!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπάρχει το σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή?

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: Υπάρχει το σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Λοξίας έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 23:12
seismic έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 20:58
klg έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 19:23

Εμείς θα απάντησουμε σε ερώτηση που κάνει contradict το point σου; Σοβαρά τώρα ρε καύτη; Γιατί δεν μας απαντάς εσύ που τα ξέρεις όλα;
Spoiler
Σας έχω απαντήσει. Το καρπούζι είναι σκέτη ενέργεια. Δεν έχει γεύση, δεν έχει χρώμα, δεν θα αισθανόσουν ότι το ακουμπάς δεν είναι εκεί σαν καρπούζι αλλά σαν συμπυκνωμένη ενέργεια. Το ότι το βλέπεις το γεύεσαι το αισθάνεσαι και βλέπεις τα χρώματά του έχει να κάνει με την επεξεργασία του εγκεφάλου σου που μετατρέπει την ενέργεια σε ψεύτικες αισθήσεις, και δεν αντιπροσωπεύει την αλήθεια εκεί έξω. Είναι ένα Matrix του εγκεφάλου σου.
Είναι κάτι που σου προβάλει και δεν είναι αληθινό.
Η γεύση η ακοή η όραση η αφή ο ήχος δεν υπάρχει στο σύμπαν υπάρχει μέσα στον επεξεργαστή εγκέφαλό σου.

Το σύμπαν είναι ένας χυλός ενέργειας που στα στερεά είναι συμπυκνωμένος και στον αέρα μη συμπυκνωμένος.
Spoiler
Υπάρχει κάτι που να μην περιέχει ενέργεια μέσα του?
Αν υπάρχει πες μου να το μάθω και εγώ.
Ακόμα και το κενό περιέχει ενέργεια
Η ενέργεια μεταβάλετε αλλά δεν χάνεται είναι αθάνατη.
Κανένας δεν ξέρει από που προέρχεται αυτή η δύναμη που σκέπτεται κατασκευάζει και κινεί από τα άτομα και τα μόρια μέχρι και τους γαλαξίες.
Είναι πίσω από όλα, γύρο μας και μέσα μας.
Ποιο καθαρά δεν μπορώ να το πω.
στα υγρά;
και στα υγρά μισοσυμπυκνωμένος...
να τα λέμε αυτά.

Όταν χρειαστεί, αραιώνουμε τον χυλό με λίγο ροδόνερο και περιχύνουμε την μακαρονάδα που την έχουμε φτιάξει al dente...
Και τελικά τρώμε χυλό με χυλό, αφού η μακαρονάδα είναι και αυτή χυλός...
:003:
Καλή όρεξη! :lol:
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

seismic έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 23:52
Λοξίας έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 23:12
seismic έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 20:58
Spoiler
Σας έχω απαντήσει. Το καρπούζι είναι σκέτη ενέργεια. Δεν έχει γεύση, δεν έχει χρώμα, δεν θα αισθανόσουν ότι το ακουμπάς δεν είναι εκεί σαν καρπούζι αλλά σαν συμπυκνωμένη ενέργεια. Το ότι το βλέπεις το γεύεσαι το αισθάνεσαι και βλέπεις τα χρώματά του έχει να κάνει με την επεξεργασία του εγκεφάλου σου που μετατρέπει την ενέργεια σε ψεύτικες αισθήσεις, και δεν αντιπροσωπεύει την αλήθεια εκεί έξω. Είναι ένα Matrix του εγκεφάλου σου.
Είναι κάτι που σου προβάλει και δεν είναι αληθινό.
Η γεύση η ακοή η όραση η αφή ο ήχος δεν υπάρχει στο σύμπαν υπάρχει μέσα στον επεξεργαστή εγκέφαλό σου.

Το σύμπαν είναι ένας χυλός ενέργειας που στα στερεά είναι συμπυκνωμένος και στον αέρα μη συμπυκνωμένος.
Spoiler
Υπάρχει κάτι που να μην περιέχει ενέργεια μέσα του?
Αν υπάρχει πες μου να το μάθω και εγώ.
Ακόμα και το κενό περιέχει ενέργεια
Η ενέργεια μεταβάλετε αλλά δεν χάνεται είναι αθάνατη.
Κανένας δεν ξέρει από που προέρχεται αυτή η δύναμη που σκέπτεται κατασκευάζει και κινεί από τα άτομα και τα μόρια μέχρι και τους γαλαξίες.
Είναι πίσω από όλα, γύρο μας και μέσα μας.
Ποιο καθαρά δεν μπορώ να το πω.
στα υγρά;
και στα υγρά μισοσυμπυκνωμένος...
να τα λέμε αυτά.

