!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θεωρείτε ότι τα βιντεοπαιχνίδια είναι μια μορφή τέχνης;

Παιχνίδια ρόλων, ηλεκτρονικά, PC games/consoles, cheats, συζητήσεις και σχολιασμοί
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Re: Θεωρείτε ότι τα βιντεοπαιχνίδια είναι μια μορφή τέχνης;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας »

Μια μορφή τέχνης που ίσως δεν ξέρουν πολλοί είναι το aqua scaping , που γίνονται διαγωνισμοί και όπου μύθος ήταν ο Ιάπωνας Αμάνο.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 13:38
hellegennes έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 13:26 Ναι, αλλά αυτό ΔΕΝ είναι καλή τέχνη. Η διακόσμηση σε οτιδήποτε δεν είναι καλή τέχνη, είναι άσκηση αισθητικής. Τα πάντα διακοσμούμε. Τα ΠΑΝΤΑ. Άρα όλα είναι καλή τέχνη. Από την οθόνη του υπολογιστή μου, στο ποντίκι, στο ποτήρι που πίνω καφέ, στην καρέκλα που κάθομαι, σε οποιοδήποτε αντικείμενο έφτιαξε ποτέ άνθρωπος. Άρα ό,τι έχει κατασκευάσει ποτέ άνθρωπος είναι καλή τέχνη.

Σόρι που βρίσκω αυτόν τον ορισμό χωρίς νόημα, αλλά είναι.
Δες παρακάτω που έγραψα ξανά για τις κατηγορίες σοβαρής/ελαφράς. Εκεί βρίσκεται το μυστικό. Είναι άλλες οι απαιτήσεις στον ένα χώρο και άλλες στον άλλο.
Καλά, αυτό είναι μια μπούρδα που λένε μόνο οι κριτικοί και δάσκαλοι καλών τεχνών, οι οποίοι δεν ξέρουν την τύφλα τους όσον αφορά έργα που είναι σύγχρονα μ' αυτούς. Όλοι αυτοί έχουν έγκυρη γνώμη μόνο για το παρελθόν. Για το παρόν είναι ανίκανοι να μιλήσουν.
ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 13:38
hellegennes έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 13:26 Όπως είπα, είναι άλλο αν όταν χάσει πλέον την πρακτική του χρήση και μείνει μόνο σαν τεχνούργημα το θεωρούμε πλέον έργο τέχνης. Γιατί πλέον δεν έχει καμμιά χρησιμότητα, έχει μείνει μόνο το καλλιτεχνικό περιτύλιγμα.
Κακώς επιμένεις.

Εικόνα

Αυτά λοιπόν αν τότε ήταν χρηστικά αντικείμενα θα πεις ότι δεν έχουν τέχνη; Και την απέκτησαν σήμερα που πάψαμε να φοράμε το στεφάνι και να αποθηκεύουμε κάτι μέσα στη χρυσή λάρνακα; Αφού έχουμε συνεννοηθεί τι απαιτεί τεχνική και τι υπάγεται στην τέχνη γιατί να βάζουμε ένα ορισμό τόσο περιοριστικό που θα αφήσει πράγματα απέξω;

Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε αυτή τη διαφωνία.
Ναι, ακριβώς έτσι είναι. Τότε ήταν αντικείμενα, τώρα έχει μείνει μόνο το κομμάτι που αφορά την καλλιτεχνική τους αξία. Το ίδιο θα συμβεί κάποτε με σημερινά αντικείμενα.

Ο μόνος λόγος που είναι αυτά σε μουσεία και όχι μια παρόμοια κασέλα του 21ου αιώνα είναι ότι αυτά είναι αρχαία και αντικατοπτρίζουν για μας την αισθητική της εποχής τους. Έχουν δηλαδή ιστορική καλλιτεχνική αξία. Αλλιώς δεν έχουν καμμιά άλλη αξία. Ούτε σε κάνουν να σκεφτείς ούτε να προβληματιστείς ούτε σου φτιάχνουν την μέρα και την διάθεση ούτε σε εμπνέουν ούτε σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο ούτε σου δίνουν ιδέες ούτε οτιδήποτε άλλο που εξυψώνει το ανθρώπινο πνεύμα.

