Λοξίας έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 16:03
stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 00:01
Λοξίας έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 11:30
Είναι πολύ απλό...
Αν τις θέσεις αυτές τις είχε εκφράσει ο St. Hawking, θα είχαν λυσσάξει να τις απορρίπτουν...
Αν τις είχε εκφράσει ο deGrasse Tyson, θα τον έλεγαν άσχετο και θα λύσσαγαν στην απόρριψη...
Αλλά επειδή ο Δανέζης έχει εκφράσει την πίστη του στον χριστιανισμό (καλά κάνει ο άνθρωπος) και σε πολλές εκπομπές του στην τηλεόραση έχει προσπαθήσει να "αποδείξει", εμμέσως πλην σαφώς, μέσω της επιστήμης την ύπαρξη θεού, οι χριστιανοί "καυλώνουν" με ό,τι και να πει και θεωρούν τα λεγόμενά του κάτι σαν αποσπάσματα από ένα σύγχρονο ευαγγέλιο.
Ο Δανέζης είναι δημιουργιστής.
Αλλά είναι πιο εξευγενισμένος από τους αντίστοιχους συναδέλφους του στις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι κραυγαλέοι ολίγον τί νούμερα...
Λοξία, δεν λειτουργούμε όλοι όπως εσύ, να απορρίπτουμε επιστήμονες λόγω κοινωνικών ή θρησκευτικών φρονημάτων.
Κάπου πρέπει να αντιληφθείς ότι κοιτάζεις τον καθρέφτη.
Έχει να μου δείξεις κάποια απόρριψη που έκανα εγώ ενός επιστήμονα λόγω κοινωνικών φρονημάτων;
Ή είναι και αυτή άλλη μια από τις ουρανομήκεις μαλακίες που ξερνάς προκειμένου να ξεφύγεις;
Μαζέψου...
Πριν γράψεις αυτή την ανοησία δείξε μου πότε εγώ έχω απορρίψει τον Χώκινγκ, τον Τάισον ή κάποιον άλλο επιστήμονα.
Προφανώς, λοιπόν, δεν εκφράζεις τη δική μου άποψη, αλλά προβάλλεις μία δική σου νοοτροπία σε εμένα.
Για εμένα, κάθε επιστήμονας που ερευνά και μελετά είναι άξιος επιστήμονας. Μπορεί να διαφωνήσω με κάποια συμπεράσματα που μπορεί να εκβιάσει σε διάφορες καταστάσεις, αλλά ακόμη κι αυτό είναι μέρος της επιστημονικής δραστηριότητας, και είναι τιμητικό για εκείνον, ο οποίος ίδρωσε και μάτωσε για να μου παρέχει τα δεδομένα.
Αντίθετα προς εσένα, που διαλέγεις ως δήθεν κριτής επιστημόνων ποιος είναι καλός, ποιος είναι κακός, ποιος κάνει σωστά τη δουλειά του, ποιος όχι, λες και σε βάλανε σε κριτική επιτροπή science reality game.
Κι ο άλλος, ο μούτσος του γλυκού νερού από δίπλα...