!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υπερ γυναικων...
- Eθνικοκοινωνιστης
Re: Υπερ γυναικων...
δινουν ρεστα παλι γατουλα-ναιδα

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Και όχι μόνον.
Η καβαλερία ρουστικάνα - παλιάτσοι του αριστερού ιππικού δίνει ρέστα.
Η καβαλερία ρουστικάνα - παλιάτσοι του αριστερού ιππικού δίνει ρέστα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Α όχι δεν είχαμε τέτοια θέματα στην οικογένεια. Η μάνα μου δούλευε περισσότερες ώρες και από τον πατέρα μου μιας και είχε δική της δουλειά. Ο πατέρας μου ήταν σούπερ αυστηρός αλλά ήταν για όλα τα παιδιά του έτσι. Ότι ίσχυε για τον αδερφό μου ίσχυε και για μας τις κοπέλες. Περιορισμοί και διδάγματα ήταν τα ίδια. Δεν έχει εξόδους για βόλτες, διαβάστε και να δουλεύετε να έχετε δικά σας λεφτά. Πάνω κάτω τα ίδια έλεγε και η μάνα μου αλλά αυτή ήταν η στοργή, η αγκαλιά, η ζεστασιά της οικογένειας.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:04Εδώ που τα λέμε αν το περιβάλλον της Νάιδα τη δεκαετία του '80 ήταν προσομοίωση του '30 ή του '40, δεν φταίει η Νάιδα.hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 17:41 Δεν ξέρω σε ποια δεκαετία μάς γυρνάει η Νάιδα. Μάλλον στο 1940;
Η γυναίκα μεταφέρει αυτό που έζησε αυτή και όχι όλοι οι υπόλοιποι.
Σχωρεμένη.![]()
Εσένα; η μητέρα σου;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
talaipwros
Ασέβαστος έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 10:57ναι, ακριβως, καμμια πατριαρχια.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 10:39
Θέλεις να μας πεις δηλαδή το ότι ο αδελφός βοήθησε την αδελφή του ήταν συνέπεια της πατριαρχιας( αχουυυ η καλή πατριαρχια) και ότι ήταν σε ένα σπίτι με τον άνδρα στα καφενεία και ξύλο και την έστελνε να ζητιανεύει λεφτά ήταν απλά γιατί ξημέρωνε Δευτέρα. (ποια πατριαρχια; την είδε κανείς;).
η πατριαρχια της εποχης ηταν να εισαι κυρης του σπιτιου, και οχι ζητουλας. η ζητιανικη συμπεριφορα ειναι ακρως αντιθετη με το πατριαρχικο προτυπο.

- hellegennes
Άρα τις εικόνες που λες τις έχεις ξετρυπώσει από κάποιο μυθιστόρημα εποχής.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:26Α όχι δεν είχαμε τέτοια θέματα στην οικογένεια. Η μάνα μου δούλευε περισσότερες ώρες και από τον πατέρα μου μιας και είχε δική της δουλειά. Ο πατέρας μου ήταν σούπερ αυστηρός αλλά ήταν για όλα τα παιδιά του έτσι. Ότι ίσχυε για τον αδερφό μου ίσχυε και για μας τις κοπέλες. Περιορισμοί και διδάγματα ήταν τα ίδια. Δεν έχει εξόδους για βόλτες, διαβάστε και να δουλεύετε να έχετε δικά σας λεφτά. Πάνω κάτω τα ίδια έλεγε και η μάνα μου αλλά αυτή ήταν η στοργή, η αγκαλιά, η ζεστασιά της οικογένειας.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:04Εδώ που τα λέμε αν το περιβάλλον της Νάιδα τη δεκαετία του '80 ήταν προσομοίωση του '30 ή του '40, δεν φταίει η Νάιδα.hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 17:41 Δεν ξέρω σε ποια δεκαετία μάς γυρνάει η Νάιδα. Μάλλον στο 1940;
Σχωρεμένη.![]()
Εσένα; η μητέρα σου;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μπααα ξεμουτρωσες και μου απαντάς;hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:47Άρα τις εικόνες που λες τις έχεις ξετρυπώσει από κάποιο μυθιστόρημα εποχής.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:26Α όχι δεν είχαμε τέτοια θέματα στην οικογένεια. Η μάνα μου δούλευε περισσότερες ώρες και από τον πατέρα μου μιας και είχε δική της δουλειά. Ο πατέρας μου ήταν σούπερ αυστηρός αλλά ήταν για όλα τα παιδιά του έτσι. Ότι ίσχυε για τον αδερφό μου ίσχυε και για μας τις κοπέλες. Περιορισμοί και διδάγματα ήταν τα ίδια. Δεν έχει εξόδους για βόλτες, διαβάστε και να δουλεύετε να έχετε δικά σας λεφτά. Πάνω κάτω τα ίδια έλεγε και η μάνα μου αλλά αυτή ήταν η στοργή, η αγκαλιά, η ζεστασιά της οικογένειας.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:04
Εδώ που τα λέμε αν το περιβάλλον της Νάιδα τη δεκαετία του '80 ήταν προσομοίωση του '30 ή του '40, δεν φταίει η Νάιδα.
