!!! DEVELOPMENT MODE !!!

«Βατερλό» στις στρατιωτικές σχολές με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: 139 θέσεις κενές στη ΣΣΕ

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
ethereal

Re: «Βατερλό» στις στρατιωτικές σχολές με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: 139 θέσεις κενές στη ΣΣΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

Airman68 έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:04

(Εντέχνως) δε μου λες όμως, αυτοί βάζουν υπογραφή στο έργο;
Συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά τόση ώρα ρωτάς και ξαναρωτάς περί δικαιώματος υπογραφής σε έργο και κάτι τέτοια παρωχημένα.

Σου είπε κανείς ότι με το που τελειώνει κάποιος μια ανώτατη σχολή του πετάνε μπροστά του ένα κάρο χαρτούρα κι αρχίζει να πατάει τζίφρες και σφραγίδες ως τελειωμένος καρεκλοκένταυρος;

Και συγκρίνεις έναν επαγγελματία των κλάδων υγείας ή του τεχνικού κόσμου (αφού σε αυτούς είδα πως περισσότερο επικεντρώθηκε η κουβέντα) με τους κατ' εξοχήν γραφειοκράτες και ευθυνόφοβους, κατά πλειονότητα, στρατιωτικούς;
mao mao

Re: «Βατερλό» στις στρατιωτικές σχολές με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: 139 θέσεις κενές στη ΣΣΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

Airman68 έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:06

Γιατί ο Στέργιος σύγκρινε το μέγεθος ευθύνης του νέου Ανθυπολοχαγού με αυτήν του μηχανικού που υπογράφει στα έργα.
Γι αυτό.
και να μην υπογράφεις τη μελέτη του έργου, πάλι έχεις ευθύνες. Είτε στο γραφείο, είτε στο εργοτάξιο. Είναι πολλοί πολ. μηχανικοί που δουλεύουν ως τεχνικοί ασφαλείες για τρίχες. Αν γίνει δυστύχημα μπλέκουν.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

stergiosbik έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 23:28
Bandit59 έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 23:21
stergiosbik έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 23:17Γιατρός,νοσοκόμος,φαρμακοποιος αυτά που μου έρχονται αμέσως στο μυαλό.
Δε νομίζω να χρειάζεσαι εξήγηση γιατί αυτοί έχουν ακόμη μεγαλύτερη ευθυνη σε σχέση με τον στρατιωτικό.
Προφανώς ΔΕΝ θέλεις να καταλάβεις. Κανένας από αυτούς δεν έχει χρεωμένες ζωές. Κανένας δεν θα συνοδεύσει φέρετρο. Ο γιατρός, νοσοκόμος, φαρμακοτρίφτης όταν πάνε σπίτι τους κοιμουνται ξένοιαστοι.
Ρε συ σοβαρεψου.
Τι μαλακίες λες;
Πραγματικά μαλακίες. Η ευθύνη ενός γιατρού είναι απείρως μεγαλύτερη από ενός στρατιωτικού σε περίοδο ειρήνης. Ομοίως πολύ μεγαλύτερη είναι η ευθύνη ενός μηχανικού στην βαρειά βιομηχανία γιά εργατικά ατυχήματα.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

stergiosbik έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:03
Airman68 έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 23:59

Προτού απαντήσω μπορείς να μου απαντήσεις εσύ πρώτα σε αυτό που ρώτησα (ειλικρινά δεν ξέρω):
Ο πολιτικός μηχανικός με δικαίωμα υπογραφής δεν πληρώνεται περισσότερο από έναν ανθυπολοχαγό;
Ο νέος μηχανικός που αναφέρεις βάζει την υπογραφή του στο έργο;
Υπάρχουν μηχανικοί σε τεχνικά γραφεία που παίρνουν λιγότερα από τα 820 του ανθυπολοχαγού.
Δεν γνωρίζω να στο πω με βεβαιότητα.
Ξέρω σίγουρα όμως ότι πολιτικοί μηχανικοί με δικαίωμα υπογραφής εργάζονται σε τεχνικά γραφεία με λιγότερα από 800 ευρώ
Η λογική λέει ότι για να τους προσλαμβανουν αυτούς και όχι κάποιους άλλους χαμηλότερων προσόντων θα το κάνουν λόγω ακριβώς των δικαιωμάτων των πτυχίων τους.
Μπορώ όμως να το μάθω με βεβαιότητα από βδομάδα.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Bandit59 έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 23:08
stergiosbik έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 22:54
Airman68 έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 13:50

