!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υπερ γυναικων...
Re: Υπερ γυναικων...
Σε κάθε περίπτωση παίδες, ας μην ξεχνάμε ότι η φάση ξεκίνησε από την επική παπαριά του σταβ, για την ευτέλεια της πολιτισμικής κατάστασης της Αθήνας του 60 σε σχέση με τη σημερινή αποθέωση του προχωκαγκούρικου πρότυπου της ροδοκοπανατζίδικης μετάλλαξης των προοδευτικώνε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Δεν υπήρξαν ποτέ, ποτέ όμως, Σαρακατσαναίοι.ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 22:57Εδώ θα μου επιτρέψεις μια παρέμβαση, αν και είμαι σίγουρη ότι χρησιμοποιείς την εθιμική φρασεολογία.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 22:47
Για τους άλλους δεν ξέρω, αλλά για μένα είσαι καλά που θα μου την κολλούσαν;;;![]()
Αφού το είχαμε κάνει και παιχνίδι η παλιοπαρέα: όπως λέγαμε "πάνω σου ο παπάς", έτσι λέγαμε "πάνω σου ο βλάχος"!
Οι κανονικοί Βλάχοι όπως και οι Σαρακατσαναίοι, ήταν όντως κλάσεις ανώτεροι πολιτισμικά από τους ό,τι να' ναι "Αθηναίους" από το 50 και μετά. Στην τελική και η Αθήνα πριν τον εποικισμό μεγάλο τσομπανοχωριό ήταν, στις εμπορικές πόλεις-λιμάνια και νησιά έπαιζε ο πραγματικός κοσμοπολιτισμός. Απλώς φαντάσου την Αθήνα χωρίς Μικρασιάτες και Αλεξανδρινούς που την έφεραν στα κοσμοπολίτικά ίσα της.![]()
Σαρακατσάνοι από την άλλη, σαφέστατα και υπάρχουν.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Είσαι μικρό ακόμα για να νιώσεις την δύναμη της φράσης μου.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- hellegennes
Ένοχοι, φιλαράκι, να νιώθουν αυτοί που είναι ένοχοι για κάτι. Δεν θα κάνουμε τον proxy στις ενοχές των άλλων επειδή σάλεψαν.John Dear έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 19:39 Και γενικά αυτή η ανωριμότητα της προσωπικότητας, να μην είσαι ικανός ούτε καν να κρυφτείς ότι νιώθεις ένοχος για κάτι ή απλά πληγωμένος γι αυτό το κάτι και περνάς στην επίθεση σε όποιον σου το θυμίζει, είναι θεμέλιο για τη δεξιά νοοτροπία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Sid Vicious έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 20:42 Τους αποφευγουμε, δεν συγχρωτιζομαστε μαζι τους. Βλεπεις πχ τον αλλον να αντιδικει με την κοπελα του να της δειχνει τον λαιμο της και να της λεει μια κινηση σε εχω και αυτη να χαζογελαει, τους αποφευγεις ξερεις πως ειναι απολιτιστοι επαρχιωτες
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το κατάλαβα ρε συ, αλλά σ' αυτόν τον πχώρο, το αυτονόητο δεν υφίσταται και ακριβώς γι' αυτό ήθελα να το διευκρινήσω.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 23:04Ε, ναι.ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 22:57
Εδώ θα μου επιτρέψεις μια παρέμβαση, αν και είμαι σίγουρη ότι χρησιμοποιείς την εθιμική φρασεολογία.
Πολιτισμικά, νοοτροπικά εννοώ τη "βλαχιά" "επαρχιωτισμό" και όχι βέβαια καταγωγικά/γεωγραφικά κλπ
Με την πρόσθετη παρατήρηση ότι για αυτά τα κακώς νοοτροπικά επαρχιακά κείμενα, θεωρώ ότι ξεκίνησε ένα μαζικό ρεύμα φυγής των νέων ανθρώπων από το 60 και μετά από την επαρχία προς τα αστικά κέντρα. Για να γλιτώσουν από αυτόν τον βραχνά που τους έπνιγε τη ζωή.