Σχωρεμένη.![]()
Εσένα; η μητέρα σου;
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- kongrosian
υ.γ. η πατριαρχία ακόμα κρατά, σε συντηρητικές, εύπορες σχετικά και κυρίως, οικογένειες.
ό,τι και να λέτε.
αλλά ο δρόμος ενάντια στην πατριαρχία, είναι ο και δρόμος ενάντια στις διακρίσεις, ενάντια στην αδικία και ανισότητα, και όλοι θα συναντηθούμε μια μέρα εκεί, εκεί που όλοι οι δρόμοι συναντιούνται για το σοσιαλισμό.
Στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες δεν υπήρχε πατριαρχία;kongrosian έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:54
υ.γ. η πατριαρχία ακόμα κρατά, σε συντηρητικές, εύπορες σχετικά και κυρίως, οικογένειες.
ό,τι και να λέτε.
αλλά ο δρόμος ενάντια στην πατριαρχία, είναι ο και δρόμος ενάντια στις διακρίσεις, ενάντια στην αδικία και ανισότητα, και όλοι θα συναντηθούμε μια μέρα εκεί, εκεί που όλοι οι δρόμοι συναντιούνται για το σοσιαλισμό.
![]()
- kongrosian
δεν κοιτάμε πίσω. προχωράμε. προοδεύουμε. πάμε μπροστάΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:57Στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες δεν υπήρχε πατριαρχία;kongrosian έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:54
ό,τι και να λέτε.
![]()
- hellegennes
Δεν σου "μούτρωσα" ποτέ, απλά δεν μ' αρέσει όταν γίνεσαι disingenuous.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:50Μπααα ξεμουτρωσες και μου απαντάς;hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:47Άρα τις εικόνες που λες τις έχεις ξετρυπώσει από κάποιο μυθιστόρημα εποχής.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:26
Α όχι δεν είχαμε τέτοια θέματα στην οικογένεια. Η μάνα μου δούλευε περισσότερες ώρες και από τον πατέρα μου μιας και είχε δική της δουλειά. Ο πατέρας μου ήταν σούπερ αυστηρός αλλά ήταν για όλα τα παιδιά του έτσι. Ότι ίσχυε για τον αδερφό μου ίσχυε και για μας τις κοπέλες. Περιορισμοί και διδάγματα ήταν τα ίδια. Δεν έχει εξόδους για βόλτες, διαβάστε και να δουλεύετε να έχετε δικά σας λεφτά. Πάνω κάτω τα ίδια έλεγε και η μάνα μου αλλά αυτή ήταν η στοργή, η αγκαλιά, η ζεστασιά της οικογένειας.