Να υποθέσω ότι πληρώνεσαι όσο ο σκουπιδιάρης και λες και ευχαριστώ;
Το πόσα παίρνω εγώ είναι άνευ σημασίας.
Αυτό που συζητάμε είναι το γιατί ένας νέος ανθυπολοχαγός θα πρέπει να παίρνει περισσότερα από κάποιον άλλον νεοεισερχόμενο σε κάποιον επαγγελματικό κλάδο.
Προφανώς δεν θεωρώ ότι τα 820 είναι πολλά.
Η απορία μου είναι στο που διαφέρει ο στρατιωτικός σε σχέση με έναν άλλον εργαζόμενο,έστω ιδιων προσόντων.
Γιατί ο στρατιωτικός έχει ευθύνη για τις ζωές των στρατιωτών του. Αν ποτέ συνόδευες φέρετρο θα καταλάβαινες. Γιατί ο στρατιωτικός πάει σπίτι του και είναι εκθετος στο κάθε τι που θα γίνει στο στρατόπεδο. Από αυτοκτονία μέχρι κλοπή. Γιατί ο κανονισμός αναφέρει ρητά : Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΌΤΙ ΠΡΆΤΤΕΙ Ή ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ ΝΑ ΠΡΆΞΕΙ Η ΜΟΝΆΔΑ ΤΟΥ. Πες μου εσύ κάποιον άλλον εργαζόμενο με αυτές τις ευθύνες.
Υπάρχουν ανθυπολοχαγοι διοικητές μονάδας?
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Bandit59

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bandit59 »

stergiosbik έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:00
Bandit59 έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 23:50
stergiosbik έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 23:28

Ρε συ σοβαρεψου.
Τι μαλακίες λες;
Σοβαρά; Εγώ λέω μαλακίες; :lol:
Δίκιο έχεις.
Ξέρουν καλύτερα το 1% των στρατιωτικών που έτυχε να συνοδεύσουν ένα φέρετρο παρά οι γιατροι-νοσοκομες που πεθαίνουν καθημερινά,που λέει ο λόγος,στα χέρια τους άνθρωποι.
Συνέλθε αγαπητέ γιατί δεν βαδίζεις σωστά.
:lol: Εσύ θα με μάθεις να βαδίζω; Ρε τι διαβάζω βραδιάτικα! :lol:
Άβαταρ μέλους
Leporello

stergiosbik έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 23:38Γιατί κάποιες θέσεις ανειδίκευτων είναι κρισιμοτερης σημασίας από έναν ανθυπολοχαγο ή πολύ επικίνδυνες.
Σπανίως ανειδίκευτος εργάτης κάνει σημαντική ή επικίνδυνη δουλειά. Επικίνδυνη δουλειά είναι π.χ. μεταλλωρύχος, αλλά απαιτεί ένα σωρό άδειες, δεν μπορείς να τον πείς ανειδίκευτο. Ανειδίκευτος είναι π.χ. αυτός που παίρνει την παραγγελία στα Goody's.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Airman68 έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:06
Γιατί ο Στέργιος σύγκρινε το μέγεθος ευθύνης του νέου Ανθυπολοχαγού με αυτήν του μηχανικού που υπογράφει στα έργα.
Γι αυτό.
Είναι ΙΜΟ λίγο ατυχής η συγκεκριμένη σύγκριση αλλά σαφώς υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που υπάρχει ευθύνη για ανθρώπινες ζωές. Πχ εργατικά ατυχήματα σε άπειρους κλάδους, ιατρικό-νοσηλευτικο προσωπικό, δάσκαλοι, κέντρα αποκατάστασης, κέντρα φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες, ναυαγοσώστες, παιδικές κατασκηνωσεις, πιλότοι-μηχανικοί αεροσκαφών, προσωπικό/υπεύθυνοι πλοίων, διαφόρων ειδών επαγγελματίες οδηγοί (ΚΤΕΛ, πούλμαν κτλ) και η λίστα δεν τελειώνει σχεδόν ποτε. Αν κάτσει μια στραβή κανένας δεν πάει σπίτι σα να μην τρέχει τπτ που έγραψε ο άλλος, προφανώς είναι από τις μεγαλύτερες κοτσανες που έχω διαβάσει εδώ μέσα
stergiosbik

Bandit59 έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:16
stergiosbik έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:00
Bandit59 έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 23:50

