!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κουφοντίνας88

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Re: Κουφοντίνας88

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Προς τι η εκπληξις;
Εθνικολενινιστες ήταν οι 17Ν

Για πατρίδα μιλούσαν, Τούρκους έτρωγαν και σε καραγκιόζηδες των Εξαρχείων αναφέρονταν όταν μιλούσαν για αναρχικούς.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
argouen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από argouen »

Καβγάς του Έκτορα Κουφοντίνα στο Facebook για το κέντρο της Αθήνας
Εικόνα
Ρε τον Έκτορα! :lol:
Νήφε και μέμνησο απιστείν
Άβαταρ μέλους
Παλαιοελλαδίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Παλαιοελλαδίτης »

Στηρίζω το νήμα και τις διαπιστώσεις υιού Κουφοντίνα. :003:
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

αυτό είναι μια αντικειμενική διαπίστωση
του την έπεσαν οι σύντροφοί του ακόμη και γι'αυτό
απαγορεύονται οι διαπιστώσεις από τους εραστές της ελευθερίας
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Και γιατι ασχολουμαστε με τον εκτωρα κουφοντινα;
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Γιατί δεν έχει νεξτ τοπ μόντελ σήμερα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης »

Beria έγραψε: 26 Σεπ 2018, 10:17 Προς τι η εκπληξις;

Για πατρίδα μιλούσαν, Τούρκους έτρωγαν και σε καραγκιόζηδες των Εξαρχείων αναφέρονταν όταν μιλούσαν για αναρχικούς.
+1

κηγουορντς πακ μπααθ πασοκάρα88
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Τι είπε η Κική Δημουλά το 2013

http://www.tanea.gr/2013/05/08/greece/t ... etanastes/
Spoiler
«Καλησπέρα λοιπόν στους γείτονες τους αγαπητούς… Ε, όλοι γείτονες είστε, όλη η Αθήνα είναι μια γειτονιά… Τέλος πάντως εγώ ζω στην Κυψέλη 76 χρόνια και στον ίδιο δρόμο. Είναι κάπως μοιραία τα πράγματα,το δικό μου σπίτι ήταν λίγο πιο κάτω από το πατρικό οπότε ούτε ατμόσφαιρα ούτε δεσμά άλλαξα εύκολα.

Εζησα τα ωραία χρόνια της κυψέλης όσο μπορεί κανείς να δει το ωραίο όταν είναι παιδί που προέχει πάντα αυτή η νεότητα και φτιάχνει τα πράγματα πάντα όπως τα θέλει.

Η Κυψέλη ήταν παράδεισος, η οδός Πυθίας που έζησα ήταν ωραίες μονοκατοικίες με κήπους όλα τα σπίτια, γνώριμοι οι κάτοικοι πάρα πολύ, γραφική η Φωκίωνος Νέγρη όπου κατηφόριζα για το Γυμνάσιο το 6ο για την οδό Επτανήσου.

Τώρα έχουν φυτρώσει πάρα πολλά καφενεία εκεί ,τέλος πάντων έζησα εκεί αφού ήταν του πατέρα μου το σπίτι, μετά παντρεύτηκα το 1954, πήγα δυο γωνίες παρακάτω έζησα και εκεί για 15 χρόνια με μια συνεχή νοσταλγία καθώς άρχισαν να χαλάνε τα πράγματα στην περιοχή να φυτρώνουνε οι πολυκατοικίες οι άχαρες και να γκρεμίζονται εικόνες στην ουσία όχι σπίτια, εικόνες που είχαμε επί χρόνια ενστερνιστεί και άρχισα να γκρινιάζω και να λέω: «Θεέ μου θα φύγω από εδώ θα πάω κάπου αλλού».

Επεισα τον απρόθυμο Αθω Δημουλά και πήραμε ένα δάνειο και πήραμε ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή όπου ζούσε και ο γιος μου εκεί παντρεμένος.

Αγοράσαμε λοιπόν με κόπο και ένα δάνειο ένα σπίτι στην Αγία Παρασκευή και σε έξι μήνες ξαναμετακόμισα στην οδό Πυθίας 26. Είχα μάλιστα καταφύγει σε έναν γιατρό στην γειτονιά, ορθοπεδικό-ποιητή, τον Δημητρη Παπαδίτσα – ήταν στην οδό Πατησίων – του λέω: «Κάτι μου συμβαίνει έχει πλακωθεί η καρδιά μου…»

Μου λέει: «Τα πεύκα σε πειράζουν», τέλος πάντων, με πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια του Αθω Δημουλά μεταφέρθηκα πάλι στην οδό Πυθίας 26, ευφρόσυνα και ευδαίμων.