Το ότι βάζεις σε ένα αντικείμενο μια πινελιά για να το κάνει λιγότερο άχαρο στο ανθρώπινο μάτι, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι έργο τέχνης.

Από την μια ανοίγεις τόσο πολύ τον ορισμό της καλής τέχνης που βάζεις μέσα από το μπριάμ μέχρι το παπούτσι, από την άλλην θεσπίζεις ένα ειδικό κριτήριο για το τι είναι "ελαφριά" και τι "σοβαρή" τέχνη, που κυριολεκτικά υποβιβάζει τα πάντα σε επίπεδο "φθηνής τέχνης" εκτός από -ξανά κυριολεκτικά- αηδιαστικά αριθμημένα πράγματα που προαποφάσισαν κάποιοι ότι είναι "σοβαρή τέχνη", -ξαναματά κυριολεκτικά- γιατί έτσι το αποφάσισαν, χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο που να έχει συνέπεια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 13:43 Η διαδραστικότητα που επιμένετε είναι μια πλάνη. Δεν υπάρχει στον βαθμό που ισχυρίζεστε. Στα παιχνίδια καλείσαι να βρεις τον δρόμο σου μέσω ενός λαβύρινθου, ο τρόπος που το κάνεις συμπεριλαμβάνει αντανακλαστικά, στρατηγική σκέψη στο ελάχιστο (υποπτεύομαι όσοι παίζεται παιχνίδια είστε κακοί ή ανύπαρκτοι στο σκάκι)
Καραγουότ; Είναι το σκάκι, που είναι από τα πιο γραμμικά πράγματα που έχει σκεφτεί ανθρώπινος νους, ακόμη πιο γραμμικό κι από το τάβλι, στρατηγικά ανώτερο από π.χ. το Heroes of Might and Magic; Κοροϊδευόμαστε τώρα; Το σκάκι είναι κυριολεκτικά 6 διαφορετικά πιόνια που κινούνται με αηδιαστικά γραμμικό τρόπο. Ο μόνος λόγος που δυο παρτίδες σκάκι δεν μοιάζουν μεταξύ τους* είναι καθαρά ο χώρος των επιλογών. Οι κινήσεις είναι ίδιες, όπως και οι στρατηγικές (άλλωστε υπάρχει μόνο ένας τρόπος να νικήσεις). Όσοι βαυκαλίζονται ότι είναι παραπάνω, το κάνουν γιατί θέλουν να πιστεύουν ότι είναι intellectual game, ενώ στην ουσία είναι από τα πιο γραμμικά πράγματα ever, γι' αυτό και ήταν άλλωστε το πρώτο πράγμα στο οποίο κατάφεραν οι υπολογιστές να ρίξουν τρελή πούτσα στους ανθρώπους.

Όσο γραμμικές κι αν είναι οι επιλογές που κάνω στο Civilization, δεν συγκρίνονται καν με το σκάκι ούτε ως ανέκδοτο. Στο μεταξύ το σκάκι πέρα από την ευχαρίστηση (ή βαρεμάρα) που μπορεί να σου προσφέρει, δεν σου προσφέρει απολύτως τίποτα άλλο. Από το Civilization μπορεί να μάθεις 5-6 ως 156 πράγματα για την ιστορία, τους ανθρώπινους πολιτισμούς, τον φυσικό κόσμο, κ.α., που όσο ρηχά κι αν είναι, σίγουρα είναι καλύτερες αφορμές να κάτσεις να ψάξεις και να μάθεις για όλα αυτά από ό,τι από μια ταινία του Μπέργκμαν, που ίσως να σου προσφέρει κάποιον ψευτοπροβληματισμό, αλλά μέχρι εκεί.