Σοβαρά; Εγώ λέω μαλακίες; :lol:
Δίκιο έχεις.
Ξέρουν καλύτερα το 1% των στρατιωτικών που έτυχε να συνοδεύσουν ένα φέρετρο παρά οι γιατροι-νοσοκομες που πεθαίνουν καθημερινά,που λέει ο λόγος,στα χέρια τους άνθρωποι.
Συνέλθε αγαπητέ γιατί δεν βαδίζεις σωστά.
:lol: Εσύ θα με μάθεις να βαδίζω; Ρε τι διαβάζω βραδιάτικα! :lol:
Ειλικρινά απορώ με το ότι δεν καταλαβαίνεις τι μπούρδες λες.
Δεν έχει νόημα η συζήτηση γιατί πολύ απλά απουσιάζει η απλή λογική στους ισχυρισμούς σου.
Στο συγκεκριμένο θέμα εννοώ.
Μην το γενικεύσεις.
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:05
panos291 έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:02 Προφανως και αμειβονται λιγο οι αξιωματικοι του στρατου, και γι'αυτο δεν θελουν οι νεοι να ακολουθησουν αυτο το επάγγελμα.
Μια χαρα προτιμουν να είναι ντελιβεραδες σε σουβλατζιδικα και καφέ να παιρνουν και τα τιπς τους, κι ας μας εχουν πρηξει τα παπαρια με το ποσο δύσκολο είναι να σερβιρεις καφεδες με το σκουτερ (λολ).
Ναι αλλά τι προοπτικές έχει ένας ντελιβερας και τι προοπτικές ένας αξιωματικός; όντως ένας ντελιβερας μπορεί να καθαρίζει πάνω από 1000ρικο αν δουλεύει πολλές ώρες αλλά πού θα είναι ο ντελιβερας σε 15 χρόνια κ πού ο αξιωματικός;
Εσυ εννοεις οτι ο ενας θα ειναι πιθανως ακομη ντελιβερας - μπορει να εχει ανοιξει και κάτι δικό του βεβαια- και ο αλλος ταγματαρχης, απο την αλλη ομως ο στρατιωτικος ομως δεν ξερει που θα ειναι κυριολεκτικα.
Για μενα αυτό ειναι το μεγαλύτερο πλην σε αυτη την δουλεια. Και δεν το λεω εγω οτι πληρωνονται λιγα για την ζωη που θα κάνουν σαν αξιωματικοι, το λενε οι κενες θεσεις στις σχολες.
Με ορους ελεύθερης αγορας θα λεγαμε οτι το προιον δεν ειναι ελκυστικο.
Άβαταρ μέλους
Bandit59

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bandit59 »

Lugozzi έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:14
stergiosbik έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 22:54

Το πόσα παίρνω εγώ είναι άνευ σημασίας.
Αυτό που συζητάμε είναι το γιατί ένας νέος ανθυπολοχαγός θα πρέπει να παίρνει περισσότερα από κάποιον άλλον νεοεισερχόμενο σε κάποιον επαγγελματικό κλάδο.
Προφανώς δεν θεωρώ ότι τα 820 είναι πολλά.
Η απορία μου είναι στο που διαφέρει ο στρατιωτικός σε σχέση με έναν άλλον εργαζόμενο,έστω ιδιων προσόντων.
Γιατί ο στρατιωτικός έχει ευθύνη για τις ζωές των στρατιωτών του. Αν ποτέ συνόδευες φέρετρο θα καταλάβαινες. Γιατί ο στρατιωτικός πάει σπίτι του και είναι εκθετος στο κάθε τι που θα γίνει στο στρατόπεδο. Από αυτοκτονία μέχρι κλοπή. Γιατί ο κανονισμός αναφέρει ρητά : Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΌΤΙ ΠΡΆΤΤΕΙ Ή ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ ΝΑ ΠΡΆΞΕΙ Η ΜΟΝΆΔΑ ΤΟΥ. Πες μου εσύ κάποιον άλλον εργαζόμενο με αυτές τις ευθύνες.
Η απορία του είναι στο που διαφέρει ο στρατιωτικός σε σχέση με έναν άλλον εργαζόμενο,έστω ιδιων προσόντων.
stergiosbik

