!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπερ γυναικων...

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Υπερ γυναικων...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:38
hellegennes έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:31 Να σου θυμίσω εγώ, Στάθη. Κάτι τέτοιο:

We should stop putting women in jail. For anything.

Είσαι γυναίκα και βίασες, κακοποίησες και ξεκοίλιασες 7χρονο; Δεν θα πας στην φυλακή γιατί είσαι γυναίκα.

Αυτό δεν είναι δημοσιευμένο σε κανένα μακελειό, είναι άρθρο στην Washington Post.
Κάτι τέτοια ψιλοθυμάμαι κι εγώ όπως κι εκείνο το αίτημα για έκτρωση μετά τη γέννα. Ωστόσο για να είμαι δίκαιος υποψιάζομαι ότι αυτά είναι αιτήματα κάποιων ακραίων υποσυνόλων και όχι των φεμινιστριών γενικά.
Δεν κατάλαβες. Οι σημερινές φεμινίστριες ΕΙΝΑΙ αυτά τα ακραία υποσύνολα. Δεν μιλάμε για τις φεμινίστριες των προηγούμενων κυμάτων που είχαν απολύτως λογικές διεκδικήσεις και μπράβο που τις πέρασαν στην νομοθεσία και την κοινωνία. Αυτό το έκτρωμα που γράφει το άρθρο είναι μια τυπική σημερινή φεμινίστρια και όπως βλέπεις προβάλλεται από τα μεγαλύτερα μήντια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 22:58
stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 20:12
Δες τουλάχιστον ένα άρθρο που αφορά ευρωπαϊκές εκθέσεις, αν σε κουράζουν οι εκθέσεις οι ίδιες
https://www.haniotika-nea.gr/diakriseis ... -ergasias/
Ωραία, επιτέλους έφερες μια πηγή. Να συζητήσουμε βρε αδερφέ κάτι επί της ουσίας. Αν διαβάσεις τη μελέτη θα δεις ότι αυτό που έκαναν είναι ότι πήραν τον μ.ο. των μισθών των αντρών και των γυναικών και βρήκαν ότι οι άντρες βγάζουν περισσότερα λεφτά.

Στην πραγματικότητα κανένας σοβαρός οικονομολόγος δεν παίρνει αυτές τις αναλύσεις στα σοβαρά, γιατι δεν υπολογιζει καθολου τις επιλογες των γυναικων σε προσωπικό και επαγγελματικό επιπεδο (περισσοτερα για το τελευταιο παρακατω). Υπάρχει ένα εξαιρετικό βιβλίο* που εξηγεί με απλά λόγια τον λόγο που οι γυναίκες βγάζουν λιγότερα, και η απάντηση είναι σοκαριστικη οσο και απλη: οι γυναίκες βγάζουν λιγότερα γιατί το επιλέγουν.

Θυμάσαι πριν λίγες απαντήσεις που σου είπα ότι επέλεξα να βγάζω λιγότερα λεφτά για να περνάω περισσότερο χρόνο με το παιδί μου; Φαίνεται ότι οι γυναίκες το κάνουν αυτό πολύ συχνότερα. Προτιμούν να πάνε να δουν την κόρη τους που παίζει σε ένα θεατρικό ή να βγουν βόλτες για ψωνια πάρα να δουλεψουν υπερωρίες. Για το πρώτο ίσως ευθύνεται το μητρικό ενστικτο βέβαια οποτε θα εβαζα και αυτην την παραμετρο στην "επιλογη", ας μην ειμαστε απολυτοι. :102:

Για την επιλογή καριέρας, από την άλλη, φαίνεται ότι όταν οι γυναίκες έχουν όλες τις επιλογές διαθέσιμες, προτιμούν να ασχοληθούν με σπουδες των ανθρωπιστικων επιστημων πάρα με τις σπουδές εκείνες που πληρώνουν καλά (βλ. STEM). Είναι επιλογές καριέρας και στην ελεύθερη αγορά είναι δύσκολο ο φιλόλογος να πληρώνεται όσο ο μηχανικός, ειναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Αν μου έλεγες ότι πρέπει οι γυναίκες να έχουν κάποια ενθάρρυνση για πιο καλοπληρωμενα επαγγέλματα, είμαι μαζί σου. Χρειάζεται σοβαρός επαγγελματικος προσανατολισμός και ίσως κάποια συγκεκριμένη στόχευση στις γυναίκες να ξεκολλήσουν από αδιεξοδες επιλογές.

