!!! DEVELOPMENT MODE !!!

«Βατερλό» στις στρατιωτικές σχολές με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: 139 θέσεις κενές στη ΣΣΕ

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
talaipwros

Re: «Βατερλό» στις στρατιωτικές σχολές με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: 139 θέσεις κενές στη ΣΣΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Λεγεών έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 16:41 Στο εξωτερικό σε όσα career fairs πήγα ως φοιτητής ο Βρετανικός Στρατός είχε ΠΑΝΤΑ παρουσία.

Προ μηνός RAF και Royal Navy πηγαν στο σχολείο της κόρης και περασαν 3 ωρες λέγοντας τους τις προοπτικες καριέρας στις ένοπλες δυνάμεις.

(Βεβαια κατι τετοιο στην Ελλαδα θα ειχε ως αποτέλεσμα να μαζευτει ολη η αριστερα σαβούρα να κλεινει τα σχολεία ενω διαφοροι τοξοβολοι θα καινε τις πλατειες)
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Re: «Βατερλό» στις στρατιωτικές σχολές με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: 139 θέσεις κενές στη ΣΣΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Ο κοσμάκης κάνει επιλογές σήμερα, αναλόγως με το τι του βγάζουν οι μηχανές αναζήτησης των Google Properties ή της Facebook
Family of Apps. Να το γράψω πιο λιανά όταν πάτησα το keyword "Σχολή Ευελπίδων" στην μηχανή αναζήτησης του Youtube έπεσα πάνω
σε κάποια εκπομπή του Τέλλογλου για τις στρατιωτικές σχολές η οποία δεν ήταν κακή ούτε δυσφημούσε τις Σχολές των ΕΔ αλλά όπως και
να το κάνουμε έδειχνε την εικόνα ιδρυμάτων όπου η εκπαίδευση είναι αυστηρή και το πρόγραμμα αυτής τηρείται απαρέγκλιτα μαζί
με μία σειρά από κανονισμούς. Αν πατήσω τα keywords "ΕΜΠ" ή "ΑΠΘ" ενδέχεται να δω τα ρεπορτάζ κάποιων καναλιών για την τάδε
φοιτητική συγκεντρώση και μετα βίντεο με πάρτι όπου συμμετέχουν αυτές που ο Daje θα ονόμαζε ΜΟΥΝΑΡΕΣ.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Καθόνται και ασχολούνται με την ΣΣΕ που επειδή έχει ψώνιο διοικητή σχολής έβαλε τεράστια ΕΒΕ και δεν κοιτάνε τι μαλακία έχει παίξει σε πολλές σχολές που ακόμη και οι σχολές πληροφορικής ή νοσηλευτικής με θεωρητικά τεράστια ζήτηση έμειναν χωρίς να συμπληρώσουν θέσεις. Έχουν γεμίσει οι σχολές ψωνάρες που τις εκμεταλλεύονται διεφθαρμένοι ώστε να πλουτίσουν τα ΙΕΚ και τα μαϊμού πανεπιστήμια αυτών των κλάδων...
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Αυτη η πρόταση με τις εξορμήσεις στα σχολεία, μου θυμίζει τις εκθέσεις ιδεών που γράφαμε στα μαθητικά μας χρόνια.
Μας ρωτάγανε τη γνώμη μας για το τάδε πρόβλημα και για να πάρουμε 20 έπρεπε να γράψουμε κάποιον μακροσκελή
λόγο που θα έκανε τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο να δακρύσει από συγκίνηση, με κατάληξη την πρόταση "Να καθιερωθεί
κάποιο μάθημα στο σχολείο". Ε στη σύγχρονη εποχή ζούμε ένα βίντεο στο ΥΤ επιδρά στις αντιλήψεις της μαθητικής
νεολαίας, πολύ περισσότερο από τις παπάτζες που λέει ένας εκπαιδευτικός ή ένστολος ΔΥ στην τάξη.
Υ.Γ Σε έμας είχαν έρθει πριν 15 χρόνια περίπου κάτι Ίκαροι για να μας πείσουν να πάμε στη ΣΣΙ. Από όσα θυμάμαι κανένας
συμμαθητής μου δεν πέρασε στη σχολή. Μπορεί κάποιοι λίγοι να δήλωσα βέβαια, αλλά δε θυμάμαι κανέναν να πέρασε.
talaipwros