Leporello έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:17
stergiosbik έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 23:38Γιατί κάποιες θέσεις ανειδίκευτων είναι κρισιμοτερης σημασίας από έναν ανθυπολοχαγο ή πολύ επικίνδυνες.
Σπανίως ανειδίκευτος εργάτης κάνει σημαντική ή επικίνδυνη δουλειά. Επικίνδυνη δουλειά είναι π.χ. μεταλλωρύχος, αλλά απαιτεί ένα σωρό άδειες, δεν μπορείς να τον πείς ανειδίκευτο. Ανειδίκευτος είναι π.χ. αυτός που παίρνει την παραγγελία στα Goody's.
Μα δεν είπα ότι όλοι οι ανειδίκευτοι κάνουν επικίνδυνες ή κρίσιμες δουλειες.
Όσοι όμως τις κάνουν λέω ότι πρέπει να αμοίβονται πολύ καλά.
Άβαταρ μέλους
Leporello

stergiosbik έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:03
Airman68 έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 23:59Προτού απαντήσω μπορείς να μου απαντήσεις εσύ πρώτα σε αυτό που ρώτησα (ειλικρινά δεν ξέρω):
Ο πολιτικός μηχανικός με δικαίωμα υπογραφής δεν πληρώνεται περισσότερο από έναν ανθυπολοχαγό;
Ο νέος μηχανικός που αναφέρεις βάζει την υπογραφή του στο έργο;
Υπάρχουν μηχανικοί σε τεχνικά γραφεία που παίρνουν λιγότερα από τα 820 του ανθυπολοχαγού.
Ποιά υπογραφή; Ποιό έργο; Η συνηθισμένη δουλειά ενός νέου μηχανικού στην βιομηχανία είναι μηχανικός βάρδιας. Εκεί να δείς ευθύνη, καθώς όλοι οι υφιστάμενοί του ασχολούνται με επικίνδυνες εργασίες όλη την βάρδια.
1.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Bandit59 έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:21
Lugozzi έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:14

Η απορία του είναι στο που διαφέρει ο στρατιωτικός σε σχέση με έναν άλλον εργαζόμενο,έστω ιδιων προσόντων.
Για νεοεισερχομενους στην αγορά εργασίας διαβάζω
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

ethereal έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:12

Συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά τόση ώρα ρωτάς και ξαναρωτάς περί δικαιώματος υπογραφής σε έργο και κάτι τέτοια παρωχημένα.

Σου είπε κανείς ότι με το που τελειώνει κάποιος μια ανώτατη σχολή του πετάνε μπροστά του ένα κάρο χαρτούρα κι αρχίζει να πατάει τζίφρες και σφραγίδες ως τελειωμένος καρεκλοκένταυρος;

Και συγκρίνεις έναν επαγγελματία των κλάδων υγείας ή του τεχνικού κόσμου (αφού σε αυτούς είδα πως περισσότερο επικεντρώθηκε η κουβέντα) με τους κατ' εξοχήν γραφειοκράτες και ευθυνόφοβους, κατά πλειονότητα, στρατιωτικούς;
Καλά κάνεις και παρεμβαίνεις αλλά κάπου δεν παρακολούθησες σωστά την όλη συζήτηση:

Πρώτον, πουθενά δεν έχω κάνει οποιαδήποτε σύγκριση με επαγγελματίες του κλαδου υγείας. Τσέκαρε τις δημοσιεύσεις μου να δεις.

Δεύτερον όταν ο Στέργιος γράφει:
"Ζουν σε δικό τους κόσμο.
Μόνο αυτοί είναι υπεύθυνοι και κανένας άλλος.
Δεν είναι υπεύθυνος ας πούμε ένας νέος πολιτικός μηχανικός ή εργοδηγός για τις ζωές των εργατών του,οι οποίοι μπορεί να κάνουν κάποιες άκρως επικίνδυνες εργασίες,και δεν ειναι υπεύθυνοι για το αν το έργο μπορεί να καταρρεύσει και να σκοτωθούν άνθρωποι"
συγκρίνει την ευθύνη που φέρει ο φρέσκος Ανθυπολοχαγός με την ευθύνη ενός πεπειραμένου πολιτικού μηχανικού που βάζει την υπογραφή του και ευθύνεται για το έργο, τις ανθρώπινες ζωές κλπ. με σκοπό να μειώσει τον Ανθυπολοχαγό ή τις απολαβές του.
Αν συγκρίνουμε ανόμια επίπεδα εμπειρίας και ευθύνης να κάνουμε το ίδιο και με τις απολαβές τους, συμφωνείς;
Yippie Kay Yay
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”