Κατά τα άλλα, το κύμα φυγής από την επαρχία, σαφώς και αφορούσε κυρίως στα εργασιακά δεδομένα και ουσιαστικώς ήταν μια άτυπη εσωτερική μετανάστευση για λόγους επιβίωσης αλλά σε ό,τι αφορούσε στο κύμα φυγής λόγω αντιλήψεων της συντηρητικής κοινωνίας, δεν νομίζω ότι ήταν θέμα επανεκτίμησης των πατριαρχικών δεδομένων, αλλά απλώς προσπάθεια αποφυγής του ελέγχου και η επανάληψη της ίδιας καθημερινότητας/ιδεών σε ένα περιβάλλον ανωνυμίας και τίποτα περισσότερο.
Η νοοτροπία παρέμεινε η ίδια. Απλώς όποιος ήθελε να χουφτώσει το Λενάκι με τα ίδια "επαρχιώτικα" ζητούμενα μπορούσε να το κάνει πιο χαλαρά απ' ό,τι στο χωριό του και φυσικά το Λενάκι δεχόταν το χούφτωμα γιατί ήθελε και αυτό να το παίξει απελευθερωμένο. Με λίγα λόγια τόσο ο Μήτσος όσο και το Λενάκι, δεν άλλαξαν νοοτροπία, χώρο διαμονής άλλαξαν. Απλώς δεν έχουν καταλάβει τη διαφορά ή την κατάλαβαν αλλά δεν το μολογάνε γιατί ...........
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 27 Ιούλ 2022, 23:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Θα μιλήσεις εσύ για Χατζιδάκι και πολιτισμό Γαλή;ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 22:44
Έτσι ακριβώς.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 22:29Δεν είναι τυχαίο ότι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960 στην Ελλάδα ονομάστηκαν "πολιτιστική άνοιξη" -και δεν επαναλήφθηκαν έκτοτε...ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 20:30 Εδώ που τα λέμε, στις αρχές του 60, το αισθητικό κριτήριο ήταν κλάσεις ανώτερο από τα προχωκαγκούρικα "μαμαζελ ντου γιου λάικ δε γκέι γκρίκ" και τα γυφτοτραπαριά του σήμερα.
Οδός Ονείρων Vs Όμορφη Πόλη
Ιούνιος 1962 και το Μετροπόλιταν φιλοξενεί την ιστορική παράσταση της «Οδού Ονείρων», που πλημμυρίζει από τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Η σκηνοθεσία είναι του Αλέξη Σολωμού, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Μίνωα Αργυράκη και οι χορογραφίες του Μανώλη Καστρινού.
Παίζουν, μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Χορν, η Ρένα Βλαχοπούλου (που αναφέρεται ως guest star - αν και μάλλον υπήρξε η εμπνεύστρια του έργου), η Ζωή Φυτούση, η Μάρω Κοντού, ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Γιώργος Μαρίνος. Ακόμα, ως guest stars θα εμφανιστούν η Αλίκη Βουγιουκλάκη (που θα τραγουδήσει κινηματογραφικές επιτυχίες του Χατζιδάκι), η Νάνα Μούσχουρη και ο Ευγένιος Σπαθάρης με τον Καραγκιόζη του.
Στην παράσταση θα ακουστεί ο περίφημος «Ηθοποιός» από τον Δημήτρη Χορν, καθώς και τα τραγούδια «Μαύρη Φορντ» με τη Μάρω Κοντού, «Μανούλα μου» με τον Λάκη Παππά, «Έφυγε το τρένο» με τη Ζωή Φυτούση κ.ά.
Την ίδια αποχή ακριβώς εποχή παίζεται στο Θέατρο Παρκ η «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη και χορογραφίες Βαγγέλη Σειληνού, που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του αριστερού κοινού (και όχι μόνο).
