16:51Για εξιστόρησε τίποτα λοιπόν.Παλαιοελλαδίτης έγραψε: 02 Αύγ 2022, 15:43 Χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ σε σχεδόν καθημερινή βάση τα τελευταία 15 χρόνια. Έχω δει πολλά.
Όταν βρω χρόνο (ελπίζω άμεσα) θα γράψω και για τις πιο ανάλαφρες περιπτώσεις.
έχω πετύχει στον Προαστιακό προς αεροδρόμιο τον τύπο με τη λιωμένη μούρη, 2-3 μικρά γυφτάκια και καναδυο άλλους να μπαίνουν όλοι μαζί Πλακεντίας και να ξεκινάνε να τσακώνονται, οι δυο πόλοι ήταν μια γυφτίτσα (όχι παραπάνω από 8 χρονών) και ένας βρωμύλος, ο λιωμένη μούρη και όλα τα γυφτάκια πήραν το μέρος της γυφτίτσας, με επιχειρήματα τώρα όλα αυτά (ανάμεσα στις βρισιές), σου 'χε πει έτσι του είχες πει αλλιώς. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ότι ο λιωμένη μούρη, που τον πετύχαινα τουλάχιστον από τα 90s στο Α5 Αμπελόκηπους που έμπαινε να ζητιανέψει, είχε σε όλη τη διάρκεια του τσακωμού κανονική φωνή και όχι αυτήν που κάνει όταν ζητιανεύει η οποία είναι σα να γδέρνεις κοράκι ζωντανό.
Από αυτά που άκουσα, ευτυχώς που δεν χρησιμοποιώ ΜΜΜ
Από παλιότερες εμπειρίες, διασταύρωση Μεσογείων και Κατεχάκη, ένας Αφγανοπάκης που κούτσαινε πολύ άσχημα και είχε πατερίτσα, κατεβαίνει στη στάση προς κέντρο, βλέπει ότι έρχεται λεωφορείο απέναντι, για να το προλάβει, διασχίζει τη Μεσογείων συν τη νησίδα σαν Formula1 με την πατερίτσα ψηλά, γλιστράει, στα τελευταία μέτρα κανει παρκέ στην άσφαλτο, σηκώνεται και ανεβαίνει στο λεωφορείο για να ζητιανέψει.
Πάνω από δεκαετία πριν, μία αξιοπρεπής εμφανισιακά κυρία έλεγε σχεδόν ψιθυριστά, σαν να ντρεπόταν, πώς βγήκε στη σύνταξη, αλλά καθυστερούν να της την δώσουν και μέχρι τότε χρειάζεται τη βοήθειά μας.
Την πέτυχα μόνον δύο φορές, χρησιμοποιούσα ΜΜΜ μόνον για το κέντρο. Την πρώτη φορά της έδωσα, τη δεύτερη φορά είπα αρκετά με τους ζητιάνους.
Μία φίλη μου που χρησιμοποιεί τη γραμμή κάθε μέρα μου είπε πως την έβλεπε συνεχώς για δύο χρόνια και ξαφνικά την έχασε.
Μάλλον έλεγε αλήθεια η καημένη και όποτε το σκέφτομαι, έχω τύψεις.
Σε τι σημείο φέρνουν τους συνταξιούχους!
Από παλιότερες εμπειρίες, διασταύρωση Μεσογείων και Κατεχάκη, ένας Αφγανοπάκης που κούτσαινε πολύ άσχημα και είχε πατερίτσα, κατεβαίνει στη στάση προς κέντρο, βλέπει ότι έρχεται λεωφορείο απέναντι, για να το προλάβει, διασχίζει τη Μεσογείων συν τη νησίδα σαν Formula1 με την πατερίτσα ψηλά, γλιστράει, στα τελευταία μέτρα κανει παρκέ στην άσφαλτο, σηκώνεται και ανεβαίνει στο λεωφορείο για να ζητιανέψει.
Πάνω από δεκαετία πριν, μία αξιοπρεπής εμφανισιακά κυρία έλεγε σχεδόν ψιθυριστά, σαν να ντρεπόταν, πώς βγήκε στη σύνταξη, αλλά καθυστερούν να της την δώσουν και μέχρι τότε χρειάζεται τη βοήθειά μας.
Την πέτυχα μόνον δύο φορές, χρησιμοποιούσα ΜΜΜ μόνον για το κέντρο. Την πρώτη φορά της έδωσα, τη δεύτερη φορά είπα αρκετά με τους ζητιάνους.
Μία φίλη μου που χρησιμοποιεί τη γραμμή κάθε μέρα μου είπε πως την έβλεπε συνεχώς για δύο χρόνια και ξαφνικά την έχασε.
Μάλλον έλεγε αλήθεια η καημένη και όποτε το σκέφτομαι, έχω τύψεις.
Σε τι σημείο φέρνουν τους συνταξιούχους!
How are Albanians distorting history
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Καλα αυτος με το μισο κεφαλι απορώ πως ζει.