Σημαίνει αυτό ότι τα βιντεοπαιχνίδια είναι τέχνη; Όχι, κατά την γνώμη μου. Ενώ ο Μπέργκμαν είναι τέχνη. Όχι όμως γιατί και καλά εξυψώνει το πνεύμα μου.

* στην πράξη βέβαια δεν ισχύει αυτό, πολλές παρτίδες είναι ίδιες ή έχουν ανούσιες διαφορές στην εξέλιξή τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

hellegennes έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 23:34
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 13:43 Η διαδραστικότητα που επιμένετε είναι μια πλάνη. Δεν υπάρχει στον βαθμό που ισχυρίζεστε. Στα παιχνίδια καλείσαι να βρεις τον δρόμο σου μέσω ενός λαβύρινθου, ο τρόπος που το κάνεις συμπεριλαμβάνει αντανακλαστικά, στρατηγική σκέψη στο ελάχιστο (υποπτεύομαι όσοι παίζεται παιχνίδια είστε κακοί ή ανύπαρκτοι στο σκάκι)
Καραγουότ; Είναι το σκάκι, που είναι από τα πιο γραμμικά πράγματα που έχει σκεφτεί ανθρώπινος νους, ακόμη πιο γραμμικό κι από το τάβλι, στρατηγικά ανώτερο από π.χ. το Heroes of Might and Magic; Κοροϊδευόμαστε τώρα; Το σκάκι είναι κυριολεκτικά 6 διαφορετικά πιόνια που κινούνται με αηδιαστικά γραμμικό τρόπο. Ο μόνος λόγος που δυο παρτίδες σκάκι δεν μοιάζουν μεταξύ τους* είναι καθαρά ο χώρος των επιλογών. Οι κινήσεις είναι ίδιες, όπως και οι στρατηγικές (άλλωστε υπάρχει μόνο ένας τρόπος να νικήσεις). Όσοι βαυκαλίζονται ότι είναι παραπάνω, το κάνουν γιατί θέλουν να πιστεύουν ότι είναι intellectual game, ενώ στην ουσία είναι από τα πιο γραμμικά πράγματα ever, γι' αυτό και ήταν άλλωστε το πρώτο πράγμα στο οποίο κατάφεραν οι υπολογιστές να ρίξουν τρελή πούτσα στους ανθρώπους.

Όσο γραμμικές κι αν είναι οι επιλογές που κάνω στο Civilization, δεν συγκρίνονται καν με το σκάκι ούτε ως ανέκδοτο. Στο μεταξύ το σκάκι πέρα από την ευχαρίστηση (ή βαρεμάρα) που μπορεί να σου προσφέρει, δεν σου προσφέρει απολύτως τίποτα άλλο. Από το Civilization μπορεί να μάθεις 5-6 ως 156 πράγματα για την ιστορία, τους ανθρώπινους πολιτισμούς, τον φυσικό κόσμο, κ.α., που όσο ρηχά κι αν είναι, σίγουρα είναι καλύτερες αφορμές να κάτσεις να ψάξεις και να μάθεις για όλα αυτά από ό,τι από μια ταινία του Μπέργκμαν, που ίσως να σου προσφέρει κάποιον ψευτοπροβληματισμό, αλλά μέχρι εκεί.

* στην πράξη βέβαια δεν ισχύει αυτό, πολλές παρτίδες είναι ίδιες ή έχουν ανούσιες διαφορές στην εξέλιξή τους.
Ωχ θεε μου. Aν πιστεύεις ότι το σιβιλαιζεισιον προσφέρει ανώτερη τακτική εμπειρία από τον σκάκι παίξε μερικά παιχνίδια στο chess com και ξαναγύρνα να μου πεις. Μετά από 5-6 κινήσεις οι επιλογές στο σκάκι πολλαπλασιάζονται. Δεν υπάρχει τίποτα το γραμμικό σε αυτό όταν δεν είσαι υπολογιστής. Και πάλι ξαναλέω ότι μιλάω για ανθρώπους, είναι σίγουρο πως αν έβαζες τον υπολογιστή να παίξει το σιβιλαιζέισιον ή όποιο άλλο παιχνίδι φυσικά και θα έκανε πολύ καλύτερη δουλειά από οποιονδήποτε άνθρωπο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 13:46 Εγώ απλά λέω όταν ακούσει κάποιος το παρακάτω επειδή δεν καταλαβαίνει καλά την μουσική γλώσσα, δεν θα μπορέσει να το παρακολουθήσει με συνέπεια να κουραστεί και ίσως να εκνευριστεί πολύ αν τον υποχρεώσεις να πάει και να παρακολουθήσει με το ζόρι σε μια αίθουσα.