Σ’ αυτήν θα εμφανιστούν μεγάλα (αλλά και ανερχόμενα) ονόματα ηθοποιών και τραγουδιστών, όπως οι αδελφές Καλουτά, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Γιάννης Βογιατζής, η Ντόρα Γιαννακοπούλου, η Σμάρω Στεφανίδου, ο Ανδρέας Ντούζος, η Ταϋγέτη, η Μίρκα Καλατζοπούλου κ.ά. Ακόμα, θα προσφέρει αφιλοκερδώς τη συνδρομή του και ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο οποίος όμως -όπως αναφέρεται- θα δυσαρεστηθεί από κάποια συμπεριφορά που θεώρησε προσβλητική.
Από τα τραγούδια της ιστορικής εκείνης παράστασης μνημονεύουμε ιδιαίτερα το ομώνυμο (ή «Θα γίνεις δικιά μου»), από τον κύκλο «Λιποτάκτες» -σε στίχους Γιάννη Θεοδωράκη- ερμηνευμένο με τη μοναδική φωνή της Ντόρας Γιαννακοπούλου.
https://www.ogdoo.gr/erevna/thema/odos- ... -monomaxia
Και μετά ήρθαν οι άγριες μέλισσες και πήξαμε από περικεφαλαιοφόρους που χόρευαν πεντοζάλι και καπάκι από περιστεριώνες στα άγρια γένια των ανυπότακτων και άι σιχτίρ γενικώς.
Θα μιλήσεις εσύ για τον ΓΚΕΙ Χατζιδάκι και τη σπουδαιότητά του;
Γελάνε και οι πέτρες.
Πιο μουφατζής πεθαίνεις.
Αν ήσουν τότε όπως είσαι τώρα, θα του πετούσες πέτρες.
Πάντοτε οι άλλοι σαλεμένοι. Ποτέ εσύ.hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 23:11Ένοχοι, φιλαράκι, να νιώθουν αυτοί που είναι ένοχοι για κάτι. Δεν θα κάνουμε τον proxy στις ενοχές των άλλων επειδή σάλεψαν.John Dear έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 19:39 Και γενικά αυτή η ανωριμότητα της προσωπικότητας, να μην είσαι ικανός ούτε καν να κρυφτείς ότι νιώθεις ένοχος για κάτι ή απλά πληγωμένος γι αυτό το κάτι και περνάς στην επίθεση σε όποιον σου το θυμίζει, είναι θεμέλιο για τη δεξιά νοοτροπία.
Κύριε ΠΑΓΧΡΗΣΤΕ,ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 23:04Ε, ναι.ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 22:57
Εδώ θα μου επιτρέψεις μια παρέμβαση, αν και είμαι σίγουρη ότι χρησιμοποιείς την εθιμική φρασεολογία.
Πολιτισμικά, νοοτροπικά εννοώ τη "βλαχιά" "επαρχιωτισμό" και όχι βέβαια καταγωγικά/γεωγραφικά κλπ
Με την πρόσθετη παρατήρηση ότι για αυτά τα κακώς νοοτροπικά επαρχιακά κείμενα, θεωρώ ότι ξεκίνησε ένα μαζικό ρεύμα φυγής των νέων ανθρώπων από το 60 και μετά από την επαρχία προς τα αστικά κέντρα. Για να γλιτώσουν από αυτόν τον βραχνά που τους έπνιγε τη ζωή.
αναμένω την απάντηση σας σε πρότερο ερώτημα μου και παρατηρώ ότι συνδιαλέγεστε με συνομιλητές οι οποίοι αγενώς έθεσαν τα ερωτήματα τους μεταγενέστερα εξ εμου. Θα ήθελα να σας επισημάνω, και παρακαλώ να μου επιτρέψετε, ότι κινείστε έξω από τα όρια της αστικής ευγένειας θα έλεγα στα όρια Μαγούλας Αττικής με κατεύθυνση προς Κόρινθο. Παρακαλώ, σας εφιστώ την προσοχή διότι ολισθαίνετε σε κακοτράχηλα μονοπάτια για την ευγενική σας ιδιοσυγκρασία. Επανέλθετε στους καλούς σας τρόπους και ασχοληθείτε με το ερώτημα που σας έχω θέσει.
