Mel έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 14:59 [img]https://i.postimg.cc/sxrhBjLt/FB-I ... .jpg[/img]
Αυτός ο φλωρος είναι ο Sauron.Λευκος φυσικά.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
The Lord of the Rings Amazon series
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Re: The Lord of the Rings Amazon series
- Dwarven Blacksmith

- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
klg έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 13:51Γιατί προτιμώ να δω τη σειρά από το να διαβάζω τα rumblings σου I guess; Δε θα προοικονομίσω άποψη από τα trailers. Οι ταινίες του Jackson σε σχέση με τα βιβλία είναί αστείες , παρ'όλα αυτά μου αρέσουν κάργα και έχω χαλάει πολλές ώρες να τις ξαναβλέπω. Οπότε ναι, θα δώσω μια χαρά charity στο Amazon. Δεν με απασχολεί να αποδώσει κάποιος στο 100% "το πνεύμα του Τόλκιν" που έχει αναφερθεί εδώ μέσα, γιατί δεν το έχει κάνει κάνενας, δεν πρόκειται να το κάνει κανένας και δεν χρειάζεται κιόλας να το κάνει κανένας.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 13:41 Γιατί πρέπει να δεις κάτι; Δεν έχεις δει αρκετά μέχρι τώρα; Δεν έχεις δει πως καταστράφηκε το γουεστγουορλντ ή το raised by wolves όπου δεν υπάρχει πια καμία θεώρηση του κόσμου και της κοινωνίας. Δεν έχεις δει πως διαλύθηκε το σύμπαν της Μάρβελ; Γιατί έγινε αυτό; Γιατί όλοι οι χαρακτήρες πια δεν εξελίσσονται παρά χαζεύουν. Μα γιατί τώρα είναι που απευθύνονται σε 12χρονα. Κι ακόμα και τα 12χρονα (βλέπε τελευταίο Θωρ) δεν πείθονται. Και ξαναλέω. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στην προώθηση της ομοφυλοφιλίας σε πεδίο αληθινά κπινωνικό. Αν δεις πχ το everything everywhere all at once θα δεις μια ταινία που κάνει ακριβώς αυτό. Το κάνει όμως σωστά κι οι προθέσεις της είναι ξεκάθαρες. Έγινε από ανθρώπους που γνωρίζουν τη δουλειά τους. Καταλαβαίνεις; Δεν έγινε στο ξεκάρφωτο επειδή η εποχή το επιτάσσει.
Για τους μαύρους νομίζω το είπαμε πιο πίσω. Θα σου άρεσε να δεις τον Μαντέλα να τον παίζει ο αλ πατσίνο; Όχι. Γιατί να σου αρέσει να βλέπεις έναν μαύρο να υποδύεται τον Αχιλλέα; Δεν καταντά γελοίο; Μα βέβαια φίλε μου. Μην είσαι έτοιμος να κατηγορήσεις αυθαίρετα κάποιον για ρατσισμό. Υπάρχει μόνο αισθητική. Ο σκηνοθέτης καλείται να ερμηνεύσει τις προθέσεις του συγγραφέα. Ο Τζάκσον το έκανε λαμπρά. Φυσικά και δεν απευθύνεται μόνο σε εστέτ. Απευθύνεται όμως και σ αυτούς. Σε αυτούς που αναγνωρίζουν μια ωραία ερμηνεία. Μια καλή μουσική, ένα ενδιαφέρον πλάνο. Όταν ένα παραμύθι γδυθεί ετούτες τις αρετές καταντά άψυχο και νεκρό. Όπως γίνεται ξανά και ξανά τελευταία. Τι να δούμε; Αφού είναι μαλακία.
