Antipnevma έγραψε: 02 Ιούλ 2022, 16:47
Έχει δίκιο ο Volk. Φταίει ότι οι Έλληνες δεν έχουν μαγειρική παιδεία και έχουν μάθει να τρώνε σαβούρες και να τους αρέσει κιόλας. Τόσους αιώνες είχαν οι Ιταλοί πάτημα στην Ελλάδα. Κρίμα που δεν ιταλοποιηθήκαμε να γλιτώσουμε λίγο από την ανατολίτικη γυφτιά.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Ναι αλλά θα στο εξηγήσω, όπως είναι ο γύρος καρφιτσωμενος στη σουβλα και γυρνάει και κόβεις με το πριονι συνέχεια δεν προλαβαίνει ο γύρος να ψηθεί καλά. Έτσι δεν είναι;
Αν δεν ψηθει πως θα το κοψεις, περιμενεις να ψηθει.
Στο θεμα του νηματος, ο καθενας ζηταει τι ψησιμο θελει, εχω πετυχει κοσμο που να θελει απο ωμο εως και καρβουνο εντελως
Λόγω πίεσης χρόνου λόγω παραγγελιών προφανώς.
Εκει ειναι πως δουλευει ο καθενας και πως το χειριζεται, η πιεση χρονου ειναι μια ψυχαναγκαστικη αυταπατη, χαλλλλαρα και μονο
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Ναι αλλά θα στο εξηγήσω, όπως είναι ο γύρος καρφιτσωμενος στη σουβλα και γυρνάει και κόβεις με το πριονι συνέχεια δεν προλαβαίνει ο γύρος να ψηθεί καλά. Έτσι δεν είναι;
Αν δεν ψηθει πως θα το κοψεις, περιμενεις να ψηθει.
Στο θεμα του νηματος, ο καθενας ζηταει τι ψησιμο θελει, εχω πετυχει κοσμο που να θελει απο ωμο εως και καρβουνο εντελως
Λόγω πίεσης χρόνου λόγω παραγγελιών προφανώς.
Ρε συ Νάιδα, έχεις δει επαγγελματία να κόβει γύρο;
Αν τον έκοβε όπως λες, δεν θα υπήρχε πίεση χρόνου γιατί θα ήταν ελάχιστες και οι παραγγελίες.
Sid Vicious έγραψε: 02 Ιούλ 2022, 17:14
Αν δεν ψηθει πως θα το κοψεις, περιμενεις να ψηθει.
Στο θεμα του νηματος, ο καθενας ζηταει τι ψησιμο θελει, εχω πετυχει κοσμο που να θελει απο ωμο εως και καρβουνο εντελως
Λόγω πίεσης χρόνου λόγω παραγγελιών προφανώς.
Ρε συ Νάιδα, έχεις δει επαγγελματία να κόβει γύρο;
Αν τον έκοβε όπως λες, δεν θα υπήρχε πίεση χρόνου γιατί θα ήταν ελάχιστες και οι παραγγελίες.
Ρε συ Νάιδα, έχεις δει επαγγελματία να κόβει γύρο;
Αν τον έκοβε όπως λες, δεν θα υπήρχε πίεση χρόνου γιατί θα ήταν ελάχιστες και οι παραγγελίες.
Μα αυτό που λέω ισχύει.
Δεν ισχύει σε όλα τα γυράδικα. Αν ο πελάτης ζητήσει ψιλοάψητο (δηλαδή χωρίς κρούστα) θα κόψει όπως λες. Διαφορετικά θα περιμένει να ροδίσει. Άλλο η ροδισμένη κρούστα και άλλο το καρβούνιασμα.
Naida έγραψε: 02 Ιούλ 2022, 11:34
Εγώ γύρο σταμάτησα να τρώω πάντως. Είναι πολύ εύκολο να πάθεις κάτι καθότι δεν ψήνεται καλά.
Δεν ειναι μονο αυτο που σωστα λες. Ειναι οτι ολοι οι γυροι οταν τους φτιαχνουν, ριχνουν μεσα νιτρικα. Διαβασε τι ειναι αυτα, μιλα με γιατρους και θα καταλαβεις το τι εννοω.
Ενταξει, ασχετος εισαι, βλακειες λες, πειστηκα και εγω. Καθε μερα γυρο φτιαχνω, αν μη τι αλλο σιγουρα ξερω καλυτερα για να καταλαβω οτι δεν ξερεις.