Με εκτίμηση,
Που είναι το γαμημενο το βουλοκέρι ρε πστ μου πάλι ο έχασα
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- hellegennes
Να, ένας. Εμφανίστηκε.stavmanr έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 23:24Πάντοτε οι άλλοι σαλεμένοι. Ποτέ εσύ.hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 23:11Ένοχοι, φιλαράκι, να νιώθουν αυτοί που είναι ένοχοι για κάτι. Δεν θα κάνουμε τον proxy στις ενοχές των άλλων επειδή σάλεψαν.John Dear έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 19:39 Και γενικά αυτή η ανωριμότητα της προσωπικότητας, να μην είσαι ικανός ούτε καν να κρυφτείς ότι νιώθεις ένοχος για κάτι ή απλά πληγωμένος γι αυτό το κάτι και περνάς στην επίθεση σε όποιον σου το θυμίζει, είναι θεμέλιο για τη δεξιά νοοτροπία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Είπαμε. Όλοι οι άλλοι εκτός από εσένα.hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 23:27Να, ένας. Εμφανίστηκε.stavmanr έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 23:24Πάντοτε οι άλλοι σαλεμένοι. Ποτέ εσύ.hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 23:11
Ένοχοι, φιλαράκι, να νιώθουν αυτοί που είναι ένοχοι για κάτι. Δεν θα κάνουμε τον proxy στις ενοχές των άλλων επειδή σάλεψαν.
Ο ορισμός του σαλέματος.
- hellegennes
Άσε τα βουλοκέρια, Μαράκι και πιάσε την ατσαλίνα. Δεν θα περιμένω για πάντα για να σου αναθέσω τα υδραυλικά του σπιτιού μου.Naida έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 23:26Κύριε ΠΑΓΧΡΗΣΤΕ,ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 23:04Ε, ναι.ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 22:57
αναμένω την απάντηση σας σε πρότερο ερώτημα μου και παρατηρώ ότι συνδιαλέγεστε με συνομιλητές οι οποίοι αγενώς έθεσαν τα ερωτήματα τους μεταγενέστερα εξ εμου. Θα ήθελα να σας επισημάνω, και παρακαλώ να μου επιτρέψετε, ότι κινείστε έξω από τα όρια της αστικής ευγένειας θα έλεγα στα όρια Μαγούλας Αττικής με κατεύθυνση προς Κόρινθο. Παρακαλώ, σας εφιστώ την προσοχή διότι ολισθαίνετε σε κακοτράχηλα μονοπάτια για την ευγενική σας ιδιοσυγκρασία. Επανέλθετε στους καλούς σας τρόπους και ασχοληθείτε με το ερώτημα που σας έχω θέσει.
Με εκτίμηση,
Που είναι το γαμημενο το βουλοκέρι ρε πστ μου πάλι ο έχασα![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άσε μας ρε παπαρομυρωδιά.stavmanr έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 23:23
Γελάνε και οι πέτρες.
Πιο μουφατζής πεθαίνεις.
Και στο παλιό και στο μαύρο έχω δηλώσει καβαφική και χατζιδακική και βρίσκω συγκεκριμένα στοιχεία ομοιότητας μεταξύ αυτών των δύο.
Απλώς δεν συγκρίνω αυτούς τους ανθρώπους με το κάθε σούργελο που παθαίνει υπαρξιακό σοκ αν δεν του πετύχει το σωστό τυρκουάζ ή ροζ στο μαλλί και νοιώθει πόνο αν υποτιμήσουν τη γελοία έκφραση της σεξουαλικότητας του.
Με λίγα λόγια έχω βαρεθεί τον κάθε σακάτη και σακάτισσα που του φταίει η πατριαρχική κοστουμιά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Και όπως όλοι βλέπετε είναι ήδη σε έκσταση. Όπου να 'ναι θα μπει σε κινέζικη νιρβάνα.stavmanr έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 23:28Είπαμε. Όλοι οι άλλοι εκτός από εσένα.