Τα περιστέρια τi σου φταίνε;EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Αύγ 2022, 15:40 Ειδικά όταν είχε γίνει της μόδας στην Πάτρα κ κάτι τυπηδες την είχαν δει καθαρίζω πάρκα κ τέτοια εθελοντικά, πήγαινα επίτηδες κ τα βρωμιζα μετά ταιζοντας περιστέρια με καθαρτικο για σπάσιμο![]()
σιγουρα βγάζουν καμποσα λεφτά. είναι δυνατόν να ζεις σε μία σύγχρονη πόλη χωρίς να έχεις ρεύμα νερό; ή να πληρώνεις νοικι; ενα 500ρικο το μήνα μινιμουμ πρέπει να καταναλώνεις απλώς για να ζεις. αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ειναι φτωχοί. ή ότι ειναι εφικτό να βρουν δουλειαΠτολεμαίος έγραψε: 02 Αύγ 2022, 12:03Είναι άπειροελάχιστοι αυτοί και κυρίως αράζουν σε σημεία στην πόλη και όχι στον ηλεκτρικό.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 02 Αύγ 2022, 06:41Eιδικά στους ανάπηρους δεν μπορείς παρά να δώσεις κάτι. Σε πιάνει ένα σφίξιμο στην καρδιά όταν τον βλέπεις τον άλλον χωρίς χέρια και πόδια. Τι να κάνει τώρα αυτός χωρίς χέρια και πόδια. Από την άλλη όμως, προσωπικά πάντα, θαυμάζω την ανθεκτικότητα τους. Όπως ένα ζιζάνιο που το ξεριζώνεις το καις το πατάς μα αυτό συνεχίζει να φυτρώνει έτσι κι αυτοί παρά τις δυσκολίες τους έχουν θέληση για επιβίωση. Εγώ αν δεν είχα χέρια φερειπείν μάλλον θα αυτοκτονούσα.Dorian έγραψε: 02 Αύγ 2022, 06:34
Αθήνα έχω καιρό να πάω. Οι πιο πολλοί πάντως όντως φαίνονται Unemployable. μεσήλικες, εμφανισιακά ναυάγια, ανάπηροι, ούτε χαμαλοδουλειές ούτε τίποτα, θα πάρεις ένα νεαρό Πακιστανο κλπ. Παλιές εποχές θα μπορούσες να τους πεις πήγαινε φύτεψε καμία ντομάτα, βάλε δυο κότες, ψάρεψε, κόψε μερικά ξύλα από το βουνό να ζεσταθεις, βγάλε νερο από το πηγάδι και παράτα μας . Σε δυτικές χώρες θα μπορούσες να τους πεις παίρνεις αξιόλογα επιδόματα, ψαξου να κανεις και κάτι στο πλαί να περάσεις. Εδώ τι να πεις; τι θα φάει; πως θα εχει νερό ρεύμα κοκ
Επίσης να μην ξεχναμε ότι δεν έχουμε γίνει ακόμα megacity του δικαστή Ντρεντ.
Υπάρχουν δομές φιλοξενίας, κοινωνικές κουζίνες/συσσιτια για να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι.
Η ζητιανιά έχει διαβρωθεί από τους απατεώνες.
Επίσης, παρότι σπάνια βλέπω κάποιον να δίνει ποτέ λεφτά σ'αυτους, για να συνεχίζουν να υπάρχουν σημαίνει ότι κονομανε.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
-
Δημοκράτης
Στα χιουμοριστικα περιστατικά, έχει μπει στον ηλεκτρικό πρεζάκια κάπου το 2009 στην αρχή της κρίσης και Ηταςι να τον δώσει κάποιος 50ε . Επειδή δεν του έδινε κανένας άρχισε να λέει τον κόσμο τσιγκούνης κι να διαμαρτυρεται "τι είναι για εσάς 50ε για εμένα είναι τα πάντα, για εσάς τίποτα . Τότε το μηνιάτικο μου ήταν 1200ε και τα 100 πήγαιναν στα μμμ και άλλα 350 σς νπικι και ο τύπος έλεγε ότι 50ε δεν είναι τιποτα
Βασιλακόπουλος likes this.Δημοκράτης έγραψε: 03 Αύγ 2022, 18:01 Στα χιουμοριστικα περιστατικά, έχει μπει στον ηλεκτρικό πρεζάκια κάπου το 2009 στην αρχή της κρίσης και Ηταςι να τον δώσει κάποιος 50ε . Επειδή δεν του έδινε κανένας άρχισε να λέει τον κόσμο τσιγκούνης κι να διαμαρτυρεται "τι είναι για εσάς 50ε για εμένα είναι τα πάντα, για εσάς τίποτα . Τότε το μηνιάτικο μου ήταν 1200ε και τα 100 πήγαιναν στα μμμ και άλλα 350 σς νπικι και ο τύπος έλεγε ότι 50ε δεν είναι τιποτα
- Πτολεμαίος
giorgompeko βγες από το λογαριασμό του Δημοκράτη.Δημοκράτης έγραψε: 03 Αύγ 2022, 18:01 Στα χιουμοριστικα περιστατικά, έχει μπει στον ηλεκτρικό πρεζάκια κάπου το 2009 στην αρχή της κρίσης και Ηταςι να τον δώσει κάποιος 50ε . Επειδή δεν του έδινε κανένας άρχισε να λέει τον κόσμο τσιγκούνης κι να διαμαρτυρεται "τι είναι για εσάς 50ε για εμένα είναι τα πάντα, για εσάς τίποτα . Τότε το μηνιάτικο μου ήταν 1200ε και τα 100 πήγαιναν στα μμμ και άλλα 350 σς νπικι και ο τύπος έλεγε ότι 50ε δεν είναι τιποτα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 201 Προβολές
-