!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κάνετε ήσυχο ύπνο;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Re: Κάνετε ήσυχο ύπνο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Δύσκολα κοιμάμαι και ξυπνάω με τον παραμικρό θόρυβο.
Επίσης θέλω απόλυτο σκοτάδι.
Η παραμικρή υποψία φωτος το βράδυ αποτελεί αιτία αϋπνίας.
Κλείνω την οθόνη του υπολογιστή να μην αναβοσβήνει το λαμπάκι.
Το ρολόι έξω απ το δωμάτιο γιατί κάποια στιγμή ακούω τικ τακ...
Αν κάνει σεισμό έχω σηκωθεί και έχω βγει έξω πριν το καταλάβω.

Κατα τα άλλα...Όταν κοιμάμαι βλέπω άκυρα και παράξενα όνειρα.

Παράδειγμα...
Βλέπω το πανηγύρι στο χωριό μου και κάτι παππούδες να μου λένε μια ιστορία. Σε κάποια φάση βλέπω σε ασπρόμαυρο βίντεο την ιστορία του χωριού ενώ δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο στην πραγματικότητα και θυμάμαι ένα κομμάτι να παίζει στο βίντεο από ένα πιτσιρίκι την Αριανα γκραντε που είχα ακούσει στο ξύπνιο μου σε ένα Ραδιόφωνο.

Και προσπαθώ να συνδέσω μεταξύ τους αυτα που ειδα.
Δεν βγάζω άκρη.

Άλλη φορά έτυχε να δω ένα όνειρο που ήμουν μέσα σε μια ζούγκλα και έπρεπε να επιβιώσω ...
Το επόμενο βράδυ είδα την συνέχεια στο ίδιο όνειρο και τελικά βγήκα απ την ζούγκλα.

Ότι να ναι ο ύπνος.Απειρες φορες βλέπω να πέφτω από ύψος και όταν φτάνω στον πάτο ξυπνάω.
Και τις περισσότερες φορές ξυπνάω κουρασμένος...
Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut »

Είμαι λίγο εκτός θέματος, αλλά θέλω να πω ότι έχω θέματα με τον ύπνο από μικρός. Δε μπορώ να κοιμηθώ φυσιολογικές ώρες. Κοιμάμαι κατά τις 3 - 3μιση στις πολύ καλές μου μέρες, γύρω στις 4 - 4μιση τις περισσότερες περιόδους και στις κακές μου κατά τις 6. Δε ξέρω τι φταίει. Είχα ένα θέμα από παιδάκι, αλλά όχι τόσο. Νομίζω πως εντάθηκε, επειδή στα πρόσφατα φοιτητικά μου χρόνια έβγαινα συνέχεια μέχρι τις 5-6 κι αν δεν έβγαινα, δεν κοιμόμουν πιο πριν για διάφορους λόγους και δραστηριότητες και τώρα μου είναι δύσκολο να το αλλάξω. Με πολύ προσπάθεια ψιλοκαταφέρνω να κοιμηθώ νωρίς (δυόμιση π.χ.), αλλά κρατάει το πολύ μία βδομάδα και ξαναγυρνάω στα ίδια. Πιστεύω πως αν το έφτιαχνα θα ήμουν πολύ καλύτερος στις προπονήσεις μου, στις δουλειές και σ' όλα.

Όσον αφορά τη φάση που έχω πλέον κοιμηθεί, ξυπνάω πολύ εύκολα λίγη ώρα αφότου έχω αποκοιμηθεί. Από κει και πέρα δεν έχω θέμα.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Κοιμάμαι λιγες ωρες ,6 την ημερα ειναι το καλύτερο μου ,βαζω μια ελληνικη ταινια να παιζει και κοιμάμαι,τις πρωτες δυο ωρες δεν καταλαβαίνω τιποτα μετα μπορω να ξυπνησω απο μια σταγονα νερο,ζεσταινομαι πολυ για αυτο και με αγαπανε οι γυναικες ,δεν χουζουρευω ποτε και έχω ξυπνήσει μια φορα στην ζωη μου μετα τις 10 (μια φορα που κοιμηθηκα 8 το πρωι)
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