Σε μια συζήτηση επιχειρηματολογεί κανείς επάνω στις θέσεις του. Εγώ το έχω κάνει με απτά παραδείγματα τα οποία εσείς δεν αντικρούσατε στο ελάχιστο. Είναι μάταιο να προσπαθήσω να εξηγήσω τι σημαίνει κινηματογράφος. Το καταλαβαίνω. Μα θα σας αποδείξω ότι είστε κακός θεατής. Όπως ειδυλλιακά ετούτη η συζήτηση θα μπορούσε να ήταν μια ανταλλαγή απόψεων και δεν είναι με δική σας υπαιτιότητα, ομοίως πάσα θέαση ικανοποιεί τη μανία σας για ποπ κορν και μόνο χωρίς να απαιτεί να βουτήξει με τα μούτρα στο καυτό μάγμα ενός έργου. η παθητική σας στάση απέναντι σε ένα theme park, πρέπει να καταλάβετε ωστόσο ότι αποκαλύπτει μια περίπλοκη, πολλή έξυπνη, πλάνη. Θέλουν να σας κάνουν ηλίθιο. Σε ετούτη τη διαπίστωση θα φτάσετε κάποτε κι εσείς εάν ασχοληθείτε σοβαρά με τις τέχνες, γνωρίζετε π.χ. ότι σκηνές από το lord of the rings είναι πλέον κλασικές κι όλοι καθόμαστε και το χαζεύουμε ακόμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι δική μου υπόθεση. Σεβόμενοι μόνο τον θεατή μεγάλη σκηνοθέτες παρήγαγαν έργα. Σήμερα ποια νομίζετε πως θα είναι η κληρονομιά μας;
Καμία, φίλτατε.
Σας παρακαλώ αν είναι πάλι να μην απαντήσετε στην ουσία των όσων γράφω μην το κάνετε.
- hellegennes
Πρώτα απ' όλα είναι καλπάζων ρατσισμός. Μου λέει ότι δεν μπορώ να ταυτιστώ με κάποιον ήρωα αν δεν είναι το φύλο μου, η φυλή μου, το ύψος μου, η ηλικία μου και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Σαν να λέει σε κάποιο κοριτσάκι "λυπάμαι μαυρούλα, δεν θα μπορούσες ποτέ να είσαι π.χ. η Τρίνιτι από το Μάτριξ γιατί εσύ είσαι μαύρη". Πόσο πιο ξεκωλιασμένος, σιχαμένος ρατσισμός;Namrail έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 08:16 Είναι εξοργιστικές ως και αηδιαστικές οι συνεντεύξεις των συντελεστών της σειράς. Η άλλη που θα υποδυθεί την πριγκίπισσα των νάνων ισχυρίζεται ότι η παρουσία των people of color είναι απαραίτητη ώστε το αντίστοιχο κοινό να μπορεί να σχετιστεί μαζί τους και τελικά να βρει ενδιαφέρον για να παρακολουθήσει τη σειρά. Τέτοιες μπούρδες είχαν ξανακουστεί νομίζω από το δίδυμο της συμφοράς που υπογράφει το σενάριο ή από την παραγωγό, δεν θυμάμαι ακριβώς, και πραγματικά είναι ένα επιχείρημα που απευθύνεται σε χαχολους. Οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος μπορεί να σχετιστεί με έναν καλογραμμένο χαρακτήρα ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ναι σόρρυ, δεν θα κάτσω να κάνω deconstruct τα ασυνάρτητα rumblings σου και δεν υπάρχει και λόγως άλλωστε, "επιχειρηματολογείς" για κάτι το οποιό κάνενας δεν έχει δει ακόμα (κάτι γνωσιολογικά παρόλογο), συν ότι τα "επιχειρήματά" σου είναι κατηγορικά άσχετα με το θέμα. Το να είμαι κακός ή καλός θεατής δεν είσαι σε καμία θέση να το κρίνεις δεδομένου ότι δεν συζητάμε για κάτι που έχει δει κανένας από τους δύο μας.