Να πω εδω οτι ενας ΣΣΑΣιτης με γλύτωσε απο την ΣΣΑΣ, πηγα να ρωτησω Βδεσμιτης τι λεει η ΣΣΑΣ και μου ειπε αν δεν πειναω/δεν εχω να φαω, ουτε να το σκέφτομαι
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Η ΕΒΕ δεν ειναι λαθος, απλα ειναι λαθος υλοποιημενη. Χρειαζεται ξεχωριστη βαση για καθε σχολη.
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

talaipwros έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 17:08 Να πω εδω οτι ενας ΣΣΑΣιτης με γλύτωσε απο την ΣΣΑΣ, πηγα να ρωτησω Βδεσμιτης τι λεει η ΣΣΑΣ και μου ειπε αν δεν πειναω/δεν εχω να φαω, ουτε να το σκέφτομαι
Δε νομίζω να σου τα είπε σωστά αν μιλάμε για Ιατρική.
Τουλάχιστον πριν από χρόνια που είμουν εν ενεργεία.
Ο απόφοιτος ΣΣΑΣ μετά τα 5 χρόνια της σχολής αναλάμβανε ιατρός σε κάποια Μονάδα.
Παράλληλα είχε και το δικαίωμα να διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Στην επαρχιακή κοινωνία το κύρος του στρατιωτικού γιατρού μετρούσε, με αποτέλεσμα να έχει εξασφαλισμένη πελατεία. Σκέψου αντιστοιχία με άλλους 23 χρονους απόφοιτους Ιατρικής.
Πρακτικά μάθαινε και αποκτούσε εμπειρία πάνω στους ντόπιους.

Μετά διάλεγε μια ειδικότητα, ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας και αυτό ήταν.
Ξέρω γιατρό της Αεροπορίας που αφού έκανε πρακτική ως ανειδίκευτος ιατρός πάνω στους ντόπιους στο τοπικό χωριό, επέλεξε ειδικότητα γυναικολόγου. Αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθεί σε γυναικολογική κλινική Αθηναϊκού νοσοκομείου (όχι στρατιωτικού) ενώ παράλληλα είχε και το ιδιωτικό του ιατρείο.

Γενικά, όσον αφορά στην επαγγελματική αποκατάσταση, θεωρώ ότι η ιατρική της ΣΣΑΣ συνδυάζει τα καλύτερα από τον στρατιωτικό και τον ιατρικό κλάδο.
Yippie Kay Yay
talaipwros

Εξι χρόνια ειναι η ιατρική, ειδικότητα με κληρωση, σιγα μην σε άφηναν να πας εξωτερικο να μείνεις κλπ
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Airman68 έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 15:15
Ασέβαστος έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 15:03
foscilis έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 14:58

Έχω την εντύπωση ότι δεν περιλαμβάνεται νοίκι και έξοδα μετακόμισης, πράγματα σίγουρα αφού η πρώτη θέση θα είναι σε διάφορα κατσάβραχα.

Αλλά το ίδιο ισχύει για τον αναπληρωτή δάσκαλο (οι πρωτοδιόριστοι συνήθως διορίζονται κάπου κοντά στο σπίτι τους αφού έχουν περάσει 10 χρόνια μαζεύοντας μόρια από κατσάβραχο σε κατσάβραχο) όπως και για το γιατρό που κάνει αγροτικό. Κι αυτοί κάπου 800-900 παίρνουν καθαρά.

κι ομως. δινεται κονδυλι για εξοδα μετακομισης (και σκλαβακια κληρωτοι για το κουβαλημα, ισως και κανα σταγιερ για τα χοντρα) και αν το επιλεξεις μενεις σε στρατιωτικες εγκαταστασεις, δωρεαν.
Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις δε φτάνουν για όλους και δεν υπάρχουν παντού.
Τα στρατιωτικά πρατήρια είναι επίσης ελάχιστα και σε 2-3 κεντρικές πόλεις. Οι μεταθέσεις όμως δεν αφορούν μόνο αυτές τις πόλεις αλλά και πολλά παραμεθόρια μέρη.
Επίσης, πληρωμένες διακοπές πού τις είδες; Τα θέρετρα είναι μετρημένα και αν μαζέψεις αρκετά μόρια να πας μετά θα πρέπει να περιμένεις αρκετά χρόνια για να ξαναέρθει η σειρά σου.
Μην εξιδανικεύεις τις καταστάσεις αν δεν ξέρεις...
εστω.