Uppercut έγραψε: 27 Σεπ 2018, 20:54 Είμαι λίγο εκτός θέματος, αλλά θέλω να πω ότι έχω θέματα με τον ύπνο από μικρός. Δε μπορώ να κοιμηθώ φυσιολογικές ώρες. Κοιμάμαι κατά τις 3 - 3μιση στις πολύ καλές μου μέρες, γύρω στις 4 - 4μιση τις περισσότερες περιόδους και στις κακές μου κατά τις 6. Δε ξέρω τι φταίει. Είχα ένα θέμα από παιδάκι, αλλά όχι τόσο. Νομίζω πως εντάθηκε, επειδή στα πρόσφατα φοιτητικά μου χρόνια έβγαινα συνέχεια μέχρι τις 5-6 κι αν δεν έβγαινα, δεν κοιμόμουν πιο πριν για διάφορους λόγους και δραστηριότητες και τώρα μου είναι δύσκολο να το αλλάξω. Με πολύ προσπάθεια ψιλοκαταφέρνω να κοιμηθώ νωρίς (δυόμιση π.χ.), αλλά κρατάει το πολύ μία βδομάδα και ξαναγυρνάω στα ίδια. Πιστεύω πως αν το έφτιαχνα θα ήμουν πολύ καλύτερος στις προπονήσεις μου, στις δουλειές και σ' όλα.

Όσον αφορά τη φάση που έχω πλέον κοιμηθεί, ξυπνάω πολύ εύκολα λίγη ώρα αφότου έχω αποκοιμηθεί. Από κει και πέρα δεν έχω θέμα.
Παίζει ρόλο και το πρόγραμμα όπως και η φύση της εργασίας.
Αν πρέπει να ξυπνας από τις 6 και δούλευες οικοδομή δε νομίζω ότι θα είχες κουράγιο να περιμένεις να πάει πρωι για να κοιμηθείς.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Uppercut έγραψε: 27 Σεπ 2018, 20:54 Είμαι λίγο εκτός θέματος, αλλά θέλω να πω ότι έχω θέματα με τον ύπνο από μικρός. Δε μπορώ να κοιμηθώ φυσιολογικές ώρες. Κοιμάμαι κατά τις 3 - 3μιση στις πολύ καλές μου μέρες, γύρω στις 4 - 4μιση τις περισσότερες περιόδους και στις κακές μου κατά τις 6. Δε ξέρω τι φταίει. Είχα ένα θέμα από παιδάκι, αλλά όχι τόσο. Νομίζω πως εντάθηκε, επειδή στα πρόσφατα φοιτητικά μου χρόνια έβγαινα συνέχεια μέχρι τις 5-6 κι αν δεν έβγαινα, δεν κοιμόμουν πιο πριν για διάφορους λόγους και δραστηριότητες και τώρα μου είναι δύσκολο να το αλλάξω. Με πολύ προσπάθεια ψιλοκαταφέρνω να κοιμηθώ νωρίς (δυόμιση π.χ.), αλλά κρατάει το πολύ μία βδομάδα και ξαναγυρνάω στα ίδια. Πιστεύω πως αν το έφτιαχνα θα ήμουν πολύ καλύτερος στις προπονήσεις μου, στις δουλειές και σ' όλα.

Αν κοιμηθείς 4 ξύπνα με το ζόρι 7-8 το πρωί. Δε θα κοιμηθείς καθόλου ως το βράδυ, κάνε φουλ δραστηριότητες αν δε δουλεύεις και ο τελευταίος καφές που θα πιεις να είναι γύρω στις στις 5. Καν' το για 4-5 μέρες και θ' αλλάξει το πρόγραμμά σου στον ύπνο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut »

Naida έγραψε: 27 Σεπ 2018, 21:16

Αν κοιμηθείς 4 ξύπνα με το ζόρι 7-8 το πρωί. Δε θα κοιμηθείς καθόλου ως το βράδυ, κάνε φουλ δραστηριότητες αν δε δουλεύεις και ο τελευταίος καφές που θα πιεις να είναι γύρω στις στις 5. Καν' το για 4-5 μέρες και θ' αλλάξει το πρόγραμμά σου στον ύπνο.
Έχει λογική αυτό. Στη σχολή δε χρειαζόταν να παρακολουθώ συνήθως οπότε δεν πιεζόμουν και δε δουλεύω πρωϊνά οπότε μπορώ να κοιμάμαι μέχρι ότι ώρα να ναι. Μιά - δυό φορές που το έκανα έτσι όπως λες, όντως κοιμήθηκα νωρίς την επομένη. Το δύσκολο είναι να το κάνω και μετά να το κρατήσω και την επόμενη και την επόμενη κ.ο.κ.
Βινόσαυρος έγραψε: 27 Σεπ 2018, 21:06

