Τότε μιλάς για το πατρικό οικόπεδο όχι πατρικό σπίτι...Hunkar Begendi έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 09:42Το δοκίμασα αλλα δεν μ άρεσεYochanan έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 08:38Να δοκιμάσεις να δουλέψεις κάποτε. Από τη δουλειά του, πολύς κόσμος αντλεί ικανοιποίηση, αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό και - για να μην το πολυκουράζουμε - ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ.Hunkar Begendi έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 07:39 Έχω την τύχη να μένω στο ίδιο σπίτι από την Πέμπτη δημοτικού μέχρι σήμερα (έφυγα για μερικά χρόνια αλλά επέστρεψα).![]()
Σοβαρά τώρα, το σπίτι ήταν αρχικά η μονοκατοικία των παππούδων, χτισμένη το 1955. Το 1978 προστέθηκαν άλλοι δύο όροφοι και μετακομίσαμε εκεί. Το 2000 δόθηκε αντιπαροχή και έγινε οκταόροφη οικοδομή. Μένω "μόνος" από τα 23 πληρώνοντας ενοίκιο σε διάφορες γκαρσονιέρες και διαμερίσματα, μέχρι τα 33 που παντρεύτηκα και επέστρεψα στο πατρικό (σε δικό μου διαμέρισμα φυσικά).
FYI έχω 30 χρόνια ένσημα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Το πατρικό σας
Re: Το πατρικό σας
Yippie Kay Yay
Hunkar Begendi έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 09:42Το δοκίμασα αλλα δεν μ άρεσεYochanan έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 08:38Να δοκιμάσεις να δουλέψεις κάποτε. Από τη δουλειά του, πολύς κόσμος αντλεί ικανοιποίηση, αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό και - για να μην το πολυκουράζουμε - ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ.Hunkar Begendi έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 07:39 Έχω την τύχη να μένω στο ίδιο σπίτι από την Πέμπτη δημοτικού μέχρι σήμερα (έφυγα για μερικά χρόνια αλλά επέστρεψα).![]()
Σοβαρά τώρα, το σπίτι ήταν αρχικά η μονοκατοικία των παππούδων, χτισμένη το 1955. Το 1978 προστέθηκαν άλλοι δύο όροφοι και μετακομίσαμε εκεί. Το 2000 δόθηκε αντιπαροχή και έγινε οκταόροφη οικοδομή. Μένω "μόνος" από τα 23 πληρώνοντας ενοίκιο σε διάφορες γκαρσονιέρες και διαμερίσματα, μέχρι τα 33 που παντρεύτηκα και επέστρεψα στο πατρικό (σε δικό μου διαμέρισμα φυσικά).
ωραίος, ευχαριστώ για την κατανοηση - εγω για την ατακα το εγραψα. Δεν εχω επι προσωπικου
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος
Το πατρικό σπίτι που είναι μέσα στο πατρικό οικόπεδο. Εγω βέβαια δεν το πρόλαβα οικόπεδο.Airman68 έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 10:41Τότε μιλάς για το πατρικό οικόπεδο όχι πατρικό σπίτι...Hunkar Begendi έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 09:42Το δοκίμασα αλλα δεν μ άρεσεYochanan έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 08:38
Να δοκιμάσεις να δουλέψεις κάποτε. Από τη δουλειά του, πολύς κόσμος αντλεί ικανοιποίηση, αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό και - για να μην το πολυκουράζουμε - ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ.![]()
Βούτυρα-Έλαια-Λίπη
- Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος
Κανένα πρόβλημα, καραγουστάρω ατάκες γιόχι!Yochanan έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 11:00 ωραίος, ευχαριστώ για την κατανοηση - εγω για την ατακα το εγραψα. Δεν εχω επι προσωπικου
Βούτυρα-Έλαια-Λίπη
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Κωστή Παλαμά, «Το σπίτι που γεννήθηκα»
Το σπίτι που γεννήθηκα κι ας το πατούν οι ξένοι
στοιχειό είναι και με προσκαλεί· ψυχή, και με προσμένει.
Το σπίτι που γεννήθηκα, ίδιο στην ίδια στράτα
στα μάτια μου όλο υψώνεται και μ' όλα του τα νιάτα.
Το σπίτι, ας του νοθέψανε το σχήμα και το χρώμα·
και ανόθευτο κι αχάλαστο, και με προσμένει ακόμα.
Της πόρτας του η παλαϊκή κορώνα, ώ! νά η καμάρα!