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 15:44 Σε μια συζήτηση επιχειρηματολογεί κανείς επάνω στις θέσεις του. Εγώ το έχω κάνει με απτά παραδείγματα τα οποία εσείς δεν αντικρούσατε στο ελάχιστο. Είναι μάταιο να προσπαθήσω να εξηγήσω τι σημαίνει κινηματογράφος. Το καταλαβαίνω. Μα θα σας αποδείξω ότι είστε κακός θεατής. Όπως ειδυλλιακά ετούτη η συζήτηση θα μπορούσε να ήταν μια ανταλλαγή απόψεων και δεν είναι με δική σας υπαιτιότητα, ομοίως πάσα θέαση ικανοποιεί τη μανία σας για ποπ κορν και μόνο χωρίς να απαιτεί να βουτήξει με τα μούτρα στο καυτό μάγμα ενός έργου. η παθητική σας στάση απέναντι σε ένα theme park, πρέπει να καταλάβετε ωστόσο ότι αποκαλύπτει μια περίπλοκη, πολλή έξυπνη, πλάνη. Θέλουν να σας κάνουν ηλίθιο. Σε ετούτη τη διαπίστωση θα φτάσετε κάποτε κι εσείς εάν ασχοληθείτε σοβαρά με τις τέχνες, γνωρίζετε π.χ. ότι σκηνές από το lord of the rings είναι πλέον κλασικές κι όλοι καθόμαστε και το χαζεύουμε ακόμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι δική μου υπόθεση. Σεβόμενοι μόνο τον θεατή μεγάλη σκηνοθέτες παρήγαγαν έργα. Σήμερα ποια νομίζετε πως θα είναι η κληρονομιά μας;
Καμία, φίλτατε.
Σας παρακαλώ αν είναι πάλι να μην απαντήσετε στην ουσία των όσων γράφω μην το κάνετε.
Ως άνθρωπος που έχει επίσης καταναλώσει ολόκληρο το corpus του Τόλκιν, το ότι εσείς χαζεύετε σκηνές από το LotR που θεωρείτε ότι είναι κλασσικές ενώ είμαι σίγουρος ότι στην πλειοψηφία τους δεν θα έχουν καμία σχέση με το τι περιγράφουν τα actual βιβλία, το θεωρώ εξαιρετικά amusing. Είναι γεγονός ότι ο Jackson έκανε στο μεγαλύτερο μέρος των ταινίων ό,τι του καύλωσε, σκοτώνοντας χαρακτήρες, τοπία, το story των βιβλίων. Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν εξαιρετικά ευχάριστο.
Εν τέλη το μόνο επιχείρημα που παρουσιάζω είναι απλό. Ο Jackson έκανε ατελείωτα non canon πράγματα αλλά το αποτέλεσμα παρόλα αυτά ήταν πολύ κάλο. Με αυτό in mind, υπάρχουν τεράστια περιθώρια να δώσουμε charity στο adaption του Amazon. Το αν ακολουθεί το aesthetic του Jackson είναι παντελώς αδιάφορο και για έμενα ευπρόσδεκτο.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
- hellegennes
Ο Κρίστοφερ ήταν άδικος. Ούτε είναι αυτό οι ταινίες του Τζάκσον ούτε θα ήταν δυνατόν αυτό που ήθελε ο Κρίστοφερ σε 9 ώρες έργο. Επίσης προφανώς δεν ήξερε τίποτα από κινηματογράφο γιατί ο κινηματογράφος λειτουργεί διαφορετικά από την λογοτεχνία και δεν μεταφέρονται όλα τα στοιχεία. Δεν θα μπορούσε ποτέ να μείνει ικανοποιημένος γιατί φανταζόταν κάτι που δεν είναι κινηματογραφικό έργο αλλά μερική εικονογράφηση της τριλογίας.klg έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 13:17 Δεν έχει σημασία "αν ξέρει από ταινίες", ο μέσος viewer δεν ξέρει τίποτα για τίποτα έτσι και αλλιώς. Ο Christopher επί λέξη είχε πεί ότι