Όταν χρειαστεί, αραιώνουμε τον χυλό με λίγο ροδόνερο και περιχύνουμε την μακαρονάδα που την έχουμε φτιάξει al dente...
Και τελικά τρώμε χυλό με χυλό, αφού η μακαρονάδα είναι και αυτή χυλός...
:003:
Καλή όρεξη! :lol:
εντάξει το λύξατε το προβλήμα...

χυλο+pitá iuvéτσι με αιγίδιον βιδικό σαντσκρήτς (σαν της κρήτης)...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

stavmanr έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 20:26
axilmar έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 15:37
stavmanr έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 12:59

Μα δεν συζητάμε για τα όποια πράγματα, αλλά για το ολοτικό, το σύμπαν.
Το αν υπάρχει καρέκλα και ποια είναι, δεν μας δίνει και την απάντηση στο αν υπάρχει σύμπαν και ποιο είναι...
Δεν χρειαζεται να απαντησουμε στο ποιο ειναι το συμπαν ομως.

Εσυ βλεπεις την καρεκλα, εγω το ποτηρι, ο αλλος την θαλασσα, και ολο μαζι ειναι το συμπαν.
Δηλαδή, κανείς μας δεν ξέρει ποιο είναι το σύμπαν. Επομένως, όταν κάθε ένας από εμάς αναφέρεται σε σύμπαν λέει παραμύθια της Χαλιμάς.
Σωστά ερμηνεύω το σχόλιό σου;
Οχι. Το συμπαν ειναι ολα μαζι. Η μια θεωρηση δεν αποκλειει την αλλη.
seismic

Χωρίς τον παρατηρητή σύμπαν δεν υπάρχει.
Για ποιον υπάρχει το σύμπαν αν δεν υπάρχει ο παρατηρητής?
Το σύμπαν είμαστε εμείς.
Το σύμπαν θα υπάρχει μέχρι και τον τελευταίο παρατηρητή.
Δεν μπορείς να αποκόψεις τον παρατηρητή από το σύμπαν.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

.
Τί διαβάζουμε ρε πστη μου! :smt005:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Πολύ παλιά ερώτηση και στο phorum και στην φυσική.
https://blogs.scientificamerican.com/ob ... dashboard/#
seismic

Nandros έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 20:32 .
Το ότι διαβάζουμε σημαίνει ότι παρατηρούμε ο ένας τα λεγόμενα του άλλου.
Χωρίς εμάς δεν θα υπήρχε ούτε λόγος ούτε γραφή δεν θα υπήρχε τίποτα.
τίποτα από τίποτα = τίποτα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 29 Ιούλ 2022, 21:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

seismic έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 21:10
σε χρειάζεται ο ήλιος για να υπάρξει...;

ο γαλαξίας ανδρομέδα;
seismic

taxalata xalasa έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 21:12
seismic έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 21:10

ο γαλαξίας ανδρομέδα;
Εσύ και εγώ βλέπουμε τον ήλιο και την Ανδρομέδα
Χωρίς εμάς δεν είναι ήλιος ή δεν είναι Ανδρομέδα
Τι είναι? = σκέτη ενέργεια.
Το μυαλό μας τους δίνει μορφή χρώμα και θερμότητα.
Τα πάντα που αντιλαμβανόμαστε δεν υπάρχουν όπως τα αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας αλλά υπάρχουν
μόνο σαν ενέργεια. Είμαστε όπως το χρυσόψαρο που η γυάλα του παραμορφώνει την αλήθεια.
Εκεί μας οδηγούν οι αισθήσεις μας.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

axilmar έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 17:22
axilmar έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 15:37

Δεν χρειαζεται να απαντησουμε στο ποιο ειναι το συμπαν ομως.

