!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υπερ γυναικων...
Re: Υπερ γυναικων...
Μιας και η κουβεντα πηγε στα επαγγελματικα εργασιακα κτλπ, γραφω ενα μικρο δειγμα απο τα οσα εχω βιωσει πανω στο θεμα.
1) Ποτε δεν προσπαθησε να με αδικησει, κλεψει, προσβαλει, ξεγελασει μια γυναικα. Παντα, οι οσοι ανευ επιτυχιας προσπαθησαν, ηταν αντρες!
2) Ποτε μου δεν ειχα το παραμικρο προβλημα σε οσες συνεργασιες ετυχε να κανω με γυναικες. Ολα πηγαν ακριβως οπως τα χαμε πει προφορικα και οπως ακριβως στη συνεχεια μετα τα υπογραψαμε. Τηρηθηκαν ολα στο ακεραιο. Στις ελαχιστες φορες που κατι δεν πηγε ετσι ακριβως οπως τα χαμε πει, δεν ευθυνοταν η χ γυναικα που ειχαμε μιλησει για τη δουλεια, αλλα αλλοι παραγοντες που δεν μπορουσε να τους ελεγξει, στο 99% αυτων των περιπτωσεων οι παραγοντες αυτοι ηταν αντρικες παρεμβασεις που προσπαθησαν να τα κανουν σκατα αλλα και παλι, οι γυναικες εδειξαν ικανοτητα χειρισμου και αντιμετωπισης απροοπτων καταστασεων και λυθηκε με κοινη συνεργασια ομορφα το θεμα και πηγαμε παρακατω.
3) Σε ολες μα ολες τις περιπτωσεις που χουμε μετανιωσει την ωρα και τη στιγμη που ασχοληθηκαμε με το χ project, πρωταγωνιστες εως να φτασουμε σε αυτο το σημειο, ηταν αντρες!!! Ποτε μα ποτε οταν ειχαμε να κανουμε αποκλειστικα και μονο με γυναικες που ελεγχουν το παιγνιο, δεν ειχαμε το παραμικρο προβλημα! Απαξ και μιλησαμε συμφωνησαμε η καθε πλευρα, το πηγαν τρενο εως τελους! Απολυτη τηρηση ολων οσων ειπαμε και αρκετα συχνα, μετα την ολοκληρωση της πρωτης αναγνωριστικης συνεργασιας, φερνουν και νεα συνεργασια! Φιλοδοξια, πειθαρχια, αποτελεσματικοτητα!
Σαφως και αυτο που εγραψα ισως δεν αποτελει τον γενικο κανονα, γραφω τα οσα εγω βιωσα και βιωνω στη δικη μου περιπτωση.
1) Ποτε δεν προσπαθησε να με αδικησει, κλεψει, προσβαλει, ξεγελασει μια γυναικα. Παντα, οι οσοι ανευ επιτυχιας προσπαθησαν, ηταν αντρες!
2) Ποτε μου δεν ειχα το παραμικρο προβλημα σε οσες συνεργασιες ετυχε να κανω με γυναικες. Ολα πηγαν ακριβως οπως τα χαμε πει προφορικα και οπως ακριβως στη συνεχεια μετα τα υπογραψαμε. Τηρηθηκαν ολα στο ακεραιο. Στις ελαχιστες φορες που κατι δεν πηγε ετσι ακριβως οπως τα χαμε πει, δεν ευθυνοταν η χ γυναικα που ειχαμε μιλησει για τη δουλεια, αλλα αλλοι παραγοντες που δεν μπορουσε να τους ελεγξει, στο 99% αυτων των περιπτωσεων οι παραγοντες αυτοι ηταν αντρικες παρεμβασεις που προσπαθησαν να τα κανουν σκατα αλλα και παλι, οι γυναικες εδειξαν ικανοτητα χειρισμου και αντιμετωπισης απροοπτων καταστασεων και λυθηκε με κοινη συνεργασια ομορφα το θεμα και πηγαμε παρακατω.
3) Σε ολες μα ολες τις περιπτωσεις που χουμε μετανιωσει την ωρα και τη στιγμη που ασχοληθηκαμε με το χ project, πρωταγωνιστες εως να φτασουμε σε αυτο το σημειο, ηταν αντρες!!! Ποτε μα ποτε οταν ειχαμε να κανουμε αποκλειστικα και μονο με γυναικες που ελεγχουν το παιγνιο, δεν ειχαμε το παραμικρο προβλημα! Απαξ και μιλησαμε συμφωνησαμε η καθε πλευρα, το πηγαν τρενο εως τελους! Απολυτη τηρηση ολων οσων ειπαμε και αρκετα συχνα, μετα την ολοκληρωση της πρωτης αναγνωριστικης συνεργασιας, φερνουν και νεα συνεργασια! Φιλοδοξια, πειθαρχια, αποτελεσματικοτητα!
