Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Naida έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 22:36
Και όχι μωρέ ΓΑΛΗ δεν θα αδυνατίσει η άλλη για το υποτιμητικό βλέμμα που θα της ρίξει ο χ, ψ. Θα μάθει να αγνοεί το υποτιμητικό βλέμμα του χ, ψ γιατί ο χ, ψ είναι ο παρεισακτος στην κοινωνία και όχι η χοντρή, η κοντή, η ψηλή, η κουτσή, η αλλήθωρη, η καραφλή κ.ο.κ.
Και αυτός που ρίχνει το υποτιμητικό βλέμμα θα τον μάθει η κοινωνία ότι είναι ο μαλακας της παρέας. Όχι ο μάγκας. Η άλλη η κοινωνία η δική μας, όχι δικη σας που είναι τέλεια και δεν έχει κανένα ψεγαδι.
Κατά τ άλλα όποτε θελήσει να αδυνατίσει η κάθε χοντρή , θα αδυνατίσει.
Θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου αν τα πολλά παραπάνω κιλά ήταν μόνο θέμα αισθητικό. Αλλά είναι και θέμα υγείας κι ας μην κρυβόμαστε. Δεν μπορούν να αδυνατίσουν όποτε θέλουν. Αν ήταν τόσο απλό, αρκετοί θα το είχαν κάνει ήδη. Είναι φανερό πως το επιθυμούν και δεν είναι κάτι εύκολο για αυτούς.
Έχω παιδάκι γνωστού που είναι κάτι παραπάνω από υπέρβαρο και γίνεται πόλεμος στο σπίτι για να περιορίσουν τις ποσότητες της τροφής. Γλυκά και σνακς εννοείται ότι έχουν εξαφανιστεί. Αν δει αυτή την καμπάνια, δεν ξέρω αν θα του κάνει καλό. Και δεδομένου ότι η παιδική παχυσαρκία δεν αφορά μερικά περιστατικά αλλά μεγάλο αριθμό παιδιών, είμαι πολύ σκεπτικός για την καμπάνια του νήματος.
Βρε συ ST48410 μου αλήθεια τώρα; έχεις την αίσθηση ότι όσοι μπαίνουν στη διαδικασία μπουλινγκ και σχολιακια είναι γιατί τους έκοψε για την υγεία του χοντρού;
Ή μήπως η παιδική παχυσαρκία θα αυξηθεί λόγω του body positivity που έχει ξεκινήσει τα τελευταία 2-3 χρόνια; όχι γιατί ως τώρα βλέπαμε μόνο πρότυπα ομορφιάς με καλές αναλογίες και η παιδική παχυσαρκία είναι στο Θεό. Και δεν ευθύνεται το body positivity αλλά η βαρεμάρα των γονέων να ασχοληθούν σοβαρά με τα παιδιά τους.
Naida έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 22:53
Βρε συ ST48410 μου αλήθεια τώρα; έχεις την αίσθηση ότι όσοι μπαίνουν στη διαδικασία μπουλινγκ και σχολιακια είναι γιατί τους έκοψε για την υγεία του χοντρού;
Δεν είπα αυτό. Είπα ότι κάποιοι άνθρωποι θα πάρουν το λάθος μήνυμα ή και θα σταματήσουν μια προσπάθεια αδυνατίσματος που έτσι κι αλλιώς την κάνουν με χίλιους κόπους.
Ή μήπως η παιδική παχυσαρκία θα αυξηθεί λόγω του body positivity που έχει ξεκινήσει τα τελευταία 2-3 χρόνια; όχι γιατί ως τώρα βλέπαμε μόνο πρότυπα ομορφιάς με καλές αναλογίες και η παιδική παχυσαρκία είναι στο Θεό. Και δεν ευθύνεται το body positivity αλλά η βαρεμάρα των γονέων να ασχοληθούν σοβαρά με τα παιδιά τους.
Στην περίπτωση που ξέρω δεν τίθεται θέμα βαρεμάρας των γονέων. Ο μικρός σε όποια ευκαιρία βρει, αρπάζει. Μπορεί να κάνει και το ίδιο στο σχολείο από συμμαθητές ή οτιδήποτε. Τώρα αν πας σε αυτό το παιδί και αρχίσεις το body positivity δεν ξέρω αν θα του κάνεις καλό ή κακό. Αυτό πρέπει να μας το πει κάποιος ειδικός. Πολύ φοβάμαι όμως ότι τέτοιες καμπάνιες γίνονται περισσότερο λόγω μόδας και σχετικών κινημάτων παρά με την σύμφωνη γνώμη γιατρών.