και παλι, πολυ παραπανω απο το τιποτα. και σιγουρα δεν ξερω ολα τα benefits που εχουν. ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν κι αλλα. οποτε τα 800 δεν ειναι σε καμμια περιπτωση το ιδιο με τα 800 οποιουδηποτε αλλου μισθωτου.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Scouser έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 15:19 Παιδιά, νομίζω δεν καταλάβατε το ποιντ μου ορισμένοι. Δεν λέω ότι τα 820 ευρώ είναι λίγα έτσι γενικώς και αοριστως, ουτε λέω να αυξηθούν τα κονδύλια για τη μισθοδοσία. Λέω ότι η πίτα που υπάρχει για τη μισθοδοσία στις ΕΔ δεν μοιράζεται αναλογικά με το βαθμό, τις ευθύνες και τις σπουδές. Όλοι οι ΕΠΟΠ και οι ΕΜΘ αυτή τη στιγμή παίρνουν μίνιμουμ 250 ευρώ παραπάνω από τον νέο ανθυπολοχαγο (και μπορεί και τα διπλάσια), απλά λόγω χρόνων υπηρεσίας. Δηλαδή γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι ότι τουλάχιστον αυτό αποτελεί αισχρή στρεβλωση και προϊόν καθαρά συντεχνιακης νοοτροπίας;
εδω εχεις δικιο.

δεν ξερω αν το σωστο "μετρο" ειναι βαθμος και σπουδες, οι ευθυνες ειναι σιγουρα, οπου υπαρχουν.

για να μοιραστει σωστα η πιτα, πρεπει να χρησιμοποιησουμε μια κακη λεξουλα. αξιολογηση τη λενε, και ακουγεται σαν βρισια στα χειλη οποιουδηποτε κρατικοδιαιτου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 15:30 Την δουλειά σε μία στρατιωτική μονάδα την κάνουν οι υπαξιωματικοί, όσο για την διοικητική ευθύνη την έχει κάποιος γενικός διοικητής ή υποδιοικητής όλοι οι υπόλοιποι είναι ..ο επιβλεψαντας του επιβλεψαντα τον επιβλεψαντα ω επιβλεψαντα αυτού που κάνει όλη την δουλειά και αυτοί παίρνουν μπράβο που δεν τους ανήκουν
την ποια; :smt005: :smt005: :smt005:

δεν υπαρχει τετοιο πραμα στο στρατο. τουλαχιστον οχι σε μοναδες με εφεδρους. σε τιποτα ιπταμενους και τετοια που ειναι ολο μονιμα στελεχη, ισως.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Ασέβαστος έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 17:39
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 15:30 Την δουλειά σε μία στρατιωτική μονάδα την κάνουν οι υπαξιωματικοί, όσο για την διοικητική ευθύνη την έχει κάποιος γενικός διοικητής ή υποδιοικητής όλοι οι υπόλοιποι είναι ..ο επιβλεψαντας του επιβλεψαντα τον επιβλεψαντα ω επιβλεψαντα αυτού που κάνει όλη την δουλειά και αυτοί παίρνουν μπράβο που δεν τους ανήκουν
την ποια; :smt005: :smt005: :smt005:

δεν υπαρχει τετοιο πραμα στο στρατο. τουλαχιστον οχι σε μοναδες με εφεδρους. σε τιποτα ιπταμενους και τετοια που ειναι ολο μονιμα στελεχη, ισως.
Στι πολεμικό ναυτικό όλη ή δουλειά βγαίνει από τους υπαξιωματικούς
Με υπαξιωματικούς μπορεί να κινηθεί ένα πολεμικό πλοίο, μόνο με αξιωματικούς ΔΕΝ μπορεί
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Scouser έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 16:09 Καλά, με τον αριβίστα χαμελαιοντα πασοκοζαίο δεν ασχολούμαι, πέρα από το τρολαρισμα δεν είναι για τίποτα παραπάνω. Ούτε εννοείται με τον γνωστό ιδρυματικό.
Αλλά για τους υπόλοιπους, αναφέρθηκα σε ένα υπαρκτό πρόβλημα: δεν μπορεί η χώρα να καλύψει ούτε κατά το ήμισυ τις ανάγκες της σε μελλοντικούς αξιωματικούς (για δεύτερη συνεχή χρονιά μάλιστα), γιατί πλέον δεν επιλέγουν τις σχολές αξιωματικών μαθητές που να γράφουν στοιχειωδως αξιοπρεπείς βαθμούς στις πανελλήνιες. Τι μπορεί να γίνει για να καλυφθουν οι ανάγκες, ώστε το δίλημμα να μην είναι ή ΕΒΕ στον πάτο, ωστε να καλυφθουν οι θεσεις, ή να μένει κενό πάνω από το 50% των θέσεων κάθε χρόνο;
να περιορισει τις αναγκες.

αντι να εχει 100 αξιωματικους που τα ξυνουν, ας εχει 10, που να σηκωνουν τον κωλο τους να κανουν κατι χρησιμο. και εφοσον θα ειναι λιγοτεροι, βγαινει να τους δινει κατι παραπανω.

Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

Ασέβαστος έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 17:32
Airman68 έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 15:15
Ασέβαστος έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 15:03

κι ομως. δινεται κονδυλι για εξοδα μετακομισης (και σκλαβακια κληρωτοι για το κουβαλημα, ισως και κανα σταγιερ για τα χοντρα) και αν το επιλεξεις μενεις σε στρατιωτικες εγκαταστασεις, δωρεαν.
Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις δε φτάνουν για όλους και δεν υπάρχουν παντού.
Τα στρατιωτικά πρατήρια είναι επίσης ελάχιστα και σε 2-3 κεντρικές πόλεις. Οι μεταθέσεις όμως δεν αφορούν μόνο αυτές τις πόλεις αλλά και πολλά παραμεθόρια μέρη.
Επίσης, πληρωμένες διακοπές πού τις είδες; Τα θέρετρα είναι μετρημένα και αν μαζέψεις αρκετά μόρια να πας μετά θα πρέπει να περιμένεις αρκετά χρόνια για να ξαναέρθει η σειρά σου.
Μην εξιδανικεύεις τις καταστάσεις αν δεν ξέρεις...
εστω.

και παλι, πολυ παραπανω απο το τιποτα. και σιγουρα δεν ξερω ολα τα benefits που εχουν. ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν κι αλλα. οποτε τα 800 δεν ειναι σε καμμια περιπτωση το ιδιο με τα 800 οποιουδηποτε αλλου μισθωτου.
Να σου μιλήσω συγκεκριμένα για να μην λέμε θεωρίες.
Όσα χρόνια υπηρέτησα στην επαρχία:
- Δεν υπήρχε στρατιωτικό σουπερμάρκετ
- Δεν μου διατέθηκε στάγιερ για μετακόμιση
- Οίκημα μου διατέθηκε επειδή είμουν στα πληρώματα επιφυλακής. Δεν μπορούσαν όλοι να μείνουν εκεί.

Όσα χρόνια υπηρέτησα στην Αθήνα:
- Δεν μου δόθηκε σπίτι/διαμέρισμα για να μείνω
- Το στρατιωτικό πρατήριο της Αεροπορίας ήταν στο Ελληνικό (τώρα έχει κλείσει) και του Στρατού κάπου στην Κατεχάκη. Κανένα δεν με βόλευε για να κάνω τα ψώνια μου

Φόρμα πτήσεως μας παρείχε η υπηρεσία αλλά νομίζω αυτό γίνεται σε όλα τα επαγγέλματα που απαιτούν εξειδικευμένη στολή.
Διακοπές σε θέρετρο της Αεροπορίας (1 εβδομάδα στον Άγιο Ανδρέα) πήγα πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια και μετά πάλι μετά από 5.
Άλλα benefits δεν είχα και ας είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλα...
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Ασέβαστος έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 17:35
Scouser έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 15:19 Παιδιά, νομίζω δεν καταλάβατε το ποιντ μου ορισμένοι. Δεν λέω ότι τα 820 ευρώ είναι λίγα έτσι γενικώς και αοριστως, ουτε λέω να αυξηθούν τα κονδύλια για τη μισθοδοσία. Λέω ότι η πίτα που υπάρχει για τη μισθοδοσία στις ΕΔ δεν μοιράζεται αναλογικά με το βαθμό, τις ευθύνες και τις σπουδές. Όλοι οι ΕΠΟΠ και οι ΕΜΘ αυτή τη στιγμή παίρνουν μίνιμουμ 250 ευρώ παραπάνω από τον νέο ανθυπολοχαγο (και μπορεί και τα διπλάσια), απλά λόγω χρόνων υπηρεσίας. Δηλαδή γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι ότι τουλάχιστον αυτό αποτελεί αισχρή στρεβλωση και προϊόν καθαρά συντεχνιακης νοοτροπίας;
εδω εχεις δικιο.

δεν ξερω αν το σωστο "μετρο" ειναι βαθμος και σπουδες, οι ευθυνες ειναι σιγουρα, οπου υπαρχουν.

για να μοιραστει σωστα η πιτα, πρεπει να χρησιμοποιησουμε μια κακη λεξουλα. αξιολογηση τη λενε, και ακουγεται σαν βρισια στα χειλη οποιουδηποτε κρατικοδιαιτου.
Αν πούμε βέβαια σε αυτόν τον "ορθολογικο" απόφοιτο ευελπι ότι έξω δεν έχει πρωαγωγες αναλόγως χρόνων υπηρεσίας τότε θα αρχίσει το τσάμικο.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”