!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Γκιώνης
Phorum.gr user: Γκιώνης

Re: Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκιώνης »

Αγαπητη μου γαλη παρ'ολο που διαφωνουμε παντα σε σεβομαι και σ'αγαπαω.πανω σ'αυτο που λες λοιπον,βλεποντας το βιντεο και τον τροπο που ο τυπος σωριαζεται πανω στα τραπεζια μου θυμισε μια φορα που ειδα ενα γατακι να ξεψυχαει μετα που το χτυπησε ενα αμαξι.ακριβως ετσι,εκανε καποιες σπασμωδικες κινησεις πανικου και μετα κατεληξε στο δρομο το ζωντανο.
Γενικα επειδη δεν εχει ηχο χανουμε πολλα.εκει που πιανει το λαιμο του οντας ακινητοποιημενος εμενα με βαζει σε σκεψεις.

Παντως χιλια δικια να δωσω και στο μπαρμπα για την περιουσια του ρε παιδες.αλλα η βια πιστευω ηταν ασυμμετρη γιατι εκανε μπαμ οτι ο τυπος ειναι χαλια.και οπως αναφερθηκε και σε ενα αρθρο,ακομα και στον πολεμο μπορει να υπαρξει ανθρωπια,βλεπω ομως οτι πολλοι εδω μεσα επιζητουν να την απεμπολησουν με την παραμικρη ευκαιρια.
Γραμματέας του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Γκιώνης έγραψε: 26 Σεπ 2018, 16:20
Παντως χιλια δικια να δωσω και στο μπαρμπα για την περιουσια του ρε παιδες.αλλα η βια πιστευω ηταν ασυμμετρη γιατι εκανε μπαμ οτι ο τυπος ειναι χαλια.και οπως αναφερθηκε και σε ενα αρθρο,ακομα και στον πολεμο μπορει να υπαρξει ανθρωπια,βλεπω ομως οτι πολλοι εδω μεσα επιζητουν να την απεμπολησουν με την παραμικρη ευκαιρια.
Δεν υπήρχε ασύμμετρη βία. Ακριβώς επειδή ο δράστης ήταν στην κατάσταση που ήτανε (και ιδιαίτερα εαν υπήρχε ιστορικό με μαχίρι) και οι άλλοι δεν μπορούσαν να ξέρουν τί θα κάνει, αντέδρασαν όπως μπορούσαν για να τον ακινητοποιήσουν.

Απανθρωπιά είναι η στοχοποίηση των νοικοκυραίων κι όλο αυτό, επειδή μετά τα γεγονότα αυτά απεβιώσε ένας γνωστός "προοδευτικός".
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Γκιώνης έγραψε: 26 Σεπ 2018, 16:20 Παντως χιλια δικια να δωσω και στο μπαρμπα για την περιουσια του ρε παιδες.αλλα η βια πιστευω ηταν ασυμμετρη γιατι εκανε μπαμ οτι ο τυπος ειναι χαλια.και οπως αναφερθηκε και σε ενα αρθρο,ακομα και στον πολεμο μπορει να υπαρξει ανθρωπια,βλεπω ομως οτι πολλοι εδω μεσα επιζητουν να την απεμπολησουν με την παραμικρη ευκαιρια.
θα συμφωνήσω κάπου εδώ
κατά την ταπεινή μου άποψη η βία ήταν περισσότερο βία οργής και αγανάκτησης παρά αυτοάμυνας
επίσης βλέποντας το βίντεο αρκετές φορές μου δίνεται η εντύπωση πως ο κοσμηματοπώλης παρασύρθηκε από τον άλλον και ξεκίνησε κι αυτός τις κλωτσιές
άποψή μου είναι πως αν δεν χωνόταν ο άλλος, τότε ούτε και ο παππούς θα έριχνε κλωτσιές
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Γκιώνης
Phorum.gr user: Γκιώνης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκιώνης »

Ρε φιλος,δεν ειναι ιδεολογικο το θεμα.εγω σχολιαζω ενα βιντεο στο οποιο οι ταμπελες στους πρωταγωνιστες μπηκαν μετα.
Γραμματέας του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Για ποια κοινωνία μιλάμε όταν σκοτώνεις έναν άνθρωπο με τόση ευκολία σε κοινή θέα;
Για ποια εξέλιξη του ανθρώπινου γένους μιλάμε όταν η άλλη πηγαίνει στην Μόρια και χαζεύει περιχαρής τα παιδάκια πίσω από τα συρματοπλέγματα λες και είναι εκθέματα;
Για ποια δημοκρατία μιλάμε όταν μας απαυτώνουν και αντί να αντιδράσουμε εκεί που πρέπει ξεσπάμε στον διπλανό μας;
Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε όταν το μόνο που ξέρουν κάποιοι νοικοκυραίοι είναι να υπερασπίζονται το μαγαζάκι τους και όχι να αντιδρούν στην δυσβάστακτη, όπως λένε, φορολογία και όχι μόνο;
Τελικά πόσο ηδονίζονται οι άνθρωποι με τον θάνατο;
Πόσο εύκολα μπορούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους; Και γιατί δεν τον παίρνουν διεκδικώντας αυτά που νομίμως δικαιούνται και τους τα στερούν;
Με λυπούν πολύ όλα αυτά και πολλά άλλα και αναρωτιέμαι...Ανθρω-ποια;
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 26 Σεπ 2018, 16:37 Για ποια κοινωνία μιλάμε όταν σκοτώνεις έναν άνθρωπο με τόση ευκολία σε κοινή θέα;
Για ποια εξέλιξη του ανθρώπινου γένους μιλάμε όταν η άλλη πηγαίνει στην Μόρια και χαζεύει περιχαρής τα παιδάκια πίσω από τα συρματοπλέγματα λες και είναι εκθέματα;
Για ποια δημοκρατία μιλάμε όταν μας απαυτώνουν και αντί να αντιδράσουμε εκεί που πρέπει ξεσπάμε στον διπλανό μας;
Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε όταν το μόνο που ξέρουν κάποιοι νοικοκυραίοι είναι να υπερασπίζονται το μαγαζάκι τους και όχι να αντιδρούν στην δυσβάστακτη, όπως λένε, φορολογία και όχι μόνο;
Τελικά πόσο ηδονίζονται οι άνθρωποι με τον θάνατο;
Πόσο εύκολα μπορούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους; Και γιατί δεν τον παίρνουν διεκδικώντας αυτά που νομίμως δικαιούνται και τους τα στερούν;
Με λυπούν πολύ όλα αυτά και πολλά άλλα και αναρωτιέμαι...Ανθρω-ποια;
Μιλάμε για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτων που την έχετε πρήξει ελευθερα με τις απόψεις και τις προτάσεις σας δεκαετίες και σας γράφει.
Καλή χώνεψη .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri »

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Σεπ 2018, 14:46 Να και κάτι που δεν ήξερα.
Τελικώς, το κράτος πρόνοιας δεν είναι και τόσο αδιάφορο για τους οροθετικούς.

https://www.kentrozois.gr/%CE%B5%CE%BD% ... %BC%CE%B1/
Δεν το ήξερες;
Πολλά πρεζόνια κολλάνε επίτηδες aids για να παίρνουν λεφτά.

Αλλά και να μη το ήξερες, δεν διάβασες την ανακοίνωση του ΚΚΕ για το περιστατικό;
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Sid Vicious έγραψε: 26 Σεπ 2018, 15:02 Μισό κορίτσια, μισό, ας περιοριστούμε αρχικώς στο ρομάντζοκαι βλέπουμε μικρός είμαι ακόμη για παντρειές, έχω και το σχολείο να βγάλω!
Καλά, χαλάρωσε φίλε μου, δε σε κρεμάσαμε κι όλας :P Τώρα που είπες για ρομάντζο θυμήθηκα τα αριστουργηματικά ρομαντικά κείμενά σου στο συγχωρεμένο, τί ωραία που ήταν;! :romance-hearteyes: Άσε δε θελω να το σκέφτομαι, θυμώνω ετεροχρονισμένα

