!!! DEVELOPMENT MODE !!!

στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Re: στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Εμπεδοκλής έγραψε: 01 Αύγ 2022, 12:52 Κάτσε ρε μαν μου. Θέλεις να μας πεις ότι ο Χρουτσώφ τη δεκαετία του '60 ως Μεσσίας χάραξε τα σύνορα ανεξαρτήτων κρατών; Γιατί εγώ ξέρω ότι τότε το κράτος ήταν ένα και λίγο πιο πριν είχε μεγαλώσει προσαρτώντας Πολωνικά εδάφη χάρις τη νίκη της στον πόλεμο. Λίγο πιο παλιά ως Ρωσική Αυτοκρατορία όλες οι περιοχές αυτές ήταν ρωσικές. Δε μπορεί να μου λέτε ότι η διαίρεση επαρχιών εντός του ίδιου κράτους θεωρείται χάραξη συνόρων κρατών

Εάν υπάρχει ένα σύνταγμα που λέει ότι το κράτος είναι ομοσπονδιακό και κάθε κρατίδιο ή πολιτεία ή δημοκρατία του κράτους αυτού έχει το δικαίωμα της ανεξαρτησίας τότε μπορεί να το ασκήσει και τα εσωτερικά σύνορα του ομοσπονδιακού κράτους γίνονται εξωτερικά σύνορα ανεξαρτήτων κρατών.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως το δικαίωμα της ανεξαρτησίας το άσκησε η ΡΩΣΙΑ του Γέλτσιν και αυτομάτως τα εσωτερικά συνορα της σοβιετικής ρωσικής δημοκρατίας έγιναν εξωτερικά σύνορα της Ρωσίας.
Πότε θα καταλάβετε τι έγινε πραγματικά το 1991;Η Ρωσία ΕΔΙΩΞΕ όλους τους άλλους από τη σοβιετική ομοσπονδία δια της καταργήσεώς της.Αυτό έγινε.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

καλά πάει η κατρακύλα των πουτλερικων. Από το "ο πούτιν αποναζιστοποιεί την Ουκρανία" πήγαμε στο "ε καλά μωρέ κανένας δεν είχε ορίσει τα σύννορα της Ουκρανίας άρα καλώς σκοτώνει κόσμο"
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

stavmanr έγραψε: 01 Αύγ 2022, 13:44 Η επιχειρηματολογία του Έμπε είναι "συμβαίνει".
Δηλαδή ό,τι νά 'ναι. Το ότι συμβαίνει κάτι δεν σημαίνει ότι το δικαιολογούμε ή ότι είναι σωστό. Όταν είναι λάθος το καταδικάζουμε και προσπαθούμε να σώσουμε το θύμα της υπόθεσης ή και να επιβάλουμε την αποζημίωσή του από το θύτη.

Και φόνοι συμβαίνουν, αλλά δεν λέμε "έλα μωρέ, τι έγινε; Κάθε μέρα σκοτώνεται κόσμος εδώ και χιλιάδες χρόνια...".
Εσύ και εγώ απλά ψωλάρουμε στο γραφείο. Αν διαφωνείς ντύσου χακί και τράβα στην Ουκρανία.
ksmyrn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksmyrn »

Chainis έγραψε: 01 Αύγ 2022, 13:36
ksmyrn έγραψε: 01 Αύγ 2022, 12:53
Chainis έγραψε: 01 Αύγ 2022, 12:50

Ανάλογα επιχειρήματα με τα δικά σου και του Πουτιν χρησιμοποιεί και η Τουρκία για το Αιγαίο.
Μην σε παίρνει το παράπονο, τα ίδια λέτε ο καθένας για άλλη περιοχή.
Είπε ο άνθρωπος που δέχεται την αποστολή των BMP στην Ουκρανία, χωρίς πρώτα ν' αντικατασταθούν αυτά έστω απ' τα Marder (ίδιας εποχής και με κατώτερο πυροβόλο), λέγοντας "ε, η Ουκρανία έχει πόλεμο, εμείς δεν έχουμε". Κάτι απειλές από όλη τη τουρκική νομενκλατούρα, που πλέον αμφισβητεί ευθέως τη κυριαρχία των νησιών μας, δε τις παρατήρησες, έτσι;
Σου είχα γράψει αλλά μάλλον δεν σε αφορά, τα ΒΜΒ ήταν σακάκια πρακτικά άχρηστα.
Το μεγάλο πυροβόλο τους το ίδια άχρηστο.
Τα Μάρντερ είναι πολύ καλύτερα σε κάθε τομέα ακόμα και στο μικρότερο πυροβόλο τους.

