!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σόιμπλε: Να ενσωματώσουμε τους πρόσφυγες στην κοινωνία

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Re: Σόιμπλε: Να ενσωματώσουμε τους πρόσφυγες στην κοινωνία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

blackpaint έγραψε: 27 Σεπ 2018, 11:56 Το μονο καλο που εχει η Γερμανια ειναι πολλους μεταναστες, οποτε εαν πας εκει, δεν εισαι αναγκαστικα περιτριγυρισμενος απο γερμανοφατσες που σε κοιταζουν με μισο ματι. Οι Βερολινεζοι παντως αποποιουνται την ιδιοτητα του γερμανου και αυτοπροσδιοριζονται μονο ως βερολινεζοι. Παλι καλα.
Οι γερμανοι ειναι γαμω τα παιδια. Εγω τους παω. Οι μεταναστες ειναι γεματοι νοοτροπιες φαγανου. More english than the englidh
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Δεν Είμαι Φασίστας έγραψε: 27 Σεπ 2018, 09:15
foscilis έγραψε: 26 Σεπ 2018, 10:28 Απλά εγκρίνω τη γλώσσα και την κριτική των σχετικών δεικτών.

Έχω βγάλει έναν απλούστερο νόμο που λέει ότι σε κάθε σχετική κατάταξη υψηλότερη θέση καταλαμβάνει η χώρα στην οποία τσεπώνει (ή νομίζει ότι θα τσέπωνε) τα περισσότερα χρήματα φορολογουμένων ο τύπος που βγάζει τον δείκτη.
πρέπει να ενημερώσεις την Κίνα και στον ΗΠΑ για τον νομο σου.

Εχουν τα παραπανω λεφτα με διαφορα. Γιατί δε ξοδέυουν παραπάνω στους δείκτες και αφήνουν μικροσκοπικές χώρες όπως Φιλανδια και η Δανία να τις ξεπερνάνε;

για στειλτους ενα mail
Γιατί έχουν γραμμένους αυτούς τους δείκτες στ' αρχίδια τους;
Δεν Είμαι Φασίστας έγραψε: 27 Σεπ 2018, 09:04
hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2018, 11:19Οι χώρες αποτελούνται από εδάφη, κλίμα και στο επίπεδο των ανθρώπων αποτελούνται από υποδομές και οικονομία.
όλα αυτά που έγραψες είναι μετρήσιμα.
Δεν Είμαι Φασίστας έγραψε: 26 Σεπ 2018, 09:35 Οι άνθρωποι είναι όλοι βιολογικά ίδιοι. Δεν υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι ως σύνολα. Υπάρχουν μόνο καλύτεροι και χειρότεροι ατομικά.
αν μπορείς να συγκρίνεις τα άτομα ατομικά, τότε μπορείς και συνολικά. μια προσθεση ειναι, ίσως και μια διαιρεση αν θες να εισαι δικαιος.

για να καταλάβω όμως. Πιστεύεις ότι το ισλαμικό καλιφάτο δεν είναι χειρότερο ως συνολο από την π.χ. Ελλάδα; ή μάλλον ότι δεν μπορεί να γίνει τέτοια σύγκριση; ή ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε καν;
Πάμε πάλι: μια χώρα μπορεί να είναι χειρότερη από μια άλλη. Οι άνθρωποι δεν χωρίζονται σε χειρότερους και καλύτερους όταν τους πάρεις σαν μεγάλα σύνολα. Το να πιστεύεις αυτό είναι ρατσισμός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Δεν Είμαι Φασίστας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δεν Είμαι Φασίστας »

hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2018, 13:21Γιατί έχουν γραμμένους αυτούς τους δείκτες στ' αρχίδια τους;
τους έχουν γραμμένους αλλά ταυτόχρονα τους δινουν τα λεφτα των φορολογουμενων;
hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2018, 11:19Πάμε πάλι: μια χώρα μπορεί να είναι χειρότερη από μια άλλη. Οι άνθρωποι δεν χωρίζονται σε χειρότερους και καλύτερους όταν τους πάρεις σαν μεγάλα σύνολα. Το να πιστεύεις αυτό είναι ρατσισμός.
ναι ΟΚ απλα δε καταλαβαινω γιατι επιτρεπετε να κρινεις εναν ανθρωπο ή "μικρα" συνολα αλλά όχι τα "μεγαλα" συνολα. αν καποιος αποφασισε που τραβαμε τη γραμμη εγω δε πηρα το memo
Δεν Είμαι Φασίστας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δεν Είμαι Φασίστας »