Σαφως και αυτο που εγραψα ισως δεν αποτελει τον γενικο κανονα, γραφω τα οσα εγω βιωσα και βιωνω στη δικη μου περιπτωση.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
ειπαμε, στεμ.stavmanr έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 12:47Δηλαδή; Ποιος είναι ο κλάδος που επιλέγουν οι άντρες κι ανταποκρίνεται στο 75% των συνολικών θέσεων εργασίας επιστημονικού τομέα ώστε τελικά να καταλήγουμε σε τέτοια ανώμαλα ποσοστά;Ασέβαστος έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 11:20δειχνει ξεκαθαρα οτι οι επιστημες που επιλεγουν οι γυναικες, εχουν λιγοτερες δυνατοτητες απορροφησης απο την αγορα.stavmanr έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 10:54
Σε συνδυασμό με την παράγραφο που ο ίδιος παρέθεσες βλέπουμε ότι:
η πλειονότητα των αποφοίτων πανεπιστημίων είναι γυναίκες, και η πλειονότητα εργαζόμενων σε επιστημονικές θέσεις είναι άντρες.
Βλέπεις κάποια παραδοξότητα σε αυτό ή σου φαίνεται και πάλι φυσιολογικό ως στατιστικό;
Διαφώτισέ με.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Φυσικά και δεν το καταλαβαίνεις.Ασέβαστος έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 12:55οχι
διαβασα ομως οτι το ποσα πληρωνεται πρεπει να εχει καποια σχεση με το τι κανει στο σπιτι της, εκτος εργασιας, και δεν το καταλαβαινω.
Επειδή εκείνη σε ξεσκατώνει, εκείνη ταΐζει το παιδί, εκείνη μαγειρεύει, εκείνη καθαρίζει.
Πώς να το καταλάβεις; Το έχεις κάνει ποτέ σου, όχι για 4 άτομα, αλλά έστω και για 1, επί τουλάχιστον 5 έτη;
Ακόμη και τα οικιακά ή φροντίδα παιδιού μπορούν να κοστολογηθούν γιατί υπάρχουν και ως επαγγέλματα.Ασέβαστος έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 12:55οχι
διαβασα ομως οτι το ποσα πληρωνεται πρεπει να εχει καποια σχεση με το τι κανει στο σπιτι της, εκτος εργασιας, και δεν το καταλαβαινω.
Δεν είναι κάτι αόριστο. Αυτό που πληρώνει ο οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε στην επαγγελματία για να φροντίζει το σπίτι ή το παιδί, είναι ταυτόχρονα αξιολόγηση της δικής του/της προσφοράς, αν δεν χρησιμοποιεί επαγγελματία και στα δύο αντικείμενα ενασχόλησης.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
και αυτα αφορουν τον εργοδοτη επειδη;stavmanr έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 12:58Φυσικά και δεν το καταλαβαίνεις.
Επειδή εκείνη σε ξεσκατώνει, εκείνη ταΐζει το παιδί, εκείνη μαγειρεύει, εκείνη καθαρίζει.
Πώς να το καταλάβεις; Το έχεις κάνει ποτέ σου, όχι για 4 άτομα, αλλά έστω και για 1, επί τουλάχιστον 5 έτη;
Δεν αφορούν τον εργοδότη βρε πουλάκι μου.Ασέβαστος έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 13:03και αυτα αφορουν τον εργοδοτη επειδη;stavmanr έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 12:58Φυσικά και δεν το καταλαβαίνεις.Ασέβαστος έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 12:55
οχι
Αφορά το ότι εκείνη μπαίνει αναγκαστικά (κοινωνικά λόγω των εφαρμοσμένων διακρίεων) σε μία διαδικασία να σε ξεσκατώνει αντί να εργάζεται.
Κι από πάνω της τη λες κι όλας...
βεβαιως.ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 13:01
Ακόμη και τα οικιακά ή φροντίδα παιδιού μπορούν να κοστολογηθούν γιατί υπάρχουν και ως επαγγέλματα.
Δεν είναι κάτι αόριστο. Αυτό που πληρώνει ο οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε στην επαγγελματία για να φροντίζει το σπίτι ή το παιδί, είναι ταυτόχρονα αξιολόγηση της δικής του/της προσφοράς, αν δεν χρησιμοποιεί επαγγελματία και στα δύο αντικείμενα ενασχόλησης.
αλλη ομως ειναι η απορια μου. που αφορουν ολα αυτα τον εργοδοτη;
εστω οτι προσλαμβανω ενα ζευγαρι, να μου κανουν ακριβως την ιδια δουλεια και οι 2. πρεπει να τους πληρωνω τα ιδια λεφτα, για τις ιδιες ωρες.
δεν ειναι ζητημα του εργοδοτη να ασχοληθει με το ποιος πλενει τα πιατα, αν εχουν παιδια, οικιακη βοηθο, πλυντηριο πιατων, μπατλερ η οτι αλλο.