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 22:22
Κι εγώ φοράω παρεό ρε Νάιδα αλλά όχι επειδή είναι τσαχπίνικο και χαριτωμένο αλλά επειδή είναι ένα απολύτως πρακτικό ρούχο όταν φεύγεις από την παραλία και πας στην ταβέρνα ή στο αυτοκίνητο ή βόλτα στην περιοχή.
Απλώς έχω ψιλοκουραστεί με τους παπάρες που θεωρούν ότι αν βάλεις τσαχπίνικο παρεό στο πρόβλημα, θα πάψει να υφίσταται το πρόβλημα.
Και θα επαναλάβω ότι δεν ξέρω ούτε μία χοντρή ή χοντρό που αποφεύγει τη θάλασσα επειδή ντρέπεται. Ε, αν υπάρχουν κάποιοι ή κάποιες που δεν αντέχουν τα υποτιμητικά βλέμματα (πράγμα που είναι σπάνιο γιατί δεν είναι οι παραλίες γεμάτες από μοντέλα) και θέλουν πραγματικά να κάνουν μπάνιο σε πολυπληθείς παραλίες χωρίς να δεχθούν ούτε μια περίεργη ματιά, τι να πω; Ας βάλουν τον κώλο τους κάτω να αδυνατίσουν.
Τι να κάνουμε ρε ΓΑΛΗ, εμένα μ αρέσει που είναι τσαχπινικο με τα κρόσσια του, τους κόμπους του, τα άνοιγματα του, το χρώμα του και όλα αυτά που μ αρέσουν που το κάνουν τσαχπινικο. Και όχι μωρέ ΓΑΛΗ δεν θα αδυνατίσει η άλλη για το υποτιμητικό βλέμμα που θα της ρίξει ο χ, ψ. Θα μάθει να αγνοεί το υποτιμητικό βλέμμα του χ, ψ γιατί ο χ, ψ είναι ο παρεισακτος στην κοινωνία και όχι η χοντρή, η κοντή, η ψηλή, η κουτσή, η αλλήθωρη, η καραφλή κ.ο.κ.
Και αυτός που ρίχνει το υποτιμητικό βλέμμα θα τον μάθει η κοινωνία ότι είναι ο μαλακας της παρέας. Όχι ο μάγκας. Η άλλη η κοινωνία η δική μας, όχι δικη σας που είναι τέλεια και δεν έχει κανένα ψεγαδι.
Κατά τ άλλα όποτε θελήσει να αδυνατίσει η κάθε χοντρή , θα αδυνατίσει.
Μα αυτό ακριβώς λέω. Αν δεν θέλει να αδυνατίσει η άλλη και μπορεί να αδιαφορεί για τα υποτιμητικά βλέμματα, μαγκιά της. Στην τελική, οι περισσότερες χοντρές στην παραλία αυτό κάνουν.
Κατά τα άλλα, η δική σας κοινωνία είναι αυτή που κλαίγεται για το μπούλινγκ στις χοντρές ρε Νάιδα, όχι η δικιά μας.
Σκουπίστε πρώτα τα ματάκια σας γιατί το έχω ξαναπεί "πότε κλάψα και πότε αου αου" δε λέει.
Δεν είπα αυτό. Είπα ότι κάποιοι άνθρωποι θα πάρουν το λάθος μήνυμα ή και θα σταματήσουν μια προσπάθεια αδυνατίσματος που έτσι κι αλλιώς την κάνουν με χίλιους κόπους.
Στην περίπτωση που ξέρω δεν τίθεται θέμα βαρεμάρας των γονέων. Ο μικρός σε όποια ευκαιρία βρει, αρπάζει. Μπορεί να κάνει και το ίδιο στο σχολείο από συμμαθητές ή οτιδήποτε. Τώρα αν πας σε αυτό το παιδί και αρχίσεις το body positivity δεν ξέρω αν θα του κάνεις καλό ή κακό. Αυτό πρέπει να μας το πει κάποιος ειδικός. Πολύ φοβάμαι όμως ότι τέτοιες καμπάνιες γίνονται περισσότερο λόγω μόδας και σχετικών κινημάτων παρά με την σύμφωνη γνώμη γιατρών.