fagano3 έγραψε: 27 Σεπ 2018, 11:21Ξεχνάς μου φαίνεται ότι βρέθηκες στη Γερμανία και μπόρεσες να επιβιώσεις ως εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό (γιατί για το ανειδίκευτο είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα) επειδή η Ελλάδα δεν έχει ένα σύστημα που θα σε ανάγκαζε να συνεχίσεις τον στάβλο του προπαππού σου όπως θα είχε αναγκάσει τον παππού σου και τον πατέρα σου.
νομιζεις οτι το ελληνικο συστημα παιδειας σε προετοιμαζει για κατι τετοιο;

δεν ειναι μονο η ελλειψη γνωσης, αλλα η ελλειψη οποιονδηποτε δυτικων αξιων στο ΕΛ εκπαιδευτικο συστημα, που σε δυσκολευει σε κατι τετοιο
Άβαταρ μέλους
hellegennes

fagano3 έγραψε: 27 Σεπ 2018, 10:14 Σε ποιο τομεα που εχει ρολο το κρατος ειναι καλυτερη η Ελλαδα και η ελληνικη κοινωνια απο την γερμανικη;

Στους δρομους,στα παρκα,στα δημοσια κτηρια,στις συναλλαγες με το κρατος,στα νοσοκομεια,στο θεμα αστυνομευσης,στην τηρηση των νομων,στις συναλλαγες με το κρατος,στην παιδεια,στην επαγγελματικη εκπαιδευση,στις υποδομες για αναψυχη και διασκεδαση,στο ασφαλιστικο,στο κρατος προνοιας σε τι;

Η Ελλαδα ειναι μπανανια και η Γερμανια οργανωμενο κρατος.
Το τελευταίο είναι μια υπερβολή που λέμε. Ο ευρωπαϊκός Νότος έχει διαφορές από τον ευρωπαϊκό Βορρά, για πολλούς ιστορικούς και κοινωνικούς λόγους. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μπανανίες. Η διαφθορά είναι μεγαλύτερη στα χαμηλά στρώματα και η διείσδυσή της στην κοινωνία μεγαλύτερη. Όμως η διαφθορά είναι παρούσα και με το παραπάνω στον ευρωπαϊκό Βορρά, στα υψηλότερα στρώματα, και ίσως σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι στον Νότο. Και πάλι οι λόγοι είναι ιστορικοκοινωνικοί και λιγότερο πολιτικοί.

Η Ελλάδα είναι οργανωμένο κράτος. Μην λέμε μαλακίες. Μπορεί να μην έχει το επίπεδο του γερμανικού κράτους, αλλά, δεδομένων των συνθηκών, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα σαν κράτος. Δημιούργησε πανεπιστήμια κυριολεκτικά από το μηδέν, ξεκινώντας πριν 150 χρόνια, σχολεία, υποδομές, σύστημα υγείας και κρατική οργάνωση. Όλα αυτά τα ξεκίνησε από το μηδέν, έτσι; Η Ελλάδα ήταν στον μεσαίωνα όταν ιδρύθηκε σαν κράτος και ήταν οικονομικά κατεστραμμένη. Δεν υπήρχαν δρόμοι, δίκτυα ύδρευσης και ό,τι πενιχρές υποδομές είχε είχαν ισοπεδωθεί στον πόλεμο. Οικοδομήθηκε σταδιακά στην σημερινή μορφή της, γιατί μην ξεχνάμε ότι εδαφικά η σύγχρονη Ελλάδα είναι κράτος με ζωή μικρότερη των 100 ετών. Το ότι σήμερα είναι ένα σύγχρονο κράτος αποτελεί θαύμα, παρά ένδειξη παρακμής και άξιο χλευασμού.