Εσυ βλεπεις την καρεκλα, εγω το ποτηρι, ο αλλος την θαλασσα, και ολο μαζι ειναι το συμπαν.
Δηλαδή, κανείς μας δεν ξέρει ποιο είναι το σύμπαν. Επομένως, όταν κάθε ένας από εμάς αναφέρεται σε σύμπαν λέει παραμύθια της Χαλιμάς.
Αυτή είναι η άποψη που έχεις εσύ για το σύμπαν. Κι όπως έγραψες παραπάνω, βλέπεις μόνο μία πλευρά του σύμπαντος.
Τελικά τι ισχύει;
seismic

stavmanr έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 22:41

Αυτή είναι η άποψη που έχεις εσύ για το σύμπαν. Κι όπως έγραψες παραπάνω, βλέπεις μόνο μία πλευρά του σύμπαντος.
Τελικά τι ισχύει;
Φαντάσου ότι στο σύμπαν υπάρχει μόνο ενέργεια και εσύ είσαι ένα κομπιούτερ που διαχειρίζεσαι την ενέργεια.
Αναλόγως πως θα σε προγραμματίσω, δηλαδή τι και πόσες αισθήσεις θα σου δώσω, ώστε να σου διαμορφώσω ένα εικονικό περιβάλλον που θα ζήσεις μέσα σε αυτό. Αυτό για εσένα θα είναι το σύμπαν σου, το λογισμικό των αισθήσεών σου. Αν και εγώ έχω το ίδιο λογισμικό θα έχω το ίδιο σύμπαν με το δικό σου. Η ενέργεια μετατρέπεται μέσο των αισθήσεών μας στο δικό μας σύμπαν. Αλλά εκεί έξω αυτό που υπάρχει και χωρίς εμάς είναι η ενέργεια.
Αν είχες άλλες αισθήσεις ή περισσότερες θα ζούσες σε ένα άλλο σύμπαν που εγώ δεν θα αντιλαμβανόμουν.
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

seismic έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 23:39

Τελικά τι ισχύει;
Φαντάσου ότι στο σύμπαν υπάρχει μόνο ενέργεια και εσύ είσαι ένα κομπιούτερ που διαχειρίζεσαι την ενέργεια.
Αναλόγως πως θα σε προγραμματίσω, δηλαδή τι και πόσες αισθήσεις θα σου δώσω, ώστε να σου διαμορφώσω ένα εικονικό περιβάλλον που θα ζήσεις μέσα σε αυτό. Αυτό για εσένα θα είναι το σύμπαν σου, το λογισμικό των αισθήσεών σου. Αν και εγώ έχω το ίδιο λογισμικό θα έχω το ίδιο σύμπαν με το δικό σου. Η ενέργεια μετατρέπεται μέσο των αισθήσεών μας στο δικό μας σύμπαν. Αλλά εκεί έξω αυτό που υπάρχει και χωρίς εμάς είναι η ενέργεια.
Αν είχες άλλες αισθήσεις ή περισσότερες θα ζούσες σε ένα άλλο σύμπαν που εγώ δεν θα αντιλαμβανόμουν.
Και εσύ ρε seismic πώς υπάρχεις στην παρανοϊκή θεωρία σου, όταν δεν σε παρατηρεί κανένας;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
seismic

klg έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:55
seismic έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 23:39

Τελικά τι ισχύει;
Και εσύ ρε seismic πώς υπάρχεις στην παρανοϊκή θεωρία σου, όταν δεν σε παρατηρεί κανένας;
Για να καταλάβεις την παρανοϊκή θεωρεία μου πρέπει να έχεις γνώσεις μηχανικής, αντοχής υλικών και να ξέρεις από βίδες. :D
Με παρατηρούν περίπου 10 000 000 άτομα
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

seismic έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:59
klg έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:55
seismic έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 23:39 Φαντάσου ότι στο σύμπαν υπάρχει μόνο ενέργεια και εσύ είσαι ένα κομπιούτερ που διαχειρίζεσαι την ενέργεια.
Για να καταλάβεις την παρανοϊκή θεωρεία μου πρέπει να έχεις γνώσεις μηχανικής, αντοχής υλικών και να ξέρεις από βίδες. :D
Με παρατηρούν περίπου 10 000 000 άτομα
Ναι αλλά δεν απαντάς στην ερωτησή μου. Αφού δεν σε παρατηρεί κανείς, πώς φτάνεις από "χυλό ενέργειας" σε seismic;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

seismic έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 21:17
taxalata xalasa έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 21:12
seismic έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 21:10 Το ότι διαβάζουμε σημαίνει ότι παρατηρούμε ο ένας τα λεγόμενα του άλλου.