ο Jackson έκανε eviscerate το βιβλιο για να κάνει action movies για παιδάκια, που pretty much αυτό ακριβώς έκανε. Οπότε εγώ θα δώσω όσο charity διαθέτω σε μια σειρά που το trailer της σε ψήνει 100% να τη δεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Σκότωσε λοιπόν και τοπία ο Τζάκσον.klg έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 16:59Ναι σόρρυ, δεν θα κάτσω να κάνω deconstruct τα ασυνάρτητα rumblings σου και δεν υπάρχει και λόγως άλλωστε, "επιχειρηματολογείς" για κάτι το οποιό κάνενας δεν έχει δει ακόμα (κάτι γνωσιολογικά παρόλογο), συν ότι τα "επιχειρήματά" σου είναι κατηγορικά άσχετα με το θέμα. Το να είμαι κακός ή καλός θεατής δεν είσαι σε καμία θέση να το κρίνεις δεδομένου ότι δεν συζητάμε για κάτι που έχει δει κανένας από τους δύο μας.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 15:44 Σε μια συζήτηση επιχειρηματολογεί κανείς επάνω στις θέσεις του. Εγώ το έχω κάνει με απτά παραδείγματα τα οποία εσείς δεν αντικρούσατε στο ελάχιστο. Είναι μάταιο να προσπαθήσω να εξηγήσω τι σημαίνει κινηματογράφος. Το καταλαβαίνω. Μα θα σας αποδείξω ότι είστε κακός θεατής. Όπως ειδυλλιακά ετούτη η συζήτηση θα μπορούσε να ήταν μια ανταλλαγή απόψεων και δεν είναι με δική σας υπαιτιότητα, ομοίως πάσα θέαση ικανοποιεί τη μανία σας για ποπ κορν και μόνο χωρίς να απαιτεί να βουτήξει με τα μούτρα στο καυτό μάγμα ενός έργου. η παθητική σας στάση απέναντι σε ένα theme park, πρέπει να καταλάβετε ωστόσο ότι αποκαλύπτει μια περίπλοκη, πολλή έξυπνη, πλάνη. Θέλουν να σας κάνουν ηλίθιο. Σε ετούτη τη διαπίστωση θα φτάσετε κάποτε κι εσείς εάν ασχοληθείτε σοβαρά με τις τέχνες, γνωρίζετε π.χ. ότι σκηνές από το lord of the rings είναι πλέον κλασικές κι όλοι καθόμαστε και το χαζεύουμε ακόμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι δική μου υπόθεση. Σεβόμενοι μόνο τον θεατή μεγάλη σκηνοθέτες παρήγαγαν έργα. Σήμερα ποια νομίζετε πως θα είναι η κληρονομιά μας;
Καμία, φίλτατε.
Ως άνθρωπος που έχει επίσης καταναλώσει ολόκληρο το corpus του Τόλκιν, το ότι εσείς χαζεύετε σκηνές από το LotR που θεωρείτε ότι είναι κλασσικές ενώ είμαι σίγουρος ότι στην πλειοψηφία τους δεν θα έχουν καμία σχέση με το τι περιγράφουν τα actual βιβλία, το θεωρώ εξαιρετικά amusing. Είναι γεγονός ότι ο Jackson έκανε στο μεγαλύτερο μέρος των ταινίων ό,τι του καύλωσε, σκοτώνοντας χαρακτήρες, τοπία, το story των βιβλίων. Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν εξαιρετικά ευχάριστο.
Εν τέλη το μόνο επιχείρημα που παρουσιάζω είναι απλό. Ο Jackson έκανε ατελείωτα non canon πράγματα αλλά το αποτέλεσμα παρόλα αυτά ήταν πολύ κάλο. Με αυτό in mind, υπάρχουν τεράστια περιθώρια να δώσουμε charity στο adaption του Amazon. Το αν ακολουθεί το aesthetic του Jackson είναι παντελώς αδιάφορο και για έμενα ευπρόσδεκτο.