Εσύ μάλλον πιστεύεις ότι αυτός που το έφτιαξε δεν μπορεί να εκφραστεί σωστά ώστε να σου μιλήσει το έργο. Δεν θα με πείσεις και ούτε κι εγώ θα σε πείσω. Έχουμε συζητήσει διεξοδικά σε άλλο νήμα τα σχετικά. Αν θυμάσαι που ήταν βάλε μια παραπομπή για όποιον ενδιαφέρεται.
Εγώ σου λέω ότι δεν συγκρίνεις ίδια πράγματα. Δεν συγκρίνεις τα εκφραστικά μέσα της ποίησης με τα εκφραστικά μέσα της μουσικής, συγκρίνεις τα εκφραστικά μέσα της μουσικής με την γλώσσα της ποίησης, κάνοντας έναν λαθραίο παραλληλισμό, γιατί το ένα αφορά γνώση της φόρμας ενώ το άλλο αφορά δυνατότητα να παρακολουθήσεις το έργο.

Το να μην μπορώ να καταλάβω ένα ποίημα γιατί είναι σε γλώσσα που δεν ξέρω είναι ακριβώς το ίδιο με το να μην μπορώ να ακούσω ένα κομμάτι μουσικής γιατί είμαι κωφός ή να μην μπορώ να δω έναν πίνακα ζωγραφικής γιατί είμαι τυφλός, όχι να μην μπορώ να "αντιληφθώ" την "γλώσσα" που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης.

Εδώ βρίσκεται η ματσακονιά. Έχεις πάρει την κυριολεκτική έννοια της γλώσσας και την παραλληλίζεις με την μεταφορική. That's a big "no no"!

Όσον αφορά το έργο που παράθεσες ή παρόμοια για τα οποία έχουμε διαφωνίες, η διαφωνία μας δεν είναι για το αν μπορεί ο δημιουργός να εκφράσει κάτι αλλά για το αν αυτό που εκφράζει είναι ουσιώδες ή φθηνός εντυπωσιασμός και επίδειξη. Συγκεκριμένα αυτό που έβαλες εδώ θεωρώ ότι έχει νόημα μόνο ως συνοδεία, δηλαδή αν ήταν soundtrack σε κάτι, όπου στόχος είναι να βοηθήσει τον θεατή να μπει στον κόσμο του κυρίως έργου. Από μόνο του είναι απλώς μια σειρά από ήχους, τίποτα παραπάνω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 23:40 Ωχ θεε μου. Aν πιστεύεις ότι το σιβιλαιζεισιον προσφέρει ανώτερη τακτική εμπειρία από τον σκάκι παίξε μερικά παιχνίδια στο chess com και ξαναγύρνα να μου πεις.
Είμαι πολύ νέος ακόμα για να πεθάνω από πλήξη.
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 23:40Μετά από 5-6 κινήσεις οι επιλογές στο σκάκι πολλαπλασιάζονται. Δεν υπάρχει τίποτα το γραμμικό σε αυτό όταν δεν είσαι υπολογιστής. Και πάλι ξαναλέω ότι μιλάω για ανθρώπους, είναι σίγουρο πως αν έβαζες τον υπολογιστή να παίξει το σιβιλαιζέισιον ή όποιο άλλο παιχνίδι φυσικά και θα έκανε πολύ καλύτερη δουλειά από οποιονδήποτε άνθρωπο.
:smt005: :smt005:

Υπάρχουν σήμερα ΑΙ που μπορούν να νικήσουν κάποιους καλούς παίκτες στο CIV, αλλά ούτε κατά διάνοια δεν μπορούν καν να φτάσουν τους τοπ παίκτες, ακόμη και σήμερα. O Deep Blue ξέσκισε τον Κασπάροφ πριν 25 χρόνια. Μιλάμε για μια εποχή που η ΑΙ ήταν για τα μπάζα. Έχουν γίνει γιγάντια βήματα έκτοτε. Ακόμη και τα τελευταία 5 χρόνια έχουν γίνει τιτάνια βήματα και ακόμη δεν φτάνει καμμιά ΑΙ την ανθρώπινη νοημοσύνη σε παιχνίδια όπως το CIV.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης

hellegennes έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 23:54
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 23:40 Ωχ θεε μου. Aν πιστεύεις ότι το σιβιλαιζεισιον προσφέρει ανώτερη τακτική εμπειρία από τον σκάκι παίξε μερικά παιχνίδια στο chess com και ξαναγύρνα να μου πεις.
Είμαι πολύ νέος ακόμα για να πεθάνω από πλήξη.
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 23:40Μετά από 5-6 κινήσεις οι επιλογές στο σκάκι πολλαπλασιάζονται. Δεν υπάρχει τίποτα το γραμμικό σε αυτό όταν δεν είσαι υπολογιστής. Και πάλι ξαναλέω ότι μιλάω για ανθρώπους, είναι σίγουρο πως αν έβαζες τον υπολογιστή να παίξει το σιβιλαιζέισιον ή όποιο άλλο παιχνίδι φυσικά και θα έκανε πολύ καλύτερη δουλειά από οποιονδήποτε άνθρωπο.
:smt005: :smt005:

Υπάρχουν σήμερα ΑΙ που μπορούν να νικήσουν κάποιους καλούς παίκτες στο CIV, αλλά ούτε κατά διάνοια δεν μπορούν καν να φτάσουν τους τοπ παίκτες, ακόμη και σήμερα. O Deep Blue ξέσκισε τον Κασπάροφ πριν 25 χρόνια. Μιλάμε για μια εποχή που η ΑΙ ήταν για τα μπάζα. Έχουν γίνει γιγάντια βήματα έκτοτε. Ακόμη και τα τελευταία 5 χρόνια έχουν γίνει τιτάνια βήματα και ακόμη δεν φτάνει καμμιά ΑΙ την ανθρώπινη νοημοσύνη σε παιχνίδια όπως το CIV.
Ρε χάζεψες; Το είπα δέκα φορές πως δεν μιλάω για κομπιούτερ. Ρίξε μια ματιά σε αυτά που έγραψα. Μιλάω για αυτούς που εκθειάζουν την τακτική και στρατηγική παιχνιδιών χωρίς οι ίδιοι να παίξουν ποτέ μια παρτίδα σκάκι.

Αυτό είναι το αρχικό μου κείμενο:

Η διαδραστικότητα που επιμένετε είναι μια πλάνη. Δεν υπάρχει στον βαθμό που ισχυρίζεστε. Στα παιχνίδια καλείσαι να βρεις τον δρόμο σου μέσω ενός λαβύρινθου, ο τρόπος που το κάνεις συμπεριλαμβάνει αντανακλαστικά, στρατηγική σκέψη στο ελάχιστο (υποπτεύομαι όσοι παίζεται παιχνίδια είστε κακοί ή ανύπαρκτοι στο σκάκι) και αλληλεπίδραση στον βαθμό που ορίζεται από το παιχνίδι. Μην αρχίσουμε με τα οπεν γουόρλντ ξέρετε ότι και κει ισχύει το ίδιο μα χωρίς γραμμικότητα. Δεν υπάρχει ταύτιση με ψηφιακούς χαρακτήρες. Είναι ατελείς. Δεν υπάρχει ταύτιση.
Ο τρόπος που βιώνεις ένα έργο τέχνης είναι διαφορετικός. Αν πάρουμε τον κινηματογράφο που είναι πλησιέστερος στα βίντεογκειμς απαιτείται ταύτιση. Πολλαπλή ταύτιση. σε Χαρακτήρες που εξελίσσονται ή όχι. Τα βιντεο γκειμς, επειδή ο σκοπός τους είναι να διασκεδάσουν όοως οιβταινικες της μαρβελ απαιτούν ταύτιση στον μικρότερο δυνατό βαθμό. Αυτός που παίζει δεν είναι άλλος από εσάς. Κι ακόμα για σας μέσω του παιχνιδιού δεν μαθαίνετε ένα μεγάλο μυστικό ή μια αλήθεια. Στις καλές ταινίες μαθαίνετε πολλά για τον εαυτό σας. Μαθαίνετε πολλά για τον κόσμο.
Στα βίντεο γκειμ αρνιέστε τον κόσμο για μια ρηχή ψυχαγωγία. Που δεν είναι κακό. Μα δεν είναι τέχνη.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2022, 00:00
Ρε χάζεψες; Το είπα δέκα φορές πως δεν μιλάω για κομπιούτερ. Ρίξε μια ματιά σε αυτά που έγραψα. Μιλάω για αυτούς που εκθειάζουν την τακτική και στρατηγική παιχνιδιών χωρίς οι ίδιοι να παίξουν ποτέ μια παρτίδα σκάκι.

Ναι, το διάβασα το αρχικό σου κείμενο και σου απάντησα ότι το σκάκι ως παιχνίδι στρατηγικής είναι μπροστά στο Civilization ό,τι είναι η εικονιζόμενη πολυκατοικία μπροστά στο Burj Khalifa.

Πολυκατοικία:

Εικόνα

Burj Khalifa:

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Δεν μπορώ να φανταστώ πως υπάρχουν άνθρωποι που συγκρίνουν το σκάκι με βλακείες.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης

Gherschaagk έγραψε: 11 Ιούλ 2022, 00:09 Δεν μπορώ να φανταστώ πως υπάρχουν άνθρωποι που συγκρίνουν το σκάκι με βλακείες.
Ούτε εγώ. Μέχρι σήμερα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Gherschaagk έγραψε: 11 Ιούλ 2022, 00:09 Δεν μπορώ να φανταστώ πως υπάρχουν άνθρωποι που συγκρίνουν το σκάκι με βλακείες.
Μονοδιάστατο παιχνίδι στρατηγικής με έναν μόνο στόχο, ο οποίος είναι να προστατευθεί πάση θυσία ο μονάρχης του κράτους και να σκοτωθεί ο μονάρχης του άλλου κράτους κι ας πεθάνουν όλοι οι υπήκοοι.

VS

Πολυδιάστατο παιχνίδι στρατηγικής, που παίζεις έναν αληθινό λαό της ανθρωπότητας, με πλούσιο ιστορικό περιεχόμενο, κουλτούρα και γεωγραφία με 1000 διαφορετικούς τρόπους να νικήσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης

hellegennes έγραψε: 11 Ιούλ 2022, 00:08
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2022, 00:00

Ναι, το διάβασα το αρχικό σου κείμενο και σου απάντησα ότι το σκάκι ως παιχνίδι στρατηγικής είναι μπροστά στο Civilization ό,τι είναι η εικονιζόμενη πολυκατοικία μπροστά στο Burj Khalifa.