Τώρα, στα κτήρια, που βασικά δεν παίζουν και κανέναν ουσιώδη ρόλο με τον τρόπο που το εννοείς, η Ελλάδα έχει πολλά σύγχρονα και διατηρητέα κτήρια που είναι από μια χαρά ως φανταστικά. Αν και δεν επηρεάζει άμεσα την ζωή μου και με κανέναν ουσιώδη τρόπο αν η γέφυρα είναι όμορφη και σύγχρονη, έργα όπως η γέφυρα Ρίου-Αντιρίου, το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης και ένα μάτσο νεότερες κατασκευές είναι κατασκευαστικά άψογα και αισθητικά υπέροχα. Δεν έχουμε ούτε τα λεφτά ούτε τον χρόνο που είχαν οι Γερμανοί για να φτιάξουμε πόλεις αξιοζήλευτες, αν και δεν βρίσκω τίποτα το τρομερό στην Γερμανική αρχιτεκτονική και ποιότητα. Οι κατασκευές μας από μηχανική άποψη είναι μια χαρά.

Το σύστημα υγείας μας είναι καλύτερο, αυτό το είπαμε ήδη.

Δεν ξέρω πόσο καλά τα πάει η αστυνομία στην Γερμανία, αλλά σίγουρα πάσχει η αστυνόμευσή τους, γιατί παρότι έχουν 280% περισσότερη εγκληματικότητα, έχουν 40% λιγότερους αστυνομικούς (αυτά τα ποσοστά είναι αναλογικά, με βάση τους πληθυσμούς των δύο χωρών), άρα είτε η αστυνόμευση είναι καλύτερη στην Ελλάδα είτε... χμμ... δεν ξέρω. Πες μου εσύ.

Οι υποδομές για αναψυχή και διασκέδαση δεν έχουν καμμία σχέση με το κράτος, αλλά θα με ενδιέφερε να καταλάβω τι εννοείς, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι καλύτερη η Γερμανία σ' αυτόν τον τομέα.

Στις συναλλαγές με το κράτος σίγουρα τα πράγματα είναι καλύτερα. Το ίδιο και με την τήρηση των βασικών αρχών της τάξης και την καλλιέργειά της (οδική συμπεριφορά, δημόσια καθαριότητα, κτλ).

Για την παιδεία και την επαγγελματική εκπαίδευση έχω μια γενική εικόνα, αλλά δεν βλέπω γιατί είναι καλύτερη η Γερμανία. Σίγουρα είναι καλύτερη όσον αφορά την έρευνα, αν και η έρευνα αυτό που απαιτεί είναι περισσότερο χρηματοδότηση παρά οτιδήποτε άλλο. Η έρευνα δεν βασίζεται στο αν θα γεννηθούν ιδιοφυΐες αλλά αν θα στηριχθεί από υποδομές και χρήμα. Τι να κάνουμε, είπαμε ότι δεν έχουμε τόσο χρήμα. Αλλά και τα πανεπιστήμιά μας είναι καλά και τα σχολεία μας. Διδάσκεται ο μέσος Γερμανός περισσότερα και ποιοτικότερα πράγματα στο σχολείο; Έχει καλύτερα και πιο λειτουργικά σχολεία, ναι. Έχει περισσότερη οργάνωση και σταθερότητα, ναι.

Του πούστη, δηλαδή. Ακόμη και στην παπαριά του ΟΟΣΑ, το τεστ PISA, η Ελλάδα και η Γερμανία σκόραραν σχεδόν το ίδιο την πρώτη φορά που διεξήχθη ο διαγωνισμός. Οπότε, ναι, θα προτιμούσα ένα πιο οργανωμένο, πιο όμορφο, πιο λειτουργικό σχολείο, αλλά αυτό δεν είναι που επηρεάζει σημαντικά το επίπεδο της εκπαίδευσης.

Να μου συνέκρινες την Ελλάδα του '30 με την Γερμανία του '30 ή την Ελλάδα του '70 με την Γερμανία του '70 το καταλαβαίνω. Αλλά σήμερα δεν είναι τόσο σημαντικές οι διαφορές. Ας είμαστε ρεαλιστές, δηλαδή. Έχουμε πρόσβαση στο ίδιο επίπεδο ζωής. Τα τρόφιμα, οι τεχνολογίες, η κουλτούρα, η διασκέδαση, η ψυχαγωγία, η μόρφωση και ο υλικοτεχνικός πολιτισμός μας είναι στο ίδιο επίπεδο. Έχουμε ιδιοσυγκρατικές διαφορές, περισσότερη διαφθορά, χειρότερη διαχείριση και οικονομικό μοντέλο, αλλά είμαστε εξίσου κράτη του πρώτου κόσμου, με υψηλό επίπεδο διαβίωσης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

