!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπερ γυναικων...

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Υπερ γυναικων...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:03
hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:00
Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:50

Μπααα ξεμουτρωσες και μου απαντάς; :011:
Δεν σου "μούτρωσα" ποτέ, απλά δεν μ' αρέσει όταν γίνεσαι disingenuous.
Ναι ναι το είδα που δεν μου μουτρωσες, που σε ρώταγα πως είσαι και δεν μου απάντησες ούτε μια φορά. Ούτε μια.
Απ' αυτό κρίνεις; Δεν θυμάμαι καν αν απάντησα σε εσένα προσωπικά. Ήταν πολλά τα μηνύματα για να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά. Με συγχωρείς αν το πήρες ότι σε σνομπάρω. Καμμιά σχέση. Αντιθέτως, σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:17
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:07

Εγώ ήμουν παιδί του πατέρα μου και όχι της μάνας μου, Νάιδα.
Μια χαρά ήταν η μάνα μου αλλά την ψιλοέγραφα γιατί από πιτσιρίκι καταλάβαινα ότι συνειδητά ή ασυνείδητα ήθελε να μου μεταφέρει τα δικά της θέλω, ενώ ο πατέρας μου είχε μια απολύτως διακριτική και ευγενική στάση, που είχε εξαιρετικά αποτελέσματα ως ουσιαστική αντιαυταρχική εκπαίδευση.

Και ακριβώς γι' αυτό δεν έχω πάθει αντιπατριαρχική υστερία.
Εργαζόταν η μητέρα σου;
Ναι, όπως και ο πατέρας μου. Ο δικός σου εργαζόταν;

Και η γιαγιά μου που γεννήθηκε στη Σμύρνη αρχές του προηγούμενου αιώνα, είχε ξεκινήσει να εργάζεται ως δασκάλα αλλά διέκοψε την επαγγελματική της δραστηριότητα και ήρθαν Ελλάδα, πρίν γίνει ο χαμός.

Γενικώς, δεν μιλάς σε κάποια που θεωρεί την εργασία ή τις δραστηριότητες των γυναικών ως κάτι σπάνιο ή πρωτοποριακό τον περασμένο αιώνα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:23
Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:03
hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:00

Δεν σου "μούτρωσα" ποτέ, απλά δεν μ' αρέσει όταν γίνεσαι disingenuous.
Ναι ναι το είδα που δεν μου μουτρωσες, που σε ρώταγα πως είσαι και δεν μου απάντησες ούτε μια φορά. Ούτε μια.
Απ' αυτό κρίνεις; Δεν θυμάμαι καν αν απάντησα σε εσένα προσωπικά. Ήταν πολλά τα μηνύματα για να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά. Με συγχωρείς αν το πήρες ότι σε σνομπάρω. Καμμιά σχέση. Αντιθέτως, σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Εικόνα

Ας επανέλθουμε στο θέμα τότε. Δεν είναι βγαλμένα από μυθιστόρηματα χελη μου. Απορώ με εσάς που μεγαλώσατε και δεν τα βλέπατε γύρω σας αν όχι μέσα στο σπίτι σας.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:25
Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:17
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:07

Εγώ ήμουν παιδί του πατέρα μου και όχι της μάνας μου, Νάιδα.
Μια χαρά ήταν η μάνα μου αλλά την ψιλοέγραφα γιατί από πιτσιρίκι καταλάβαινα ότι συνειδητά ή ασυνείδητα ήθελε να μου μεταφέρει τα δικά της θέλω, ενώ ο πατέρας μου είχε μια απολύτως διακριτική και ευγενική στάση, που είχε εξαιρετικά αποτελέσματα ως ουσιαστική αντιαυταρχική εκπαίδευση.

Και ακριβώς γι' αυτό δεν έχω πάθει αντιπατριαρχική υστερία.
Εργαζόταν η μητέρα σου;
Ναι, όπως και ο πατέρας μου. Ο δικός σου εργαζόταν;

Και η γιαγιά μου που γεννήθηκε στη Σμύρνη αρχές του προηγούμενου αιώνα, είχε ξεκινήσει να εργάζεται ως δασκάλα αλλά διέκοψε την επαγγελματική της δραστηριότητα και ήρθαν Ελλάδα, πρίν γίνει ο χαμός.