Namrail έγραψε: 26 Σεπ 2018, 15:36 Ο μαγαζάτορας λοιπόν συνδέει ευθέως το επιθετικό αμόκ, όπως το εννοεί, με το "δεν υπήρχε περίπτωση να μη...σκοτώσει κόσμο". Μιας και συμφώνησες και εσύ μαζί μου σε προηγούμενο ποστ πως κύριος σκοπός του θύματος ήταν να διαφύγει, δεν μπορεί παρά να διαφωνείς με τον τρόπο που έθεσε το ζήτημα ο καταστηματάρχης.
Μα εγώ κι εσύ, που καθόμαστε στον καναπέ μας, που έχουμε συγχρωτιστεί περισσότερο ή είμαστε και φίλοι με ναρκομανείς σε αντίθετση με τον παππού, υποθέτω, που είμαστε έξω απ το χορό και ψύχραιμοι, σαφώς και μπορούμε να διαφωνούμε με τον τρόπο που έθεσε το ζήτημα ο καταστηματάρχης. Αυτό δε σημαίνει πως ο καταστηματαρχης δεν πίστευε αυτό που έλεγε, ασχέτως αν έχει δίκιο ή όχι. Ή δεν σημαίνει πως εμείς είμαστε οι σωστοί κι ο καταστηματάρχης λάθος. Γιατί όσο βγαίνουν κι άλλοι άνθρωποι και μιλάνε, είναι και άλλοι που είχαν την ίδια εντύπωση με τον καταστηματάρχη. Εμείς ξαναλέω είμαστε ψύχραιμοι και ασφαλείς και κρίνουμε εξ αποστάσεως, ούτε ήχο δεν έχουμε. Αν π.χ. ο Κωστόπουλος πάνω στο αμόκ και την υστερία την ώρα που βαράει την πόρτα με τον πυροσβεστήρα ουρλιάζει "θα σας λιανίσω όλους καθίκια" είναι τελείως διαφορετικό απ το να φωνάζει ¨ανοίξτε μου σας παρακαλω είμαι κλειστοφοβικός", έτσι δεν είναι;
Namrail έγραψε: 26 Σεπ 2018, 15:36Δηλαδή σε 150 δευτερόλεπτα μέχρι να έρθει η αστυνομία, το θύμα στην κατάσταση που βρίσκονταν και μετά τα κλωτσίδια, θα μπορούσε να διαφύγει στη γύρω περιοχή και να μην τον εντοπίσει κανείς; Αυτό λες;
Στο βίντεο της Τατιάνας που έφερε ο Γκόλντεν (θα κράξω αργότερα) λένε ότι η αστυνομία, απ την ώρα που την καλέσανε ωσπου να ρθει πέρασαν 15-20 λεπτά! Ο χαμός έγινε υποτίθεται 2-3 λεπτά πριν έρθει η αστυνομία κάτι που προφανώς δε θα μπορούσαν να γνωρίζουν οι παρόντες (το πότε θα έρθει η αστυνομία εννοώ). Απο κεί και πέρα 150 δευτερόλεπτα είναι υπέρ αρκετά για να εξαφανισθεί κάποιος στα γύρω στενά, να κρυφτεί σε πολυκατοικία ή σπίτι φίλου στην περιοχή.
Namrail έγραψε: 26 Σεπ 2018, 15:36Μπορεί και να το πίστευε. Μπορεί όμως και να είχε μυριστεί την πλήρη αδυναμία του πρεζονιού, να ένιωσε σίγουρος ότι σε αυτή την κατάσταση το "έχει" σε περίπτωση καυγά, παρόλο που ήταν 73 χρονών και να πήγε γεμάτος αυτοπεποίθηση (και οργή) να του ξεσκίσει το κεφάλι στα κλωτσίδια.