Εκείνος άπαξ και τον πήγα εκεί δεν είχε μεγάλη μανία, δεν άντεχε και τις μετακινήσεις δεν ήταν και της αντοχής άνθρωπος πάντα αλλά υπέκυψε αφού εγώ δεν ήμουν υποχωρητική κι έζησα αρκετά χρόνια ώσπου πριν εφτά χρόνια η κόρη μου αγόρασε ένα σπίτι, τρία σπίτια πιο κεί, από το πατρικό της Φαέθοντος δηλαδή, έμεινε εκεί οκτώ χρόνια, της ντάντεψα τα παιδιά της και αίφνης κατελήφθη κι αυτή από την μανία του προαστίου, έφυγε εντέλει και με πολύ λύπη το έζησα αυτό: συγχρόνως να εγκαταλείψω το συζυγικό μου σπίτι, διότι είχε πάρα πολλές σκάλες και όντως είχα μεγαλώσει πια αρκετά για να μην μπορώ να σαλτάρω.

Έτσι μεταφέρθηκα Φαέθοντος πάλι 26, γωνία Πυθίας. Επομένως η Πυθία δεν έφυγε από το οπτικό μου πεδίο και ζω τώρα εκεί όχι πάρα πολύ συμφιλιωμένη με την αλλαγή.

Τώρα όσοι αναρωτιούνται γιατί δεν ήθελα να φύγω…

Μα γιατί όλη μου η ζωή διεπράχθη σε αυτό το μέρος. Πουθενά αλλού. Ό,τι έζησα σημαντικό και δεν έζησα – και κακά και αρρώστιες και δυσάρεστα και εκπλήξεις – έγιναν σε αυτή την περίφημη Κυψέλη.

Θα πει κανείς, δεν έβλεπα τις παραμορφώσεις;

Ξέρετε, ο άνθρωπος έχει και μια φαντασία. Μπορούσε κανείς να γκρεμίζει τα εξαμβλώματα και να προκύπτουν από κάτω παλιές μορφές του τόπου. Νομίζω πως γεωγραφήθηκε αρκετά η αφοσίωσή μου στην Κυψέλη, αν έχετε κάτι άλλο ρωτήστε με…

Μην ξεχνάμε πως οι ξένοι που βρέθηκαν εδώ ήταν λόγω της φτώχειας των χωρών εκείνων. Ηλθαν να ζήσουν εδώ πέρα. Οι ξένοι (οι Αλβανοί τουλάχιστον) επιστρέφουν βέβαια στις πατρίδες τους. Το μόνο που κάνω για την Κυψέλη είναι να ζω ακόμη εκεί.

Θα πρέπει να το πούμε πάντως και αυτό, πρέπει να πω όμως ότι είναι και ένας συνεχής κίνδυνος, κινδυνεύουν οι ντόπιοι από κλοπές φοβερές ακόμη και στον δρόμο.

Σας λέω ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο πράγμα: Πυθίας 42 ήταν το πατρικό μου όπου ζει σε ένα διαμέρισμα η αδελφή μου. Δύο φορές την πήγαν στο νοσοκομείο, δύο φορές την παραμόρφωσε ένας έξω από το σπίτι διότι δεν έβρισκε τα κλειδιά για να μπει μέσα…

Την πρώτη φορά και εκείνη και τον άνδρα της επί δύο ώρες τους έκλεισαν το στόμα, τους έκλεισαν στο μπάνιο και έκλεβαν το σπίτι ανενόχλητοι.

Περιορισμένα περιστατικά ναι αλλά ο φόβος είναι απεριόριστος. Δεν θέλω να πω ότι οι ξένοι της Κυψέλης είναι και ληστές.

Πάντως εάν πάει κανείς στην πλατεία της Κυψέλης, δεν έχει χώρο να πατήσει. Στα δε παγκάκια κάθονται άνθρωποι ξένοι – πολύ φυσικό βέβαια πώς να περάσουν την ώρα τους – και παίζουν κάτι δικά τους χαρτιά και με χαρτάκια γεμίζει ο τόπος.

Βεβαίως οι Κυψελιώτες έχουν εκτοπιστεί, αυτό είναι μια πραγματικότητα, βεβαίως τους αγάπαμε τους ξένους αφού φύγαν από εκεί για έλθουν και να ζήσουν να δουλέψουν αλλά κάπως πρέπει να μοιραστούν οι χώροι.

Παίζαμε πεντόβολα ώρες ολόκληρες στα σκαλάκια του σπιτιού. Ητανε μια άλλη κατάσταση, την νοσταλγώ πάρα πολύ και δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος που δεν ακολούθησα την κόρη μου στο προάστιο ή απλά ο φόβος να προσαρμοστώ στο καινούριο.