Γενικώς, δεν μιλάς σε κάποια που θεωρεί την εργασία ή τις δραστηριότητες των γυναικών ως κάτι σπάνιο ή πρωτοποριακό τον περασμένο αιώνα. :lol:
Ναι καλέ όλοι εργαζόταν στην οικογένεια μου και με το παραπάνω.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:30 Ας επανέλθουμε στο θέμα τότε. Δεν είναι βγαλμένα από μυθιστόρηματα χελη μου. Απορώ με εσάς που μεγαλώσατε και δεν τα βλέπατε γύρω σας αν όχι μέσα στο σπίτι σας.
Μα κι εσύ δεν τα είδες μέσα στο σπίτι σου βρε Νάιδα, απ' ό,τι λες τουλάχιστον.

Οπότε, από πού βγάζεις τα συμπεράσματα; Από αυτά που έβλεπες με το τηλεσκόπιο εν δήμω;

Έστω ότι τα έβλεπες, γιατί να σε επηρεάσουν; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Γενικώς, ειλικρινά έχω βαρεθεί τη φάση "οκ, στη δική ΜΟΥ οικογένεια δεν υπήρχαν τοξικές πατριαρχικές συμπεριφορές αλλά μ' έχει πιάσει ο πόνος για τις άλλες".

:lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:36
Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:30 Ας επανέλθουμε στο θέμα τότε. Δεν είναι βγαλμένα από μυθιστόρηματα χελη μου. Απορώ με εσάς που μεγαλώσατε και δεν τα βλέπατε γύρω σας αν όχι μέσα στο σπίτι σας.
Μα κι εσύ δεν τα είδες μέσα στο σπίτι σου βρε Νάιδα, απ' ό,τι λες τουλάχιστον.

Οπότε, από πού βγάζεις τα συμπεράσματα; Από αυτά που έβλεπες με το τηλεσκόπιο εν δήμω;

Έστω ότι τα έβλεπες, γιατί να σε επηρεάσουν; :lol:

Και επειδή δεν τα έβλεπα μέσα στο σπίτι μου φουλ, γιατί και ο μπαμπάς μου είχε πατριαρχικά στοιχεία, πχ ήταν η κεφαλή της οικογένειας, οι αποφάσεις παίρνονταν από εκείνον κτλ απλά δεν είχε τα στοιχεία οι γυναίκες σπίτι, να μη σπουδάζουν, να μη δουλεύουν κτλ.
Αλλά θα πρέπει να κλείσω τα μάτια στα γύρω που έβλεπα και άκουγα; στα βιώματα που είχα η ίδια μέσα στην κοινωνία ως κορίτσι και ως γυναίκα αργότερα; γιατί; για να μην χαλάσουμε την πάστα σας;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Έλα μου, ακόμη και ο φλούφλης που έγραψε το αρχικό κείμενο του θέματος κάνει γενική αναφορά και όχι στη δική ΤΟΥ οικογένεια. Σταθερό μοτίβο ευαισθητοποίησης με τις δέουσες αποστάσεις.

Δηλαδή γουάου με όλους τους προχωκαγκουροπαπάρες. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Ε ναι πρέπει να είμαστε μας αφορά ότι γίνεται στο σπιτάκι μας, στην αυλουλα μας, στη σχεσουλα μας,στα παιδάκια μας,στα ζωάκια μας,στον εαυτουλη μας. Στα υπόλοιπα κλείνουμε μάτια και αυτιά και δεν μπα να σκοτώνονται. Εκτός βέβαια και αν θίγονται τα συμφέροντα μας.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ό,τι μόλις είπε η Γαλή.

Επιπροσθέτως, κάπου καταλήγει σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία όταν κάθε κακή συμπεριφορά καθενός ανθρώπου την αποδίδεις σε μια θολή έννοια "πατριαρχίας". Η πατριαρχία ήταν ένα πολύ συγκεκριμένο κοινωνικό πλαίσιο που έχει εξαλειφθεί εδώ και δεκαετίες και αφορούσε την ιεραρχία στην οικογένεια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:48 Ε ναι πρέπει να είμαστε μας αφορά ότι γίνεται στο σπιτάκι μας, στην αυλουλα μας, στη σχεσουλα μας,στα παιδάκια μας,στα ζωάκια μας,στον εαυτουλη μας. Στα υπόλοιπα κλείνουμε μάτια και αυτιά και δεν μπα να σκοτώνονται. Εκτός βέβαια και αν θίγονται τα συμφέροντα μας.
Καλό μου παιδί, εσύ δεν είσαι που έχεις κάνεις δηλώσεις για πατσαβούρες ή κάτι σχετικό, μόνον όταν οι συγκεκριμένες συναγωνίστριες προσεγγίζουν τον δικό σου;