Δεν καταλαβαίνεις φίλε μου ότι δεν μιλάμε αν έκανε πιστή μεταφορά του βιβλίου. Το έχω ήδη γράψει. Μου φτάνει ότι έκανε μια πραγματικά καλή ταινία. Τι δεν καταλαβαίνεις; Οι καλοί ηθοποιοί προσθέτουν στην αξία μιας γαμοταινίας, οι σωστά δομημένοι χαρακτήρες, η μουσική. Ο διάλογος. Πρέπει να δεις τη σειρά για να καταλάβεις ότι πάσχει στα σημεία εκείνα που αναφέρω; Δες τα τρέιλερ. Δες πως αντιμετωπίζεται από τους συντελεστές της. Ποιους συντελεστές; Το hive mind που λέγαμε. Στη μαλακογραμμή του συστήματος. Τι ποιοτικό να κάνουν με μια γκομενίτσα του κώλου που δεν έκαναν με την Κέιτ Μπλανσετ, που ρε φιλε είναι ηθοποιός, τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδή; Δεν θα μείνει καμιά ατάκα my precious ή you shall not pass, πόσο λιανά να στο κάνω; Σε 30 χρόνια ουδείς θα μιλάει γι αυτό.
Εχω καταλήξει ότι το diversity και το inclusivity έχουν καταντήσει να είναι ο φερετζές της προχειρότητας. Αυτό συμβαίνει διότι στις περισσότερες περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να διασκευάσουν έργο στις μέρες μας, δεν υπήρχε τίποτα άλλο πέρα από αυτά για να επιδείξει το έργο. Δηλαδή μασκάρευαν αδυναμίες.
Σεναριακές τρύπες, αδιάφοροι χαρακτήρες, κακές πλοκές, κακοί διάλογοι, retconnings, ασάφειες, λογικά άλματα κλπ.
Και όταν καταγγέλλει κάποιος αυτά, "είναι ρατσιστής". "Του φταίει το diveristy". Οχι, ρε φίλε. Φταίει ότι οι ταινίες αυτές είναι για τα μπάζα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα μπορούσαμε με βάση τη κοσμοπλασία του Τόλκιν να εικάσουμε ότι οι φυλές του βγαίνουν σε όλα τα χρώματα δέρματος και με όλους τους πιθανούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς. Μέχρι εδώ καλά.
Από ιστορία όμως τι ξέρουμε; Μας είπαν ότι ο χαρακτήρας Χ θα είναι single mother, μας δείξανε μια φωτογραφία της Γκαλάντριελ να κάνει manspreading, αλλάξανε το backround σε αρκετούς ήρωες των βιβλίων και βγάλανε ένα τρέηλερ που δείχνει μπάτζετ, αλλά τίποτα σχετικά με την υπόθεση.
Προσωπικά είπα ότι και μόνο που αλλάζει δομικά στοιχεία της ιστορίας του Τολκιν, εμένα με αποθαρρύνει να του δώσω μια ευκαιρία.
Σεναριακές τρύπες, αδιάφοροι χαρακτήρες, κακές πλοκές, κακοί διάλογοι, retconnings, ασάφειες, λογικά άλματα κλπ.
Και όταν καταγγέλλει κάποιος αυτά, "είναι ρατσιστής". "Του φταίει το diveristy". Οχι, ρε φίλε. Φταίει ότι οι ταινίες αυτές είναι για τα μπάζα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα μπορούσαμε με βάση τη κοσμοπλασία του Τόλκιν να εικάσουμε ότι οι φυλές του βγαίνουν σε όλα τα χρώματα δέρματος και με όλους τους πιθανούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς. Μέχρι εδώ καλά.
Από ιστορία όμως τι ξέρουμε; Μας είπαν ότι ο χαρακτήρας Χ θα είναι single mother, μας δείξανε μια φωτογραφία της Γκαλάντριελ να κάνει manspreading, αλλάξανε το backround σε αρκετούς ήρωες των βιβλίων και βγάλανε ένα τρέηλερ που δείχνει μπάτζετ, αλλά τίποτα σχετικά με την υπόθεση.
Προσωπικά είπα ότι και μόνο που αλλάζει δομικά στοιχεία της ιστορίας του Τολκιν, εμένα με αποθαρρύνει να του δώσω μια ευκαιρία.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Ε ναι φυσικά, με τα περισσότερο memorable, το Rohan να είναι ένα πετρώδες wasteland και το Pelennor κυριολεκτικά άδειο με τη Minas Tirith απλά πεταμένη εκεί πέρα.