Πραγματικα δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό στο να αποδέχεται κάποιος τον εαυτό του στην δεδομένη στιγμή όπως είναι; το χειρότερο που θα πάθει είναι να αγαπήσει το σώμα του και ίσως το αλλάξει.
Γιατί αν μιλάς για παθολογικές καταστάσεις το body positivity δεν λειτουργεί εκ των πραγμάτων καθότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Πόσο positive μπορεί να είναι κάποιος αν δεν μπορεί να κάνει ένα βήμα; ναι μπορείς και πάλι να πας στην παραλία αλλά τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα από το πως θα κοιτάξουν.
Εκτός κι αν θεωρείς ο κοινωνικός αποκλεισμός και ο ρατσισμός λειτουργούν ευεργετικά στο να πάρει κάποιος την απόφαση να κάνει υγιεινή διατροφή. Γιατί ως τώρα που επικρατούσε, δεν το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει.
Μα αυτό ακριβώς λέω. Αν δεν θέλει να αδυνατίσει η άλλη και μπορεί να αδιαφορεί για τα υποτιμητικά βλέμματα, μαγκιά της. Στην τελική, οι περισσότερες χοντρές στην παραλία αυτό κάνουν.
Κατά τα άλλα, η δική σας κοινωνία είναι αυτή που κλαίγεται για το μπούλινγκ στις χοντρές ρε Νάιδα, όχι η δικιά μας.
Σκουπίστε πρώτα τα ματάκια σας γιατί το έχω ξαναπεί "πότε κλάψα και πότε αου αου" δε λέει.
Μα γιατί μπλέκεσαι στο μυαλό σου; Πολλές φορές δάκρυα και αου αου συνυπάρχουν. Και δεν είναι κακό πράγμα τα δάκρυα βρε ΓΑΛΗ μου και το λες υποτιμητικά. Ίσα, ίσα. Ίσως ξεπλύνουν την σαπίλα που έχει αφήσει η κοινωνία σας για να χτιστεί η καλύτερη κοινωνία. Και ας την μάχεστε.
Naida έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 23:10
Εκτός κι αν θεωρείς ο κοινωνικός αποκλεισμός και ο ρατσισμός λειτουργούν ευεργετικά στο να πάρει κάποιος την απόφαση να κάνει υγιεινή διατροφή. Γιατί ως τώρα που επικρατούσε, δεν το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει.
Εννοείς ότι όποιος είναι χοντρός ή χοντρή αδιαφορεί για τη σωματική κατάσταση των άλλων και νοιώθει έλξη για τον οποιαδήποτε σωματότυπο ή εμφάνιση γενικότερα;
Όπου "χοντρός" βάλε το οποιοδήποτε χαρακτηριστικό δεν θεωρείται ωραίο.
Μα γιατί μπλέκεσαι στο μυαλό σου; Πολλές φορές δάκρυα και αου αου συνυπάρχουν. Και δεν είναι κακό πράγμα τα δάκρυα βρε ΓΑΛΗ μου και το λες υποτιμητικά. Ίσα, ίσα. Ίσως ξεπλύνουν την σαπίλα που έχει αφήσει η κοινωνία σας για να χτιστεί η καλύτερη κοινωνία. Και ας την μάχεστε.
Εννοείς ότι όποιος είναι χοντρός ή χοντρή αδιαφορεί για τη σωματική κατάσταση των άλλων και νοιώθει έλξη για τον οποιαδήποτε σωματότυπο ή εμφάνιση γενικότερα;
Κάνεις κάτι συνδέσεις βρε ΓΑΛΗ τι σχέση έχει το προσωπικό γούστο του καθενός με αυτό που συζητάμε;
Πού την είδες τη μάχη ρε Νάιδα;
Στα μηνύματα του πχόρουμ;
ΓΑΛΗ μου οι απόψεις σας υπάρχουν και εκτός φόρουμ. Ολόκληρη κοινωνία έχετε δομήσει με αυτές τις απόψεις, λες να μην απαντώνται εκτός φορούμ;
Κάνεις κάτι συνδέσεις βρε ΓΑΛΗ τι σχέση έχει το προσωπικό γούστο του καθενός με αυτό που συζητάμε;
Επειδή κάπου έχω την εντύπωση ότι αυτό που εννοούν κάποια παρτσακλά ως ρατσισμό, δεν αφορά ποτέ στις δικές τους επιλογές που καθορίζονται επίσης από ρατσιστικά χαρακτηριστικά.