Αν γυρίσεις πίσω στο σχολείο θα δεις τους συμμαθητές σου και τις συμμαθήτριές σου να κάνουν διαφορετικές επιλογές. Με πραγματικά ενδιαφέροντα τρόπο, θα δεις ότι η ζωή των αγοριών δεν είναι αξιοζήλευτη πραγματικά, εκτός αν κάνεις cherry picking. Το λάθος των φεμινιστριων είναι ότι επικεντρωνονται στον συμμαθητή που σήμερα είναι υψηλομισθός σε ένα επάγγελμα κύρους, αλλά αυτή η εικόνα είναι παραπλανητικη. Εξ ορισμού δε θα μπορούσαν οι πολλοί να έχουν επαγγέλματα κύρους, αλλιώς το επάγγελμα δε θα είχε κανένα κύρος. Για κάθε Μπάμπη που ακολούθησε αυτόν τον δρόμο, υπάρχουν 5 Σακηδες που έγιναν ναυτικοί, υδραυλικοί, ντελιβεραδες, αλλά και πρεζόνια, φυλακοβιοι χουλιγκανοι της ΑΕΚ ή της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι είναι και νεκροί ή αναπηροι γιατί τους άρεσαν οι σούζες λίγο παραπάνω. Ίσως λέει κάτι το φύλο μας και γι αυτό, και είναι κάτι πολύ ενδιαφερον: οι άντρες έχουν μεγαλύτερο εύρος στην ευφυΐα: αν και είναι πιο πιθανό μια ιδιοφυΐα να είναι άντρας, είναι επίσης πιο πιθανό να είναι καθυστερημένος. Με όλες τις έννοιες, της παθολογικης συμπεριλαμβανομενης.

Παρατήρησε κάτι τελευταίο, ότι τα επαγγέλματα αυτά που ανέφερα που δεν είναι υψηλού κύρους επίσης πληρώνουν σχετικά καλά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα γυναικεία. Ο αντικειμενικος λόγος είναι ανεξάρτητος από το φύλο και σχετίζεται, δυστυχώς, και αυτός με την προσφορά και τη ζήτηση. Είναι δηλαδή πιο εύκολο να βρεις μια γραμματέα για την πολύ μικρή επιχείρησή σου, παρά έναν τύπο να μπει μέσα στον γαμημενο βόθρο σου και να τον ξεβουλωσει, αφού τελειώσει την προηγούμενη δουλειά του που ήταν να φορτωσει έναν θερμοσίφωνα στην πλάτη, να τον ανεβάσει 2-3 ορόφους για να τον βάλει τελικά σε ένα πατάρι. Δεν είναι και τόσο απορίας άξιον γιατι συμβαίνει αυτό, νομίζω.

*https://www.amazon.com/Why-Men-Earn-Mor ... 1542751292
:smt023 :goodpost:
Το μπολνταρισμένο γίνεται πάντα μα πάντα γαργάρα...
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Νομίζω ότι το ζητούμενο των φεμ είναι να αυξηθούνε οι ένοπλες γυναίκες οπότε να παίζει και το σύνθημα "στρατόκαυλες, μπατσίνες, γουρούνες, δολοφόνες".

:lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:40
Naida έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:37 Θα στο πω απλά, πως είναι τώρα που τις περισσότερες θέσεις ευθύνης της κατέχουν άνδρες; ε θα γίνει το αντίθετο.
Προφανώς δεν έχεις την παραμικρή ιδέα από τις θέσεις ευθύνης που έχουν στις τρεις εξουσίες οι γυναίκες, έτσι;

Εσύ έχεις :lol:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

hellegennes έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:42
ST48410 έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:38
hellegennes έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:31 Να σου θυμίσω εγώ, Στάθη. Κάτι τέτοιο:

We should stop putting women in jail. For anything.

Είσαι γυναίκα και βίασες, κακοποίησες και ξεκοίλιασες 7χρονο; Δεν θα πας στην φυλακή γιατί είσαι γυναίκα.

Αυτό δεν είναι δημοσιευμένο σε κανένα μακελειό, είναι άρθρο στην Washington Post.
Κάτι τέτοια ψιλοθυμάμαι κι εγώ όπως κι εκείνο το αίτημα για έκτρωση μετά τη γέννα. Ωστόσο για να είμαι δίκαιος υποψιάζομαι ότι αυτά είναι αιτήματα κάποιων ακραίων υποσυνόλων και όχι των φεμινιστριών γενικά.
Δεν κατάλαβες. Οι σημερινές φεμινίστριες ΕΙΝΑΙ αυτά τα ακραία υποσύνολα. Δεν μιλάμε για τις φεμινίστριες των προηγούμενων κυμάτων που είχαν απολύτως λογικές διεκδικήσεις και μπράβο που τις πέρασαν στην νομοθεσία και την κοινωνία. Αυτό το έκτρωμα που γράφει το άρθρο είναι μια τυπική σημερινή φεμινίστρια και όπως βλέπεις προβάλλεται από τα μεγαλύτερα μήντια.
Παίδες, κάτι μελοπαπαριές τύπου "εγώ αδελφή μου σε πιστεύω", αυτό ακριβώς υποστηρίζουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:40
Naida έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:37 Θα στο πω απλά, πως είναι τώρα που τις περισσότερες θέσεις ευθύνης της κατέχουν άνδρες; ε θα γίνει το αντίθετο.
Γιατί να συνιστά αυτό υπερβολή; Υπερβολή θα είναι αν προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τις θέσεις αυτές με αθέμιτα μέσα ή αναντίστοιχα προς τις όποιες ικανότητες. Χωρίς να τις δικαιούνται λόγω αξίας