Ο ορισμός του σαλέματος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stavmanr έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 23:23Θα μιλήσεις εσύ για Χατζιδάκι και πολιτισμό Γαλή;ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 22:44
Έτσι ακριβώς.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 27 Ιούλ 2022, 22:29
Δεν είναι τυχαίο ότι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960 στην Ελλάδα ονομάστηκαν "πολιτιστική άνοιξη" -και δεν επαναλήφθηκαν έκτοτε...
Οδός Ονείρων Vs Όμορφη Πόλη
Ιούνιος 1962 και το Μετροπόλιταν φιλοξενεί την ιστορική παράσταση της «Οδού Ονείρων», που πλημμυρίζει από τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Η σκηνοθεσία είναι του Αλέξη Σολωμού, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Μίνωα Αργυράκη και οι χορογραφίες του Μανώλη Καστρινού.
Παίζουν, μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Χορν, η Ρένα Βλαχοπούλου (που αναφέρεται ως guest star - αν και μάλλον υπήρξε η εμπνεύστρια του έργου), η Ζωή Φυτούση, η Μάρω Κοντού, ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Γιώργος Μαρίνος. Ακόμα, ως guest stars θα εμφανιστούν η Αλίκη Βουγιουκλάκη (που θα τραγουδήσει κινηματογραφικές επιτυχίες του Χατζιδάκι), η Νάνα Μούσχουρη και ο Ευγένιος Σπαθάρης με τον Καραγκιόζη του.
Στην παράσταση θα ακουστεί ο περίφημος «Ηθοποιός» από τον Δημήτρη Χορν, καθώς και τα τραγούδια «Μαύρη Φορντ» με τη Μάρω Κοντού, «Μανούλα μου» με τον Λάκη Παππά, «Έφυγε το τρένο» με τη Ζωή Φυτούση κ.ά.
Την ίδια αποχή ακριβώς εποχή παίζεται στο Θέατρο Παρκ η «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη και χορογραφίες Βαγγέλη Σειληνού, που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του αριστερού κοινού (και όχι μόνο).
Σ’ αυτήν θα εμφανιστούν μεγάλα (αλλά και ανερχόμενα) ονόματα ηθοποιών και τραγουδιστών, όπως οι αδελφές Καλουτά, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Γιάννης Βογιατζής, η Ντόρα Γιαννακοπούλου, η Σμάρω Στεφανίδου, ο Ανδρέας Ντούζος, η Ταϋγέτη, η Μίρκα Καλατζοπούλου κ.ά. Ακόμα, θα προσφέρει αφιλοκερδώς τη συνδρομή του και ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο οποίος όμως -όπως αναφέρεται- θα δυσαρεστηθεί από κάποια συμπεριφορά που θεώρησε προσβλητική.
Από τα τραγούδια της ιστορικής εκείνης παράστασης μνημονεύουμε ιδιαίτερα το ομώνυμο (ή «Θα γίνεις δικιά μου»), από τον κύκλο «Λιποτάκτες» -σε στίχους Γιάννη Θεοδωράκη- ερμηνευμένο με τη μοναδική φωνή της Ντόρας Γιαννακοπούλου.
https://www.ogdoo.gr/erevna/thema/odos- ... -monomaxia
Και μετά ήρθαν οι άγριες μέλισσες και πήξαμε από περικεφαλαιοφόρους που χόρευαν πεντοζάλι και καπάκι από περιστεριώνες στα άγρια γένια των ανυπότακτων και άι σιχτίρ γενικώς.![]()
Γελάνε και οι πέτρες.
Πιο μουφατζής πεθαίνεις.
Μιλάνε για πολιτισμό και ισότητα οι άνθρωποι που ενοχλούνται με τον δημόσιο θηλασμό, με τις κοπέλες που πάνε σε παρτιζ, τους γκέι και τους σκουρόχρωμους ανθρώπους.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 165 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
-