Παίζει ρόλο και το πρόγραμμα όπως και η φύση της εργασίας.
Αν πρέπει να ξυπνας από τις 6 και δούλευες οικοδομή δε νομίζω ότι θα είχες κουράγιο να περιμένεις να πάει πρωι για να κοιμηθείς.
Σωστά, αυτό εξηγώ πάνω.
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

Βινόσαυρος έγραψε: 27 Σεπ 2018, 20:42
Thor έγραψε: 27 Σεπ 2018, 17:57
Βινόσαυρος έγραψε: 21 Σεπ 2018, 10:10

ελα ρε; εμένα με αρέσει να μπλέκω τα πόδια μου
και δεν αυτοτραυματιζεσαι;
είμαι σχεδόν σε άρτια φυσική κατάσταση
αυτο το σχεδον ειναι που με τρομαζει.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
Φραγμένος_Τελεστής
Phorum.gr user: Τυπάρας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φραγμένος_Τελεστής »

Μέχρι τον περασμένο Απρίλη, ναι. Μετά μου έσκασε γενικευμένη αγχώδης διαταραχή λόγω μεγάλων αλλαγών στη ζωή μου, και αν και συνήθως κοιμάμαι 7ωρα, ξυπνάω μέσα στη νυχτα 1-3 φορές. Κλεινω 1 μήνα θεραπείας με ζολόφτ τώρα, έχω δει σημαντική βελτίωση σε όλα τα άλλα συμπτώματα, αλλά αυτό δεν έχει στρώσει ακόμα για τα καλά. Συνεχίζω και θα δούμε.
-_-
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Οσο και αν ειναι το κρεβατι, σε μια ακρουλα κοιμαμαι και γω. Ενα γονατο στανταρ εκτος κρεβατιου. Δε χαλαω σκεπασματα και πολλες φορες δεν αλλαζω πλευρο κατα τη διαρκεια του υπνου. Εκτος αν εχω φαει πολυ το βραδυ. Εκει αλλαζουν τα πραγματα. Θα στριφογυρισω αρκετες φορες και θα δω και εφιαλτες.

Για να κοιμηθω θα πρεπει να κοιταω προς την εξωτερικη πλευρα του κρεβατιου και προτιμω τη μερια με το παραθυρο και οχι εκεινη με την πορτα.

Δε θελω αγκαλιες (παρα μονο απτα παιδια). Θελω να κοιμηθω!!!!

Τα ασχημα νεα και τα αγχωτικα θεματα μπορουν να περιμενουν μεχρι το πρωι. Ο,τι με αγχωσει, θα με κανει να μην κοιμηθω και θελω να κοιμηθω λεμε!!!

Αν εχω κλειστα τα ματια, μπορει να κοιμαμαι, μπορει και οχι. Εσεις θα θεωρειτε οτι κοιμαμαι. Οπως και ναχει, μη με ενοχλειτε οταν εχω κλειστα τα ματια. Και μη ρωτατε αν κοιμαμαι. Αν εχω κλειστα ματια, κοιμαμαι. Ουτε να με σκουντατε για να σιγουρευτειτε. Κοιμαμαι!

Δε μπορω να κοιμηθω με φασαρια και ξυπναω πολυ ευκολα. Μπορω να κοιμηθω με τηλεοραση ή μουσικη ομως. Αν δω ηλιο απο χαραμαδα, θα σηκωθω. Δε με ενοχλει ως φως, απλως απο τη στιγμη που ξημερωσε δεν υπαρχει λογος να ειμαι στο κρεβατι. Μικρη ηθελα φωτα για να κοιμηθω, στην εφηβεια και αργοτερα ηθελα απολυτο σκοταδι, πλεον δεν εχω καποιο θεμα, αρκει να μη μου πεφτει φως εντονο στα ματια.

Συνηθως το ξυπνητηρι με ρυθμιζει για να το ξυπνησω.

6 με 7 ωρες κοιμαμαι, σπανια μεχρι 8, ενω παλαιοτερα κοιμομουν αρκετα λιγοτερο.

Δε θα ξεχασω ποτε τις κλωτσιες που εχω φαει απο τα παιδια οταν κοιμοντουσαν μαζι μου. Περασαν και τα δυο αυτη τη φαση. Κλωτσιες και σφαλιαρες. Μιλαμε για πονο. Ποσες φορες ξυπνησα με χερια ή ποδια στη μουρη, κεφαλι στα ποδια... και παντα, μα παντα, οσο χωρο και αν ειχαν κολλουσαν πανω μου και μεσπρωχναν με τον πισινουλη τους στη μεση μου. Να κοιταω απτην αλλη πλευρα το χαος και γω απτη δικη μου, ετοιμη να πεσω κατω... Μια, δυο τρεις, ετρωγαν μια σπρωξια και πηγαιναν στη θεση τους. Χα!