Εσένα; η μητέρα σου;![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ναι ναι το είδα που δεν μου μουτρωσες, που σε ρώταγα πως είσαι και δεν μου απάντησες ούτε μια φορά. Ούτε μια.hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:00Δεν σου "μούτρωσα" ποτέ, απλά δεν μ' αρέσει όταν γίνεσαι disingenuous.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:50Μπααα ξεμουτρωσες και μου απαντάς;hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:47
Άρα τις εικόνες που λες τις έχεις ξετρυπώσει από κάποιο μυθιστόρημα εποχής.![]()
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Εγώ ήμουν παιδί του πατέρα μου και όχι της μάνας μου, Νάιδα.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:26Α όχι δεν είχαμε τέτοια θέματα στην οικογένεια. Η μάνα μου δούλευε περισσότερες ώρες και από τον πατέρα μου μιας και είχε δική της δουλειά. Ο πατέρας μου ήταν σούπερ αυστηρός αλλά ήταν για όλα τα παιδιά του έτσι. Ότι ίσχυε για τον αδερφό μου ίσχυε και για μας τις κοπέλες. Περιορισμοί και διδάγματα ήταν τα ίδια. Δεν έχει εξόδους για βόλτες, διαβάστε και να δουλεύετε να έχετε δικά σας λεφτά. Πάνω κάτω τα ίδια έλεγε και η μάνα μου αλλά αυτή ήταν η στοργή, η αγκαλιά, η ζεστασιά της οικογένειας.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 18:04Εδώ που τα λέμε αν το περιβάλλον της Νάιδα τη δεκαετία του '80 ήταν προσομοίωση του '30 ή του '40, δεν φταίει η Νάιδα.hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 17:41 Δεν ξέρω σε ποια δεκαετία μάς γυρνάει η Νάιδα. Μάλλον στο 1940;
Σχωρεμένη.![]()
Εσένα; η μητέρα σου;
Μια χαρά ήταν η μάνα μου αλλά την ψιλοέγραφα γιατί από πιτσιρίκι καταλάβαινα ότι συνειδητά ή ασυνείδητα ήθελε να μου μεταφέρει τα δικά της θέλω, ενώ ο πατέρας μου είχε μια απολύτως διακριτική και ευγενική στάση, που είχε εξαιρετικά αποτελέσματα ως ουσιαστική αντιαυταρχική εκπαίδευση.
Και ακριβώς γι' αυτό δεν έχω πάθει αντιπατριαρχική υστερία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Οργισμένος
Ναι τότε ήσουν άντρακλας...Ασέβαστος έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 17:40ισχυουν τα μισα, και υπαρχουν αλλα τοσα που επισης ισχυουν, αλλα δεν τα γραφει.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 16:23
Και επειδή δεν εργάζονταν εκτός σπιτιού λοιπόν, είχαν λιγότερη οικονομική δύναμη, ήταν χαμηλότερα στην κοινωνική πυραμίδα , άρα ανεχοντουσαν και περισσότερα.
Άρα σαφώς και ισχύουν όσα γράφει ο Ρουμπος.
οπως για παραδειγμα οτι ο αντρας ηταν υποχρεωμενος να προστατευει τις γυναικες, και εφερε μερος απο το βαρος για οτι μαλακια εκαναν. για παραδειγμα αμα γαμιοταν η κορη η η αδερφη σου, δεν ειχες μουτρα να εμφανιστεις στο καφενειο. η ξεφτιλα ηταν και δικη σου. η αν σε κερατωνε η γυναικα σου, ησουν ξεφτιλας, κερατας σε κοροιδευαν οι περαστικοι στο δρομο. αν την κερατωνες εσυ, δεν την κατηγορουσε κανεις.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Σε κάθε περίπτωση όποιος επηρεάζεται από τους προσδιορισμούς της τοπικής* κοινωνίας για το αν είναι άντρακλας ή γυναικάρα, σαφώς και δεν είναι τίποτα από τα δύο.
*Στο "τοπικής" βάλτε ό,τι γουστάρετε.
*Στο "τοπικής" βάλτε ό,τι γουστάρετε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εργαζόταν η μητέρα σου;ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 19:07
Εγώ ήμουν παιδί του πατέρα μου και όχι της μάνας μου, Νάιδα.
Μια χαρά ήταν η μάνα μου αλλά την ψιλοέγραφα γιατί από πιτσιρίκι καταλάβαινα ότι συνειδητά ή ασυνείδητα ήθελε να μου μεταφέρει τα δικά της θέλω, ενώ ο πατέρας μου είχε μια απολύτως διακριτική και ευγενική στάση, που είχε εξαιρετικά αποτελέσματα ως ουσιαστική αντιαυταρχική εκπαίδευση.
Και ακριβώς γι' αυτό δεν έχω πάθει αντιπατριαρχική υστερία.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 167 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
-