Επικοινωνία μηδέν. Ντιπ. Χιτς.Ασέβαστος έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 12:57ειπαμε, στεμ.stavmanr έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 12:47Δηλαδή; Ποιος είναι ο κλάδος που επιλέγουν οι άντρες κι ανταποκρίνεται στο 75% των συνολικών θέσεων εργασίας επιστημονικού τομέα ώστε τελικά να καταλήγουμε σε τέτοια ανώμαλα ποσοστά;Ασέβαστος έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 11:20
δειχνει ξεκαθαρα οτι οι επιστημες που επιλεγουν οι γυναικες, εχουν λιγοτερες δυνατοτητες απορροφησης απο την αγορα.
Διαφώτισέ με.
αυτη ειναι μια τελειως αλλη συζητηση.stavmanr έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 13:05Δεν αφορούν τον εργοδότη βρε πουλάκι μου.Ασέβαστος έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 13:03και αυτα αφορουν τον εργοδοτη επειδη;stavmanr έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 12:58
Φυσικά και δεν το καταλαβαίνεις.
Αφορά το ότι εκείνη μπαίνει αναγκαστικά (κοινωνικά λόγω των εφαρμοσμένων διακρίεων) σε μία διαδικασία να σε ξεσκατώνει αντί να εργάζεται.
μιλουσαμε για pay gap, και οτι υπαρχει επειδη δουλευουν λιγοτερες ωρες για να μπορουν να ξεσκατιζουν κλπ.
ε, καλως υπαρχει. δεν ειναι δουλεια του εργοδοτη το ποιος ξεσκατιζει, ας στριμωξει τον αντρα της να ξεσκατισει, και να δουλεψει ιδιες ωρες, η ας παρει νταντα, ας βρει οποια αλλη λυση θελει, το pay γαπ υπαρχει λογω λιγοτερων ωρων, και δεν μπορουμε να νομοθετησουμε να μην υπαρχει, ειναι παραλογο.
Δοκίμασε εσύ να ξεσκατώνεις τους άλλους, κι έπειτα να βγεις και στην αγορά εργασίας (όχι δημόσιο) ίσοις όροις, με το κουτσούβελο στην πλάτη, κι ένα σόι πάνω από το κεφάλι σου.Ασέβαστος έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 13:10αυτη ειναι μια τελειως αλλη συζητηση.stavmanr έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 13:05Δεν αφορούν τον εργοδότη βρε πουλάκι μου.
μιλουσαμε για pay gap, και οτι υπαρχει επειδη δουλευουν λιγοτερες ωρες για να μπορουν να ξεσκατιζουν κλπ.
Κάν' το για έξι μήνες. Ως πείραμα.
Κι έλα να μου καταθέσεις τα αποτελέσματα σχετικά με το Payroll σου και την αντιμετώπιση από την εργασία σου.
Γι' αυτό σου λέω διάβαζε τις έρευνες με καθαρό μυαλό. Το πώς δηλαδή οι διακρίσεις υποβαθμίζουν τη συνολική ζωή του ατόμου και τελικά φτάνει μέχρι και σε χειρότερη πρόσβαση σε θέσεις απασχόλησης λόγω της υποβάθμισης αυτής.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 26 Ιούλ 2022, 13:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δυσκολευεσαι να καταλαβεις; το γραφει αναλυτικα η ερευνα που εσυ ο ιδιος εφερες στη συζητηση.
Το πρόβλημα είναι ότι εσύ δεν καταλαβαίνεις, Ασέβαστε.
Το γράφει αναλυτικά η έκθεση που εγώ ο ίδιος έφερα στη συζήτηση.
Έκανα edit στο προηγούμενο για να σε προλάβω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 26 Ιούλ 2022, 13:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ST48410 έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:46δεν νομίζω ότι έγραψα κάτι τέτοιο. Όταν εναντιώνομαι σε ακρότητες δεν σημαίνει ότι τάσσομαι υπέρ της αντίθετης κατάστασης ή του άλλου πόλου.John Dear έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 13:37 Απλά μπερδεύεις πράγματα. Η πατριαρχία δεν ορίζεται ως το αντίθετο από αυτό θέλουν οι φεμινίστριες. Η πατριαρχία είναι ένα στάδιο της ανθρώπινης κοινωνίας. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι δεν σου αρέσει στις φεμινίστριες είναι καλή η "πατριαρχία"![]()
Το βάζω σε εισαγωγικά γιατι χρησιμοποιείται λάθος. Τον φαλλοκρατισμό και τον σεξισμό πρέπει να λένε ότι πολεμάνε.
Όταν γράφει η Naida ότι σκοπός δεν είναι η ισονομία και η δικαιοσύνη αλλά να πάρουν οι φεμινίστριες ό,τι παραπάνω μπορούν επειδή θεωρούν εαυτόν αδικημένο, τότε απλά λέω ότι αυτό θα φέρει αντίδραση. Ακόμα και από γυναίκες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 167 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
-
- 101 Απαντήσεις