Η άμυνα των νησιών είναι συνολική και πολύπλευρη, πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουν αεροπορική και ναυτική υπέροχη οι Τούρκοι για να φτάσουμε στην ανάγκη να αμυνθεί το πεζικό επί των ακτών απόβασης.

Καταντά γελοίο να κατηγορείται η τωρινή κυβέρνηση για θέματα άμυνας όντας η μόνη τα τελευταία 15 χρόνια που την ενισχύει ουσιαστικά και σε κάθε τομέα.
Το μεγάλο πυροβόλο τους το ίδια άχρηστο
Οχι.
Εμπεδοκλής

πατησιωτης έγραψε: 01 Αύγ 2022, 13:56
Εμπεδοκλής έγραψε: 01 Αύγ 2022, 12:52 Κάτσε ρε μαν μου. Θέλεις να μας πεις ότι ο Χρουτσώφ τη δεκαετία του '60 ως Μεσσίας χάραξε τα σύνορα ανεξαρτήτων κρατών; Γιατί εγώ ξέρω ότι τότε το κράτος ήταν ένα και λίγο πιο πριν είχε μεγαλώσει προσαρτώντας Πολωνικά εδάφη χάρις τη νίκη της στον πόλεμο. Λίγο πιο παλιά ως Ρωσική Αυτοκρατορία όλες οι περιοχές αυτές ήταν ρωσικές. Δε μπορεί να μου λέτε ότι η διαίρεση επαρχιών εντός του ίδιου κράτους θεωρείται χάραξη συνόρων κρατών

Εάν υπάρχει ένα σύνταγμα που λέει ότι το κράτος είναι ομοσπονδιακό και κάθε κρατίδιο ή πολιτεία ή δημοκρατία του κράτους αυτού έχει το δικαίωμα της ανεξαρτησίας τότε μπορεί να το ασκήσει και τα εσωτερικά σύνορα του ομοσπονδιακού κράτους γίνονται εξωτερικά σύνορα ανεξαρτήτων κρατών.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως το δικαίωμα της ανεξαρτησίας το άσκησε η ΡΩΣΙΑ του Γέλτσιν και αυτομάτως τα εσωτερικά συνορα της σοβιετικής ρωσικής δημοκρατίας έγιναν εξωτερικά σύνορα της Ρωσίας.
Πότε θα καταλάβετε τι έγινε πραγματικά το 1991;Η Ρωσία ΕΔΙΩΞΕ όλους τους άλλους από τη σοβιετική ομοσπονδία δια της καταργήσεώς της.Αυτό έγινε.
Έγινε δημοψήφισμα; Γιατί όταν το Ντονμπάς ζήτησε την ανεξαρτησία του κάποιοι πήγαν με όπλα και έστειλαν και κάτι καλόπαιδα να το συνετίσουν και τώρα οι ίδιοι που κλαίγονται.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Εμπεδοκλής έγραψε: 01 Αύγ 2022, 13:56
stavmanr έγραψε: 01 Αύγ 2022, 13:44 Η επιχειρηματολογία του Έμπε είναι "συμβαίνει".
Δηλαδή ό,τι νά 'ναι. Το ότι συμβαίνει κάτι δεν σημαίνει ότι το δικαιολογούμε ή ότι είναι σωστό. Όταν είναι λάθος το καταδικάζουμε και προσπαθούμε να σώσουμε το θύμα της υπόθεσης ή και να επιβάλουμε την αποζημίωσή του από το θύτη.

Και φόνοι συμβαίνουν, αλλά δεν λέμε "έλα μωρέ, τι έγινε; Κάθε μέρα σκοτώνεται κόσμος εδώ και χιλιάδες χρόνια...".
Εσύ και εγώ απλά ψωλάρουμε στο γραφείο. Αν διαφωνείς ντύσου χακί και τράβα στην Ουκρανία.
Με την ίδια λογική, κι εσύ αν συμφωνείς με τους ρώσους κάνε το ίδιο.
Τι χαζά επιχειρήματα είναι αυτά;

Έλεος ρε Έμπε.
Άβαταρ μέλους
Крaсная армия
Phorum.gr user: Μαρίνος Αντύπας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Крaсная армия »