Εσύ μπορεί να λες το πρώτο, εγώ τείνω προς το δεύτερο.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο 73χρονος καρκινοπαθής σηκώθηκε εκείνο το πρωί και είπε "ας σκοτώσω ένα ναρκομανή-γκέυ ακτιβιστή σήμερα, γιατί έτσι" ή ότι σκέφτηκε έτσι την ώρα του γεγονότος. Κι αυτό φαίνεται κι απ τις κινήσεις του ίδιου. Κάποιος που έχει μουρλαθεί και θέλει να σκοτώσει (έχεις πετύχει ποτέ τέτοιον άνθρωπο;) δεν κάθεται να περιμένει έξω απ το μαγαζί, ούτε δίνει 5-6 κλωτσιές και σταματάει με το που τον κράξουν. Ανοίγει μόνος του την πόρτα του μαγαζιού του και μπαίνει μέσα να τον σαπακιάσει ή όταν τον κράζουν την ώρα που κλωτσά τους γράφει όλους και συνεχίζει. Υποθέσεις κάνουμε πάντα, έτσι;

Golden Age έγραψε: 26 Σεπ 2018, 16:01

Απο το 19.00 η μαρτυρία, απο το 26.00 η καταγγελία για την απόλυση.

Έχουμε να κάνουμε με NKVD!!!
Δεν ξέρω πως θα καταφέρω να σου συγχωρήσω το γεγονός ότι με έβαλες να δω Τατιάνα, θα το σκεφτώ αργότερα αυτό, αλλά απ το βίντεο 3 θεωρώ σημαντικά
  • είναι ο δεύτερος μαρτυρας που ακούω να λέει ότι ο Κωστόπουλος κρατούσε μαχαίρι
  • η αστυνομία άργησε πολύ να φανεί στο σημείο, αν είχε πάει νωρίτερα δε θα γινόταν τίποτα απ όλα αυτά
  • ο μάρτυρας έχασε τη δουλειά του γιατί κατέθεσε ότι είδε και μετά πήγε η οικογένεια Κωστόπουλου και ζήτησε την απόλυσή του; Ο καταστηματάρχης που δούλευε ο μάρτυρας τον απέλυσε γιατί φοβόταν για την ακεραιότητα τη δική του, των πελατών και του μαγαζιού του;
ritzeri

omg kai 3 lol έγραψε: 26 Σεπ 2018, 11:57
sys3x έγραψε: 26 Σεπ 2018, 11:06 Επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς περί ακροδεξιού, φασίστα κτλ διότι έχει παραγίνει νομίζω η φάση. Όποιος έχει διαφορετική άποψη χαρακτηρίζεται αυτόματα ακροδεξιός και φασίστας από τους αριστερούς φασίστες. Το παρατηρώ παντού πλέον αυτό, στην αρχή το έπαιρνα πολύ πιο χαλαρά, τώρα δεν παίζει, τσακίζουμε τον φασισμό από όπου κι αν προέρχεται, είμαστε υπέρμαχοι της πολιτικής ορθότητας, όποιος ενοχλείται από την επιστροφή των χαρακτηρισμών ας πρόσεχε.

με αφορμη αυτο το σχολιο επειδη φασιστες και αριστεροι συχνα πυκνα προσπαθουν να εξισωθουν απο τους ιδεολογικους ταγους των πρωτων, υπαρχει το παραδοξο της ανοχης απο τον Καρλ Ποπερ οπως το εξηγει στην Ανοιχτη Κοινωνια,
το παραδοξο της ανοχης λοιπον ειναι οτι αν εχεις μια κοινωνια οπου λειτουργει αρμονικα με ανεκτικοτητα προς ολα τα μελη της με τις διαφορες και τις ιδιαιτεροτητες τους, αν εμφανιστουν καποιοι που δεν δειχνουν ανεκτικοτητα προς τους αλλους κι εσυ τους ανεχτεις μοιραια η ανοχη θα εξαφανιστει.