fagano3 έγραψε: 27 Σεπ 2018, 11:04 Και το ιντερνετ που εχεις χαριστικα λογω της γερμανικης μεγαλοψυχιας το εχεις.
Το Ίντερνετ που έχω, το έχω χάρη στην μεγαλοψυχία του σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι, που δεν είναι και πολύ Γερμανός, και του CERN, του οποίου, ξέρεις, είμαστε ιδρυτικό μέλος σαν χώρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δεν Είμαι Φασίστας έγραψε: 27 Σεπ 2018, 13:32
hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2018, 13:21Γιατί έχουν γραμμένους αυτούς τους δείκτες στ' αρχίδια τους;
τους έχουν γραμμένους αλλά ταυτόχρονα τους δινουν τα λεφτα των φορολογουμενων;
hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2018, 11:19Πάμε πάλι: μια χώρα μπορεί να είναι χειρότερη από μια άλλη. Οι άνθρωποι δεν χωρίζονται σε χειρότερους και καλύτερους όταν τους πάρεις σαν μεγάλα σύνολα. Το να πιστεύεις αυτό είναι ρατσισμός.
ναι ΟΚ απλα δε καταλαβαινω γιατι επιτρεπετε να κρινεις εναν ανθρωπο ή "μικρα" συνολα αλλά όχι τα "μεγαλα" συνολα. αν καποιος αποφασισε που τραβαμε τη γραμμη εγω δε πηρα το memo
Μπορείς να κρίνεις έναν άνθρωπο γιατί σαν άτομα υπάρχουν από άγιοι ως ψυχοπαθή σκατά. Σε συλλογικό επίπεδο δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Δεν Είμαι Φασίστας έγραψε: 27 Σεπ 2018, 09:15
foscilis έγραψε: 26 Σεπ 2018, 10:28 Απλά εγκρίνω τη γλώσσα και την κριτική των σχετικών δεικτών.

Έχω βγάλει έναν απλούστερο νόμο που λέει ότι σε κάθε σχετική κατάταξη υψηλότερη θέση καταλαμβάνει η χώρα στην οποία τσεπώνει (ή νομίζει ότι θα τσέπωνε) τα περισσότερα χρήματα φορολογουμένων ο τύπος που βγάζει τον δείκτη.
πρέπει να ενημερώσεις την Κίνα και στον ΗΠΑ για τον νομο σου.

Εχουν τα παραπανω λεφτα με διαφορα. Γιατί δε ξοδέυουν παραπάνω στους δείκτες και αφήνουν μικροσκοπικές χώρες όπως Φιλανδια και η Δανία να τις ξεπερνάνε;

για στειλτους ενα mail
Ίσως δεν έγινα σαφής: δεν ισχυρίστηκα ότι η Δανία ξερωγω λαδώνει επίτηδες για να έχει υψηλό δείκτη. Η αλήθεια είναι ούτε η Δανία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα αν βγαίνει πρώτη ή δέκατη πέμπτη.

Απλώς ο κοπρίτης που στις ΗΠΑ θα ήταν άστεγος και/ή καταχρεωμένος και/ή περίγελως και/ή στη φυλακή και στην Κίνα θα μπαντάριζε σωβρακάκια για παιδικές κούκλες 14 ώρες την ημέρα, στη Νορβηγία με τα ίδια ακριβώς προσόντα είναι προϊστάμενος σε ιδιόκτητο κέντρο ερευνών που βγάζει αυτόν τον δείκτη και πάνω από το μεσαίο κομμάτι της εισοδηματικής κλίμακας με μόλις 3-4 ώρες καθαρής "δουλειάς" τον χρόνο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 27 Σεπ 2018, 14:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 »

hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2018, 14:02
Η Ελλάδα είναι οργανωμένο κράτος. Μην λέμε μαλακίες. Μπορεί να μην έχει το επίπεδο του γερμανικού κράτους, αλλά, δεδομένων των συνθηκών, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα σαν κράτος. Δημιούργησε πανεπιστήμια κυριολεκτικά από το μηδέν, ξεκινώντας πριν 150 χρόνια, σχολεία, υποδομές, σύστημα υγείας και κρατική οργάνωση. Όλα αυτά τα ξεκίνησε από το μηδέν, έτσι; Η Ελλάδα ήταν στον μεσαίωνα όταν ιδρύθηκε σαν κράτος και ήταν οικονομικά κατεστραμμένη. Δεν υπήρχαν δρόμοι, δίκτυα ύδρευσης και ό,τι πενιχρές υποδομές είχε είχαν ισοπεδωθεί στον πόλεμο. Οικοδομήθηκε σταδιακά στην σημερινή μορφή της, γιατί μην ξεχνάμε ότι εδαφικά η σύγχρονη Ελλάδα είναι κράτος με ζωή μικρότερη των 100 ετών. Το ότι σήμερα είναι ένα σύγχρονο κράτος αποτελεί θαύμα, παρά ένδειξη παρακμής και άξιο χλευασμού.

Δεδομενων των συνθηκων η Ελλαδα τα πηγε αρκετα καλα μεχρι το 74.

Μετα παρολο που επεσαν τα μεγαλυτερα πακετα και δανεια αυτα κατασπαταληθηκαν και καθε χρονο που περναει η Ελλαδα βρισκεται σε χειροτερη κατασταση συγκριτικα με τις αλλες χωρες της Ευρωπης.

Δεν φταιει ο Σοιμπλε που μεχρι και πρωην χωρες του ανατολικου μπλοκ που το 90 πεθαιναν κυριολεκτικα απο την πεινα μας ξεπερασαν μεσα σε 25 χρονια.

Η διαχειριση του χρηματος και η συλλογικη νοοτροπια ιδιως της μεταπολιτευσης αν και οχι μονο μας εφεραν σε αυτο το σημειο και οχι οι Γερμανοι.

Δικαιολογιες μπορεις να βρεις οπως θα μπορουσαν να βρουν και οι Γερμανοι το 45, γιατι μονο ενα 35% ψηφισε χιτλερ αλλα ολοι τον ηπιαν μετα και ολοι σκυψαν το κεφαλι μετα και μετα απο 70 χρονια ακομα σκυμενο το εχουν.

Οταν τα κανεις σκατα προσπαθεις να μαθεις απο τα λαθη σου και να τα διορθωσεις.Εμεις δεν το κανουμε.Συμπεριφερομαστε σαν εφηβοι που τους εκαναν παρατηρηση στο σχολειο.

Οι Γερμανοι μπορει να ειναι οτι ειναι ,που οπως ειπε και ο εγω δεν ειμαι φασιστας αλλα, εμεις που τους ζουμε ή τους ζησαμε σε καθημερινη βαση μπορουμε να βρουμε περιπτωσεις συλλογικης μαλακιας που εσεις δεν φανταζεστε.Αλλα το ζητημα δεν πρεπει να ειναι οι Γερμανοι αλλα εμεις που δεν εχουμε καμια διαθεση να διορθωθουμε.

Και ναι ειμαστε μπανανια.Ισως οχι με την κυριολεκτικη εννοια λατινικης αμερικης ή αφρικης αλλα εχουμε παψει να ειμαστε χωρα του πρωτου κοσμου.

Για τα περι αστυνομευσης και εργασιας και εκπαιδευσης δεν αξιζει να σχολιασω.Δεν υπαρχει καν θεμα συγκρισης Γερμανιας και Ελλαδος.Οπως θα λεγε και ο Σατανικ γελαν και τα τσιμεντα σε μια τετοια συγκριση.
fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 »

hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2018, 14:04
fagano3 έγραψε: 27 Σεπ 2018, 11:04 Και το ιντερνετ που εχεις χαριστικα λογω της γερμανικης μεγαλοψυχιας το εχεις.
Το Ίντερνετ που έχω, το έχω χάρη στην μεγαλοψυχία του σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι, που δεν είναι και πολύ Γερμανός, και του CERN, του οποίου, ξέρεις, είμαστε ιδρυτικό μέλος σαν χώρα.
Το ιντερνετ το εχεις γιατι το κρατος λεγεται Ελλαδα και οχι Βουλγαρια ή Ρουμανια.