Εγώ συνήθισα με τους ξένους, να ξυπνώ και να τους βλέπω. Έχω συναντήσει πολλούς μαύρους με καρότσια του σούπερ μάρκετ… έχει όμως κι έναν μόδιστρο πακιστανό η γειτονιά μου που δεν τον φτάνει κανείς στο διόρθωμα, Φαέθοντος βρίσκεται… και ανδρικά και γυναικεία.

Είναι περιοχή μετάβασης η Κυψέλη, όλοι σχεδόν έχουν ζήσει εδώ. Φιλόξενη περιοχή.

Μετάβασης, διότι κρίθηκε αυτομάτως επειδή ήταν προσιτή, δεν μπορούσαμε να πάμε στο Κολωνάκι.
Μακάρι να μην υπήρχε αυτό το θέμα της πείνας, μακάρι οι φυλές του κόσμου να ήταν ανακατωμένες, εδώ πια είναι ένα πρόβλημα πώς συντηρούνται αυτοί οι άνθρωποι.

Ευχαριστήθηκα πολύ σήμερα που ήμουν με τους Κυψελιώτες, πάρα πολύ».

Και η μετάφραση τους σε σωστά καθαρά ελληνικά :D

https://www.protothema.gr/greece/articl ... h-dhmoyla/
Spoiler

«Σάλος» στο Twitter από δηλώσεις που αποδίδονται στην Κική Δημουλά

07/05/2013, 18:09 73

Η ποιήτρια φέρεται να είπε ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, τόσοι πολλοί που είναι, πιάνουν και τα παγκάκια, δεν βρίσκεις να καθίσεις στην πλατεία, ενώ κλέβουν κιόλας και η ίδια φοβάται να βγει από το σπίτι...
Το γύρο των κοινωνικών δικτύων κάνει η είδηση πως η ποιήτρια Κική Δημουλά φέρεται να έχει κάνει ρατσιστικά σχόλια κατά των μεταναστών, σε εκδήλωση των Atenistas στην Αθήνα.

Οι φερόμενες ως δηλώσεις της Κικής Δημουλά μεταφέρθηκαν μέσα από άρθρο της Άννας Δαμιανίδη στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην στήλη της η δημοσιογράφος, η ποιήτρια φέρεται να είπε ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, τόσοι πολλοί που είναι, πιάνουν και τα παγκάκια, δεν βρίσκεις να καθίσεις στην πλατεία, ενώ κλέβουν κιόλας και η ίδια φοβάται να βγει από το σπίτι.

Η Κική Δημουλά είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της ποίησης, έχει εκδώσει πολλές ποιητικές συλλογές και πεζά κείμενα και έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο

Η ποιήτρια μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο σε σχέση με τα φερόμενα ως λεγόμενα της. Παρ' όλα αυτά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει... φωτιά!

Χαρακτηριστικά είναι ορισμένα σχόλια στο Twitter:

Πριν ο Γεωργουσόπουλος αναλάβει τη Δημουλά, έπαιρνα τις συλλογές τις 3,60 από την Πολιτεία. Μετά τη στέψη της, ήρθε και η αλαζονεία. Προφανές!

Ανάθεμα και αν έχει επισκεφτεί κανείς την Δροσοπούλου βράδι που κάνει τώρα και μαθήματα στην Κική Δημουλά.

Η Κ. Δημουλά πιστοποιεί την άνοια της ηλικίας της. Αυτό βέβαια δε μηδενίζει το έργο της, ούτε όμως απαγορεύει την κριτική στην... άνοιά της.

Ο αριστοκρατικός κ... της Δημουλά κάθεται και σε παγκάκια; Νόμιζα μόνο στους ακριβούς καναπέδες της ελίτ που την στηρίζει τόσα χρόνια!

Κάποιος να προστατέψει τα ποιήματα της Δημουλά από την Κική.

Γιατί; Τι είναι η Δημουλά; Καμιά ιερή αγελάδα υπεράνω κριτικής;

"Δημουλά σε ψάχνουμε"! Υπογραφή: Tα Παγκάκια

"Δεν αντέχουμε να κάθεται πάνω μας η Δημουλά!" Υπογραφή: Tα Παγκάκια

Κάποτε Ρίτσος, Βάρναλης, Λειβαδίτης και σήμερα Δημουλά και Μπογδάνος. Ανάλογη της συνείδησης του λαού και η διανόηση; Μπα μάλλον τυχαίο είναι...

Η Δημουλά είναι η εθνικιστική μας ποιήτρια

Δεν ξέρω τι είναι πιο πεθαμένο στη Δημουλά: Η ποίηση της ή οι ιδέες της;

Σιγά μην μ' εκπλήξει η Δημουλά. Μια υπερεκτιμημένη -και άρα αλαζών- ξινή γκρινιάρα ήταν πάντα, που νομίζει τον εαυτό της ποιήτρια.