Δεν καταλαβαίνω ακόμα τι ακριβώς συζητάμε. Το GoT ανάδειξε μια χαρά ηθοποιούς που ήταν σχετικά άγνωστοι. Έχεις δημιουργήσει ένα strawman απλά για να σπαμμάρεις αυτό το contrarian πράγμα που γράφεις εδώ και σελίδες, αλλά δεν έχει καμία απολύτως επαφή η κριτική σου με τη πραγματικότητα μιας σειράς. Δεν σχολιάζουμε ταινία εδώ πέρα, αλλά εσύ λες τα δικά σου.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 17:53 Δεν καταλαβαίνεις φίλε μου ότι δεν μιλάμε αν έκανε πιστή μεταφορά του βιβλίου. Το έχω ήδη γράψει. Μου φτάνει ότι έκανε μια πραγματικά καλή ταινία. Τι δεν καταλαβαίνεις; Οι καλοί ηθοποιοί προσθέτουν στην αξία μιας γαμοταινίας, οι σωστά δομημένοι χαρακτήρες, η μουσική. Ο διάλογος. Πρέπει να δεις τη σειρά για να καταλάβεις ότι πάσχει στα σημεία εκείνα που αναφέρω; Δες τα τρέιλερ. Δες πως αντιμετωπίζεται από τους συντελεστές της. Ποιους συντελεστές; Το hive mind που λέγαμε. Στη μαλακογραμμή του συστήματος. Τι ποιοτικό να κάνουν με μια γκομενίτσα του κώλου που δεν έκαναν με την Κέιτ Μπλανσετ, που ρε φιλε είναι ηθοποιός, τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδή; Δεν θα μείνει καμιά ατάκα my precious ή you shall not pass, πόσο λιανά να στο κάνω; Σε 30 χρόνια ουδείς θα μιλάει γι αυτό.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Ποιον ηθοποιό ανέδειξε; Μιλάς σοβαρά; Ρίξε μια ματιά στις φιλμογραφία των ηθοποιών του lord. Ο χειρότερος έχει δύο όσκαρ. Κανένα κοντράριαν βιου δε συμμερίζομαι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όπως τα λέει κι Άλιεν ακριβώς. Δεν υπάρχει καταρχάς αρχή/μέση/τέλος. Ένα μετέωρο πράμα που θα προχωρήσει ή θα σταματήσει ανάλογα την τηλεθέαση. Ε δε λέγονται έτσι οι ιστορίες ρε φιλαράκο πως να το κάνουμε. Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Σειρά του bbc, χωρίς μαύρους αφού η ιστορία που πραγματεύεται δεν έχει μαύρους, χωρίς γυναίκες αφού η ιστορία που λέει δεν έχει γυναίκες. Εντάξει μέχρι εδώ; Με παρακολουθείς; Ε η σειρά μέσα σε πέντε ώρες λέει μια ωραία ιστορία. Οι ερμηνείες είναι απλά γαμάτες, η φωτογραφία, το σενάριο, η μουσική. Ξέρεις όμως γιατί είναι πραγματικά καλή; Επειδή το τέλος της είναι προδιαγραμμένο. Αρχή/μέση/τέλος. Χωρίς ηλίθια σαμππλοτ και ουρές που δεν καταλήγουν πουθενά.klg έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 18:29Ε ναι φυσικά, με τα περισσότερο memorable, το Rohan να είναι ένα πετρώδες wasteland και το Pelennor κυριολεκτικά άδειο με τη Minas Tirith απλά πεταμένη εκεί πέρα.