Αν στην θεση της Ελλαδος ηταν η Βουλγαρια και η Ρουμανια θα τους ειχαν λοιμοκτονησει (και οχι μονο οι Γερμανοι αλλα ολοι , την ιδια αποψη που ειχαν οι Γερμανοι το 2011 και το 2015 με Τσιπρα την ειχαν παντου σε ολον τον κοσμο.)

Λογω Σωκρατες και Ακιλες και Τροια δεν ειχαμε καταστασεις αλλα 90 οπως στο ανατολικο μπλοκ.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Δεν Είμαι Φασίστας έγραψε: 27 Σεπ 2018, 13:51
fagano3 έγραψε: 27 Σεπ 2018, 11:21Ξεχνάς μου φαίνεται ότι βρέθηκες στη Γερμανία και μπόρεσες να επιβιώσεις ως εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό (γιατί για το ανειδίκευτο είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα) επειδή η Ελλάδα δεν έχει ένα σύστημα που θα σε ανάγκαζε να συνεχίσεις τον στάβλο του προπαππού σου όπως θα είχε αναγκάσει τον παππού σου και τον πατέρα σου.
νομιζεις οτι το ελληνικο συστημα παιδειας σε προετοιμαζει για κατι τετοιο;

δεν ειναι μονο η ελλειψη γνωσης, αλλα η ελλειψη οποιονδηποτε δυτικων αξιων στο ΕΛ εκπαιδευτικο συστημα, που σε δυσκολευει σε κατι τετοιο
Πάρα πολύ ενδιαφέρουσες οι εικασίες που κάνεις και ο λάθος τρόπός που χρησιμοποιείς διάφορους όρους.

Η πραγματικότητα είναι ότι η γυναίκα μου ενώ γεννήθηκε σε φτωχή εργατική οικογένεια με τεράστια οικονομικά προβλήματα και τον πιο μορφωμένο να είναι απόφοιτος της 5ης του εξατάξιου, ενώ πήγε σε τεχνικό λύκειο κατάφερε να σπουδάσει, να πάρει μεταπτυχιακό από Αγγλικό πανεπιστήμιο και να είναι αυτή τη στιγμή προϊσταμένη σε θέση υψηλής εξειδίκευσης σε οργανισμό αμερικανικής διοίκησης και κορυφαία μορφή στον κλάδο της πανελλήνια και πανευρωπαϊκά. Κι όλα αυτά χωρίς να πληρώσει τίποτα, απλώς αποδεικνύοντας διαρκώς την αξία της σε εξετάσεις που της έβαζε το ίδιο το σύστημα. Και ούτε ήταν του κώλου αυτά που έμαθε στο τεχνικό λύκειο, δεν ήταν κατώτερο σε κάτι παρά τον κοινωνικό ρατσισμό. Και δεν είναι σπάνιο παράδειγμα.

Ξέρω πάρα πολύ καλά όμως ότι σε αντίθεση με το δικό μας σύστημα ο αντίστοιχος Γερμανός μαθητής που επιλέγει vocational training στα 15 ή μάλλον στα 12 δεν πρόκειται ποτέ του να γίνει κάτι παραπάνω από σχετικά καλά αμοιβόμενος τεχνίτης κι αυτό στην πολύ μεγάλη κωλοφαρδία. Και ότι η διαφορά επιπέδου που έχει από τον αντίστοιχο που παίρνει πιο "ευγενή" κατεύθυνση ήδη στα 16 είναι χαοτική. Γιατί εκεί το σύστημα έχει στόχο να καθορίσει την τάξη σου και να σε κρατήσει εκεί κόβοντάς σου την όρεξη για παραπάνω όσο το δυνατόν νωρίτερα χωρίς πολλά πολλά.

Αν η ταξική ακινησία είναι η δυτική αξία (που δε νομίζω), να την βάλουν στον κώλο τους τη δυτική αξία.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

fagano3 έγραψε: 27 Σεπ 2018, 14:19 Για τα περι αστυνομευσης και εργασιας και εκπαιδευσης δεν αξιζει να σχολιασω.Δεν υπαρχει καν θεμα συγκρισης Γερμανιας και Ελλαδος.Οπως θα λεγε και ο Σατανικ γελαν και τα τσιμεντα σε μια τετοια συγκριση.
Άρα τα τσιμέντα γελάνε με τον ΟΟΣΑ, την Eurostat και τον ΠΟΥ. Γιατί αυτοί είναι που έχουν βγάλει αυτά τα συμπεράσματα. Αν γελάνε, λοιπόν, τα τσιμέντα, είναι γιατί είναι μπετόστοκοι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