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Εργαζόμουν εντατικά από τέλη Αυγούστου ως 23.09.. Πήρα μια εβδομάδα και δύο μέρες άδεια και έκανα 4 μέρες διακοπή, -όπως έχω πει πήγαμε οικογενειακώς στη θάλασσα. Επί έναν μήνα είχα κακό ύπνο, αλλά με το που πήγα εκδρομή, οι τούφες έδιναν κι έπαιρναν. Πουλάκι.
Ordem e Progresso.
Cloud87
Phorum.gr user: Cloud87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cloud87 »

Εφαγα μια λουκανικόπιτα και λίγο πεπόνι. Σαν πουλάκι θα κοιμηθώ.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
casper quantum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από casper quantum »

Ξυπνημα στις 5:30 προχθες (μετα απο 12ωρο δουλειας 07:00-19:00 ειχα κοιμηθει 4ις ωρες με τον γνωστο υπνο που κανω), σχολη, 19:00-07:00 δουλεια, ερχομαι σπιτι κανω μπανιο στα γρηγορα και φευγω ξανα για σχολη, κανω σκιπ ενα μαθημα μιας ωρας για να γυρισω να κοιμηθω εστω μια ωριτσα και να κανω ντους και στις 4-6 εκανα μαθημα σε 2 μαθητες μου. Με το που τελειωνω φευγω κατευθειαν για δουλεια με την στολη μου που ηδη την φορουσα. Σχολαω 7 το πρωι ξανα (δηλαδη σημερα) και ενω ειδικα μετα απο τις 3:30 κοιταζα καθε 5 λεπτα το ρολοι και ελεγα δεν θα αντεξω και θα φυγω για να κοιμηθω, τωρα που γυρισα εκατσα να φαω και ειδικα αν κανω και μπανιο θα ειμαι ετοιμη για ακομη ενα γυρο..

Δεν ξερω αν πρεπει να χαρω ή να ανησυχησω. Κοκκινα ματια, μαυροι κυκλοι, και ομως το παλευω με νυχια και με δοντια να συγκεντρωνομαι σε μαθηματα, διδασκαλια, να αντεχω 11ωρη ορθοστασια, κινηση, ενταση κτλ κτλ. Τα καταφερνω και απο την αλλη λέω ρε βλακα τον οργανισμο σου τον ρωτησες ποσα αποθεματα ενεργειας σπαταλαει για να μπορεις να ανταπεξελθεις και με ποιο τροπο;

Πριν 2 χρονια παλι που δουλευα πανω απο 2ο βδομαδες καθημερινα χωρις ρεπο σε χειρονακτικη εργασια και παλι, γυρνουσα και απο την υπερενταση δεν μπορουσε να με παρει ο υπνος αν δεν ξημερωνε. Σε δουλειες τωρα που κινεισαι συνεχως και κουραζεσαι σωματικα.

Και αν γινει αυτο καποια στιγμη, ξεκινανε οι εφιαλτες σε σημειο που ξυπναω ιδρωμενη και αναστατωμενη ή να στριφογυρναω συνεχως. Δεν ειναι μονο θεμα κουρασης γαμωτο. Περισσοτερο ρολο παιζει η ψυχολογια και το γαμημενο αγχος που προσωπικα μετα απο πολλυ ψαξιμο με τον εαυτο μου εχω καταλαβει και τους λογους που μου συμβαινει ολο αυτο.. εγω δεν μου το επιτρεπω επιτηδες.. εστω υποσυνειδητα.. μακαρι να υπηρχε τροπος ολοι μας να καταφερνουμε σε ικανοποιητικο βαθμο να το απομακρυνουμε...
Άβαταρ μέλους
relativer777
Phorum.gr user: relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 »

Ναί πρίν πάω να ξαπλώσω.
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
Cloud87
Phorum.gr user: Cloud87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cloud87 »

Εγώ ανάλογα με τις φάσεις του ύπνου μου μπορεί να βλέπω ένα όνειρο και να χαίρομαι...ή να βλέπω έναν εφιάλτη...και να χαίρομαι.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

γιατί, κάνουμε ύπνο;
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”