Μόνο οι χορδές της λείπουνε για να γενεί κιθάρα
να συνοδέψει του σπιτιού τ' ολόχαρο τραγούδι
προς το παιδί· γυρίζω ανθός, δροσιά, ξεπεταρούδι,
πάω στη φωλιά, στη γάστρα μου, στο πρωί μου, στο μαγνήτη,
στη ζέστα της μητέρας μου, στο πατρικό άγιο σπίτι.
[...]
Το σπίτι που γεννήθηκα κι ας το πατούν οι ξένοι.
Στοιχειό, και σαν απάτητο, με ζει και με προσμένει.
Από τη συλλογή Τα Παράκαιρα (1918)
[πηγή: Κωστής Παλαμάς, Άπαντα, τ. Ζ΄, Μπίρης, Αθήνα χ.χ., σ. 253-254]
στοιχειό είναι και με προσκαλεί· ψυχή, και με προσμένει.
Το σπίτι που γεννήθηκα, ίδιο στην ίδια στράτα
στα μάτια μου όλο υψώνεται και μ' όλα του τα νιάτα.
Το σπίτι, ας του νοθέψανε το σχήμα και το χρώμα·
και ανόθευτο κι αχάλαστο, και με προσμένει ακόμα.
Της πόρτας του η παλαϊκή κορώνα, ώ! νά η καμάρα!
Μόνο οι χορδές της λείπουνε για να γενεί κιθάρα
να συνοδέψει του σπιτιού τ' ολόχαρο τραγούδι
προς το παιδί· γυρίζω ανθός, δροσιά, ξεπεταρούδι,
πάω στη φωλιά, στη γάστρα μου, στο πρωί μου, στο μαγνήτη,
στη ζέστα της μητέρας μου, στο πατρικό άγιο σπίτι.
[...]
Το σπίτι που γεννήθηκα κι ας το πατούν οι ξένοι.
Στοιχειό, και σαν απάτητο, με ζει και με προσμένει.
Από τη συλλογή Τα Παράκαιρα (1918)
[πηγή: Κωστής Παλαμάς, Άπαντα, τ. Ζ΄, Μπίρης, Αθήνα χ.χ., σ. 253-254]
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
πολλές φορές βλέπω στον ύπνο μου το σπίτι που μεγάλωσαtalaipwros έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 00:35 Πόσο συχνά ξυπνάτε και νομίζετε/ελπίζετε ότι είστε στο πατρικό σας;
Ότι μολις ανοιξετε τα μάτια θα δείτε το γραφείο σας που διαβάζατε για το σχολείο και την αφίσα στο τοίχο,
μου λείπει πολύ αυτό το σπίτι επειδή είναι δεμένο με ένα σωρό όμορφες αναμνήσεις
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
αααααααάσε ρε γιόχι, όλοι ξέρομε τι αλητήριος είσαιYochanan έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 11:00Hunkar Begendi έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 09:42Το δοκίμασα αλλα δεν μ άρεσεYochanan έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 08:38
Να δοκιμάσεις να δουλέψεις κάποτε. Από τη δουλειά του, πολύς κόσμος αντλεί ικανοιποίηση, αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό και - για να μην το πολυκουράζουμε - ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ.![]()
FYI έχω 30 χρόνια ένσημα.![]()
![]()
ωραίος, ευχαριστώ για την κατανοηση - εγω για την ατακα το εγραψα. Δεν εχω επι προσωπικου
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Το πρωτο μας σπιτι στο οποιο μεγαλωσα εως και τα 10 μου περιπου, το πουλησαν οι γονεις μου και αλλαξαμε περιοχη. Μια φορα στο τοσο, πηγαινω περναω απεξω, κανω καμια βολτα στη γειτονια, τρωω κανα σουβλακι στη πλατεια που επαιζα μικρος.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 12:53πολλές φορές βλέπω στον ύπνο μου το σπίτι που μεγάλωσαtalaipwros έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 00:35 Πόσο συχνά ξυπνάτε και νομίζετε/ελπίζετε ότι είστε στο πατρικό σας;
Ότι μολις ανοιξετε τα μάτια θα δείτε το γραφείο σας που διαβάζατε για το σχολείο και την αφίσα στο τοίχο,
μου λείπει πολύ αυτό το σπίτι επειδή είναι δεμένο με ένα σωρό όμορφες αναμνήσεις
Ομορφα χρονια τοτε, τωρα μονο αυτες οι αναμνησεις εχουν μεινει.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Κωστή Παλαμά, «Το σπίτι που γεννήθηκα»
Το δικό μου πατρικό (μονοκατοικία του 1925) δεν το πάτησαν μέχρι στιγμής ξένοι
Είναι δυσπερίγραπτο το τι αισθάνομαι και τι μου ανακαλεί κάθε βδομάδα που το επισκέπτομαι.