Και αυτό ισχύει για όλα τα πεδία του αντιρατσιστικού αγώνα. Απαιτούν αυτό που οι ίδιοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τόσο στο κοινωνικοπολιτικό όσο και στο ερωτικό πεδίο.
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 23:33
Επειδή κάπου έχω την εντύπωση ότι αυτό που εννοούν κάποια παρτσακλά ως ρατσισμό, δεν αφορά ποτέ στις δικές τους επιλογές που καθορίζονται επίσης από ρατσιστικά χαρακτηριστικά.
Και αυτό ισχύει για όλα τα πεδία του αντιρατσιστικού αγώνα. Απαιτούν αυτό που οι ίδιοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τόσο στο κοινωνικοπολιτικό όσο και στο ερωτικό πεδίο.
Μαλακίες εντυπώσεις έχεις. Ρατσισμός δεν είναι το "μπουχουυυ δεν με γουστάρουν επειδή είμαι χοντρή" εκεί η απάντηση είναι "αδυνάτισε να σε γουστάρει αυτός που γουστάρει αδύνατες αλλιώς βρες έναν πoυ γουστάρει χοντρές" δεν θα υποχρεωθεί ο άλλος να αλλάξει γούστα επειδή εσένα σ αρέσει το φαΐ. Ούτε εστίασε ποτέ κανείς σε αυτό. Άλλα πράγματα είναι ο ρατσισμός, το μπουλινγκ κτλ. και εκεί στοχεύουν όλες οι κινήσεις που αφορούν το body positivity και το αγκάλιασμα γενικά της διαφορετικότητας. Αλλά το ξέρεις ήδη αυτό απλά είπες να πεις μια χαζομαρουλα θεωρώντας ότι θα απαξιώσεις οτιδήποτε πάει να γίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση που γινόταν ως τώρα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 23:33
Μαλακίες εντυπώσεις έχεις. Ρατσισμός δεν είναι το "μπουχουυυ δεν με γουστάρουν επειδή είμαι χοντρή" εκεί η απάντηση είναι "αδυνάτισε να σε γουστάρει αυτός που γουστάρει αδύνατες αλλιώς βρες έναν πoυ γουστάρει χοντρές" δεν θα υποχρεωθεί ο άλλος να αλλάξει γούστα επειδή εσένα σ αρέσει το φαΐ. Ούτε εστίασε ποτέ κανείς σε αυτό. Άλλα πράγματα είναι ο ρατσισμός, το μπουλινγκ κτλ. και εκεί στοχεύουν όλες οι κινήσεις που αφορούν το body positivity και το αγκάλιασμα γενικά της διαφορετικότητας. Αλλά το ξέρεις ήδη αυτό απλά είπες να πεις μια χαζομαρουλα θεωρώντας ότι θα απαξιώσεις οτιδήποτε πάει να γίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση που γινόταν ως τώρα.
Να, αυτά τα μελό τσιτάτα δεν μπορώ.
Αγκάλιασμα της διαφορετικότητας,,,
Ειδικώς όταν τα απαγγέλει η έμπΥρη από διαφορετικότητες Νάιδα σε μένα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 23:52
Μπορείς δεν μπορείς, έτσι είναι. Το βλέπεις γύρω σου να συμβαίνει όσο και αν σας χαλάει. Λέμε καληνύχτα στην Ελλάδα σας και καλημερίζουμε την Ελλάδα μας.
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 23:52
Μπορείς δεν μπορείς, έτσι είναι. Το βλέπεις γύρω σου να συμβαίνει όσο και αν σας χαλάει. Λέμε καληνύχτα στην Ελλάδα σας και καλημερίζουμε την Ελλάδα μας.
Ό,τι και να λέτε, μυρωδιάδες προχωκάγκουρες είστε και αυτό θα παραμείνετε.