Αυτοι που δεν δειχνουν ανοχη ειναι απειλη προς ολοκληρη την κοινωνια και η κοινωνια για να επιβιωσει οφειλει να υπερασπισει τον εαυτο της και να προστατευτει, η κοινωνια οφειλει να μην ειναι ανεκτικη προς τους μη ανεκτικους,
και απο εκει εχουν βγει τα συνθηματα που φωναζουν "καμια ανοχη στο φασισμο" κλπ.

Εικόνα
Άρα δλδ οι ανεκτικές κοινωνίες δεν πρέπει να υποδέχονται μη ανεκτικους μεταναστες.
Ούτε πρέπει να υποδέχονται μη ανεκτικους πρόσφυγες για να μην αυτοκαταατραφουν.

Άρα όσοι ήθελαν να γεμίσουμε Αλβανούς και Σύρους , έστω εν αγνοία τους, μας οδηγούν στην καταστροφή.

Ενδιαφέρον επιχείρημα, δεν το είχα υπόψη μου.
Αν και διαισθητικά , καταλάβαινα και εγώ πως όσοι δεν επιθυμούν ελεγχόμενα σύνορα είναι προδότες της κοινωνίας μας.

:smt023
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ritzeri την 26 Σεπ 2018, 17:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Ίφιδα έγραψε: 26 Σεπ 2018, 16:53
Golden Age έγραψε: 26 Σεπ 2018, 16:01

Απο το 19.00 η μαρτυρία, απο το 26.00 η καταγγελία για την απόλυση.

Έχουμε να κάνουμε με NKVD!!!
Δεν ξέρω πως θα καταφέρω να σου συγχωρήσω το γεγονός ότι με έβαλες να δω Τατιάνα, θα το σκεφτώ αργότερα αυτό, αλλά απ το βίντεο 3 θεωρώ σημαντικά
  • είναι ο δεύτερος μαρτυρας που ακούω να λέει ότι ο Κωστόπουλος κρατούσε μαχαίρι
  • η αστυνομία άργησε πολύ να φανεί στο σημείο, αν είχε πάει νωρίτερα δε θα γινόταν τίποτα απ όλα αυτά
  • ο μάρτυρας έχασε τη δουλειά του γιατί κατέθεσε ότι είδε και μετά πήγε η οικογένεια Κωστόπουλου και ζήτησε την απόλυσή του; Ο καταστηματάρχης που δούλευε ο μάρτυρας τον απέλυσε γιατί φοβόταν για την ακεραιότητα τη δική του, των πελατών και του μαγαζιού του;
Καλά μη νομίζεις οτι εγώ "απόλαυσα" την εκπομπή της Στεφανίδου. :lol:

Ίσα ίσα, εγώ αναγκάστηκα να την δω ολόκληρη γιατί δεν ήξερα σε ποιο σημείο ξεκινούσαν οι μαρτυρίες του σερβιτόρου για το περιστατικό και οι καταγγελίες του για την απόλυση που αναφέρει ο τίτλος. Αφού το είδα, παρέθεσα απευθείας τα λεπτά του βίντεο απο τα οποία ξεκινούν αυτά τα δύο.

Απο εκεί και πέρα, μιλά για μια έμμεση απειλή απο το αδελφό του Κοστόπουλου, και για περιπολίες κουκουλοφόρων γύρω απο το μαγαζί που εργαζόταν και τελικά για απόλυση του απο τον εργοδότη μετά απο φόβους του τελευταίου.

Και κάτι μου λέει πως όλα αυτά δεν έγιναν εν αγνοία της πολιτείας, αλλά με πλήρη γνώση της και (εσκεμένη) ανοχή της (εξού και η αναφορά μου για NKVD).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Golden Age την 26 Σεπ 2018, 17:38, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
ritzeri

Namrail έγραψε: 26 Σεπ 2018, 15:36Δηλαδή σε 150 δευτερόλεπτα μέχρι να έρθει η αστυνομία, το θύμα στην κατάσταση που βρίσκονταν και μετά τα κλωτσίδια, θα μπορούσε να διαφύγει στη γύρω περιοχή και να μην τον εντοπίσει κανείς; Αυτό λες;
Θες κι άλλη Δώρα Ζεμπερη; Αυτό λες;