Αν ναι, άσε τα πσυχοπονιάρικα για πιο ζόρικες πίστες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Το ίδιο ισχύει και για τα αριστερά φεμαρσενικά ζαβά που αρχίζουν τους σεκσιστικούς χαρακτηρισμούς όταν τους τελειώνει η προχω μπαταρία.

Βλαμμένα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:53
Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:48 Ε ναι πρέπει να είμαστε μας αφορά ότι γίνεται στο σπιτάκι μας, στην αυλουλα μας, στη σχεσουλα μας,στα παιδάκια μας,στα ζωάκια μας,στον εαυτουλη μας. Στα υπόλοιπα κλείνουμε μάτια και αυτιά και δεν μπα να σκοτώνονται. Εκτός βέβαια και αν θίγονται τα συμφέροντα μας.
Καλό μου παιδί, εσύ δεν είσαι που έχεις κάνεις δηλώσεις για πατσαβούρες ή κάτι σχετικό, μόνον όταν οι συγκεκριμένες συναγωνίστριες προσεγγίζουν τον δικό σου;

Αν ναι, άσε τα πσυχοπονιάρικα για πιο ζόρικες πίστες.
Αχ μωρέ ΓΑΛΗ ώρες ώρες :smt005: βρε καμάρι μου, είπε κανείς δεν υπάρχουν γυναίκες πατσαβούρες, που (όπου πατσαβούρα αναφέρεται σε κυρίως σε συμπεριφορές αλλά και προσωπικά ως ιδιότητα ως πρώην του συντρόφου, καλοβλεπουσες τον σύντροφο ) , είπε κανείς ότι είναι όλες οι γυναίκες άγιες; όχι κανείς. Αλλά το να μην αντιμετωπίζεται η γυναίκα ως φύλο με νοοτροπίες του παρελθόντος (πατριαρχία) είναι κάτι που θα το επιδιώξουμε. Και για τις πατσαβούρες και για τις μη πατσαβούρες.
Σας πονάει; προφανώς.
Μας ενδιαφέρει; καθόλου
Είστε το χθες, είμαστε το αύριο. Ιδεολογικά πάντα.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 17:47 Είπαμε λογικό να μην αναγνωρίζεις τις πατριαρχικές νοοτροπίες στην κοινωνία μας. Πολλες φορές ο λόγος σου για τις γυναίκες έχει τα θεματακια του.

Υποθέτω και δεξιός ε;
Δεν δίνω ιδιαίτερη αξία στους όρους δεξιά-αριστερά.

Ο λόγος μου ενοχλεί γιατί δεν είναι φτιασιδωμένος και στρογγυλεμένος. Όποιος δεν αντέχει την αλήθεια (=snowflake) να πάει σε ψυχολόγο.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:48 Ό,τι μόλις είπε η Γαλή.

Επιπροσθέτως, κάπου καταλήγει σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία όταν κάθε κακή συμπεριφορά καθενός ανθρώπου την αποδίδεις σε μια θολή έννοια "πατριαρχίας". Η πατριαρχία ήταν ένα πολύ συγκεκριμένο κοινωνικό πλαίσιο που έχει εξαλειφθεί εδώ και δεκαετίες και αφορούσε την ιεραρχία στην οικογένεια.
Διατηρούμε ακόμα ως κοινωνία αντιλήψεις που έχουν ποτίσει ως το μεδούλι. Ότι η γυναίκα πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση, ότι η γυναίκα οφείλει σεβασμό στο ανδρικό φύλο, ότι η γυναίκα οφείλει να έχει συγκεκριμένες συμπεριφορές, θέλω, σκέψεις, στόχους, ζωή. Γενικά ότι η γυναίκα πρέπει να λειτουργεί κάτω από κανόνες που εξυπηρετούν το ανδρικό φύλο.

Que Sera, Sera...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”