Πολυκατοικία:

Εικόνα

Burj Khalifa:

Εικόνα
Ε ας πάνε τότε οι καλύτεροι παίχτες του σιβιλαιζέισιον να παίξουν ένα άλλο παιχνίδι στρατηγικής με τον Μάγκνους Κάρλσεν. Διάλεξε τους καλύτερους ε; Έλα μετά να μου πεις τι έγινε.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 21:49
stavmanr έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 20:34
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 13:43 (υποπτεύομαι όσοι παίζεται παιχνίδια είστε κακοί ή ανύπαρκτοι στο σκάκι)
Ποιο είναι το rating σου στο σκάκι;

* Και το σκάκι παιχνίδι είναι. Μάλιστα το gaming (η προσομοίωση δηλαδή σε υπολογιστές) έχει ξεπεράσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή προ πολλού.
Επομένως λίγη προσοχή στη χρήση συγκρίσεων, όταν οι προγραμματιστές στο σκάκι έχουν καταφέρει να φτιάξουν σύστημα που παίζει τον Κάρλσεν αφ' υψηλού 99 στις 100 φορές, έχοντας εκτιμώμενο Rating περιπου 3500 (ο Κάρλσεν έχει περίπου 2880).
Στα 1280 είμαι στο blitz (...)
FIDE ;
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Άμα το σκάκι μέτραγε κάτι ως παιχνίδι στρατηγικής, αυτό θα σήμαινει ότι οι υπολογιστές ξέρουν καλύτερη στρατηγική από τους ανθρώπους. Οπότε στους πολέμους θα νικούσαν αυτοί με τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

paul25 έγραψε: 10 Ιούλ 2022, 19:49 Εγώ καταλαβαίνω τι θες να πεις, μα πάλι πρέπει να αντλήσεις και να εμπνευστείς από την εμπειρία σου. Αν για παράδειγμα θες να γράψεις μια μουσική που σε τρομάζει, αυτό που θα κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις μια μανιέρα (όπως λες) πχ ξαφνικοί ήχοι που εναλλάσσονται με μακρόσυρτους κλπ χωρίς να μπεις σε κανένα mood συναισθήματος η να παρακαλάς να σε επισκεφθεί η Μούσα, έτσι φτιάχνω και εγώ μουσική τρόμου. Αυτά όμως είναι τα εργαλεία, το αποτέλεσμα της σύνθεσης χρειάζεται πάλι έμπνευση όταν θες να κάνεις τέχνη (αυθεντικό και πρωτοποριακό έργο) και όχι να ντύσεις απλά ένα έργο τρόμου που δεν θα σπαταλήσεις και τον χρόνο σου, εκτός αν θες.
Λυπάμαι που θα σας το χαλάσω αλλά ούτε Μούσες υπάρχουν, ούτε έμπνευση με την μορφή που παρουσιάζεται σε ταινίες. Υπάρχουν κάποιες αρχικές εναρκτήριες ιδέες που σου κατεβαίνουν στο μυαλό ή μπορεί να σου έχουν δοθεί (φτιάξε μου κάτι με αυτό το θέμα - αρχική μελωδία) και μετά υπάρχει η γνώση της επεξεργασίας αυτού του αρχικού υλικού που παράγει έργο. Η αρχική ιδέα μπορεί να είναι κάτι που διαρκεί δευτερόλεπτα. Η επεξεργασία της, δοκιμάζοντας αυτό ή εκείνο ή το παρακάτω, γράφοντας και σβήνοντας, διορθώνοντας, διαδικασία εβδομάδων ή μηνών. Φυσικά κάποιος που έχει γνώσεις, καλπάζουσα φαντασία και καλό γούστο θα φτιάξει κάτι αξιολογότερο από εκείνον που δεν έχει.

Στην πράξη κάποιος που έχει φτάσει να συνθέτει σοβαρή κινηματογραφική μουσική έχει σπουδές ετών που του έχουν αναλύσει ξανά και ξανά εκατοντάδες έργα για να καταλάβει πως γίνεται αυτό εδώ κι εκείνο εκεί. Με όλη αυτή την πείρα, ειδικά σε μια μουσική που δεν απαιτείται να είναι πρωτότυπος κάνει επιτυχημένα ανακατέματα τεχνικών που έχει διδαχθεί. Βέβαια προς τα έξω δεν θα βγει αυτό. Θα βγει η εικόνα κάποιου που συνδιαλέγεται με τα ουράνια σώματα. Το μάρκετιν του χώρου πουλάει σανό με το τσουβάλι.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Παιχνίδια”