Δεν καταλαβαίνω ακόμα τι ακριβώς συζητάμε. Το GoT ανάδειξε μια χαρά ηθοποιούς που ήταν σχετικά άγνωστοι. Έχεις δημιουργήσει ένα strawman απλά για να σπαμμάρεις αυτό το contrarian πράγμα που γράφεις εδώ και σελίδες, αλλά δεν έχει καμία απολύτως επαφή η κριτική σου με τη πραγματικότητα μιας σειράς. Δεν σχολιάζουμε ταινία εδώ πέρα, αλλά εσύ λες τα δικά σου.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 17:53 Δεν καταλαβαίνεις φίλε μου ότι δεν μιλάμε αν έκανε πιστή μεταφορά του βιβλίου. Το έχω ήδη γράψει. Μου φτάνει ότι έκανε μια πραγματικά καλή ταινία. Τι δεν καταλαβαίνεις; Οι καλοί ηθοποιοί προσθέτουν στην αξία μιας γαμοταινίας, οι σωστά δομημένοι χαρακτήρες, η μουσική. Ο διάλογος. Πρέπει να δεις τη σειρά για να καταλάβεις ότι πάσχει στα σημεία εκείνα που αναφέρω; Δες τα τρέιλερ. Δες πως αντιμετωπίζεται από τους συντελεστές της. Ποιους συντελεστές; Το hive mind που λέγαμε. Στη μαλακογραμμή του συστήματος. Τι ποιοτικό να κάνουν με μια γκομενίτσα του κώλου που δεν έκαναν με την Κέιτ Μπλανσετ, που ρε φιλε είναι ηθοποιός, τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδή; Δεν θα μείνει καμιά ατάκα my precious ή you shall not pass, πόσο λιανά να στο κάνω; Σε 30 χρόνια ουδείς θα μιλάει γι αυτό.
Ρίξε μια ματιά σ' αυτό λοιπόν και, αν έχεις την ικανότητα, θα καταλάβεις μια ιστορία καλά ειπωμένη.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
H πρώτη σκηνή του Τζάκσον. Πόσο βαθιά γαμάει σε όλα τα επίπεδα.
- kongrosian
εντάξει, η φωνάρα της Μπλάνσετ. η τύπισσα είναι θεά απλά.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 19:01 H πρώτη σκηνή του Τζάκσον. Πόσο βαθιά γαμάει σε όλα τα επίπεδα.
και τι λέει ε; προσέξτε τι λέει:
"The world has changed.
I see it in the water.
I feel it in the Earth.
I smell it in the air.
Much that once was is lost,
For none now live who remember it."
η ζωή μου όλη. αλλά ποιος να με καταλάβει.
Ασε τα αυτα τωρα, τσεκαρε μια την γλυκα και πες μου οτι δεν κανει για να υποδυθει το 'ελακι.kongrosian έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 19:08εντάξει, η φωνάρα της Μπλάνσετ. η τύπισσα είναι θεά απλά.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 19:01 H πρώτη σκηνή του Τζάκσον. Πόσο βαθιά γαμάει σε όλα τα επίπεδα.
"The world has changed.
I see it in the water.
I feel it in the Earth.
I smell it in the air.
Και προσεξε τι λεει το μωρουλινι:
Uhmmmmm, i dont know... yeah...
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
- kongrosian
η προφορά της μ αρέσει. όμορφη, αλλά όχι με την αρχοντιά της Μπλάνσετ για ένα τέτοιο ρόλο.Bazoomba έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 19:21Ασε τα αυτα τωρα, τσεκαρε μια την γλυκα και πες μου οτι δεν κανει για να υποδυθει το 'ελακι.kongrosian έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 19:08εντάξει, η φωνάρα της Μπλάνσετ. η τύπισσα είναι θεά απλά.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 19:01 H πρώτη σκηνή του Τζάκσον. Πόσο βαθιά γαμάει σε όλα τα επίπεδα.
"The world has changed.
I see it in the water.
I feel it in the Earth.
I smell it in the air.
Και προσεξε τι λεει το μωρουλινι:
Uhmmmmm, i dont know... yeah...![]()
κατά τα άλλα θα δείξει. ένας καλός σκηνοθέτης ξέρει να μεταμορφώνει ένα ηθοποιό.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Όσα δις και να ρίξουν τον vecna δεν τον φτάνουν.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 9 Απαντήσεις
- 376 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
-
- 18 Απαντήσεις