ο γαλαξίας ανδρομέδα;
Εσύ και εγώ βλέπουμε τον ήλιο και την Ανδρομέδα
Χωρίς εμάς δεν είναι ήλιος ή δεν είναι Ανδρομέδα
Τι είναι? = σκέτη ενέργεια.
Το μυαλό μας τους δίνει μορφή χρώμα και θερμότητα.
Τα πάντα που αντιλαμβανόμαστε δεν υπάρχουν όπως τα αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας αλλά υπάρχουν
μόνο σαν ενέργεια. Είμαστε όπως το χρυσόψαρο που η γυάλα του παραμορφώνει την αλήθεια.
Εκεί μας οδηγούν οι αισθήσεις μας.
αυτοπελεκάσε, μάστερ βιδού

Η σχηματισμένη ύπερσυνβυξωμένη ενέργεια ίσταται όπως εί, εί τε την βλέπει άλλη ιστάμενη μικρούπερσυνβυξωμένη ενέργεια (μάστερ Βιδού), είτε όχι.

Και ο μικροπροσδίδωρ που χεις καρφωμένονε στον εν κέφαλο λαμβάνει τα σήματα της αειφωτογραφικής μηχανής (μάτια) που λαμβάνει το φώς που ρχετε στους φακούς που ζουμάρουνε ανάλογα την ποσοποίοτητα φωτός που ναι υπερμαγκνοροβόλατο και πάει τόσο γρήγορα που δεν τον βλέπεις κι ας είναι φως. Ox! σού μωρόν...

Δηλαδή, εσύ μάστερ Βιδού, βλέπεις ό,τι είναι της, ακριβώς, προηγούμενης χωροχρονικής στιγμής και όχι το πραγματικό παρόν.

Δηλαδή το πάρον ίσταται προ της παρατήρησής του από τον παρατηρητή που έχει χωροχρονική καθυστέρηση στο να αντιλάβει το παρόν του σύμπαντος.

Κατάνα περίεργο τρόπο τα πάντα έχουν ήδη συμβεί χωροχρονικά πριν καν τα δεις και ζεις συνεχόμενα στο στιγμιαίο παρελθόν του παρόντος.

Αυτό που λες μάστερ βιδού είναι άστεκο....διότι ο παρατηρητής υπό-άρχει στο σύνπαν και όχι τανάπαλιν, αφού πρώτα υπάρχει το παρόν και έπειτα το βλεψ και το αισθάνεσαι.

Αν μπορούσες να δείς και να αισθανθείς όλες τις λεπτομέρειες της διαφοριστατοσχηματισμένης ύπερσυνβυξωμένης ενέργειας τότε δεν θα μπορούσες να ξεχωρίσεις τι είναι τι, αφού όλα θα φαίνονταν ως ένας χυλός από quandums που εξ-ελίσονται τόσο γρήγορα σε σπείρες που θα πάφτες χάμου σαν μεθυσμένο κοτόπουλο απ την ζαλάδα.

Αποκωδικοποιητή σημάτων (μικροπροσδίδωρ, microprocessor), έχεις μέσα στον εγκέφαλο για να ρεγουλάρει τις συχνότητες που πρέπει να αντιλαμβάνεσαι απο το φυσικό σύνπαν και να αισθάνεσαι (όραση, ακοή, αφή, γεύση, όσφρηση) ώστε να μην φλιπάρεις...
.

κι ας σου απαντήσει ο ποιητής που τα λέει πχιοτηκότερα.

Τον κόσμο που μου δείχνεις να γνωρίσω
Τον ξέρω φίλε πιο καλά
Τον έχω μάθει πριν σε συναντήσω
Απ' έξω κι ανακατωτά...

πας να βιδώσεις με το ζόρι τα αβίδωτα...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”