fagano3 έγραψε: 27 Σεπ 2018, 14:19 Δεδομενων των συνθηκων η Ελλαδα τα πηγε αρκετα καλα μεχρι το 74.
Ναι, βρε. Τι η Ελλάδα του '74, που δεν είχε τηλεφωνικές γραμμές, ρεύμα και ύδρευση στην μισή επαρχία και δρόμους στο 80% της χώρας, τι η Ελλάδα του 2018. Τίποτα δεν άλλαξε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2018, 14:36
fagano3 έγραψε: 27 Σεπ 2018, 14:19 Δεδομενων των συνθηκων η Ελλαδα τα πηγε αρκετα καλα μεχρι το 74.
Ναι, βρε. Τι η Ελλάδα του '74, που δεν είχε τηλεφωνικές γραμμές, ρεύμα και ύδρευση στην μισή επαρχία και δρόμους στο 80% της χώρας, τι η Ελλάδα του 2018. Τίποτα δεν άλλαξε.
To 74 τηλεφωνικες γραμμες και υδρευση δεν ειχε και η μιση ιταλια παρεμπιπτοντως αλλα νταξ να μην πει ο χελης την καθιερωμενη του πιπα ;
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

fagano3 έγραψε: 27 Σεπ 2018, 14:23
hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2018, 14:04
Το ιντερνετ το εχεις γιατι το κρατος λεγεται Ελλαδα και οχι Βουλγαρια ή Ρουμανια.

Αν στην θεση της Ελλαδος ηταν η Βουλγαρια και η Ρουμανια θα τους ειχαν λοιμοκτονησει (και οχι μονο οι Γερμανοι αλλα ολοι , την ιδια αποψη που ειχαν οι Γερμανοι το 2011 και το 2015 με Τσιπρα την ειχαν παντου σε ολον τον κοσμο.)

Λογω Σωκρατες και Ακιλες και Τροια δεν ειχαμε καταστασεις αλλα 90 οπως στο ανατολικο μπλοκ.
Τώρα λες χοντρές μαλακίες. Πρώτον σχεδόν το 80% του κόσμου δεν είχε καν άποψη για το τι συνέβη το 2011 και ούτε ενδιαφερόταν ιδιαίτερα, πόσο μάλλον να τα έχουν με τους Έλληνες. Δεύτερον, το 2011 όλοι την έπεφταν στους Γερμανούς για την πολιτική λιτότητας που πάνε να επιβάλλουν. Το ότι το approval rating της ΕΕ έπεσε μέσα σε λίγα χρόνια σε όλην την ΕΕ μάντεψε σε ποιον οφείλεται. Στον ίδιο οφείλεται και το Brexit.

Δεύτερον, τι μαλακίες είναι αυτές με «θα τους είχαν λιμοκτονήσει» (λοιμός είναι άλλο πράγμα, εκτός κι αν εννοείς ότι θα μας έκαναν βιοχημική επίθεση :lol: ); Η Ελλάδα θα δήλωνε χρεοκοπία αν δεν συμφωνούσαν τα κράτη της ΕΕ και αυτό είναι όλο. Χρεοκοπία είχε δηλώσει κι άλλες φορές, όπως άλλωστε και η ίδια η Γερμανία, όχι μία αλλά 8 φορές τους τελευταίους δύο αιώνες (ναι, 8 φορές. Μας νικάνε σ' αυτό). Η Αμερική έχει χρεοκοπήσει 4 φορές και πρόσφατα χρεοκόπησε η Ισλανδία. Τι ακριβώς τούς έκαναν; Τους «λοιμοκτόνησαν» (sic);

Τρίτον, ήταν νομική και ηθική υποχρεώση της Γερμανίας να βοηθήσει η ίδια σε περίπτωση προβλημάτων. Αυτός ήταν ο γαμωλόγος που υπογράφηκε η διαγραφή των χρεών της Γερμανίας το 1990. Η Γερμανία υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει οικονομικά την σταθεροποίηση της Ευρώπης. Διάβασε λίγο ιστορία, αν δεν την θυμάσαι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”