Volk έγραψε: 02 Ιούλ 2022, 17:27
Πηγαινε σε βιοτεχνιες που φτιαχνουν γυρο για γυραδικα και διαβασε τι συστατικα γραφει πανω στην ετικετα!
Βγαλε φωτο τις ετικετες και ελα μετα εδω να πεις ποιος ειναι ασχετος!
Ζούμε επικές στιγμές.
Μπλα μπλα και ειρωνιες μονο.
Ας παει και ας ανεβασει τι γραφουν οι ετικετες των γυρων που πουλανε στα γυραδικα!
Και εσυ μπορεις να πας αν σε ενδιαφερει το τι τρως. Ζητας να δεις την ετικετα, μιλα με ενα γιατρο μετα και πες του: Ανηκει στα επεξεργασμενα κρεατα ο γυρος; Τι παιζει με τα επεξεργασμενα κρεατα; Τι οδηγια εχει δωσει επισημα ο ΠΟΥ;
Δεν μιλαμε για τον χ ψ τυπο που φτιαχνει δικο του γυρο, μιλαμε για το τι υπαρχει στην αγορα εξω!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Volk έγραψε: 02 Ιούλ 2022, 17:27
Πηγαινε σε βιοτεχνιες που φτιαχνουν γυρο για γυραδικα και διαβασε τι συστατικα γραφει πανω στην ετικετα!
Βγαλε φωτο τις ετικετες και ελα μετα εδω να πεις ποιος ειναι ασχετος!
Ζούμε επικές στιγμές.
Μπλα μπλα και ειρωνιες μονο.
Ας παει και ας ανεβασει τι γραφουν οι ετικετες των γυρων που πουλανε στα γυραδικα!
Και εσυ μπορεις να πας αν σε ενδιαφερει το τι τρως. Ζητας να δεις την ετικετα, μιλα με ενα γιατρο μετα και πες του: Ανηκει στα επεξεργασμενα κρεατα ο γυρος; Τι παιζει με τα επεξεργασμενα κρεατα; Τι οδηγια εχει δωσει επισημα ο ΠΟΥ;
Δεν μιλαμε για τον χ ψ τυπο που φτιαχνει δικο του γυρο, μιλαμε για το τι υπαρχει στην αγορα εξω!
Όταν λες εκεί για την αγορά "εκεί έξω" τί ακριβώς εννοείς; Και σε ποια περιοχή;
Εσύ πού ακριβώς μένεις ρε Volk; Ποια είναι η γειτονιά σου στην τελική;
Γιατί κάπου μου θυμίζεις τουρίστα με τις οδηγίες του άθενς βόις ως πλοηγό.
Ρε συ Νάιδα, έχεις δει επαγγελματία να κόβει γύρο;
Αν τον έκοβε όπως λες, δεν θα υπήρχε πίεση χρόνου γιατί θα ήταν ελάχιστες και οι παραγγελίες.
Μα αυτό που λέω ισχύει.
Δεν ισχύει σε όλα τα γυράδικα. Αν ο πελάτης ζητήσει ψιλοάψητο (δηλαδή χωρίς κρούστα) θα κόψει όπως λες. Διαφορετικά θα περιμένει να ροδίσει. Άλλο η ροδισμένη κρούστα και άλλο το καρβούνιασμα.
Δηλαδή πας στο σουβλατζιδικο και ζητάς μια πίτα με γύρο με ροδισμενη κρουστα ή όχι ροδισμενη κρουστα ή καψαλισμενη κρουστα; και σου λένε ναι οκ στο φτιάχνουμε; οκ
Δεν ισχύει σε όλα τα γυράδικα. Αν ο πελάτης ζητήσει ψιλοάψητο (δηλαδή χωρίς κρούστα) θα κόψει όπως λες. Διαφορετικά θα περιμένει να ροδίσει. Άλλο η ροδισμένη κρούστα και άλλο το καρβούνιασμα.
Δηλαδή πας στο σουβλατζιδικο και ζητάς μια πίτα με γύρο με ροδισμενη κρουστα ή όχι ροδισμενη κρουστα ή καψαλισμενη κρουστα; και σου λένε ναι οκ στο φτιάχνουμε; οκ
Ε ναι, σ' αυτά που πηγαίνω, αυτό ακριβώς λέω. Πόσο καλοψημένο το θέλω. Και το ίδιο λέω και για τις πίτες. Τόσο περίεργο είναι;