Γιατί το πρεζονι που την έσφαξε μια χαρά εξαφανίστηκε για κάνα μήνα.
Φτερά εβγαλε
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

http://www.iefimerida.gr/news/446255/za ... nes-vinteo

Μου αρεσε η διηγηση με τους γιατρους. Πρεπει να ταν 2008.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Γκιώνης έγραψε: 26 Σεπ 2018, 16:20 Αγαπητη μου γαλη παρ'ολο που διαφωνουμε παντα σε σεβομαι και σ'αγαπαω.πανω σ'αυτο που λες λοιπον,βλεποντας το βιντεο και τον τροπο που ο τυπος σωριαζεται πανω στα τραπεζια μου θυμισε μια φορα που ειδα ενα γατακι να ξεψυχαει μετα που το χτυπησε ενα αμαξι.ακριβως ετσι,εκανε καποιες σπασμωδικες κινησεις πανικου και μετα κατεληξε στο δρομο το ζωντανο.
Γενικα επειδη δεν εχει ηχο χανουμε πολλα.εκει που πιανει το λαιμο του οντας ακινητοποιημενος εμενα με βαζει σε σκεψεις.

Eυχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά προτιμώ να κάνεις αυτό που κάνεις, δηλαδή να λες την άποψη σου ανεξαρτήτως των θετικών συναισθημάτων που τρέφεις για μένα. Και το εννοώ.
Αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ, ανεξαρτήτως με το αν το πετυχαίνω. Να διαχωρίζω το δικό μου συναίσθημα από το γεγονός που βλέπω. Σ' αυτό το πλαίσιο, ναι, πέρα από την όποια αίσθηση απειλής θεωρούν ότι δέχονται ο καταστηματάρχης και ο φίλος του, το να κλωτσάνε δύο αρτιμελείς άντρες ένα μισοπεθαμένο πλάσμα, είναι σαφώς ασύμμετρη βία. Για οποιοδήποτε λόγο και να το κάνουν, οποιοδήποτε δικαιολογημένο ή μη φόβο έχουν, η βία παραμένει ασύμμετρη ως αδιαμφισβήτητη σταθερά. Πιστεύω ότι είμαι επαρκέστατα σαφής μέχρι εδώ.

Πάμε στο γράμμα βου. Ο λόγος που απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι για θανατηφόρα βλάβη ή επικίνδυνη σωματική βλάβη, είναι για αιτιολογήσουν τη συγκεκριμένη ασύμμετρη βία. Δηλαδή, το κατά πόσον η δική τους ψυχολογική κατάσταση και τα επί μέρους στοιχεία, μπορούν να εξηγήσουν τη συγκεκριμένη υπερβολή σε κάποιον αποδεκτό από τους ανακριτές βαθμό. Με λίγα λόγια, όλη αυτή η βαβούρα για το αν υπήρξε ή όχι ασύμμετρη βία και το κατά πόσον είναι ηθικό/ανεκτό να υπάρχει ασύμμετρη βία σε μια ευνομούμενη πολιτεία και λοιπά μπλαμπλά, δεν έχει κανένα νόημα. Η ασύμμετρη βία, υπάρχει ως δεδομένο στοιχείο από την πρώτη στιγμή.