Αυτό που θεωρείται ποιήτρια ποιοτική η Δημουλά, έλεος πια. Η Δημουλίδου της ποίησης είναι.

Καταπληκτικά νέα σήμερα. Σύμφωνα με την Κική Δημουλά, οι ξένοι εκτός από τις δουλειές, μας παίρνουν και τα παγκάκια.

Μπορεί η Κική Δημουλά να έχει πάρει Κρατικό Βραβείο Ποίησης κ' Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας, αλλά ο Γούντι Άλεν έχει παντρευτεί την κόρη του.

Έτσι, ως μέτρο σύγκρισης. Η ανοχή στον γιο του ήρωα είναι πιο σημαντική από την πολυπολιτισμική ανεκτικότητα αλλά τί να κάνουμε αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος »

Saliveros έγραψε: 26 Σεπ 2018, 08:29
Jolly Roger έγραψε: 26 Σεπ 2018, 03:26 Όταν οι αντάρτες μπουν μες στην Αθήνα
το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα
κι όταν οι αντάρτες χαθούν απ' την Αθήνα
Η Ομόνοια θα λέγεται πλατεία Γκιλοτίνα.
:lol:
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 26 Σεπ 2018, 03:08 εθνικομπολσεβικος ειναι ο υιος κουφοντινα

δικος μας δλδ

Εθνικομπολσεβίκος , δεν ξέρω αν είναι (αν και καλό θα ήταν, εαν είναι όντως). "Δικός σας" πάντως δεν είναι, αν ειναι έτσι. Εσύ δεν είσαι εθνικομπολσεβίκος. Εσύ είσαι αντιτσιπρικός ΣΥΡΙΖΑίος. Δηλαδή ιδεολογικά ΣΥΡΙΖΑίος. :D :wave:
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Αυτο. Ανοιχτοσυνοριτες δεν νομιζω να υπρξαν ποτε.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

Σωστή παρατήρηση, και ο Ξηρός αν θυμάμαι καλά είχε τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη σε πορτρέτα πίσω του στο βίντεο που είχε δημοσιεύσει.
Όμως ο πατέρας Κουφοντίνας δεν ξέρω αν συμφωνούσε με αυτή την οπτική.
Spoiler
Εικόνα
Όπως και να 'χει, φαντάσου πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στη χώρα, που ακόμα και οι ακροαριστεροί αρχίζουν να το αναγνωρίζουν, όταν ολόκληρες περιοχές μέσα στο ιστορικό κέντρο, έχουν μετατραπεί σε ισλαμικές συνοικίες.
Άβαταρ μέλους
Gordian Knot
Phorum.gr user: Gordian Knot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot »

Τα συνθήματα των ελληνικών γηπέδων: Τρέλα, καψούρα, χιούμορ, ρατσισμός, ηλιθιότητα

Επικαιροποίηση ενός εξ αυτών (το οποίο τυγχάνει και personal favourite):
♫ Κουφοντίνα εμφανίσου, ρίξε βόμβα στα τζαμιά κι εξαφανίσου... ♫
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...
Σας μερσώ μαντάμ, ορέν ντουβάρ :lol:
Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

Σίγουρα αν δεν τον είχε διαβρώσει το μαρξιστικό δηλητήριο από το τοξικό αριστερόφρονο περιβάλλον, πολλοί άνθρωποι με αλτρουιστική προδιάθεση γενετική και οικογενειακής ανατροφής και αίσθημα και αρχές αλληλεγγύης καταρχήν με τον γύρω τους συμπατριώτη και ευρύτερα εθνικά, μπορεί να μην ακολουθούσαν τέτοια εγκληματική και αυτοκαταστροφική πορεία, και να ήταν πρότυπα προσφοράς στην κοινωνία και το έθνος. Δυστυχώς χάθηκαν και για τα δύο.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Άβαταρ μέλους
metaxoskolikas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metaxoskolikas »

Αίγαγρος έγραψε: 26 Σεπ 2018, 16:48

Όπως και να 'χει, φαντάσου πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στη χώρα, που ακόμα και οι ακροαριστεροί αρχίζουν να το αναγνωρίζουν, όταν ολόκληρες περιοχές μέσα στο ιστορικό κέντρο, έχουν μετατραπεί σε ισλαμικές συνοικίες.
οι ακροαριστεροί αρχίζουν να το αναγνωρίζουν, η "δεξιά" ΝΔ, όχι γιατί μπορεί να τη χαρακτηρίσουν ρατσιστικη.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”