Κάτι τέτοιο εννοείς;
Α δεν το θεωρείς υπερβολή να γίνεται η άλλη διευθυτρια μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα όπως γίνεται τώρα με τους άνδρες. Οκ, ε τότε δεν θα περάσουμε στην υπερβολή ,θα πάμε κατευθείαν στην ισότητα :102:

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Naida έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:47
Προφανώς δεν έχεις την παραμικρή ιδέα από τις θέσεις ευθύνης που έχουν στις τρεις εξουσίες οι γυναίκες, έτσι;

Ναϊδάκι, το τελευταίο πράγμα που μ' ενδιαφέρει είναι η σύγκριση μαζί σου.

Και το εννοώ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Naida έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:50 Α δεν το θεωρείς υπερβολή να γίνεται η άλλη διευθυτρια μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα όπως γίνεται τώρα με τους άνδρες.
Ναι, ακριβώς αυτό συμβαίνει. Διαλέγουν έναν ράντομ άντρα και του λένε ότι θα γίνει διευθυντής γιατί έχει μεγαλύτερο πούτσο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

hellegennes έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:53
Naida έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:50 Α δεν το θεωρείς υπερβολή να γίνεται η άλλη διευθυτρια μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα όπως γίνεται τώρα με τους άνδρες.
Ναι, ακριβώς αυτό συμβαίνει. Διαλέγουν έναν ράντομ άντρα και του λένε ότι θα γίνει διευθυντής γιατί έχει μεγαλύτερο πούτσο.
Πρόσεχε πως μιλάς στην hr manager γιατί θα σε ισοπεδώσει. :smt005:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:51
Naida έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:47

Ναϊδάκι, το τελευταίο πράγμα που μ' ενδιαφέρει είναι η σύγκριση μαζί σου.

Και το εννοώ.
Αγαπημένη μου, σε όλο τον λόγο σου πάντα διακρίνεται η αίσθηση ανωτερότητας που θεωρείς ότι έχεις σε σε σύγκριση με τις υπόλοιπες γυναίκες. Σου ξαναλέω περισπούδαστες παπαρολογιες μπορούμε να λέμε όλοι. Ουσιαστικά όμως δεν λες τίποτα. Κάτι ακαταλληπτα περί φεμεν κτλ πασπαλισμένα με μπόλικες λεκτικές φανφάρες. Παπαριές μαριτσα μ'.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Φίλε άμα τον έχει μεγάλο, respect. Να γίνει.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:56
Πρόσεχε πως μιλάς στην hr manager γιατί θα σε ισοπεδώσει. :smt005:
Αν είχες ένα opel tigra θα σε έλεγαν διευθύντρια.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Naida έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:50
Γιατί να συνιστά αυτό υπερβολή; Υπερβολή θα είναι αν προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τις θέσεις αυτές με αθέμιτα μέσα ή αναντίστοιχα προς τις όποιες ικανότητες. Χωρίς να τις δικαιούνται λόγω αξίας

Κάτι τέτοιο εννοείς;
Α δεν το θεωρείς υπερβολή να γίνεται η άλλη διευθυτρια μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα όπως γίνεται τώρα με τους άνδρες. Οκ, ε τότε δεν θα περάσουμε στην υπερβολή ,θα πάμε κατευθείαν στην ισότητα :102:
Κάτσε, για να καταλάβω. Εσύ θεωρείς ότι θα ζητάτε προνόμια που γνωρίζετε ότι δεν τα δικαιούστε και οι άντρες θα πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα σας αδιαμαρτύρητα αν δεν θέλουν να τους κατηγοριοποιήσετε σαν βιαστές/σεξιστές; Αυτό μου λες;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Naida έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:59
Φίλε άμα τον έχει μεγάλο, respect. Να γίνει.
Α, όχι, μόνο δικαιολογία είναι. Αφού είπαμε, ράντομ άντρα διαλέγουν. Έτσι γίνονται όλοι διευθυντές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 00:03
Naida έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:50

Κάτι τέτοιο εννοείς;
Κάτσε, για να καταλάβω. Εσύ θεωρείς ότι θα ζητάτε προνόμια που γνωρίζετε ότι δεν τα δικαιούστε και οι άντρες θα πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα σας αδιαμαρτύρητα αν δεν θέλουν να τους κατηγοριοποιήσετε σαν βιαστές/σεξιστές; Αυτό μου λες;
Όχι αυτά τ λες εσύ. Λέω ότι όπως τώρα είναι οι συνθήκες τέτοιες που οι θέσεις δίνονται στην πλειονότητα τους σε άνδρες λόγω φύλου θα γίνει αντίθετο, λόγω υπερβολής της κοινωνίας να δικαιώσει τις γυναίκες. Αυτό λέω. Ώσπου να ξεθυμάνει και αυτό και να επέλθει η ισότητα.

Que Sera, Sera...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”