Κι ερχόμαστε στο γάμα. Όλος ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό το γεγονός, εστιάζει στην ασύμμετρη βία που εξασκήθηκε από τον νοικοκυραίο στο αδύναμο θύμα. Όλη η δυναμική των επιχειρημάτων εξαντλήθηκε σε ηθικολογίες και από τις δύο πλευρές αναφορικά με το που οδεύει η κοινωνία μας με πρότυπα σαν τον καταστηματάρχη ή τον Ζακ. Όλοι οι πολιτικοί, σελέμπριτις και ακτιβιστές βωμολόχοι συνωστίζονται στο ματωμένο πεζοδρόμιο διεκδικώντας το Όσκαρ ζακοφιλίας ή νοικοκυροφιλίας. Και όλοι είναι εκτός θέματος γιατί είναι τελείως διαφορετικά πράγματα η δολοφονία από την άσκηση ασύμμετρης βίας. Το να αποκαλούνται δολοφόνοι δύο άνθρωποι επειδή χρησιμοποίησαν ασύμμετρη βία που δεν επέφερε θάνατο, ακόμη και μετά την ιατροδικαστική ετυμηγορία, είναι ο ορισμός της ασύμμετρης βίας και της στοχοποίησης και στην περίπτωση που ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις επιβεβαιώνοντας την αρχική εκτίμηση, σηκώνει 25 αγωγές για συκοφαντία. Αλλά για τους ευαισθητοποιημένους ζηλωτές μιας ευνομούμενης και ανεκτικής πολιτείας, αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα.

Αυτό που εννοώ είναι ότι αν ο καταστηματάρχης ήταν μέσα στο κατάστημα, έμπαινε ο Ζακ με κάποιο μαχαίρι και ο καταστηματάρχης, ο γιος του ή ο φίλος του άρπαζε τον πυροσβεστήρα και τον σώριαζε στο πάτωμα με τη μία, προκαλώντας σαφή θανατηφόρα βλάβη, κανείς δεν θα μιλούσε με τέτοιο μένος και σιγουριά ούτε για δολοφονία ούτε για ασύμμετρη βία. Εκτός από τους συνήθεις αντιφά, που γι' αυτούς οι σατανικοί νοικοκυραίοι είναι εχθροί και ένοχοι είτε κάθονται ήσυχοι είτε χρησιμοποιούν ασύμμετρη βία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Golden Age έγραψε: 26 Σεπ 2018, 16:59

Καλά μη νομίζεις οτι εγώ "απόλαυσα" την εκπομπή της Στεφανίδου. :lol:

Ίσα ίσα, εγώ αναγκάστηκα να την δω ολόκληρη γιατί δεν ήξερα σε πιο σημείο ξεκινούσαν οι μαρτυρίες του σερβιτόρου για το περιστατικό και οι καταγγελίες του για την απόλυση που αναφέρει ο τίτλος. Αφού το είδα, παρέθεσα απευθείας τα λεπτά του βίντεο απο τα οποιά ξεκινούν αυτά τα δύο.
Αυτό σε σώζει :P
Golden Age έγραψε: 26 Σεπ 2018, 16:59Απο εκεί και πέρα, μιλά για μια έμμεση απειλή απο το αδελφό του κοστόπουλου, και για περιπολίες κουκουλοφόρων γύρω απο το μαγαζί που εργαζόταν και τελικά για απόλυση του απο τον εργοδότη μετά απο φόβους του τελευταίου.
Φασιστάρες του κερατά σα να λεμε
ritzeri

Ορέστης 35 έγραψε: 26 Σεπ 2018, 17:11 http://www.iefimerida.gr/news/446255/za ... nes-vinteo

Μου αρεσε η διηγηση με τους γιατρους. Πρεπει να ταν 2008.
Ωραίο.
Βέβαια ο Χατζηδάκης είχε κας και έδωσε.

Αν έβαζε το χέρι στην τσέπη και έπιανε τις κάλτσες, τί θα έδινε;
Ή αν χρωσταγε και ήταν για φούντο και ο ληστής του έκλεβε ότι πιο πολύτιμο είχε για να επιβιώσει;

Παρ το κι αλλοίως.

Αν ο καταστηματάρχης αγόραζε ένα κουλούρι και πέρναγε τρέχοντας το πρεζακι και του έκλεβε 3 σουσαμια, δεν αποκλείω ο ίδιος ο καταστηματάρχης να αγόραζε ένα ολόκληρο κουλούρι στο ίδιο πρεζακι.

Γενικά είναι όλα πολύ μπερδεμένα σε αυτές τις περιπτωσεις
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”