Для пользы дела мне необходимы военные полномочия. В таком случае я буду сам, без формальностей свергать тех командармов и комиссаров, которые губят дело. Так мне подсказывают интересы дела, и, конечно, отсутствие бумажки от Троцкого меня не остановит.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Εμπεδοκλής έγραψε: 01 Αύγ 2022, 13:58

Έγινε δημοψήφισμα; Γιατί όταν το Ντονμπάς ζήτησε την ανεξαρτησία του κάποιοι πήγαν με όπλα και έστειλαν και κάτι καλόπαιδα να το συνετίσουν και τώρα οι ίδιοι που κλαίγονται.
Έγινε δημοψήφισμα σε κάθε επαρχία της Ρωσίας αν θέλει τη Ρωσία ή αν θέλει να είναι ανεξάρτητη;
Γιατί στρέφεις όλα τα ερωτήματά σου προς την Ουκρανία αποκλειστικά;

Ποιον πας να κοροϊδέψεις; Σου φαίνονται για χθεσινοί η συνομιλητές σου;
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

The Rebel έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 21:39
talaipwros έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 13:16 Τώρα που πλεον έχει αποδειχθεί οτι οι ρωssοι σκοτώνουν αιχμαλώτους πολέμου, πρεπει επιτέλους να δωθουν αεροσκάφη στους Ουκρανούς
Μόσχα: «Αυτή θα είναι η νέα Ουκρανία – Θα μοιραστεί μεταξύ Ρωσίας, Πολωνίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας»!

Εικόνα
viewtopic.php?f=30&t=38123&start=300
Οι αρχαιοι Ρως και ο Μεγας Βλαδιμηρος θα φτυναν τους σημερινους Μοσχοβιτες για αυτον τον χαρτη. Το Λβιβ που τοσο απλοχερα δινουν ειναι κατεξοχην Ρως και Ουκρανικη πολη, χτιστηκε απο τον βασιλια της Γαλικιας ως Λβιχοροντ, τον Δανιηλ απο τον οικο των Ρως Ρουρικ και των Βυζαντινων Αγγελων.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Υδράργυρος έγραψε: 01 Αύγ 2022, 16:22
Κερδατε;
Ναι κλοουν
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Εμπεδοκλής

stavmanr έγραψε: 01 Αύγ 2022, 14:20
Εμπεδοκλής έγραψε: 01 Αύγ 2022, 13:56

Με την ίδια λογική, κι εσύ αν συμφωνείς με τους ρώσους κάνε το ίδιο.
Τι χαζά επιχειρήματα είναι αυτά;

Έλεος ρε Έμπε.
Άντε πάλι την ίδια κασέτα. Κούρασες. Ντύσου στα χακί και τράβα να πολεμήσεις...
Εμπεδοκλής

Υδράργυρος έγραψε: 01 Αύγ 2022, 16:22
Κερδατε;
Μου αρέσει που αποκαλούν εσένα τουρκόσπορο επειδή αντιγράφεις το τουρκικό τέλεγκραμ.
Μου ανεβάζουν στοιχεία από τουρκόσπορο.
:giggle:
Εμπεδοκλής

stavmanr έγραψε: 01 Αύγ 2022, 14:42
Εμπεδοκλής έγραψε: 01 Αύγ 2022, 13:58

Έγινε δημοψήφισμα σε κάθε επαρχία της Ρωσίας αν θέλει τη Ρωσία ή αν θέλει να είναι ανεξάρτητη;
Γιατί στρέφεις όλα τα ερωτήματά σου προς την Ουκρανία αποκλειστικά;

Ποιον πας να κοροϊδέψεις; Σου φαίνονται για χθεσινοί η συνομιλητές σου;
Άντε πάλι. Όχι δεν έγινε. Αν γινόταν ίσως η Τσετσενία να ήταν εμιράτο. Ίσως να μην υπήρχε Λετονία, ίσως η Ουκρανία να είχε μοιραστεί μεταξύ Ρωσίας και Πολωνίας. Το θέμα είναι ότι είναι αστείο επιχείρημα ότι επειδή τα σύνορα κόπηκαν από κάποιους χωρίς να ρωτήσουν θα πρέπει εσαεί να γίνονται σεβαστά. Αλλιώς η Ελλάδα και άλλες 150 χώρες δε θα έπρεπε να υπάρχουν. :102:

Μην κάνεις πάλι κοπτοραπτική. Γιατί θα αρχίσω και εγώ. :smt047
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”