Και κάτι ανεκδοτολογικό:
Μια μέρα, ενώ καθάριζα μέσα, στάθηκε μια κυρία στο ανοιχτό παράθυρο και σα να προσπαθούσε να διακρίνει πώς είναι μέσα το σπίτι. Την πλησιάζω.
-Ελάτε μέσα αν θέλετε να το δείτε
-Αχ, μπορώ; Έρχομαι από την Αθήνα βόλτα συχνά και πάντα περνάω από δω να χαζεύω αυτά τα σπίτια.
-Ελάτε μέσα, με τι ασχολείστε, αν επιτρέπεται;
-Αρχαιολόγος είμαι
-Εμ, τότε εδώ είναι η ειδικότητά σας!
Το δικό μου πατρικό (μονοκατοικία του 1925) δεν το πάτησαν μέχρι στιγμής ξένοι
Είναι δυσπερίγραπτο το τι αισθάνομαι και τι μου ανακαλεί κάθε βδομάδα που το επισκέπτομαι.
Και κάτι ανεκδοτολογικό:
Μια μέρα, ενώ καθάριζα μέσα, στάθηκε μια κυρία στο ανοιχτό παράθυρο και σα να προσπαθούσε να διακρίνει πώς είναι μέσα το σπίτι. Την πλησιάζω.
-Ελάτε μέσα αν θέλετε να το δείτε
-Αχ, μπορώ; Έρχομαι από την Αθήνα βόλτα συχνά και πάντα περνάω από δω να χαζεύω αυτά τα σπίτια.
-Ελάτε μέσα, με τι ασχολείστε, αν επιτρέπεται;
-Αρχαιολόγος είμαι
-Εμ, τότε εδώ είναι η ειδικότητά σας!
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Volk έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 13:15Το πρωτο μας σπιτι στο οποιο μεγαλωσα εως και τα 10 μου περιπου, το πουλησαν οι γονεις μου και αλλαξαμε περιοχη. Μια φορα στο τοσο, πηγαινω περναω απεξω, κανω καμια βολτα στη γειτονια, τρωω κανα σουβλακι στη πλατεια που επαιζα μικρος.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 12:53πολλές φορές βλέπω στον ύπνο μου το σπίτι που μεγάλωσαtalaipwros έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 00:35 Πόσο συχνά ξυπνάτε και νομίζετε/ελπίζετε ότι είστε στο πατρικό σας;
Ομορφα χρονια τοτε, τωρα μονο αυτες οι αναμνησεις εχουν μεινει.
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
συγκινηθηκα, δεν μπορω να γραψω τωρα για τα δικα μου
μου αρεσε το ποιημα του παλαμα, το ειχα διαβασει σα μαθητης σε ενα βιβλιο με τα ποιματα του
το παρακατω κολλαει στο πνευμα αν οχι στο γραμμα του νηματος
κωλογεροι ειστε κι εσεις, θα νιωσετε
μου αρεσε το ποιημα του παλαμα, το ειχα διαβασει σα μαθητης σε ενα βιβλιο με τα ποιματα του
το παρακατω κολλαει στο πνευμα αν οχι στο γραμμα του νηματος
κωλογεροι ειστε κι εσεις, θα νιωσετε
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Τουλάχιστον το ψήνουν σωστά το σουβλάκι ή το κάνουν κάρβουνο κι αυτοί;Volk έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 13:15
Το πρωτο μας σπιτι στο οποιο μεγαλωσα εως και τα 10 μου περιπου, το πουλησαν οι γονεις μου και αλλαξαμε περιοχη. Μια φορα στο τοσο, πηγαινω περναω απεξω, κανω καμια βολτα στη γειτονια, τρωω κανα σουβλακι στη πλατεια που επαιζα μικρος.
Yippie Kay Yay
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 13:20Volk έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 13:15Το πρωτο μας σπιτι στο οποιο μεγαλωσα εως και τα 10 μου περιπου, το πουλησαν οι γονεις μου και αλλαξαμε περιοχη. Μια φορα στο τοσο, πηγαινω περναω απεξω, κανω καμια βολτα στη γειτονια, τρωω κανα σουβλακι στη πλατεια που επαιζα μικρος.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 12:53
πολλές φορές βλέπω στον ύπνο μου το σπίτι που μεγάλωσα
Ομορφα χρονια τοτε, τωρα μονο αυτες οι αναμνησεις εχουν μεινει.![]()
Μονο για το σπιτι στο χωριο.talaipwros έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 00:35 Πόσο συχνά ξυπνάτε και νομίζετε/ελπίζετε ότι είστε στο πατρικό σας;
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 427 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη